Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Abi süper bişi bu ha hemen denemek isterim
Voltaj üst sınırı koymak istiyorum bazen sert çıkışlar oluyor
Videosunu çektim abi, bugün yayınlarım sanırım. kolay bir arayüz ve menü var.
280V üst limit, 150V alt limit belirlemişler
5 ile 999 saniye arası bekleme de belirleyebiliyorsun
16A akım ve 3500watt kapasiteye sahip.

Videosunu çektim abi, bugün yayınlarım sanırım. kolay bir arayüz ve menü var.
280V üst limit, 150V alt limit belirlemişler
5 ile 999 saniye arası bekleme de belirleyebiliyorsun
16A akım ve 3500watt kapasiteye sahip.
Teşekkürler abim
Eğer sende onay verirsen beğenirsen inceleyip o iş tamamdır
Bana 3 4 tane lazım pc klima dolap dondurucu vs voltaj çok sapıtıyor

Abi süper bişi bu ha hemen denemek isterim
Voltaj üst sınırı koymak istiyorum bazen sert çıkışlar oluyor
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

@ByCilo Yaza doğru inşallah yatak odası dekorasyon değişikliği sonrası ikinci klimayı montaj yapacak zaman şu benim aep dış üniteyi iyi bir söküp inceleme yapacam:hihi
Bakalım içinde ne varmış 😂

Bence konuş gidip röportaj yapalım herkes duysun derdim ama sağlam kart tamircisi ustaysa zaten işi başından aşkındır :kiskis
Abi arkadaş geceleri çalışıyor yer gök kart dolu ama namı var tesadüf Marmaris'te bir klima işi yapan yere sordum o yapamazsa kimse yapamaz dedi servislerin yapamadığı cihazları yapıyormuş. Ama senide tanıyorlar vakum konusuna girince o işler öyle olmuyor demeye başladı. 🤣

Oturduğunuz katın durumu ne kaçıncı kat. Ev müstakil mi apartman mı. Benim arkadaşın yaptığı gibi sondan geriye toprak yapabilirsiniz. Klimanın montajlandigi yerin aşağısında toprak zemin varsa bir elektrik malzemesi satan yerden bakır çubuk alın (o iş için hazır satılır) onu toprağa mümkün olduğunca çakın komple gömülürse iyi olur. Tepesinde veya yanında kablo bağlanacak yer olur. Oraya varsa elinizdeki herhangi bir 2,5 luk yoksa sarı yeşil renk tek antigron (tek damar) yeteri kadar kablo alıyorsunuz. Fotoğrafını paylaştığıniz buata dışardan o toprak kablosunu geçirebiliyor saniz buata ulaştırın oradan hem klimaya hemde diğer cigazlara toprak çekin. Bu ata direk çekemezseniz klimanın dış unitesindeki toprak hattına bağlayın. Zaten içeri giren sarı yeşil kablo ile aynı yere bağlı olacağı için buatta görünen sarı yeşil kabloyu içeriye ilastirabildiginiZ heryere toprak çekin. Kesinlikle nötr den sıfırlama yapmayın. Toprak can güvenliği için gerekli. Özellikle çamaşır makinası şohben kettle gibi metal yüzeyi ve suya temas eden cihazlarda topraksız kullanım çok büyük risk. Kaçak akım sigortası da yoksa kesinlikle ve kesinlikle topraktan önce kaçak akım sigortası taktırın. Elektrik te tasarruf can alır. Bu sebeple masraf olarak görmeyin.
Abi benimde evde topraklama yoktu
Bu durumu ev sahibine söyledim evde komple topraklama yok diye zamanında yaptırdım vardı vs şeklinde geveledi panoda dâhi yok dedim nasıl varmış dedim dedim yanaşmadı yani kale almadı
Masraf çıkacak ya cebinden gidecek sanki benim babamın malı yanaşmadı adam🤷

baktım olacak gibi değil kendi güvenliğim için (isteyen kendisi de yapabilir)
Elektrik ci çağırıp ağacın dibine gömdürdüm çubuğu ordan panoya çektirdim sonra kendim panodan 2.5 antigron tek damar ile kapıdan aldım içeri halının altından kapıların köşelerden gözükmeyek şekilde tum aletlere yaydim çıkacak zamanda alır çıkarım kabloları mı malzemeleri mi yani o duruma düşürüyorlar insanı

Ekli dosyalar

• IMG_20240316_224935.jpg
    IMG_20240316_224935.jpg
    40.9 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_20240316_225003.jpg
    IMG_20240316_225003.jpg
    40.4 KB · Görüntüleme: 15
Dış ünite son durum bu şekilde mi yoksa tüm bağlantısı yapılmadan önceki resim mi bu ?

Şimdi burada kafam karıştı benim resimdeki kablo haberleşme kablosu olarak gözüküyor dış ünite klemens lerindeki S yazan yerde topraklamanin ne işi olur ki :alala
Son durum bu abi. Bu şekilde kullanıyorum.

Oturduğunuz katın durumu ne kaçıncı kat. Ev müstakil mi apartman mı. Benim arkadaşın yaptığı gibi sondan geriye toprak yapabilirsiniz. Klimanın montajlandigi yerin aşağısında toprak zemin varsa bir elektrik malzemesi satan yerden bakır çubuk alın (o iş için hazır satılır) onu toprağa mümkün olduğunca çakın komple gömülürse iyi olur. Tepesinde veya yanında kablo bağlanacak yer olur. Oraya varsa elinizdeki herhangi bir 2,5 luk yoksa sarı yeşil renk tek antigron (tek damar) yeteri kadar kablo alıyorsunuz. Fotoğrafını paylaştığıniz buata dışardan o toprak kablosunu geçirebiliyor saniz buata ulaştırın oradan hem klimaya hemde diğer cigazlara toprak çekin. Bu ata direk çekemezseniz klimanın dış unitesindeki toprak hattına bağlayın. Zaten içeri giren sarı yeşil kablo ile aynı yere bağlı olacağı için buatta görünen sarı yeşil kabloyu içeriye ilastirabildiginiZ heryere toprak çekin. Kesinlikle nötr den sıfırlama yapmayın. Toprak can güvenliği için gerekli. Özellikle çamaşır makinası şohben kettle gibi metal yüzeyi ve suya temas eden cihazlarda topraksız kullanım çok büyük risk. Kaçak akım sigortası da yoksa kesinlikle ve kesinlikle topraktan önce kaçak akım sigortası taktırın. Elektrik te tasarruf can alır. Bu sebeple masraf olarak görmeyin.
4 katlı apartman. 1. Katta oturuyorum apartman eski. Tesisat eski. Ama banyodaki buatta topraklama var. Çamaşır makinesi ve şofben topraklı hatta. Salonda yokmuş toprak yeni fark ediyorum ben de.

Hadi armutun zamanı değil almıyoruz dedik geri kalan aklınıza ne gelirse dış ülkelere gidip zehir saçıyor diye geri dönüyor limon portakal vs içeridekilerde dışarıda kilerden daha beter bu millet ne yiyecek kime güvenecek arkadaş ya 🤦
Hem pahalı yiyoruz hemde en kötüsüne layık görüyorlar milleti.. bas ilacı hemen yetişip büyüsün insanlar zehirlensin kimsenin umurunda değil yeter ki para kazansınlar..
Screenshot_2024-03-17-02-29-51-72_0b2fce7a16bf2b728d6ffa28c8d60efb.jpg

Abi benimde evde topraklama yoktu
Bu durumu ev sahibine söyledim evde komple topraklama yok diye zamanında yaptırdım vardı vs şeklinde geveledi panoda dâhi yok dedim nasıl varmış dedim dedim yanaşmadı yani kale almadı
Masraf çıkacak ya cebinden gidecek sanki benim babamın malı yanaşmadı adam🤷

baktım olacak gibi değil kendi güvenliğim için (isteyen kendisi de yapabilir)
Elektrik ci çağırıp ağacın dibine gömdürdüm çubuğu ordan panoya çektirdim sonra kendim panodan 2.5 antigron tek damar ile kapıdan aldım içeri halının altından kapıların köşelerden gözükmeyek şekilde tum aletlere yaydim çıkacak zamanda alır çıkarım kabloları mı malzemeleri mi yani o duruma düşürüyorlar insanı
Keşke kira bedelinden düşecek şekilde anlaşma yoluna gitseydiniz. O kablolar ikinci defaya muhtemel işe yaramaz hale gelir. Bence yine bir ev sahibi ile görüşün. Bu kadar masraf yaptım yapmasam tesisattaki eksiklikten cihazlarımin her an yanma bozulma riski vardı. Bu masrafı vereceğim kiradan düşeyim. Ha olmaz dersen giderken söker komple yaptıklarımı götürürüm dersin. Büyük ihtimal söküp goturmene razı gelmez. Çünkü senden sonra gelecek kiracı az dişli çıkarsa fazlası ile kendisine fatura eder daha zararlı çıkar. Bide evin topraksız olduğunu kanıtlayip benim cihazım/cihazlarım bu adamın işgüzar ligindan kaynaklı bozuldu ben bunu takip etmek zorunda değilim diye bir mahkemeye verse iş çok farklı boyuta varır.

Keşke kira bedelinden düşecek şekilde anlaşma yoluna gitseydiniz. O kablolar ikinci defaya muhtemel işe yaramaz hale gelir. Bence yine bir ev sahibi ile görüşün. Bu kadar masraf yaptım yapmasam tesisattaki eksiklikten cihazlarımin her an yanma bozulma riski vardı. Bu masrafı vereceğim kiradan düşeyim. Ha olmaz dersen giderken söker komple yaptıklarımı götürürüm dersin. Büyük ihtimal söküp goturmene razı gelmez. Çünkü senden sonra gelecek kiracı az dişli çıkarsa fazlası ile kendisine fatura eder daha zararlı çıkar. Bide evin topraksız olduğunu kanıtlayip benim cihazım/cihazlarım bu adamın işgüzar ligindan kaynaklı bozuldu ben bunu takip etmek zorunda değilim diye bir mahkemeye verse iş çok farklı boyuta varır.
Söyledim abi her türlü teklif verdim var olduğunu düşünüyorlar kafaları eski kafa bildiklerine inanmanı istiyorlar başka çare kalmamıştı artık benden sonra gelen dediğin gibi ümüğünü sıkarsa olaki aklı başına gelir şimdilik ben kendimi bu şekilde kurtardım

Söyledim abi her türlü teklif verdim var olduğunu düşünüyorlar kafaları eski kafa bildiklerine inanmanı istiyorlar başka çare kalmamıştı artık benden sonra gelen dediğin gibi ümüğünü sıkarsa olaki aklı başına gelir şimdilik ben kendimi bu şekilde kurtardım
Kiralık evler için yasa çıkmalı uygunluk koşullarından kira ücretine kadar bulunduğu bölgedeki belediyeler görevlendirilir. Kimse kafasına göre hareket edemez iyi olur. 🤔

Kiralık evler için yasa çıkmalı uygunluk koşullarından kira ücretine kadar bulunduğu bölgedeki belediyeler görevlendirilir. Kimse kafasına göre hareket edemez iyi olur. 🤔
Bende çok isterim abi ama TR den bir cacık olmaz 🥺
Senin dediklerinden ziyade
Milleti bu topraklamanın önemi ile ilgili bilinçlenmesi lazım nerden duyarsam evde toprak yok diyor millet:bilmiyom

Bende çok isterim abi ama TR den bir cacık olmaz 🥺
Senin dediklerinden ziyade
Milleti bu topraklamanın önemi ile ilgili bilinçlenmesi lazım nerden duyarsam evde toprak yok diyor millet:bilmiyom
Yönetimde ALMAN DİSİPLİNİ istense bizim ülkemizde de uygulanır fakat bunun uygulanmasını halk da istemez zira o disipline dahil olmak istemezler.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri