Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Chrome ve Edge tarayıcılarda Netflix, Hulu, Twitch ve YouTube gibi çevrimiçi içeriklerde çalışacak olan RTX Video Super Resolution, her ekran kartı için geçerli bir teknoloji olmayacak. Söz konusu teknolojiyi kullanmak için RTX 30 serisi ya da RTX 40 serisi ekran kartlarından birine sahip olmanız gerekiyor.

Birde şöyle bir makale buldum Netflix olayı için RTX 30 ve RTX 40 serilerinde etkin oluyormuş.
Benim kart 3070ti tarayıcı Chrome
Birde YouTube de deneyim bakalım

Moderatör tarafında düzenlendi:
Benim kart 3070ti tarayıcı Chrome
Birde YouTube de deneyim bakalım
Aynen öyle sorun Netflix te hatta kayda aldım ayarlar YouTube içinde etkin hale geliyor 👌
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Makalenin tamamını buradan okuyabilirsin. Birde Microsoft Edge kurup deneyebilirmisin aceba.

Edge tarayıcı hazırda var kullanışlı gelmediği için kullanmıyorum ama ondada deneyip bilgi geçerim buraya en azından benim gibi kafası karışanlar için fikir olur.

Abi olaya bak yaa aslında ayarı açmışım ve ekran kartı bunu görür ona göre aksiyon alırmış

bende 14 yıllık evlendiğim sıra aldığım bir fulhd lg tv var geçenlerde prime videoda bir dizi dikkatimi çekti onun için üyelik yenileyip diziyi hdmi dan tv ye verip izlemiştim bir baktım normal işlerde fan açmayan ekran kartı yüke bindirilmiş gibi fan açmış ve tv nin görüntü kalitesi beni şaşırtmıştı kendi kendime bu tv ye ne oldu böylede kalite arttı demiştim buysam lanetlik Netflix ten kaynaklı bir durummuş

Şimdi siz deyince denemeler yaptım Netflix te kart videoyu görmüyor muhtemelen Netflix en yüksek pakette olmasına rağmen kaliteyi vermiyor aslında ayar açıkmış
burda neyi görmüş oldum Netflix kaliteli görüntü vermiyor yada şartları sağlamadığı için nividia görmüyor :alala

Şunu gerçekten söyleyebilirimki acayip bir kalite farkı var Netflix ve prime arasında şuan kendimi enayi gibi hissettim 🤦
Sol Netflix sağ görsel prime ayar birinde etkin birinde pasif yani otomatik pasife alıyor
Abi sorun devam ediyorsa şunu dener misin?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.

Abi sorun devam ediyorsa şunu dener misin?

İlgin için sağolasın kardeşim 🙋
genel olarak YouTube, prime video, normal Türkçe dublaj film siteleri dahil her yerde nividia devreye giriyor birtek Netflix hariç birde bunu deneyeyim bakalım.
şuda olabilir Netflix 4k veriyordur ekran kartı çıkışın max desteği 2k olduğu için devreye girmiyor olabilir
çünkü YouTube da dikkatimi çekti çözünürlüğü 2 den 4e çekince devreden çıkıyor.
Ama kim ne derse desin prime video nun kalitesi bir başka abi

İlgin için sağolasın kardeşim 🙋
genel olarak YouTube, prime video, normal Türkçe dublaj film siteleri dahil her yerde nividia devreye giriyor birtek Netflix hariç birde bunu deneyeyim bakalım.
şuda olabilir Netflix 4k veriyordur ekran kartı çıkışın max desteği 2k olduğu için devreye girmiyor olabilir
çünkü YouTube da dikkatimi çekti çözünürlüğü 2 den 4e çekince devreden çıkıyor.
Ama kim ne derse desin prime video nun kalitesi bir başka abi
Netflixte çözünürlük kontrol edilemiyor o zaman öyle mi? Sonucu merak ettim bakalım.

Netflixte çözünürlük kontrol edilemiyor o zaman öyle mi? Sonucu merak ettim bakalım.
Denedim Sonuç aynı
normalde Chrome üzerinden kullanıyorum ben Netflix i uygulamayı da yükledim o ayarı yaptım değişmedi.
muhtemelen durum dediğim gibi görüntü biçimi 4k olduğu için olabilir muhtemelen ekran kartım desteklemiyordur.
(Resimleri video oynarken çektim)
ayriyeten prime da da resim çektim orada etkin.

Ekli dosyalar

• IMG_20240530_173654.jpg
    IMG_20240530_173654.jpg
    54.5 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_20240530_173109.jpg
    IMG_20240530_173109.jpg
    44.5 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_20240530_173240.jpg
    IMG_20240530_173240.jpg
    63 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_20240530_173916.jpg
    IMG_20240530_173916.jpg
    51.9 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_20240530_173921.jpg
    IMG_20240530_173921.jpg
    67.3 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_20240530_174630.jpg
    IMG_20240530_174630.jpg
    82.8 KB · Görüntüleme: 15
Denedim Sonuç aynı
normalde Chrome üzerinden kullanıyorum ben Netflix i uygulamayı da yükledim o ayarı yaptım değişmedi.
muhtemelen durum dediğim gibi görüntü biçimi 4k olduğu için olabilir muhtemelen ekran kartım desteklemiyordur.
(Resimleri video oynarken çektim)
ayriyeten prime da da resim çektim orada etkin.
Hmm anladım zaten tek harici kart varmış.

Herkese merhaba,
Malumunuz yaz geldi, havaların ısınması ile klimaları çalıştırmaya başladık ancak klimamızın ( 12k BTU Midea Extreme Save) hakkını veremiyormuşum gibi gelmekte. Evde yeni doğan da olduğundan gün içerisinde sıcaklığı sabit 23-24 derece bandında tutmak için optimum klima ayarları nelerdir? Tavsiyeleriniz var mıdır? 23 dereceye sabitleyip 7/24 Eco modda fan hızına vs dokunmadan mı kullanmak mantıklı olur?

Nisan başında klimaları alalım yaz gelmeden hallolsun dedik ama yatak odasındaki klima işi bir türlü hallolmadı.

İlk aldığımız Gree Fairy'i yüksek iç ünite fan sesi yüzünden iade etmiştik, yerine takılan noviro da saçmasapan hareketler yapıyor.

Daha önce donanımhaber'de birinin bahsettiği problem belli ki her Noviro'da var. Periyodik olarak üfleme/tıslamaya benzer fan sesine ek sesler çıkarıp duruyor ve bazen çok yüksek sesle bunu yapıyor. Olduğu zaman fan sesinden daha çok dikkat çekiyor. İlk önce 2m'e yakın kısa bir tesisat ile takıldığından dolayı olabilir belki dedim ama o bahsettiğim kişide kendinde ve kardeşinde olmak üzere toplamda 3 klimada bunu yapmış. Hepsi de kısa tesisatlı olamaz sonuçta. İkisinde 15 gün sonra geçmiş bir daha yapmamış ne alaka anlayamadım. Videosu aşağıda, Mitsubishi'ye sorduk çözemezlerse bu da gidecek muhtemelen... Şansa bakın yahu...

https://streamable.com/w49agw

Son düzenleme:

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri