Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

burdayım abi yok valla test etme imkanım çok olmadı ama şu adem abinin rüzgar üfleme testini ölçtüğü cihaz varya onumu alsak acaba hangi flap ayarında en hızlı hava çıkıyor ölçerdik ?
Süs takak biz hızlı hızlı uçuşur sa konum doğru demektir ??

Gree nin en üst serileri olan u crow ve gtech 12 lik
Beko vestel arçelik 12 lik vb birsürü 12 lik klimada 800-1000 wat aşağısı tüketimleri zorla yakalıyoruz bulamıyoruz sen diyorsun ki 700w altında 18 24 lük midea kısmıyor önermeyin öyle birşey yapamayız çünkü biz o değerleri 9 luk birçok klimada yakalayamıyoruz 18-24 te bulmuşuzda begenmeyecez mi
Stabil 22° ye ayarlı 24 aep 1.33 kwh tüketiyor. Onu da bilmiş olun. En fazla 670w a kadar kısıyor ondan sonrası yok termostat yapıyor. Bi öneri verirken binel minel vermeyelim en azından tüketimlerini de söyleyelim ki alacak olan vatandaşlar ona göre karar versinler

Stabil 22° ye ayarlı 24 aep 1.33 kwh tüketiyor. Onu da bilmiş olun. En fazla 670w a kadar kısıyor ondan sonrası yok termostat yapıyor. Bi öneri verirken binel minel vermeyelim en azından tüketimlerini de söyleyelim ki alacak olan vatandaşlar ona göre karar versinler
25m2 de kısmaya fırsat bulamadığı içindir. ?

Ne alakası var Allah aşkına! Tüketim verileri de bu şekilde kendi sitelerinde. 18 lik için bile 780 w belirlemiş 24 lük için 300 yazıyor lâkin başa 1 i koymayı unutmuşlar. Mantıken 1300 olması lazım
Bir tek Xtreme 18bin olan yani bendeki cihazın verisi yüksek AEP BRE olanların teknik verileri neyse o ama emin ol senin 25m2 odanı daha kısmaya fırsat bulamadan ısıttığı için termostat yapmak zorunda kalıyor. Yani BTU tercihlerini hatalı yaparsan faturayı yüksek ödersin.

Bir tek Xtreme 18bin olan yani bendeki cihazın verisi yüksek AEP BRE olanların teknik verileri neyse o ama emin ol senin 25m2 odanı daha kısmaya fırsat bulamadan ısıttığı için termostat yapmak zorunda kalıyor. Yani BTU tercihlerini hatalı yaparsan faturayı yüksek ödersin.
Yılmaz abi karasal iklim de rahat edelim dedik . Bu da kompresör çok büyük olduğu için ister istemez yüksek tüketim sergiliyor. Bakalım 60 m² bir yer var oraya takacağım klimayı . Bakalim tüketimleri nasil olacak test edip göreceğiz

Son düzenleme:
Yılmaz abi karasal iklim de rahat edelim dedik . Bu da kompresör çok büyük olduğu için ister istemez yüksek tüketim sergiliyor. Bakalım 60 m² bir yer var oraya takacağım klimayı . Bakalim tüketimleri nasil olacak test edip göreceğiz
Bak şimdi oldu aç kapa yapmadan sürekli aktif çalışma yapması gerekir 12 saat açayım 12 saat kapatayım mantığında yine makine kısmaya fırsat bulamaz. ??

Bak şimdi oldu aç kapa yapmadan sürekli aktif çalışma yapması gerekir 12 saat açayım 12 saat kapatayım mantığında yine makine kısmaya fırsat bulamaz. ??
Ben kisacagini sanmıyorum. 4 aydan beri gözlemliyorum. Bana kalırsa bu mekânda daha fazla tüketim verisi elde edeceğim.

@Adem Helvacı abi aşağıda seninde geçen gün bahsettiğin rezalet enerji dağıtım şirketine bir örnekte benim evden. Aşağıdaki ilk 3 fotoğraf 3 katlı binamızın 3 faz bulunan 2 katından birini bina içi sigorta kutusu benim katta tek faz bulunuyor. İlk fotoğraf benim dairenin bağlı olduğu faz ile aynı faz.
IMG_20240101_191939.jpg

Alttaki 2 fotoğraflar diğer 2 faz

IMG_20240101_191946.jpg

IMG_20240101_191952.jpg

Aşağıdaki vatmetre de benim kattaki g-tech klimanın takılı olduğu prizin voltajı. Ara ara 150v lara düşüyor ama fotoğrafla yakalamak zor. Lambalar ve klima tuhaf çalıştığından klimayı kapattım. Kış günü alternatif ısınma yöntemleri olmasa bildiğin soğukta kaldık.

IMG_20240101_193258.jpg

@Adem Helvacı abi aşağıda seninde geçen gün bahsettiğin rezalet enerji dağıtım şirketine bir örnekte benim evden. Aşağıdaki ilk 3 fotoğraf 3 katlı binamızın 3 faz bulunan 2 katından birini bina içi sigorta kutusu benim katta tek faz bulunuyor. İlk fotoğraf benim dairenin bağlı olduğu faz ile aynı faz.
Ekli dosyayı görüntüle 11218
Alttaki 2 fotoğraflar diğer 2 faz

Ekli dosyayı görüntüle 11219
Ekli dosyayı görüntüle 11220
Aşağıdaki vatmetre de benim kattaki g-tech klimanın takılı olduğu prizin voltajı. Ara ara 150v lara düşüyor ama fotoğrafla yakalamak zor. Lambalar ve klima tuhaf çalıştığından klimayı kapattım. Kış günü alternatif ısınma yöntemleri olmasa bildiğin soğukta kaldık.

Ekli dosyayı görüntüle 11221
Abi demekki Türkiye nin heryerinde durum böyle bizim buralarda öyle haftada 2 kez akşamları özellikle 175 195 arası dalgalanma yapıyor sonra düzeliyor ama seninki 150 v o nedir öyle ya ?
Klima yine çalışıyor benim ama dediğin gibi fan sesi hemen belli ediyor yada ışıklar lipir lipir ?

Abi demekki Türkiye nin heryerinde durum böyle bizim buralarda öyle haftada 2 kez akşamları özellikle 175 195 arası dalgalanma yapıyor sonra düzeliyor ama seninki 150 v o nedir öyle ya ?
Klima yine çalışıyor benim ama dediğin gibi fan sesi hemen belli ediyor yada ışıklar lipir lipir ?
Üzerine gidip önemsemesen mutlaka biryerini bozar klimanın. Özellikle kompresör tarafı sıkıntı yüksek akım çekmesi gereken yerde voltaj çökerse birşeyler bozulur.

Geçen gün bende cross fan dalgalanma yapıyordu acaba voltaj dalgalanması olabilir mi ?

Üzerine gidip önemsemesen mutlaka biryerini bozar klimanın. Özellikle kompresör tarafı sıkıntı yüksek akım çekmesi gereken yerde voltaj çökerse birşeyler bozulur.
Hmm buzamana kadar hiç üzerine düşmedim valla ama yinede dalgalanma olursa kapatırım bundan sonra bile bile zarar vermeyelim pc tv etkilenmiyor onları da kapatmak lazım mı abi dolapları saymıyorum bile??

Geçen gün bende cross fan dalgalanma yapıyordu acaba voltaj dalgalanması olabilir mi ?
Olabilir abi bence resimdeki üründen elinde bulunsun ölçüm yapmasan bile takılı olduğu sürece prize voltajı gösterir
İrfan abinin resimdeki ürün daha güzelmiş benimki eskilerden

Ekli dosyalar

• IMG_20240101_200527.jpg
    IMG_20240101_200527.jpg
    39.5 KB · Görüntüleme: 16
Hmm buzamana kadar hiç üzerine düşmedim valla ama yinede dalgalanma olursa kapatırım bundan sonra bile bile zarar vermeyelim pc tv etkilenmiyor onları da kapatmak lazım mı abi dolapları saymıyorum bile??
PC ve TV de o kadar değil içinde regülasyon devreleri var onlar bir nebze tolere ediyor. Ama dolap eski tip se yani inverter değilse oda sıkıntı. Klimada da inverter olmasına rağmen 220v iken 5a da 1100w tüketirken 150v a indiğinde aynı gücü elde etmek için şebekeden 7,33 A güç çekmesi gerekir zaten ölü olan voltajı yüksek akım çekmeye çalıştığında iyice dibe çekiyor sonuç ya cihaz kendini korumaya alıp kapanıyor yada geçmiş olsun bir yerler yanıyor.

PC ve TV de o kadar değil içinde regülasyon devreleri var onlar bir nebze tolere ediyor. Ama dolap eski tip se yani inverter değilse oda sıkıntı. Klimada da inverter olmasına rağmen 220v iken 5a da 1100w tüketirken 150v a indiğinde aynı gücü elde etmek için şebekeden 7,33 A güç çekmesi gerekir zaten ölü olan voltajı yüksek akım çekmeye çalıştığında iyice dibe çekiyor sonuç ya cihaz kendini korumaya alıp kapanıyor yada geçmiş olsun bir yerler yanıyor.
Anladım abi dolap inverter geri kalanını da klimaya dikkat ederiz en azından kafam rahat olur sağolasın cevap için ?

Midea klimalarda indirim var zam gelecektir ihtiyacı olan kaçırmasın.

Midea klimalarda indirim var zam gelecektir ihtiyacı olan kaçırmasın.
Cihazları beğensem de şu fiyat politikalarını baya gözden geçirmeleri gerek. son 3 ay da gaz pedalı takılı kalmış araç gibi fiyatları yukarı doğru şişirdiler. Şimdi de indirim yapıyorlar. O fiyata satılabiliyorsa arttırma. Ki diğer markalar ile aranda tüketici için karar verme noktasında cazip bir seçenek olsun.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri