Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Adem Bey cevabınız için çok teşekkürler. Henüz malesef alamadım, ancak zaten Fujitsu da bizim listemizden çıkmıştı. Toshiba Haori modelinin de iç ünite bağlantısı sadece orta arkadan olduğu için odamıza uygun olmadı. Bu şartlar altında bayi de bize;

-Carrier Premium 18000 Btu (40000₺)
-Toshiba Shorai Edge 18000 Btu (60000₺)

önerilerinde bulundu. Ben de tekrar araştırmaya başlayınca

-Panasonic Etherea
-Mitsubishi Krigamine Zen ve
-Daikin modelleri dikkatimi çekti.

Bu aşamada sizlerin önerileriniz nedir? Özellikle Carrier Premium fiyatı cazip geldi ancak cihaz hakkında hiç bilgi bulamadım.
Yukarıda tüm yazılanlardan hareketle Etherea bana çok fena göz kırpıyor olsa da Krigaminezen alınabiliniyor olan bir ortamda benim başka ürün bakasım da gelmiyor 🤭

Adem Bey bu uzun açıklayıcı yazınız için teşekkür ediyorum. Ben sizi forumdan önce instagramda tüketicileri koruyan videolardan bi kaç yıl öncesinden zaten tanıyor ve yaklaşımınızı biliyorum. Yanlış anlaşıldım ya da başkası mı bi şey söyledi bilmiyorum ama benim Midea konusunda ya da başka markalar için benim bir iddiam olmadı.

Forumda evet ben de ilk okumaya başladığımda bir Midea sempatisi olduğunu düşünmüştüm ancak öneride bulunanların çoğunun objektif olduğunun da farkındayım.

Açık konuşmak gerekirse Midea ve Gree modellerinden ziyade Japon menşeili ürünler içime daha çok sinecekti ancak yazınızdaki “yazın 2 ay soğutmada kullanılacak” tanımı beni ifade ediyor. Bu minvalde 50-60bin ₺ bandında kalitesinden emin olduğunuz her markaya açığım artık.

Tekrar samimi yaklaşımınız için teşekkürler.
Size özel değil hocam bazen ben öyle kendi içimde laf lafı açıyor yazıp gidiyorum, hatta dikkat ettim, size o kadar şey yazmışım ama listenizdeki ürünlerdenhangisini tercih ederim onu yazmamışım, tam onu cevağladım baktım siz bu mesajı yazmışsınız. :D

Ben genel bakış açısı olarak belli aralıklarla bu algının kırılması ve yeni gelen dostların yanlış anlamaması adına yazıyorum bunları yanlış anlamayınız.

Senelerdir bana her yıl bir model ürün gönderince ilgili marka, incelemelerde onların çok adı geçince, ürün iyi çıkınca, satın alanlar çok beğenince, bu sefer satın alanlar da bahsetmeye başlayınca forumda her yerde o markanın adı geçmeye başladı.

Hatırlıyorum bir zamanlar da ''Bu forum vestelci'' diyorlardı çünkü çok fazla vestel tv yazılımları paylaşılıyordu ve yine biz kendimizi açıklamaya çalışıyorduk ''Yahu vestelci değiliz kardeşim, elimizde o yazılımlar olduğu için onun adından çok bahsediliyor'' diye :kiskis

Hocam ben ısrarla sıkıntı olduğunu düşünüyorum. 24-25 de üşüyorum. Klimanın tam karşısına termometreyi koyuyorum açtığım sıcaklığın hep bir derece altında. Termostata gitmiyor kendini kısmıyor. Tüketimler çok yüksek
Şimdi sizin profilinize girip geçmiş mesajlarınıza gittim, evdeyim ve biraz da vaktim var diye bir süre irdeledim, grafiklerinize de baktım hatta size ''Elleriniz dert görmesin'' yazmışım ama konuya odaklanmamışım ben.

Genel durumu özetleyecek olursak 19m2 bir alanda, 12.000btu Midea Xtreme klima hem ısıtmıyor hem de yüksek tüketiyor şikayetiniz var.

Bu koşullarda ben şöyle bir şey yapayım ki eşzamanlı bir test yapmış olalım.
Benim 12 lik Xtreme klimayı sizden daha küçük bir odada (Bu durum düşünülenin aksine kısa soluklu testlerde dezavantajdır) Saat 15:30 itibari ile bir test başlatayım, 26 ya ayarlı olsun, fan otomatik yapıyorum, 16.30 a kadar da çalıştıralım hatta gerekirse sonra 17.30'a kadar uzatırız önemli değil.

Son tüketim durumları nedir diyue şimdi hemen girip Tomzn üzerinden tüketimi ve durumu görelim, odanın sıcaklığını da foto alayım. İlk 1 saatte ne tüketmiş, ikinci 1 saatte ve duruma göre 3 üncü 1 saat diye bakalım takip edeyim. hem sıcaklık hem de tüketimleri. Bir sonraki mesajıma ekran alıntısı ve fotoları ekleyeyim

Aşağıdaki görseller şunu ifade ediyor.
1- Derece komodin seviyesinde yani sıcak hava yukarıda yoğunlaşmasına rağmen bizim kabaca oturma seviyemiz.
2- Dereceyi bilerek klimanın üfleme menzili dışında bir noktaya konumlandırdım.
3- klimayı açmamın 2 inci dakikası emiş sıcaklığı 21 derece
4- Klimayı açmamın 4 üncü dakikası emiş sıcaklığı 22 derece
5- Klimayı çalıştırdığım zaman diliminde Tomzn wifi üzerinden günlük tüketime baktım.
6- Test başladığında dış ortam sıcaklığı 17 derece ve kuzey cephe oda

Klima 26 ya ayarlı, otomatik fan. Oda 11-12m2 dolayında yani erken termostat yaptığını bildiğimiz bir oda.
Burada amaç, bu klimanın bu ayarlar ile bu ortamda ne tepkiler verdiğini görmek.

1734871329196.jpeg
1734871386520.jpeg
1734871439386.jpeg
1734871468526.jpeg
1734871510811.jpeg
1734871830388.jpeg

Şimdi gittim baktım, klima durmuş. Neden?
Çünkü emiş sıcaklığı 29'u görmüş. Neden?
Çünkü klimayı 26 ya ayarlamıştım ve bu ayarda oldukça güçlü bir sıcak hava üflemesi yaptığı, sıcak havanın hafif olması nedeniyle yukarıda yoğunlaşması ve küçük odada erken geri dönüş olduğu için komodin seviyesi daha 19.0 dereceyken emiş 29 algılandığı ve sensör toleransının da üzerine çıkıldığı için klima kendisini kapatmış.

Ben de bu durumu aşmak için beni izle özelliğini aktif edip yatağın üzerine bıraktım kumandayı, klima anında çalışmaya başladı ve ekranda emiş sıcaklığı 20 derece olarak belirdi.

1734872320403.jpeg
1734872345844.jpeg
1734872371459.jpeg

Abi tüketici olarak neden kullanmakta ısrar edelim ki o zaman? Ürünün doğru çalışmadığını ispat edip iade için girişimlerde bulunalım. Önce satıcı ile temas kurup talebimizi iletelim ki tüketici olarak bildirim tükümlülüğümüzü yerine getirmiş olalım.
Firma/Satıcı işi yokuşa sürerse hemen yasal işlem başlatalım ben ne konuda gerekirse destek vermeye hazırım.

Yeter ki tespitlerimizi doğru yapmış olalım ve kayıt altında olsun ki ispat edebilir durumda olalım. :ok
Abi öncelikle teşekkür ederim. 25 set yaptığımda uygulama arayüzünden bakınca içeriyi 26-27 gösteriyordu ama termometre 23 gösteriyordu tam klimanın karşında olmasına rağmen.
6152CAFF-C1F9-4D4F-A8F6-78A1A294E9B7.jpeg

Dün gece yarısı kumandanın kumandanın beni izle özelliğini açıp 22 set yaptım ve termometrenin yanına koydum kumandayı. Ölçümler doğru göstermeye başladı uygulama arayüzündeki iç sıcaklığı da doğru göstermeye başladı. bu da bana klimanın sensöründe mi sorun var acaba diye düşündürüyor.

Aşağıdaki görseller şunu ifade ediyor.
1- Derece komodin seviyesinde yani sıcak hava yukarıda yoğunlaşmasına rağmen bizim kabaca oturma seviyemiz.
2- Dereceyi bilerek klimanın üfleme menzili dışında bir noktaya konumlandırdım.
3- klimayı açmamın 2 inci dakikası emiş sıcaklığı 21 derece
4- Klimayı açmamın 4 üncü dakikası emiş sıcaklığı 22 derece
5- Klimayı çalıştırdığım zaman diliminde Tomzn wifi üzerinden günlük tüketime baktım.
6- Test başladığında dış ortam sıcaklığı 17 derece ve kuzey cephe oda

Klima 26 ya ayarlı, otomatik fan. Oda 11-12m2 dolayında yani erken termostat yaptığını bildiğimiz bir oda.
Burada amaç, bu klimanın bu ayarlar ile bu ortamda ne tepkiler verdiğini görmek.

Ekli dosyayı görüntüle 22538Ekli dosyayı görüntüle 22539Ekli dosyayı görüntüle 22540Ekli dosyayı görüntüle 22541Ekli dosyayı görüntüle 22542Ekli dosyayı görüntüle 22543
Ben nasıl bir test yapayım siz söyleyin ona göre verileri yolayayım size

Güncelleme.
Klimam anlık 1100 1200watt tüketim ile takribi 45-46 derece arası üfleme yapıyor beni izleme özelliği aktif durumdayken
Emiş sıcaklığını klima üzerindeki derece 33.1 gösterirken klima beni izle modunda kumandada aldığı yorumlama ile 21 22 derece görüp kabul ediyor , yatak üstü kumandanın algıladığı sıcaklık 21 iken, komodin üstü derece 20.

Klima halen 26 da ayarlı, uygulamadan görülen iç ve dış değerler aşağıda.

1734873535290.jpeg
1734873551858.jpeg
1734873577593.jpeg
1734873650499.jpeg

İlk 1 saatin bitiminden sonra ikinci 1 saatte neler göreceğiz, derecenin yükselmesi ile anlık tüketim nerelere düşecek onu takip edelim.

Ben nasıl bir test yapayım siz söyleyin ona göre verileri yolayayım size
Abi ürün aynı olduğu için istersen yaptıklarımın aynısını yap. Aynı ürün iki farklı ortamda ne gibi farklı tepkiler veriyor ona odaklanalım.

Aslında basınç değerlerini de görmek gerekir de ona servisin bakması lazım, biz önce kendi merakımızı giderelim de işin o kısımları ile de ilgileniriz. Önemli olan, DOĞRU cevap ne onu bulalım :)

Ben mesela ikinci 1 saati de bu şekilde geirip 3 üncü bir saatte beni izle özelliğini devre dışı bırakıp normal 26 da ayarlı şekilde takip edeyim diye düşünüyorum şu an.

anlık olarak içeriyi 24 gösteriyor termometrede aynı şekilde doğruluyor kendini kıstı. Klimada emiş sıcaklığı yazıyor. Üstte de üfleme derecesi yazıyor ve kapattı kendini 10w

A54F477A-DDD5-4706-8702-F70D985DB3B6.png
3C22046B-5FC4-4D2E-95C2-E1E1FDAFE6B0.jpeg
70A5DDEE-8DF3-4173-9B9A-C26A994C528B.jpeg
6E788E5F-BF85-4251-BB5F-873999FAA868.png

Abi ürün aynı olduğu için istersen yaptıklarımın aynısını yap. Aynı ürün iki farklı ortamda ne gibi farklı tepkiler veriyor ona odaklanalım.

Aslında basınç değerlerini de görmek gerekir de ona servisin bakması lazım, biz önce kendi merakımızı giderelim de işin o kısımları ile de ilgileniriz. Önemli olan, DOĞRU cevap ne onu bulalım :)

Ben mesela ikinci 1 saati de bu şekilde geirip 3 üncü bir saatte beni izle özelliğini devre dışı bırakıp normal 26 da ayarlı şekilde takip edeyim diye düşünüyorum şu an.
Bende 26 yapayım o zaman. Ama beni izleyi kapattığım anda saçmalamaya başlayacak

Değerli arkadaşlar iyi günler
Geçen yıl yatak odası için 12.000 btu AEP almıştım . Bugün soğuklarda çalıştırmak istedim . Kumandadan 24 derece ayarladım . 15-20 dakika kadar 24 derece de heat modda çalıştırdım. Fakat klimada oda sıcaklığını 28 derece gösteriyor klima sıcaklık üflemeyi kesiyor. Halbuki odamız 21 derece . Sıkıntı neyden kaynaklanıyor olabilir?

Geçen yıl yatak odası için 12.000 btu AEP almıştım . Bugün soğuklarda çalıştırmak istedim . Kumandadan 24 derece ayarladım . 15-20 dakika kadar 24 derece de heat modda çalıştırdım. Fakat klimada oda sıcaklığını 28 derece gösteriyor klima sıcaklık üflemeyi kesiyor. Halbuki odamız 21 derece . Sıkıntı neyden kaynaklanıyor olabilir?
IMG_20241222_113800.jpg

1.70 tüketim ile çıktığımız yolda 2.50 ile ilk saati bitirdik yani 800watt bir tüketim söz konusu olmuş 15.30 ile 16.30 arasında.
18.9 dereceden 21.4 dereceye gelmiş görünüyoruz komodin mesafesinde.
Tüketim değeri düşüyor, üfleme değeri ve emiş sıcaklığı aynı görünüyor şimdilik. Takibe devam.

24 saat esaslı değil de kapat aç kullanılan klimalarda, klimanın güçlü olmasından kaynaklanan bir dezavantaj bu durum.
Klima güçlü bir sıcak hava üflemesi yapıyor, fizik kuralları gereği ''sıcak hava hafiftir yükselir'' mantığından hareketle de tavanda yoğunlaşan sıcak havayı geri vakumluyor ve dolayısı ile klimanın iç ortam sensörü aslında bizlerin oturma seviyesi olan takribi 1 metrelik alan değil de yaklaşık 2,5 - 3 metrelik mesafe olan tavanda yoğunlaşan sıcaklığı ilk olarak algıladığı için içeride homojen bir dağılım yapması sorun oluyor.

Biz de zaten şu an bunun testlerini uygulamalı olarak yapıyoruz sevgili @Fikretsulu ile.

Kumanda üzerinden ''Beni izle'' özelliğini aktif ederseniz sorun yaşamazsınız zaten bu özellik bu tarz durumlar için tasarlanmış bir özelliktir :ok

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri