Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Bak tam kısma olacak o ara tolerans aşımı olduğu için termostat yapmış. Kapı taktiği ile biraz zaman kazanıp belki o kısmı atlatırız. Burada yine Adem abinin paremetre ayarı ihtiyacı var aslında. 😃
Kapilar komple acik bahsetigim gibi 2 klimanin toplam hitap ettigi alan 65m2 civari. Bu arada kairanin boru uzunlugu 7m yani 3m ek yaptik gaz ekleme cok farkeder mi 3 m icin. Gaz eklemesi yapmadik tolere edebilir diye dusunduk ama :)

Kaira tavan aralığı kaç santim daha önce sordum mu 🤔
Aep 35 cm kaira 50 cm
IMG_20250111_001927.png

Bu arada kairanin boru uzunlugu 7m yani 3m ek yaptik gaz ekleme cok farkeder mi 3 m icin. Gaz eklemesi yapmadik tolere edebilir diye dusunduk ama

Son düzenleme:
Kumanda üzerindeki sensör ile klimanın içindeki sensör aynı yerde mi 😅 sabah yazdım neden olduğunu 🙂
Aynı değil tabii ama o zaman niye kumanda emiş değerini göstermiyor diye soruyorum ya da mühendisler iç ünitedeki sensörün üflemeyle ortam arasında ki farkı hesaplamışlardır diye düşündüm yanlış düşünmüşüm demek ki

Aynı değil tabii ama o zaman niye kumanda emiş değerini göstermiyor diye soruyorum ya da mühendisler iç ünitedeki sensörün üflemeyle ortam arasında ki farkı hesaplamışlardır diye düşündüm yanlış düşünmüşüm demek ki
İç ünitedeki sensor emişden 1 derece daha fazla okuyor ortam da aslinda 1/2 derece o sensor verisinden daha dusuk oluyor. Tam olarak ortam sensoru degil yani. Sizin olcum yaptiginiz cihazi tavana yakin tutun klimayla ayni degeri verir muhtemelen. Tavan daha sicak olur eger olcumu yere yakin yapiyorsaniz yaniltir sizi

Aep 35 cm kaira 50 cm
Ekli dosyayı görüntüle 23342

Bu arada kairanin boru uzunlugu 7m yani 3m ek yaptik gaz ekleme cok farkeder mi 3 m icin. Gaz eklemesi yapmadik tolere edebilir diye dusunduk a

oto fanı hiç denemedim açıkcası daha fazla termostata girer diye. Şuan oto fana alayım 24 saatlik veri tekrar bakayım aslında. alttaki verilerde termostat ve dfler çok net görünüyor. Bu yüzden aep e göre fazla watt çekmesine rağmen daha az tüketiyor günlükte.

Ekli dosyayı görüntüle 23331
Şu grafiğe göre ben verimli olmadığını görüyorum hatta DF ler demen bile bana gazın yetersiz olduğu düşündürüyor 🤔

Şu grafiğe göre ben verimli olmadığını görüyorum hatta DF ler demen bile bana gazın yetersiz olduğu düşündürüyor 🤔
Set 24 civari yaparsam termostat gormuyor kolay kolay ama df gece oluyor zaten dis sicaklik suan -1 derece. 5 derecenin ustunde df gormedim hic. Bu arada aep df girdi suanda. Ankara da kullaniyorum bu klimalari df normal geliyor.

Emiş ile set arasi 4 dereceyi geçince klima burasi çok sıcak oldu kisamiyorum kendimi kapatiyorum diyor yani termostat yapiyor. Kairanin vitesini dusurebilsek bir sorun olmayacak gibi geliyor

Set 24 civari yaparsam termostat gormuyor kolay kolay ama df gece oluyor zaten dis sicaklik suan -1 derece. 5 derecenin ustunde df gormedim hic. Bu arada aep df girdi suanda. Ankara da kullaniyorum bu klimalari df normal geliyor.

Emiş ile set arasi 4 dereceyi geçince klima burasi çok sıcak oldu kisamiyorum kendimi kapatiyorum diyor yani termostat yapiyor. Kairanin vitesini dusurebilsek bir sorun olmayacak gibi geliyor
Aynı derecelerde df yasadım klimacı montaj sirasında gaz kaçağı yapmıştı 12lik bu şekilde saçmalıyordu gaz bastırınca düzeldi. 🫣

Ya bu tüketime razı olacağız yada bunu gerçekten iş görecek yere satıp daha stabil bir makine alacağız. Gerçi sen elektrik üretiyorsun. 😃
Elektrik üretiyoruz da devir ekonomi devri. Bu daha az tüketse ya aradaki farkı başka cihazda kullanırım yada benim depoladığım enerjinin daha uzun kullanılmasını sağlar. Aynı işi ne kadar az enerji ile yapabiliyor ise bizim için daha iyi.

Full kontrollü klima kartı üretme serüvenimde araştırma içinde boğuldum.
Şu an okulda yapmadığım kadar araştırma ve öğrenme uğraşısı içindeyim.
MODBUS RS485 sisteminin çalışma mantığı ve aklımdaki projeye nasıl uyarlayacağım konusunda kafa patlatıyorum. Bu bitmeden kel kalacam sanırım.
@M_aTRa_X sen bu iletişim protokolü hakkında birşeyler biliyor musun.

tapoyu programladım sobaya taktım yere koydum termometre her zamanki yerinde olacak sıcaklık grafiğinde bir oynama veya benim hissettiğim sıcaklıkta bir değişim olmazsa artık çalıştırmam ama şöyle güzel bir etki olabilirse bu şekilde devam bakalım bu gece baslicam teste.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250111_003914_Tapo.jpg
    Screenshot_20250111_003914_Tapo.jpg
    44.9 KB · Görüntüleme: 12
  • Screenshot_20250111_003526_Tapo.jpg
    Screenshot_20250111_003526_Tapo.jpg
    51.1 KB · Görüntüleme: 11
Aynı derecelerde df yasadım klimacı montaj sirasında gaz kaçağı yapmıştı 12lik bu şekilde saçmalıyordu gaz bastırınca düzeldi. 🫣
Bende gaz kacagi olmadi kilavuzdam baktim standart uzunluk 5m

(Boru uzunluğu - standart uzunluk) x 12g/m

2 m icin 24 g/m gaz eklenmesi gerekiyor

24 gram mi ayarlamak lazim g/m tam olarak ne acaba :)

24 gram sorun yaratir mi dersiniz :) arkadaş klimaci ona danışmıştım 10mye kadar kolay kolay sorun olmaz demişti.

tapoyu programladım sobaya taktım yere koydum termometre her zamanki yerinde olacak sıcaklık grafiğinde bir oynama veya benim hissettiğim sıcaklıkta bir değişim olmazsa artık çalıştırmam ama şöyle güzel bir etki olabilirse bu şekilde devam bakalım bu gece baslicam teste.
Test iyidir dostum sen geç kaldın benim uyku saati geldi yarın iş var herkese iyi geceler yarın kaldığımız yerden 😃

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri