Sınırlamayı nerede açtınOrtaya böyle bir sonuç çıktı termometreler 30,5 oldu terledim yoksa devam edecektim kısana kadar.
Ekli dosyayı görüntüle 23429

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Sınırlamayı nerede açtınOrtaya böyle bir sonuç çıktı termometreler 30,5 oldu terledim yoksa devam edecektim kısana kadar.
Ekli dosyayı görüntüle 23429
Arkadaş eco açık çekermisin yazmış sınırlama istememiş fakat nem videonun sonunda sınırlamada açtım azda olsa orada var.Sınırlamayı nerede açtınteste kapalı başlayıp en tepe noktada sınırlamayı açman gerekir bu kadar uzun olmasına gerek yok 5 dk yeter. 2 dk sınırlama kapalı 2 açık gibi.
![]()
Hocam bycilo doğru demiş size yazmıştım ama kaçırmışsınız sanırım.Arkadaş eco açık çekermisin yazmış sınırlama istememiş fakat nem videonun sonunda sınırlamada açtım azda olsa orada var.
Uygulamada econo simgesi gözüküyor econo modu açmış sınırlama açılmış yani sorun yok ama testi dediğiniz gibi yapabilirdi.Sınırlamayı nerede açtınteste kapalı başlayıp en tepe noktada sınırlamayı açman gerekir bu kadar uzun olmasına gerek yok 5 dk yeter. 2 dk sınırlama kapalı 2 açık gibi.
![]()
Tekrarlayayım testi ben evet söylediğiniz gibi kaçırmışım o bölümü Tekrardan 30 Set yapıp üst frekansta iken Eco mod açıp tekrar yapıcam.Hocam bycilo doğru demiş size yazmıştım ama kaçırmışsınız sanırım.
Econo mod diğer klimalardaki eco mod gibi değil, açıklamasında uygulamadan yaptığınız maksimum kompresör frekansını kısmayla aynı şeyi yapıyor mesela max 1000 ise max 800'e izin veriyor zaten 800 watt çekiyorsa etkisiz kalıyor yani en azından açıklaması öyle. O yüzden siz biraz bekleyip sonra econo açsaydınız max kaç watt çekiyorken econo kaça sınırlardı görürdük yeterdi 1 saate gerek yoktu ama en azından klimanın 1 saatte bu kadar elektrikle içeriyi ne kadar sıcak yaptığını görmüş olduk emeğinize sağlık
Şuan econo açıkken 650 watt civarına kısıtladığını gördük klima normalde maksimum kaç watt çekebiliyordu?
Uygulamada econo simgesi gözüküyor econo modu açmış sınırlama açılmış yani sorun yok ama testi dediğiniz gibi yapabilirdi.
Hocam bycilo doğru demiş size yazmıştım ama kaçırmışsınız sanırım.
Econo mod diğer klimalardaki eco mod gibi değil, açıklamasında uygulamadan yaptığınız maksimum kompresör frekansını kısmayla aynı şeyi yapıyor mesela max 1000 ise max 800'e izin veriyor zaten 800 watt çekiyorsa etkisiz kalıyor yani en azından açıklaması öyle. O yüzden siz biraz bekleyip sonra econo açsaydınız max kaç watt çekiyorken econo kaça sınırlardı görürdük yeterdi 1 saate gerek yoktu ama en azından klimanın 1 saatte bu kadar elektrikle içeriyi ne kadar sıcak yaptığını görmüş olduk emeğinize sağlık
Şuan econo açıkken 650 watt civarına kısıtladığını gördük klima normalde maksimum kaç watt çekebiliyordu?
Uygulamada econo simgesi gözüküyor econo modu açmış sınırlama açılmış yani sorun yok ama testi dediğiniz gibi yapabilirdi.
Econo mod güzel kısıyormuş nominal değeri 880 watt yazıyor nominalin altındaki seviyeye kadar kısıyormuş demek ki. Kısmasına oranla performans da iyi baya iyi gözüküyor. Fazla acele olmadığı zaman klimayı ilk açışta turbo moda almak yerine fanları en yükseğe dereceyi de soğutmada en düşük ısıtmada en yükseğe ayarlayıp econo açmak daha mantıklı gibi.
Gear modu var doğrudur.Econo mod güzel kısıyormuş nominal değeri 880 watt yazıyor nominalin altındaki seviyeye kadar kısıyormuş demek ki. Kısmasına oranla performans da iyi baya iyi gözüküyor. Fazla acele olmadığı zaman klimayı ilk açışta turbo moda almak yerine fanları en yükseğe dereceyi de soğutmada en düşük ısıtmada en yükseğe ayarlayıp econo açmak daha mantıklı gibi.
Bu midea'da da gen modu vardı galiba buna benzer kompresörü kısıtlayan @ByCilo
Evet @Adem Helvacı abinin dediği gibi Gear ama yaz modunda geçerli bunu kış moduna aktifleye bilirsek bence önemli bir artı olur. Özellikle benim 18000 BTU için Adem abiEcono mod güzel kısıyormuş nominal değeri 880 watt yazıyor nominalin altındaki seviyeye kadar kısıyormuş demek ki. Kısmasına oranla performans da iyi baya iyi gözüküyor. Fazla acele olmadığı zaman klimayı ilk açışta turbo moda almak yerine fanları en yükseğe dereceyi de soğutmada en düşük ısıtmada en yükseğe ayarlayıp econo açmak daha mantıklı gibi.
Hocam tüketimle alakasız ama enteresan bir şekilde koku yayıyor ortama yanık tel kokusu mu nedir tam anlayamadımBu arada geçen gün bahsettiğimiz ''Elektrikli ısıtıcı ile tüketim ve sıcaklık testi'' konusunu bugün yaptım.
1 saatlik çalışma ve 1 saatlik çalışmama ile ortaya çıkan sonuç enteresan oldu ve izolasyonun önemi bir kere daha ortaya çıkmış oldu.
1 saat boyunca 1.9kwh elektrik tüketen, çalışırken 109 derece sıcaklık üfleyen bu rezistanslı RAKS marka ısıtıcı 1 saatin sonunda ortyalama 23 dereceye (19'dan 23'e) getirdi odayı.
Sorun şu ki odada sadece PC+Monitör çalışır halde bırakıp (minnak da olsa ısı üretiyor malum) Bilerek kapıyı kapatıp salona gittim o esnada bulaşık makinesinin aylık temizliğini aradan çıkartayım dedim, 1 saati 5-10 dakika geçti ama döndüğümde neredeyse sabah başladığımız noktaya geri dönmüştük, masa üstü seviye yine 19 lu derecelere geri düşmüştü.
Yani 1 saat boyunca 19'dan 23'e gelsin diye kesintisiz çalışan ısıtıcının, kütle sıcaklığı atılmamış olması nedeniyle tükettiği 6 lira dolayında enerji 1 saatin sonunda yok oldu gitti
Video ve değerleri gün içerisinde fırsat bulunca ekleyeceğim (Yarın seminer var, Ertesi gün THH komisyon toplantısı var raporları bitirmedim daha)
Buda Shira Plus 7.000 BTU Aynı Test.Econo mod güzel kısıyormuş nominal değeri 880 watt yazıyor nominalin altındaki seviyeye kadar kısıyormuş demek ki. Kısmasına oranla performans da iyi baya iyi gözüküyor. Fazla acele olmadığı zaman klimayı ilk açışta turbo moda almak yerine fanları en yükseğe dereceyi de soğutmada en düşük ısıtmada en yükseğe ayarlayıp econo açmak daha mantıklı gibi.
Zeta için soruyor isen cevaplayayım klima minimumda 120- 130 watt'lara kadar kısıyor oraya geldiğinde ECO , Talep Kontrol %40 , dış Ünite sessiz hepsini açsam bile yine istifini bozmuyor, onu gözlemlemiştim daha önce.Evet @Adem Helvacı abinin dediği gibi Gear ama yaz modunda geçerli bunu kış moduna aktifleye bilirsek bence önemli bir artı olur. Özellikle benim 18000 BTU için Adem abi
Bu testi şimdi şöyle denemek gerekirSınırlama kapalı olduğu zaman ortam ideal ısıya geldiği anda klima tamamen kıstığı anda sınırlamayı devreye alacağız. Minimum konumda işe yarayıp yaramadığını görmek için.
![]()
Abi 100 dereceyi görünce o poliproplen kokusu ile özellikel ilk çalıştırmada hele benimki gibi hava üfleyeblerdense toz partükülleri rezistansla temas edip bir koku yayıyor doğru tespitHocam tüketimle alakasız ama enteresan bir şekilde koku yayıyor ortama yanık tel kokusu mu nedir tam anlayamadım
Ben üflemesini hiç ölçmemiştim kaynama derecesine gelip hararet yaptırıyormuş tüketimeAbi 100 dereceyi görünce o poliproplen kokusu ile özellikel ilk çalıştırmada hele benimki gibi hava üfleyeblerdense toz partükülleri rezistansla temas edip bir koku yayıyor doğru tespit
Benim ısıtıcının çıkış kısmı oval, en uç yani rezistansa uzak noktada 91 92 derece, kenarlara gelince rezistansa daha yaklaştığı için 109'a kadar gördüm, sonrasında derece HI dedi yani daha üstünü gösteremiyor
Bizim klimalar 60 dereceyi görünce ''Vuuuu Yeaaah'' diyoruz ki çoğu klima 50 üstünü zor görüyor, alet 100 derece üflüyor daha ne yapsın garibim kokacak elbette
Testo verilerini indirdim de henüz voltcraft kayıtlarını pc ye alamadım. İşlerim bitince ekran kaydı ile seslendirip vieo yapar eklerim buraya
Senin klima ile aran nasıl? Isınmaya başladınız mı birbirinize?![]()
Bu ne ki abi, sen bir de bizim eskiden gördüklerimizi görseydinBen üflemesini hiç ölçmemiştim kaynama derecesine gelip hararet yaptırıyormuş tüketime
Klimaya bakış açımı değiştirdikten sonra ısındık hocam. Beni yanıltan uygulamaya girince iç ortam sıcaklığı yazan yermiş. Oraya emiş yazsalar takılmayacaktım bu kadar23 yapıyorsam 23de kalıyor karsidaki termometre ne eksik ne fazla yorum katmıyor
Dün 23 set oto fan grafiği
En alt pik nokta 205watt
Ekli dosyayı görüntüle 23445
aha buldum abiBu ne ki abi, sen bir de bizim eskiden gördüklerimizi görseydin
Türkçe dil paketinde yaptıkları hatalar nedeniyle bizim klimalarda bir dönem hani COOL yerine SOĞUTMA yazması gerekirken ''ooo çok sexy'' anlamına çıkabilecek ifadeleri de gördük
Neydi o yazan yaaa harbiden unuttum şimdi, @ByCilo @gölge46 hatırlıyormusunuz siz neydi o ifade?![]()
Hatırladım bunu
ama adamlar uğraşa uğrasa adam etti uygulamayı faydalı birçok şeyde eklenmisti.özellikle şu filtre hatırlatma fonksiyonu 15 gün dolunca çok işime yarıyordu.Neydi o yazan yaaa harbiden unuttum şimdi, @ByCilo @gölge46 hatırlıyormusunuz siz neydi o ifade?
Tekrar bir video yapsan belki gözden birşeyler kaçmıştır.Zeta için soruyor isen cevaplayayım klima minimumda 120- 130 watt'lara kadar kısıyor oraya geldiğinde ECO , Talep Kontrol %40 , dış Ünite sessiz hepsini açsam bile yine istifini bozmuyor, onu gözlemlemiştim daha önce.
Senin canın sağolsun yaparız akşam yemekten sonra.Tekrar bir video yapsan belki gözden birşeyler kaçmıştır.![]()
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.