Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Şimdi arasam bulamam muhtemelen ama bugün bir yoruma cevap yazmıştım, yorumu yazan arkadaşın iddiası, ''Beko 12000btu klima ile aylık 100-120, hadi bilemedik en fazla 150tl maliyetim oluyor'' diyor ısıtmada.

Çok sessizliğini vs de ayrıca vurgulamış falan.

İşim gücüm vardı ama gıcık oldum açıkçası, telefonla iki dakika oturdum kabaca bir hesap yaptım dedim ki ''Kardeşim 150tl bile desek ayda 50kwh eder bu da günde 1.6kwh eder. 12 lik klimanın, ortamı iklimlendirmeye kadar zaten ilk 1 saatte 500wh tüketeceğini düşünsek sen bu klimayı günde 4 saat falan kullanıyorsundur bu durumda.''

Yani abi ben kliması ile sidik yarıştıranlara anlam veremiyorum, şey gibi geliyor bana hani ergenlerin ilk arabası dünyanın en kral arabasıdır ya, bunlar da sahip oldukları klimayı dünyanın en kral kliması zannediyorlar.

İşte bu mesajdaki gibi paylaşımları biz neden istiyoruz? Objektif, saf veri ve ispat içeriyor.

12000btu Beko klima ile ayda 100tl faturama ek oluyor diyen de kardeşim klimasını günde 1 saat açmaya korkuyordur benim gözümde.
Hocam imkanı yok, benim 7.000 BTU klima 3 kwh yakıyordu havalar 10 derece üstü iken ve kısıtlama yapmıyor iken, fakat 5,5 saattirde o çalışıyor onunda verilerini sıfırlamıştım, 2.5 derece dış ortam ve 12.000 BTU klima kadar yaktı ve şuan %60 Kısıtlı durumda hatta 12.000 'lik klimadan daha fazla yaktı vede 21 Sette 7.000 BTU klima. 12.000 Zetada kısıtlama kapalı 7.000 Shira %60 kısıtlı.

Not: Kısıtlamayı grafikte 612 watta gittiği yerde açtım.

WhatsApp Image 2025-02-21 at 22.23.56 (1).webp
WhatsApp Image 2025-02-21 at 22.23.56.webp

WhatsApp Image 2025-02-21 at 22.26.44.webp

Son düzenleme:
o değilde belliki senin aep sürekli üst frekanslarda çalışıyor
bu aralar benim klimada iyi yükleniyor kompresöre dün 600w sabitlemisti bugün 700 lere tırmandı gece 800 bile olabilir
biz bu şekilde kompresör yemeyiz inşallah 😅
Yok kardeşim bunları zor şartlarda test etmeden üretmezler en üst devirlere çıkmadığı sürece sorun olmaz 😃

Nasılsınız klima meraklısı dostlar? :ok
Bir hayli kafa karışıklığı içerisindeyim ben şahsen Adem abi :) Gaziantep için arkadaşlar sağ olsun tavsiyede bulundular Airfel, Kaira ve Midea Xtream falan ama Midea için Gaziantep'te bu teknik servis sorununu da dile getirdiler. Merkez ilçede değil ama Nizip ilçesinde de sanırım bir servis varmış, (sorunlu teknik servis dışında başka bir servis bu) benim bulunduğum ilçeye (Oğuzeli) gelirler mi bilmiyorum. Gaziantep için bu konuda son durum nedir acaba teknik servis açısından? Yoksa Midea'dan uzak mı durayım bu bölge için?

Hocam imkanı yok, benim 7.000 BTU klima 3 kwh yakıyordu havalar 10 derece üstü iken ve kısıtlama yapmıyor iken, fakat 5,5 saattirde o çalışıyor onunda verilerini sıfırlamıştım, 2.5 derece dış ortam ve 12.000 BTU klima kadar yaktı ve şuan %60 Kısıtlı durumda hatta 12.000 'lik klimadan daha fazla yaktı vede 21 Sette 7.000 BTU klima. 12.000 Zetada kısıtlama kapalı 7.000 Shira %60 kısıtlı.

Not: Kısıtlamayı grafikte 612 watta gittiği yerde açtım.

Ekli dosyayı görüntüle 24412Ekli dosyayı görüntüle 24413
Ekli dosyayı görüntüle 24414

Devam grafiğini paylaşıyorum yukarıda yazılanlardan tekfarkı gece 23:00'de talep kontrol %55'e düşürmüştüm çünkü gece -4 leri gördü hava sabah 09:00'da hava3 derece iken tekrar %60 yaptım ;

WhatsApp Image 2025-02-22 at 09.43.59.webp

WhatsApp Image 2025-02-22 at 09.47.16.webp

WhatsApp Image 2025-02-22 at 09.43.58.webp

İç Ortam Sıcaklığınıda Bırakayım Bel Hizasında
IMG_20250222_095820.webp

Son düzenleme:
o değilde belliki senin aep sürekli üst frekanslarda çalışıyor
bu aralar benim klimada iyi yükleniyor kompresöre dün 600w sabitlemisti bugün 700 lere tırmandı gece 800 bile olabilir
biz bu şekilde kompresör yemeyiz inşallah 😅
1740209014922.webp

en üstlere çıkmıyo aslında ortalarda takılıyo 1700w çektiğini gördüğüm zamanlar oldu. denemişlerdir 1 hafta üst frekansta çalışınca cortlamaz herhalde:) Zaten haftaya düzeliyor havalar. gece -9 verisi bu

Ekli dosyayı görüntüle 24435

en üstlere çıkmıyo aslında ortalarda takılıyo 1700w çektiğini gördüğüm zamanlar oldu. denemişlerdir 1 hafta üst frekansta çalışınca cortlamaz herhalde:) Zaten haftaya düzeliyor havalar. gece -9 verisi bu
Sanal Bilgisayar ile bir tanede ben Home Assistant yaptım kendime, fakat PC kapatınca veri tutmuyor, sadece açık kaldığı zamanlar tutuyor.

Clipboard01.webp

Sanal Bilgisayar ile bir tanede ben Home Assistant yaptım kendime, fakat PC kapatınca veri tutmuyor, sadece açık kaldığı zamanlar tutuyor.

Ekli dosyayı görüntüle 24436

ha uçsuz bucaksız bir cennet aslında. otomasyon deryası ve bi girince birdaha çıkamıyorsun. rasperry pi 5 var bende ayrı ayrı programlarla uğraşmak yerine tüm veriler burada klimayı yönlendirmek bile çok daha kolay oluyor mesela oda 18in altına düşünce çalış 1 saat sonra fan moduna al 5 dk sonra kapat yapıyorum bazen diğer klimayı. normalde yapamayacağın şeyler..
ayrıyetten google nest mini hoparlör var sesle herşeyi yaptırabiliyorum. tabi hoparlör ingilizce komut algılıyor sadece ama hoparlör sayesinde telefondan türkçe komut verebiliyorum örnek : hey google ofisteki klimayı 23 dereceye ayarla ışığı aç kapa vs herşey sesle. Hoparlöre komut vermek için ise ingilizce komut kullanıyorum

1740211164824.webp

ha uçsuz bucaksız bir cennet aslında. otomasyon deryası ve bi girince birdaha çıkamıyorsun. rasperry pi 5 var bende ayrı ayrı programlarla uğraşmak yerine tüm veriler burada klimayı yönlendirmek bile çok daha kolay oluyor mesela oda 18in altına düşünce çalış 1 saat sonra fan moduna al 5 dk sonra kapat yapıyorum bazen diğer klimayı. normalde yapamayacağın şeyler..

Ekli dosyayı görüntüle 24437
Ben para vermeden biraz karıştırmak istedim cihazı, o sebepten illegal olarak yaptım sayılır. Bir tek Onecta uygulamasını entegre edemedim nedendir bilemiyorum ama son aşamada hep hata veriyor.

Bir hayli kafa karışıklığı içerisindeyim ben şahsen Adem abi :) Gaziantep için arkadaşlar sağ olsun tavsiyede bulundular Airfel, Kaira ve Midea Xtream falan ama Midea için Gaziantep'te bu teknik servis sorununu da dile getirdiler. Merkez ilçede değil ama Nizip ilçesinde de sanırım bir servis varmış, (sorunlu teknik servis dışında başka bir servis bu) benim bulunduğum ilçeye (Oğuzeli) gelirler mi bilmiyorum. Gaziantep için bu konuda son durum nedir acaba teknik servis açısından? Yoksa Midea'dan uzak mı durayım bu bölge için?
Ya adını hep unutuyorum da evet o firmayı ben ifşalamıştım, (haskarmıydı neydi gelmiyor aklıma bir türlü) o nedenle o bölgede sevgili Samet kardeşim merkeze dışarıdan destek veriyor.

Bence sen FG Europe iletişime yaz ve benim yönlendirdiğimi söyle, Gaziantep bölgesinde Samet Bey'in destek vermesi şartı ile ürün satın alacağınızı ve yardımcı olunmasını benim rica ettiğimi ilet ben de @Erinç Aşıcıoğlu kardeşimizi buradan etiketleyeyim, hiç olmazsa merkezin takibinde işin ilerlemiş olur :ok

Devam grafiğini paylaşıyorum yukarıda yazılanlardan tekfarkı gece 23:00'de talep kontrol %55'e düşürmüştüm çünkü gece -4 leri gördü hava sabah 09:00'da hava3 derece iken tekrar %60 yaptım ;

Ekli dosyayı görüntüle 24428
Ekli dosyayı görüntüle 24430
Ekli dosyayı görüntüle 24429
İç Ortam Sıcaklığınıda Bırakayım Bel Hizasında
Ekli dosyayı görüntüle 24431
Bu durumda 12 lik Beko klima ile ısıtmada ayda 100tl fark olduğuna kim inanır? :D

Ben para vermeden biraz karıştırmak istedim cihazı, o sebepten illegal olarak yaptım sayılır. Bir tek Onecta uygulamasını entegre edemedim nedendir bilemiyorum ama son aşamada hep hata veriyor.
illegal değil bu şekilde kullanımıda var. bazıları mini pc vs yükleyip devam ediyor ama rasperry yer kaplamıyor o yüzden tercih ettim ben. ofis pc 7/24 açık ama buraya kurmaktansa küçük bi cihazla yönetmek daha mantıklı oluyor. Zaten sensörler , elektrik kontrolleri vs ortalama şuanda 15bin civarına mal olur sıfırdan kurmak. bende trifaze akıllı sayaç ,6 tane sensör,1 tane akıllı priz, RF/IR kumanda , 5 tane on/off anahtar , 2 tanede kapı swici var sistemde.

Sizin yazışmaları okuyunca aklıma geldi, TOPRAKSIZ enerji bağlantılarında klimaların yorumlama şekilleri ne derece değişiyor onu test edecektim bak arada kaynadı gitti.

Ya adını hep unutuyorum da evet o firmayı ben ifşalamıştım, (haskarmıydı neydi gelmiyor aklıma bir türlü) o nedenle o bölgede sevgili Samet kardeşim merkeze dışarıdan destek veriyor.

Bence sen FG Europe iletişime yaz ve benim yönlendirdiğimi söyle, Gaziantep bölgesinde Samet Bey'in destek vermesi şartı ile ürün satın alacağınızı ve yardımcı olunmasını benim rica ettiğimi ilet ben de @Erinç Aşıcıoğlu kardeşimizi buradan etiketleyeyim, hiç olmazsa merkezin takibinde işin ilerlemiş olur :ok
Çok çok çok teşekkür ederim her şey için :) Şu an sadece bu ürünü nereden uygun fiyata alacağımı bulmaya çalışıyorum. Trendyolda, Hepsiburada sitelerinde 28.000 TL'ye de var, 35.000 TLye de var. Bu konuda ne yapmam gerektiğine emin olamıyorum.

Gece 00:30 -gündüz 12:30 12 saatlik veri
Dış ortam gece 0-1° şuan 5°
Set23° fan auto

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri