Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Sana Total hiç kapanmadan sıfır termostat olarak iki klimanın elektrik saati üzerindeki verisini söyleyeceğim. Kafan rahat olsun seninki hala tüplü diyebiliriz. ?
Toplam 30bin BTU 24 saat hiç termostat yapmadan dış ortam 4⁰ iç ortam 25⁰ set şeklinde 32 kW enerji tüketimi yapıyor. Metre kare olarak 80m² üzerinde bir alan daha ne olsun. ?

Tahmini saatlik
18bin BTU 620w ortalama
12bin BTU 450w ortalama

Son düzenleme:
Amanın, Gaziantep bölgesindeki boykotu kaldırırdık işte ne güzel senin sayende.
Yarın görüşelim bakalım nerede takılı kalıyorsun ve aşmanın yolu var mı kurcalayalım biraz.
Abi zor biraz maddi destek sağlayacak bir ortak bulmam lazım kendime. Yoksa çevrem çok güzel kısmet olsa açsam bir bayii ayda 100 klima rahat satarım :D

Ek olarak Klimayı irfan abi ikna etti remzi :hihi
Şimdide gelen ekibi ikna etmesini bekliyorum:haha

@İRFAN abi sen üründen razı isen bir şekilde ekip gelince ürünü elletme bence.
bir çay ikramı ile iş çözülür bence?
bende senin gibi bazı şeylerde ince fikir liyim o gaz vanasını açtırmam abi ben ?
O vanayı yakarım gene açtırmam:hihi
abi ben klimayı iade ettiğime pişman olacam bence adamlar aep ve bre ye çok komik rakamlar çekiyor şaşdım kaldım :)

Dostlar, Xtreme kullanıcıları için bir beyin fırtınası yapacağız gün içerisinde, birkaç işim var bitirince buraya birkaç fıtı yükleyeceğim, daha önceki sohbetlerimizde Turgut Müdür'e bu düşüncemi aktarmıştım ama sizlere de danışayım dedim.

Bence Xtreme serisinde ısıtma modunda flap konumlandırmasında hata var. Hem en alt modda flap bariyer görevi görüyor, hem de termostata geçip yukarı kaldırdığında yeterince yukarı almadığı için parametre girmemiş olanlara bu nedenle üflemeyi çok hissettiriyor diye düşünüyorum.

Mevcuttua olan ve aslında olması gereken şeklinde fotolar çektim, bakalım siz ne düşüneceksiniz.

Bu bence istence yazılımla rahatlıkla çözülür bir konu.

Dostlar, Xtreme kullanıcıları için bir beyin fırtınası yapacağız gün içerisinde, birkaç işim var bitirince buraya birkaç fıtı yükleyeceğim, daha önceki sohbetlerimizde Turgut Müdür'e bu düşüncemi aktarmıştım ama sizlere de danışayım dedim.

Bence Xtreme serisinde ısıtma modunda flap konumlandırmasında hata var. Hem en alt modda flap bariyer görevi görüyor, hem de termostata geçip yukarı kaldırdığında yeterince yukarı almadığı için parametre girmemiş olanlara bu nedenle üflemeyi çok hissettiriyor diye düşünüyorum.

Mevcuttua olan ve aslında olması gereken şeklinde fotolar çektim, bakalım siz ne düşüneceksiniz.

Ben hemen benim gözlemlerimi aktarayım. Metre kare olarak büyük bir alana hakim olan Xtreme klimalarım flap konumunu en aşağıya almazsam termostat yapmıyor yani en aşağıya aldığımda çıkışı boğarak termostat yapıyor.

Resim termostat anında çekildi. ?

Ekli dosyalar

• IMG_20231218_220457.jpg
    IMG_20231218_220457.jpg
    21.9 KB · Görüntüleme: 18
Son düzenleme:
Kardeşim elindeki anahtarı görünce aklıma geldi mevzuya koşan kanka misali konuya giriş yaptın. ? Klima severler yardımlaşma ve dayanışma lokalimize hoşgeldiniz. ?
Bunun karşıtı olarak "Klima çarpıyor yeaa" diyenler lokali açılabilir mi ?? Bence sıcak çarpıyor da böyle saçma sapan fikirler üretiyorlar. Yoksa nemli kıyı ikliminde yaşayan her insan klimayı sevmek ne kelime adeta bağrına basacaktır.

Ben hemen benim gözlemlerimi aktarayım. Metre kare olarak büyük bir alana hakim olan Xtreme klimalarım flap konumunu en aşağıya almazsam termostat yapmıyor yani en aşağıya aldığımda çıkışı boğarak termostat yapıyor.

Resim termostat anında çekildi. ?
Şimdi dostlar klimalarımızda olan bu

Isıtmada en alt
Xtreme flap 1.jpg

Termostat
Xtreme flap 2.jpg

Bana göre olması gereken bu

Isıtmada en alt
Xtreme flap 3.jpg

Termostat
Xtreme flap 4.jpg

Abi yazılım ile fanın minimal devride düşer mi sence

Şimdi dostlar klimalarımızda olan bu

Isıtmada en alt
Ekli dosyayı görüntüle 10745

Termostat
Ekli dosyayı görüntüle 10746

Bana göre olması gereken bu

Isıtmada en alt
Ekli dosyayı görüntüle 10747

Termostat
Ekli dosyayı görüntüle 10748
Abi birde termostat fan devri bana göre en düşük %20 ama uyku modunda uygulamada %1 seçeneği var fan devrine bile müdahale etseler kafadan olay çözülecek. Senin görsellerde mantıklı abi zaten ben alttan ikinci kademe tercih ediyorum en altta direk boğma yapıyor. ?

Abi birde termostat fan devri bana göre en düşük %20 ama uyku modunda uygulamada %1 seçeneği var fan devrine bile müdahale etseler kafadan olay çözülecek. Senin görsellerde mantıklı abi zaten ben alttan ikinci kademe tercih ediyorum en altta direk boğma yapıyor. ?
Sisteme bir de akıl vermişler, Sen %1 yapsan da eğer iklimlenme onun istediği gibi değilse 'Hade len' diyor yine o %20 de çalışıyor.

Abi, kesinlikle flap tam aşağıdayken hava akımının önünde bariyer etkisi oluşturuyor. Flapı biraz yukarı aldığınızda çok rahatlıyor hava akışı.
Ben bu durumu dikey salınım da fark ettim aep te tam sağa çekince uğultu gibi bir durum oluşuyor gibime geldi
Aep bünyesinde sence durum ne abi xreme gibi ondada varmı acaba boğma durumu
Ama şuda var tam sağa yada sola çekince biryandan da öyle olması doğal geldi sonuç olarak kapatmış gibi oluyoruz

Son düzenleme:

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri