Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Kışın hava soğudukça insan yalıtımın önemini daha fazla hissediyor neden derseniz havalar normal seyirdeyken 23 24° fazlası ile yetiyor iken mesela

bugün 26 ya çekmek zorunda kaldım
rüzgar+keskin bir soğuk var dışarda dış tarafa gelen duvarlara elimi vurduğum zaman buz gibi
Bu durumda tavan ile taban sıcaklığı bile etkileniyor helede hava eksikere düşünce

Oyuzden dışarısı -20 lerde olduğu zamanlarda klima set 30° a kadar yolu var benim klima için zorlu koşullar başladı sayılır ?‍?️
Abi bak Halil hocam ile her konuşmamızda aynı yere geliyor konu ''Abi nasıl oluyor da eskiden 27 de çalıştırdığım ayarı bıu klimada 23 yapınca bunalıp 22 ye indiriyorum'' diyor.
KALORİ bunun en önemli cevabı.

İnsanın sıcaklığı algı meselesini de iyi irdelemek lazım.

Ben de şu an 22 23 de kullanıyor olsam da bizim buraya halen gelmeyen GERÇEK KIŞ bastırdığında inanıyorum ki ayarı 24 25 yapacağım.

Dün dikkatimi çekti, dış ortam 12-13 derecelerdeyken 380watt dolaylarında 40 derece civarında üfleme yapan alet, iç ortam sıcaklığı aynı olmasına raümen dün dış ortam 8 dereceyken 36 derece üflüyor ve 340watt tüketiyordu.

İlginç olan şu ki, daha önce bu değerlere düşmek yerine kompresörü kapatıyordu.
Sanki Xtreme 12binliği tarif ettin abi ?

ooo abi hiç aklıma gelmemişti bak suncuu odaları vs 1sene ne demek ya???
Geçenlerde Instagram da birisi yorumlar da bundan bahsediyordu santraller demiydi neydi sürekli soguk moddan soğuktan klimanın boruları deliniyor diyordu adem abi de marka sormuştu o orda öyle kaldı öğrenemedik.
Bizimkiler ozaman yılda 3ay çalışmış kafaya takılmaz
Biz de bir ilçe emniyet müdürlüğünün sunucu odalarının klimalarını takmıştık, çok mantıksız gelse de sanırım 4 m2 odaya 18 llik klima takmıştık hemi de vesitel :kop

7/24/365 hakikaten hiç durmadan çalışır bunlar ama kendileri duruyor tabi ayrı konu.

Aynı zamanda sunucu odalarına kullanılacak klimalar, insanların yaşadığı ortamlara nazaran daha farklı tercih edilmeli aslında.

Geldim beyaaaa

1703591461723.jpeg

Biz de bir ilçe emniyet müdürlüğünün sunucu odalarının klimalarını takmıştık, çok mantıksız gelse de sanırım 4 m2 odaya 18 llik klima takmıştık hemi de vesitel :kop

7/24/365 hakikaten hiç durmadan çalışır bunlar ama kendileri duruyor tabi ayrı konu.

Aynı zamanda sunucu odalarına kullanılacak klimalar, insanların yaşadığı ortamlara nazaran daha farklı tercih edilmeli aslında.
Sunucu dile gelip çökmüştür belkide baktıki Vestel var cephede?

Ben burda her gün 640m yukarı sonra 0 rakım yapıyorum adamı sersem yapıyor az çok bilirim. ? Bu arada o filtreleri hiç takma ben söktüm 12 bin olan 27.4⁰ emiş gördüğünde üflemeye 43⁰ den 37⁰ civarına çekmeye başladı yani kendini kısıyor. Filtreler takılı pozisyonda 45 52⁰ üfleme yapıp iç fanı kısma yapıyordu iç fan kısınca üfleme 52⁰ leri görüyor yani bütün çalışma prensibi bozuluyor klimanın. Geçen pazar taktım filtreleri aşırı tüketim ve mantıksız çalışma gördüm klimalarda. ?
Hava akımını çok önemsediğim için ben de söküyorum onları.

Dış ünite deki işaretli trafo ne işe yarar acaba?Ekli dosyayı görüntüle 10950
Reaktör trafosu diye geçer onlar.
İlk defa 2013 yılında nature plus adı altında üretilen inverter klimalarda görmüştüm, onların kullandıkları yuvarlaktı yani toroidal sargılıydı.
Kompresöre giden gerilim üzerindeki akımı dengelemek için kullanıyorlardı.

Yine de @mbirol ustamıza da danışalım.

Abi sağa sola üflemesi ortalama 5 derece falan bu ne böyle? İrfan abi gtechi beğenmiyor birde gelde şuna bak sen gtechin sağa sola hava yönlendirmesi harikaydı bence bu çok vasat. Görüntüsü çok küçük üfleme gücü çok düşük tabi bu karşılaştırmalarım gteche göre görüntüsü çok sıradan gteche göre onun harici ufak bir kasa genleşme sesi var flaplarda güzel değil mesela aşağı vuruduyorum gtech direk aşağı vurabiliyordu bunda o yok
Flap konusunda düşey kanatlarda BRE de ciddi fark yapmışlar, neredeyse duvar örecek kadar yan açılara gidiyor düşey kanatlar.
Fakat AEP de dikkatinizi çekmek istediğim husus, düşey kanatların DERİNLİĞİ konusudur, o flapları daha fazla yana çevirmeleri demek, flapların derinliği nedenile kendi kasasının içine üflemesi anlamına gelir, belki de Gtech de düşey kanatları dışa taşıma nedenleri bu olabilir :alala

Abi sesi adem abiye attım dinlemiş ama ses duymamış bence duydu ama anlamadı arkada sanki motor çalışır gibi bir ses var ses az ama geliyor
Valla ben duyamamış veya anlamamışımdır diye ilterişe dinlettim o da duymamıştı o videoda ama sonraki yolladıklarında bariz belliydi.

Abi sektörde yine klima yokki oneri verebilecek
Nasıl dersen yılbaşından sonra 12lik yerli marka ile 12lik xreme deseler yine xreme derim mantıken
Hiç darılmasınlar abi, Airfel varken benden bu kafa ile üretim yapan Vestel efendiye HAYATTTA öneri çıkmaz, Arçelik üretimleri ise belli koşullar altında belki.
Bütçesi müsait olana yine Midea çünkü Gree grubunda bizi muhatap alan kimseyi bulamıyoruz.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri