Hep aksilikler beni bulmak zorunda sanırım.
Ne zamandan beridir güneş enerjisi kuracağım diye hevesleniyorum. Malzemeleri temmuzda aldım ne zamandır elektrikçi biraderin keyfini beklerdim kurulum için. Baktım oralı değil aşağıdan yukarı çatıya kadar kendim hallettim. Bu gün panelleri çatıya taşıdık ve panelleri takmadan bir sağına soluna güneş gözüyle bakayım dedim. Kırık dökük biryeri yok ama herbir hücrede enerjiyi taşıyan adına da BASBAR denilen ince bağlantı yolları var. Her hücrede 10 adt. Bunlar belirli bir noktada birleşerek enerji toplanır ve kablo vasıtası ile inverterlere kadar gider. Baktığımda en son koyduğumuz panelde gözardı edilmeyecek kadar basbar bağlantı sorunu var. Marka PEAKWATT diye geçiyor ve arkasında öyle yazıyor. Ama seri numarasını kontrol etmeye çalıştığımda peakwatt sitesinde böyle bir sorgulama ekranı yok. Bende sırası ile sorgulama hizmeti veren üreticileri teker teker denerken Ankara menşeili ALFASOLAR markasının sitesinde benim panellerde yazan seri numaralarına karşılık bilgiler çıktı. Sitede paneller B Sınıfı (2.ci sınıf) olarak belirtilmiş ve garanti durumunda YOK yazıyor. Ama aldığım adamlar 10 sene garanti var dediler. Ancak arkadaş bak bu panel defolu verim kaybı olur ondan dolayı biraz uyguna veriyoruz filan demediler. Sordum bazen bazı firmalar fason üretim yaptırıyorlarmış diye; biz üretiyoruz öyle birşey olmaz demişlerdi. Yarın diğer panelleri de kontrol edeceğim ama nerdeyse eminim diğer panellerde aynı durumda. biz gücünü 545w olarak diye aldık ama durum o değerlere ulaşması imkansız görünüyor.
Aşağıda en üstteki panelden aldığım sorunlu yerlerin fotoğrafı var.
@Adem Helvacı abi ne yapabiliriz. Satarken ayıplı ürünü gizlemek olmuyor mu bu?
Ekli dosyayı görüntüle 11600
Ekli dosyayı görüntüle 11601