Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Evet yazıyı yazan Mehmet bayir kardeşimiz eski forumdan kalma bu yazı
klima modeline göre tartışmaya açık hocam bu konu xreme yada aep özelinde bizler Aktif olarak kullanıyoruz iç ünite fan durdurma olayını zararını görmedik daha
Teşekkür ederim. Yetkili servis ayar yapıyor mu o zaman? Ya da biz yapabilir miyiz? Yolu yöntemi var mı?

Evet yazıyı yazan Mehmet bayir kardeşimiz eski forumdan kalma bu yazı
klima modeline göre tartışmaya açık hocam bu konu xreme yada aep özelinde bizler Aktif olarak kullanıyoruz iç ünite fan durdurma olayını zararını görmedik daha
Yeri gelmişken ekleyeyim, Midea Xtreme ve Midea All Easy Pro dediğimiz AEP haricinde BRE dediğimiz Breezeless modelinde de aynı özellik aktif edilebiliyor ancak şu ana kadar henüz Midea Prime modelinde bunu girmeyi ben başaramadım.

Aslında bunu bulsaydık bütün kaira airfel kullanıcıları da faydalanırdı.

Prime dan aldığım dış hava sıcaklığı
Ekli dosyayı görüntüle 12081

Aşağıdaki ise g-tech in set 25 de i-feel açık fan %80 tüketim değeri

Ekli dosyayı görüntüle 12082
Bu esnada emme 26 derece üfleme 38 derece.

Fan hızını %40 a düşürdüm 41 derece üfleme sıcaklığı ve 600w tüketim gösterdi.
Bugün geceyarısı benim de 30 günlük tüketim sonucunu alma vaktim geldi artık , bakalım kaç kw yedi Breezeless bu ay :ok

Var ama iç dış sıcaklığı göstermiyor uygulamada. Geliştiricilerine mail mesaj ne varsa yazdım üzgünüz cühaz desteklemiyor diyor. Yalan söylediklerini biliyorum da elden birşey gelmiyor.Ekli dosyayı görüntüle 12083
Ekli dosyayı görüntüle 12084
Abi aynı konu midea için de geçerli gibi ama henüz ispat edemedim. Aslında elimde olanak varken bakmam lazım zira Breezeless da olan anlık tüketim verilerinin All Easy Pro da olmaması ciddi saçmalık, bildirdik biz de Midea Mühendislerine ama donanım desteklemiyor o yüzden uygulamaya ekleyemiyoruz diyorlar. Bugün sökip bakacak vakit bulurum umarım.

Abi aynı konu midea için de geçerli gibi ama henüz ispat edemedim. Aslında elimde olanak varken bakmam lazım zira Breezeless da olan anlık tüketim verilerinin All Easy Pro da olmaması ciddi saçmalık, bildirdik biz de Midea Mühendislerine ama donanım desteklemiyor o yüzden uygulamaya ekleyemiyoruz diyorlar. Bugün sökip bakacak vakit bulurum umarım.
Doğrudur abi çünkü kairayı home assistant yazılımına midea eklentisiyle kurduğumda da normalde yazılımda o güne kadarki toplam tüketilen enerji bölümünde tıpkı elektrik veya gaz sayacı gibi gösteriyorken, yazılım anlık gücü de desteklenmesine rağmen karşısında 0 yazıyor göstermiyor. O yazılım sayesinde sayaç bilgisi üzerinden saatlik tüketimi görebiliyoruz anca.

Sizin modellerde emin olmanın bir yolu da home assistanta midea eklentisiyle denemek. Eğer orda gösteriyorsa mühendisler yalan söylüyor.

Yeri gelmişken ekleyeyim, Midea Xtreme ve Midea All Easy Pro dediğimiz AEP haricinde BRE dediğimiz Breezeless modelinde de aynı özellik aktif edilebiliyor ancak şu ana kadar henüz Midea Prime modelinde bunu girmeyi ben başaramadım.

Aslında bunu bulsaydık bütün kaira airfel kullanıcıları da faydalanırdı.
Abi prime için parametre ayarı dilimin ucunda ama işte tüm yönergeleri unuttum eksik gedik bilgi veripte sorumluluk almakta istemiyorum
Aklımda kalan kısım f4 e 4 başka birşey kalmamış

İlk tam gün testim oda kapısı açık set 26 ya ayarlı fan bazen yarısında otomatik yarısında %40 dı en son 45 oda kapısını kapattım tüketim yarım saat içinde direk 450w lara geldi kapı kapatmak çok etkiliymiş bide set 26 olmasına rağmen oda sıcaklığı max 23,5 du hiç artmamıştı kapıyı kapattım 45 dk sonra oda sıcaklığı 25,5 oldu ?
O yüzden klima tavsiyesi isteyip ''Yan odayı da kırsın yeter'' mantığında bakanlara bu olayıiyi anlatmamız gerekiyor :ok

Doğrudur abi çünkü kairayı home assistant yazılımına midea eklentisiyle kurduğumda da normalde yazılımda o güne kadarki toplam tüketilen enerji bölümünde tıpkı elektrik veya gaz sayacı gibi gösteriyorken, yazılım anlık gücü de desteklenmesine rağmen karşısında 0 yazıyor göstermiyor. O yazılım sayesinde sayaç bilgisi üzerinden saatlik tüketimi görebiliyoruz anca.

Sizin modellerde emin olmanın bir yolu da home assistanta midea eklentisiyle denemek. Eğer orda gösteriyorsa mühendisler yalan söylüyor.
Oooo çok mantıklı bir fikir, yarın toplantı günü olduğu için yoğunum ama hafta sonuna kadar bunu mutlaka denerim diye düşünüyorum :ok

Abi prime için parametre ayarı dilimin ucunda ama işte tüm yönergeleri unuttum eksik gedik bilgi veripte sorumluluk almakta istemiyorum
Aklımda kalan kısım f4 e 4 başka birşey kalmamış
Deneyip kurcalayıp bir yol bulacağız abi zira bu klimaların kullanıcıları çok fazla.

Malum biz öyle iki kutu açıp ''Ürün inceledik'' diyenlerden değiliz, bak yıllar geçti üstünden, klima piyasada kalmdı ve artık neredeyse satışı yok biz halen zamanında satın alanlara olan saygımızdan neyi nasıl yapıp ürünü daha verimli hale getirebiliriz derdindeyiz hep beraber :love:

Teşekkür ederim. Yetkili servis ayar yapıyor mu o zaman? Ya da biz yapabilir miyiz? Yolu yöntemi var mı?
İlgili modeller için kendiniz yapabilirsiniz tabi bütün sorumluluk sizde olacak şekilde.

Yıllarca, yani neredeyse 15 sene boyunca TV yazılımı yaplaştım sosyal mecrada, yazılımı yüklerken kendisi hata yapıp sistemi çökertip sonra bizi suçlayan 3-4 örnek ile karşılaşınca ister istemez uyarma gereği duyuyor insan.

Düşünsenize, 15 sene boyunca yazılım paylaştığımız insan sayısı milyonu geçmiştir, birkaç muhterem gelip ''Sizin yüzünüzden tv çöktü'' diyebildi o nedenle ne olur ne olmaz diyoruz biz yine de.

Bu bir arıza değil o nedenle servislerin ücretsiz yapma zorunluluğu aslında yok, bazı servisler memnuniyet kapsamına kendimüşterilerine gidip iki dakikada hallediveriyor ki yönergelere uyduğunuz taktirde zaten aynı 2 dakikada siz de aynı işlemi yapabiliyorsunuz.

Hocam yerel servise onuda sordum gerek olan arkadaşlar adına kendi klimamın modeli prime olmadığını bildiği için risk alamam abi dedi senin modelin farklı istersen ona göre yaparım dedi bende birşey diyemedim.
Prime kullanan arkadaşlarınız yerel servisi çağırsın yaptırsinlar dedi
Klimam prime olsaydı yalnız yönergeleri almıştım şimdiye ?

Deneyip kurcalayıp bir yol bulacağız abi zira bu klimaların kullanıcıları çok fazla.

Malum biz öyle iki kutu açıp ''Ürün inceledik'' diyenlerden değiliz, bak yıllar geçti üstünden, klima piyasada kalmdı ve artık neredeyse satışı yok biz halen zamanında satın alanlara olan saygımızdan neyi nasıl yapıp ürünü daha verimli hale getirebiliriz derdindeyiz hep beraber :love:
Teşekkür ediyoruz abi. Bu yüzden çok değerlisiniz bizim için.

Hocam yerel servise onuda sordum gerek olan arkadaşlar adına kendi klimamın modeli prime olmadığını bildiği için risk alamam abi dedi senin modelin farklı istersen ona göre yaparım dedi bende birşey diyemedim.
Xtrame save modeli geçtiğimiz yaz almıştık. Ancak şu an kış modunda kullanınca gerçekten rahatsız ediyor iç ünite fanının durmaması

İlgili modeller için kendiniz yapabilirsiniz tabi bütün sorumluluk sizde olacak şekilde.

Yıllarca, yani neredeyse 15 sene boyunca TV yazılımı yaplaştım sosyal mecrada, yazılımı yüklerken kendisi hata yapıp sistemi çökertip sonra bizi suçlayan 3-4 örnek ile karşılaşınca ister istemez uyarma gereği duyuyor insan.

Düşünsenize, 15 sene boyunca yazılım paylaştığımız insan sayısı milyonu geçmiştir, birkaç muhterem gelip ''Sizin yüzünüzden tv çöktü'' diyebildi o nedenle ne olur ne olmaz diyoruz biz yine de.

Bu bir arıza değil o nedenle servislerin ücretsiz yapma zorunluluğu aslında yok, bazı servisler memnuniyet kapsamına kendimüşterilerine gidip iki dakikada hallediveriyor ki yönergelere uyduğunuz taktirde zaten aynı 2 dakikada siz de aynı işlemi yapabiliyorsunuz.

Abi çok teşekkür ediyorum. Rica edeyim servise bakalım ne diyecekler.

Sizlere de çok teşekkür ediyorum ilgilendiniz. Değerli vaktinizi ayırdınız. Adem abi daha önce paylaşmış. Bizim için tekrar paylaştı. Risk ne bilemiyorum ama servise ricada bulunacağım bakalım.

O yüzden klima tavsiyesi isteyip ''Yan odayı da kırsın yeter'' mantığında bakanlara bu olayıiyi anlatmamız gerekiyor :ok
Bende kapı hiç kapanmaz doğalgazlı ev gibi düşünün ? 144m² net alanda kapalı olan iki odam var biri 18m² yatak odası diğeri 12m² çamaşır odası toplam 30m² kapalı 114m² net alan 18bin ve 12bin BTU Midea ile 22 23⁰ set canavar gibi ısınıyor. ?
Klimalar kendini kısıyor mu? Kesinlikle kısıyor ama önce evdeki duvarların ve eşyaların ısınması gerekiyor. Birde sıcak havanın ulaşım sorunu olmamalı açık olan 18m² bir odamın ulaşım sorunu var orası 20⁰ üzerine çıkmıyor genel olarak ev 23⁰ 22⁰ seviyelerinde.

Bende kapı hiç kapanmaz doğalgazlı ev gibi düşünün ? 144m² net alanda kapalı olan iki odam var biri 18m² yatak odası diğeri 12m² çamaşır odası toplam 30m² kapalı 114m² net alan 18bin ve 12bin BTU Midea ile 22 23⁰ set canavar gibi ısınıyor. ?
Klimalar kendini kısıyor mu? Kesinlikle kısıyor ama önce evdeki duvarların ve eşyaların ısınması gerekiyor. Birde sıcak havanın ulaşım sorunu olmamalı açık olan 18m² bir odamın ulaşım sorunu var orası 20⁰ üzerine çıkmıyor genel olarak ev 23⁰ 22⁰ seviyelerinde.
Doğrudur abi ama kapılar kapalı olsa hem tüketimin daha da azalır hemde oda sıcaklığı dahada artar ben dün şahsen yaşadım bunu 24 saatte klima odayı 23,5 un üstüne çıkaramadı tüketimde 550-600 dü ama kapıyı kapatır kapatmaz 45 dk sonra oda sıcaklığı 25,5 derece tüketim 440 oldu :) Set 26 idi

Bir de abi bizlerin kültürel anlamda bir sıcaklık algısı var onu da inkâr edemiyoruz.
Mesela benim çocukluğum 80 lerin Eskişehirinde geçtiği için orada bırakın klima mlima (ki o yıllarda kimin evinde vardı klima :kiskis) şu gaz sobaları bile Eskişehir kışında dişinin kovuğu gibi oluyordu :D

Alışmışız çocukluktan KÖMÜR denen meretin verdiği kaloriye, diğer yandan bir de psikolojik etkisi var hani şöyle çıtır çıtır ve gürül gürül gibi sesler ile daha vücudun ısınmadan zihnin ısınıyordu :kiskis

Eskişehirden İzmir'e geri dönüp (Baba asker olduğu için ben İzmirde doğmama rağmen Eskişehirde çocukluğum geçti, sonra İzmire geri döndük emekli olunca) gaz sobası ile ısınmaya başlayınca ''Bu ne len'' dedik ama gariptir ki ısıtıyordu :kop

Hakikaten Eskişehirde yüzüne bakmadığımız gaz sobası ile biz İzmir de kış geçirirdik.

Hiç odun kömür sobası kurmadık bir daha.
Ama bir daha hiçbir şekilde de İLİKLERİMİZE KADAR ısınmadık, sadece ısındık o kadar :D

Tabi şimdi bakıyoruz Dünya sağlık örgütü diyor ki ''Kardeşim 21 derece neyinize yetmiyor''
Hatta aynı DSÖ yatak odalarımızı ısıtmamamız gerektiğini ve mümkünse kalın yorgan ile 15 - 18 derece arasında uyumamız gerektiğini belirtiyor.

Viesmann bu konuda güzel bir yazı yazmış mesela kullanıcıları için.

En uygun oda sıcaklığı, kullanım alanına bağlı değişkenlik gösterebilir. Oturma veya çalışma odaları için ideal sıcaklık, 20°-22°C civarındayken, diğer odalar daha sıcak olmalıdır. Örneğin banyolar ve çocuk odaları için uzmanlar 22°-24°C aralığını tavsiye etmektedir.
16°-19°C arasındaki sıcaklığa sahip yatak odaları iyi bir gece uykusunu destekler. Bir mutfağın ideal oda sıcaklığı, sıcaklıktaki dalgalanma nedeniyle 18°-20° C arasındadır. Koridorlar ve depolar gibi aktif olmayan mekanlar için, normal oda sıcaklığı yaklaşık 15°-18°C'dir.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri