Dostlar iyi pazarlar, pazartesi soru içeren mesajları cevaplarım 

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Hayırlı pazarlar abim.Dostlar iyi pazarlar, pazartesi soru içeren mesajları cevaplarım![]()
Karsiyi bulaniklastiracagim derken pimapende arada kaynamış.Pazar gününü değerlendirip pimapende yaptim. Nasil olmus. Dahada bisey yapmam artik daha kalmadi cunku
Ekli dosyayı görüntüle 12877
Gerci yapmam diyorum ama ofisteki duvara eski camdaki bugulanma sebebiyle su akmis orayi tekrar yapacagim mecburen
Ekli dosyayı görüntüle 12878
Max bütçeniz nedirMerhaba,
Bazı sebeplerden dolayı klimayı alamadım ve başa döndüm aşağıdaki klimalardan hangisini almam mantıklı olur
25 metre kare bir oda, 7-8 metre kare cam var güney batı cephe
şimdiden teşekkürler
TAC-12CHSD/TPG11I
LG Dualcool Plus PC12SQ 12000 Btu A++
15325 Ekolojik Inverter Klima 15.000
Sigma Sgm12invdhd Comfort 12.000 Btu
MerhabaMerhaba,
Bazı sebeplerden dolayı klimayı alamadım ve başa döndüm aşağıdaki klimalardan hangisini almam mantıklı olur
şimdiden teşekkürler
TAC-12CHSD/TPG11I
25 binMax bütçeniz nedir
Oooo yoğuşma olmuş, iyi bir havalandırma, sonra iyi bir nem atma operasyonu (Klimayı 24 saat nem alma modunda kullanmanız faydalı olabilir ama sezon nedeniyle etkisini garanti edemem) sonrasında havalandırmalı şekilde çok yüksek derecede süreli bir ısıtma arkasından ısıtmayı kesmeden havalandırma amaçlı pencerenin kapatılması ile bu sorun çözülebilir diye düşünüyorum zira geçici durum bana göre.Pazar gününü değerlendirip pimapende yaptim. Nasil olmus. Dahada bisey yapmam artik daha kalmadi cunku
Ekli dosyayı görüntüle 12877
Gerci yapmam diyorum ama ofisteki duvara eski camdaki bugulanma sebebiyle su akmis orayi tekrar yapacagim mecburen
Ekli dosyayı görüntüle 12878
TCL klimayı geçmiş dönemöde önermiş birisi olarak diyorum ki ürün olarakd eğil ama SSH olarak DİNLENMEDEN KAÇMerhaba,
şimdiden teşekkürler
TAC-12CHSD/TPG11I
Adam yaaaa, yazmış bile benden önceMerhaba
Tcl klima kompresörü gmcc olması lazım ürün hoş gözüküyor ama servis sorunları ile karşılaşabilirsiniz
Lg klimanın kompresörü lg ama kapasitesini bilemiyorum düşük kapasiteli de olabilir tam incelemesi yok lg nin parasını hak edermi meçhul
Arçelik klimada sadece soğutma olarak gözüküyor model olarak yerli üretim klimalar da ısıtma ve soğutma da güven vermeyebilir
Sigma klima gree üretim diye biliyorum ama baktığım kadarıyla alınası bir klima değil 10.300 btu kapasitesi var gözüküyor yani kompresör kalori değerleri çok düşük o para verilmez ona hemde malzeme kalitesi anlamında üzer sizi yüksek genleşme sesi anlamında daha önce sigma kullanmış birisi olarak tavsiye etmiyorum genleşme sesi sanki böyle plastik bir malzemeyi yanınızda kırar gibi rahatsız edici
Sonuç olarak burada sizin bütçenizde önemli içlerinde en alınası model tcl olarak duruyor onuda ustalara sormamız lazım servisi sağlam mı şeklinde ürünü alıp ta kurduramayan kişilere şahit olmuştuk
Onu çözemiyorum abi yaOooo yoğuşma olmuş, iyi bir havalandırma, sonra iyi bir nem atma operasyonu (Klimayı 24 saat nem alma modunda kullanmanız faydalı olabilir ama sezon nedeniyle etkisini garanti edemem) sonrasında havalandırmalı şekilde çok yüksek derecede süreli bir ısıtma arkasından ısıtmayı kesmeden havalandırma amaçlı pencerenin kapatılması ile bu sorun çözülebilir diye düşünüyorum zira geçici durum bana göre.
Bence montaj çok özenli olmamış derim fakat sadece bu kadraja giren bölüm özelinde.Merhaba,
Bu forumdan aldığım yardım ve Adem Bey'in tavsiyesi ile Midea 12bin BTU Extreme Save modelini alarak aranıza katılmış bulunmaktayım. Klimayı Bursa'da FG Europe yetkili bayisi üzerinden aldım ve bugün kurulumu yapıldı. Kurulumu yapan arkadaşlar iç üniteyi duvara takmadan önce bel hizasından düşürdüler ve ısrarlarım sonucunda sıfır iç ünite getirdiler. Bu olaya kadar kurulum sohbet muhabbet şeklinde ilerlerken bu olaydan sonra biran önce bitse de gitsek havası ile iş yapmaya başlandı. Bu yüzden aklıma takılan birkaç durum meydana geldi.
1-Vakum işlemini dijital manometre yardımı ile max 5 dk kadar yaptılar. Foto çekmediler. Sıfırın altına düştüğünü bana gösterip tamam dediler. Herhangi bir sıkıntı yaratır mı bu durum?
2- Bakır boruların dış üniteye bağlandığı kısım da yaklaşık 10cm lik izolasyon yapılmamış alan mevcut (Foto ektedir). Sorun olur mu?
3- Elektrik bağlantısı için herhangi bir yönlendirmede bulunmadılar. Herhangi bir elektrikçi nasıl kablo ve sigorta kullanacağını bilebilir mi?
4- Kurulum tamalandıktan sonra herhangi bir belge vs vermediler. Elimde sadece ürünü aldığıma dair fatura mevcut. İleride bir durum olduğunda sıkıntı yaşar mıyım?
Sorularıma yanıt bulmamda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Mesajların devamına dün bakmıştım, senden rakamsal bazı verileri alalım ona göre değerlendirme yapalım abiÖncelikle iyi akşamlar. @Adem Helvacı abi. Klima gaz ekleme vs yapıldı. Ama ben mi evham yapıyorum. Klimada mi sorun oluştu onu anlamaya çalışıyorum kaç zamandır. Ama genel olarak memnun etmiyor. Su an evdeki bosch ile kıyaslama yapıyorum bosch degerleri daha stabilize. Bu iki aesp modeli o kadar stabil değil. O kadar vestel bireysel verelim demesine rağmen baya üzdüler diye yanaşmadim. 12+18 multi yerine 2 adet aesp 12 btu için 35 bin TL daha fark verip aldım ama servis olmaması hüsran. Ben gerekli görüşmeleri sagladigimda genel merkez normal gözüküyor diyor. Ama bana göre 25 26 setlerde termostat yapmaması gerek. Hele ki gece kapi kapalı iken usutmemesi gerekir. Ben test aleti almak istiyorum termometre alıp test etmek istiyorum. Ateş ölçer ile doğru sonuç alamazsin diyor servis muduru. Ama ilerde gene mağduriyet yaşamamak adına şimdiden kontrol edip hata var ise değişim imkanı ile değişim yaptırmak istiyorum.
Hiç o konulara girmek istemiyorum ama seçimden sonra yandı gülüm keten helva zira 4 sene boyunca kimseye şirin görünme zorunluluğu olmadan tüm yetki elinde olacak reyizlerinin. Doları Enflasonu Faizi vs muhtemelen Muhterem Hanım'ı (Ebem olur kendisi) göreceğiz hep birlikteSon zamanlarda merkez Bankası nın sıkı para politikası nedeniyle taksit işleri iyice sarmala girmeye başladı faizi saymıyorum bile ayrıca seçimden sonra dahada sıkılaştırma yapacakları söyleniyor örneğin bazı sektörlerde max 3 taksit ve peşin fiyatına taksitin kalkması ilaveten 25 bin üzeri limitli kartların asgari ödeme oranının yükselmesi
mesela bende bu ay %60 civarında asgari ödeme oranı çıkmış daha nere kadar çıkabilir acaba
Devir tasarrufa doğru gidiyor bakalım milletin daha ne kadar ümüğünü sıkacaklar çok merak ediyorum
Haaaa bak onu yorumlamayı unutmuşum, ünite düşürmeyi anlarım hocam insan halidir de, vatandaş değişim istedi diye tafra yapmak nedir yani onu anlayamadım.Merhaba öncelikle hayırlı olsun
Arkadaş ünite düşürmek nedir?
Burada bulunan arkadaşların titiz olmasından dolayı mı bilmiyorum olmadık işler hep bizi bulur!
Vakum dediğimiz olay servisin elindeki kompresör kalitesine bağlı farklı sürelerde tamamlanan bir durum.
Bakır boruda bir karış mesafe çok sorun olmaz ama titiz insanları etkiliyor. Rica etseniz kapattırdı servis ama sanırım o an aklınıza gelmedi.
Elektrik tesisatı çekilince servise bilgi verin gelip bağlantı yapsınlar Klimayı devreye servisin alması gerekir.
Montaj sonrası garantiyi sistem üzerinden bildiriyorlar müşteri hizmetlerinden bilgi alabilirsiniz.
Tekrar aramıza hoşgeldiniz.![]()
Sonuç olarak inverter mantığına ters düşmemek gerekir. Klima istenilen sıcaklığa ulaştığında minimum elektrik tüketimi seviyelerine iniyor. Sabaha kadar 4⁰ kayıp var bunu geri kazanmak kolay değil deneyin bakalım ne değişecek daha sonra kapatmadan deneyin iki üç gün sonraki tüketim değeri en stabil değer olur bir gün açık kalması yetmez.![]()
Yok yok o eski camlar tek camdi suanda oyle bir sorunum yok isicam var pimapende. Resimde flu yapmistim bugu degil oralarOooo yoğuşma olmuş, iyi bir havalandırma, sonra iyi bir nem atma operasyonu (Klimayı 24 saat nem alma modunda kullanmanız faydalı olabilir ama sezon nedeniyle etkisini garanti edemem) sonrasında havalandırmalı şekilde çok yüksek derecede süreli bir ısıtma arkasından ısıtmayı kesmeden havalandırma amaçlı pencerenin kapatılması ile bu sorun çözülebilir diye düşünüyorum zira geçici durum bana göre.
Ahahahah tamamdır şimdi anlaşıldıYok yok o eski camlar tek camdi suanda oyle bir sorunum yok isicam var pimapende. Resimde flu yapmistim bugu degil oralar![]()
Adem hocam LG Dualcool Plus Inverter Wi-fi Akıllı Klima 12000 Btu 20,600 TL. alındı, yardım ve destekleriniz için teşekkür ederim.TCL klimayı geçmiş dönemöde önermiş birisi olarak diyorum ki ürün olarakd eğil ama SSH olarak DİNLENMEDEN KAÇ
Söz verdiler ve sözlerini tutmadılar ne yazık ki, TCL servis hizmeti maalesef YİNE sınıfta kaldı.
Ekolojik klimayı da geç.
LG bu listede bana göre en akul olan ürün olur.
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.