Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

yetkili bayiden alırsanız ben öyle yaptım wifi kontol ünitesi dahil extra ücret ödemedim.......Sizin bahsettiğiniz trentyolda

12 BTU MİDEA XTREME SAVE serisi ürünü 23.000 tl satıyorlar 4.000 tl kurulum ücreti ödersiniz ayrıca 6 yıl garanti uzatma yok sanırım​

Prime dan sonraki modelleri dâhili wi-fi artık standart hâline getirdiler prime kullandığım için oradan biliyorum.

@Adem Helvacı ve diğer ustalarıma bir sorum olacak hocam 3 gün önce montajı yapılan klimamda yetkili servis 2.5 metre bakır boru ile montajı yaptı eskiki klima montajlarında bakır boru dış ünite arkasında bir tur dolanırdı şimdiki montajda neredeyse direk iç üniteye bağlandı. ideal bakır boru uzunlu ne olmalıdır ???

Ekli dosyalar

• midea dış.jpg
    midea dış.jpg
    80.3 KB · Görüntüleme: 8
Evet evet, ısıtmada zaten hiç kullanmayacağız, sırf buraya veri paylaşabilmek için çalıştırdım yine çok sıcak oldu kapattım valla :) Aep için de tapo verisi görmek isterim aslında karşılaştırabilmek için
Eyvallah hocam 😊
Aep 24 saat kullanıyorum ben elimde havanın sert olduğu günden bir ekran resmi var onu atayım
Aep çalışma prensibi de şu şekilde set durumuna göre termostat yaparak devam ediyor genelde

benim odada küçük oyüzden sık termostat yapar (ama sadece havalar ılık iken )
termostat sonrası kalkış 800 w lara kadar çıkar ve ordan hemen 400 380 lere kadar iner

havalar sert gidersede hiç kapanmaz ve duruma göre 360w lara kısarak ısıyı koruyarak devam eder nadir 330 w ları görmüştüm

Altta ki resim 30 ocak Ogün de hava soğuktu yanılmıyorsam -5 lere yakındı Ogün mesela soğuktan dolayı her zaman 360 w kendini sabitleyen klima üfleme ısısını yükseltip 410w larda çalıştı geceden sabaha kadar

Yine 1 Şubat tada hava daha sert ti en yüksek kullanımı Ogün yapmıştı 10.15kw şeklinde

Sunuda ekleyim kışın yalıtım olmadığı için klimanın set değerini gece hariç 26° dan aşağı düşürmüyorum yeri geliyor 27 lere kadar çıkarıyoruz hava durumuna göre

Ekli dosyalar

• IMG_20240303_231006.jpg
    IMG_20240303_231006.jpg
    63.2 KB · Görüntüleme: 13
  • Screenshot_2024-01-30-23-27-26-51_c8ce049e2765335b474bc4d710ac1b2a.jpg
    Screenshot_2024-01-30-23-27-26-51_c8ce049e2765335b474bc4d710ac1b2a.jpg
    22.3 KB · Görüntüleme: 12
  • Screenshot_2024-03-03-23-20-07-16_c8ce049e2765335b474bc4d710ac1b2a.jpg
    Screenshot_2024-03-03-23-20-07-16_c8ce049e2765335b474bc4d710ac1b2a.jpg
    78.4 KB · Görüntüleme: 12
Son düzenleme:
@Adem Helvacı ve diğer ustalarıma bir sorum olacak hocam 3 gün önce montajı yapılan klimamda yetkili servis 2.5 metre bakır boru ile montajı yaptı eskiki klima montajlarında bakır boru dış ünite arkasında bir tur dolanırdı şimdiki montajda neredeyse direk iç üniteye bağlandı. ideal bakır boru uzunlu ne olmalıdır ???
Uzunluk olarak 5 metre sonrası gaz ilavesi istiyor önemli olan borunun komple bakır olması diyebiliriz. Bazı servisler sadece uçları bakır olan boruları kullanıyor bu yüzden boruyu kısaltma yapmadan montaj yapmak zorunda aradaki dandik borunun görünmesini istemez. Sizin borular bakır olduğu için fazla dolanmamış. 😃

Baymaktan klima alınır mı çok cazip garanti seçeneği var
Kardeşim sonbahara doğruu Baymak Elegant Prime 24000 btu aldı Dış ünite Benim GREE G-tech den daha sessiz onu söyleyebilirim. Ayrıca ısıtma modunda da gücü manuel kısıtlayabiliyorsunuz bu model için söylüyorum diğer modellerinde varmı bilmiyorum. 24000 BTU bir klimaya göre 250-300w lara kadar kendini kısabiliyor. Isıtması da çok iyi. Soğutması da. Ama 24 lüğün iç inte kocaman bir eve çok abes olur ve oluyorda anca işyeri dükkan gibi yerlere yakışır. 12-18 likler belki daha küçük boyutludur.

Eyvallah hocam 😊
Aep 24 saat kullanıyorum ben elimde havanın sert olduğu günden bir ekran resmi var onu atayım
Aep çalışma prensibi de şu şekilde set durumuna göre termostat yaparak devam ediyor genelde

benim odada küçük oyüzden sık termostat yapar (ama sadece havalar ılık iken )
termostat sonrası kalkış 800 w lara kadar çıkar ve ordan hemen 400 380 lere kadar iner

havalar sert gidersede hiç kapanmaz ve duruma göre 360w lara kısarak ısıyı koruyarak devam eder nadir 330 w ları görmüştüm

Altta ki resim 30 ocak Ogün de hava soğuktu yanılmıyorsam -5 lere yakındı Ogün mesela soğuktan dolayı her zaman 360 w kendini sabitleyen klima üfleme ısısını yükseltip 410w larda çalıştı geceden sabaha kadar

Yine 1 Şubat tada hava daha sert ti en yüksek kullanımı Ogün yapmıştı 10.15kw şeklinde
Anladım hocam, odanın küçüklüğü ve dışarısının sıcaklığından dolayı sık termostat yapıyor o zaman bizimki :) Bakalım yazın nolacak, böyle bir aç bir kapat olursa üzülürüm :)

Adem üstadımız, klima konusunda takipteyim. Geçen okuduğum yorumlarda Midea klima montajı maalesef ücretliymiş sırf bu nedenden ben Mitsubishi veya Daikin e doğru meylim var, onları da tam araştırmadım, sizlere danışmadan bir şey yapmayı düşünmüyorum ama montajı ücretli hiçbir firmayı düşünmüyorum.
Öğrenmek istediğim bir şey daha var, hava temizleme cihazlarını da inceliyorum klima ile aynı anda kullanılabilir mi veya hava temizleme işini de yapabilen klima mevcut mu? Açık mutfakta kullanacağım. Salon 21 metrekare, mutfak ise 11 metrekare.
Hava temizleyicilere bulaşmayın derim. Filtreleri hem pahalı hemde değişimde parça/malzeme bulması sıkınıtı. Ayrıca hava temizleyiciler havadaki tozları temizler havaya oksijen vermediği için klima + hava temizleyici ile uzun süre kapalı ortam kullanılırsa kesinlikle sağlık sorunlarına neden olur. Kendi soluduğunuz karbondioksit sizi yavaştan boğar ama ölmezsiniz ancak geçmeyen bir yorgunluk hali baş gösterir ve neden olduğunu anlayamazsınız.

Anladım hocam, odanın küçüklüğü ve dışarısının sıcaklığından dolayı sık termostat yapıyor o zaman bizimki :) Bakalım yazın nolacak, böyle bir aç bir kapat olursa üzülürüm :)
Tabiki hocam
Klimaların huyundan yakıtından ziyade biz aslında 30mt lik klimayı 20 mt 16 mt lik odalarda kullanıyoruz bu durumda sıcak havada yukarıya yükseldiği için basınçla birlikte mecburen termostat durumuna geçiyor

Ben kiracıyım mesela 12lik bile bile aldım kurdurur ken 4mt boru hakkımı o şekilde bıraktırdım hem hakkım hemde taşınır sam başka yere boru yetmeyebilir diye düşündüm birde kurulacak oda bundan büyük olabilir diye btu büyük aldım

Ha benim klima 9luk olsaydı bu kadar termostat yapmaya bilirdi belli bir frekansta devam ederdi diye düşünüyorum en azından kendi klimam adına

Yazın mesela tam tersi soğuk yere çöküyor ben yazın daha termostat yaşamadım çoğu zamanda akşamları açardım yazın ( çok sıcaklar hariç)
İklimlendirme yi yapıp 100w 95 w arası gidip gelirdi

Kardeşim sonbahara doğruu Baymak Elegant Prime 24000 btu aldı Dış ünite Benim GREE G-tech den daha sessiz onu söyleyebilirim. Ayrıca ısıtma modunda da gücü manuel kısıtlayabiliyorsunuz bu model için söylüyorum diğer modellerinde varmı bilmiyorum. 24000 BTU bir klimaya göre 250-300w lara kadar kendini kısabiliyor. Isıtması da çok iyi. Soğutması da. Ama 24 lüğün iç inte kocaman bir eve çok abes olur ve oluyorda anca işyeri dükkan gibi yerlere yakışır. 12-18 likler belki daha küçük boyutludur.
Valla değerleri güzelmiş abi aux marka üretimi sanırım bu baymaklar
Eca içinde güzel yorum yapan olmuştu forumda eca larin da 12lik leri haier üretimiydi

Bu ayki elektrik faturası 29 gün tüm ev iki klima 811kwh olarak geldi. Ortalama günlük 32.5kwh Ocak 28kwh Şubat şeklinde. İki kat dubleks ısıtılan net alan 100m² artı tüm evin elektrik ihtiyaçları. (fırın, kurutma makinesi, bulaşık makinesi, bulaşık makinesi, ütü vs. 😃)

@Adem Helvacı abi işaretin olduğu bölgede düğme gibi birşey mi var yada bir sensör falanmı acaba fikrin varmi :alala Ekli dosyayı görüntüle 13465
Yok abi plastik o.

Tahmin ediyorum ki bu BRE serisinin daha farklı bir segmenti de var belki de bizim ülkemizde olmayan, belki o modellerde o bölgede bir sensör vardır hareket sensörü gibi.

Ben o iç paneli komple söktüm, ışık sensörü var mesela ben gece salon lambasını söndürünce gösterge paneli de sönüyor. Ama o bölümde değil, fotosunu vs çekmiştim eklerim mutlaka, önce bir bulayım. :D

Yok abi plastik o.

Tahmin ediyorum ki bu BRE serisinin daha farklı bir segmenti de var belki de bizim ülkemizde olmayan, belki o modellerde o bölgede bir sensör vardır hareket sensörü gibi.

Ben o iç paneli komple söktüm, ışık sensörü var mesela ben gece salon lambasını söndürünce gösterge paneli de sönüyor. Ama o bölümde değil, fotosunu vs çekmiştim eklerim mutlaka, önce bir bulayım. :D
O sensörü görmüştüm dedim acaba oraya mı denk geliyor demek ki ışık sensörüymus abi 😀
IMG_20240304_130120.jpg

Bu ayki elektrik faturası 29 gün tüm ev iki klima 811kwh olarak geldi. Ortalama günlük 32.5kwh Ocak 28kwh Şubat şeklinde. İki kat dubleks ısıtılan net alan 100m² artı tüm evin elektrik ihtiyaçları. (fırın, kurutma makinesi, bulaşık makinesi, bulaşık makinesi, ütü vs. 😃)
Sizin ev müstakil di değil mi apartman değil.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri