Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea Xtreme Save Tüketici İncelemesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan REMZİ96
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
Aynen öyle çünkü ortamı hâlâ isitmadigini algılıyor dur.
Dış hava şartları 5° yada 0 iken kisabildigi yere kısıp ordan kapanmadan devam ediyor yani en azından benimki öyle yapıyor.
Kapıyı kapatınca yine kısar ama termostat yapabilir dışarısı 5 yada 0 olmadığı için.
Yanlış yönlendirmekte istemiyorum tamamen kendi klima ma göre konuşuyorum muhtemelen xreme nin huyuda öyledir.
Bak bu iyi denk geldi @REMZİ96
Bugün havanın sertleşme si ile güneşinde batmasiyla birlikte kapı kapalı olduğu halde kapanmadı klima 16:35 te başladı düz çizgide 390watt civarında devam ediyor muhtemelen de artık kapanmaz gece hava daha sert 6°ya kadar düşüyor
IMG_20231120_172633.jpg

Aynen abi kış geldi çattı kapıya
Buranın yüksek kesimlere kar düştü ?‍?️
Sabahta rüzgar başladı dışarı ayaz gibi güneşin batmasiyla birlikte daha kapanmadı makina sabahtan 27 ye ateşledim ?
Uzun zamandır rakamsal verileri takip eden birisi olarak rakama dayalı sıcaklık ile hissedilen sıcaklık arasındaki farkı tüketicilere iyi örneklerle izah etmek gerekir diye düşünüyorum.

Düşünsene, dışarısı 15 dereceyken içerisi 23 derece olduğunda rahat oturuyorsun ama dışarısı 6 dereceyken içerisi 23 derece olduğunda rahat oturamıyorsun. Halbuki rakamsal olarak bakarsan değişen bir şey yok, içerisi yine 23 derece.

Uzun zamandır rakamsal verileri takip eden birisi olarak rakama dayalı sıcaklık ile hissedilen sıcaklık arasındaki farkı tüketicilere iyi örneklerle izah etmek gerekir diye düşünüyorum.

Düşünsene, dışarısı 15 dereceyken içerisi 23 derece olduğunda rahat oturuyorsun ama dışarısı 6 dereceyken içerisi 23 derece olduğunda rahat oturamıyorsun. Halbuki rakamsal olarak bakarsan değişen bir şey yok, içerisi yine 23 derece.
Bunu makina bile fark ediyor benimde o dikkatimi çekti.
Önceki günlerdede hava 10° 9° idi yine aynı set 27 de termostat yapıyordu ama şuan 11° 27 set ile termostat yapmıyor sezgisel çalışıyor?

Dün salondan yatak odasına geçince anladık ki bayaaa bayaaa kış gelmiş :D Camı a açık unutmuşuz abbboooooovvv :D

Midea Xtreme klimayı aç, 30 a getir, turboyu ateşle ve 5 dakika sonra eşinden ''Bu nasıl bir klima böyle'' diye bir söz duy :kiskis

Bu adamlar Çin segmentinde bu klimaları yapabiliyorsa, Japon sgementini düşünmek bile istemiyorum :D

Bir ara Japon bir firma da ürün yollasa da keşke aradaki farka baksak :D

Belli mi olur, belki FG Europe yetkilileri bir gün ''Çin Çin nereye kadar, al bir de Japon ürün test et bakalım'' der :kiskis
@Adem Helvacı üstad Japonlar hep aynı eski ürünü çevirip tasarımı değiştiriyor gibime geldi tasarımları hep aynı geldi bana.
Midea nın da iç ünite tasarım değişikliği ne cok ihtiyacı var özellikle farklı renkler ile.
Dış ünite leri yakışıklı insanın ışık takası geliyor ?
IMG_20231121_110633.jpg

Birde şu dikkatimi çekti Japonların dış üniteleri nin tabanı neden direkt olarak sac yani boya falan yokki tabanda en çok su gören yeri olmasına rağmen.
IMG_20231121_110929.jpg

Oooo ustacım, o halde Midea Xtreme serisinin bu yaz renkli kasaları geleceğini ilk sana müjdeleyeyim :D
Bu duruma çok sevindim abi xreme serisi bütçe dolayısıyla çok rağbet gören model insanlar parasının hakkını alır diye düşünüyorum.

Umarım yeni serilerde de kaliteyi dahada üste taşırlar ve yenilikçi olurlar.
Hayırlısı olsun diyelim?

58-59 dereceleri kadar gördü güzel bence
Zaten sistem daha yukarısını görmemesi için gerekli algoritma ile yüklenmiş.
Ben olasılıkların bilinmesi adına Vestel klimalarda sistem aldatma yöntemi yayınlamıştım daha önce.
Klimayı aç, 20 dakika bekle, sonra turboya al ve 7-8 dakika boyunca çalıştır, alet delirmiş gibi çalışırken turboyu kapat ve minimum fan seviyesine geç. Hava akımı düşüp kondenser daha sıcak veya soğuk olduğu için soğutmada 1, ısıtmada 65 dereceyi gördüm ben ama tabi hem bu yöntem bir işe yaramıyor hem de geçici.
Benim bunu denememdeki amaç bir nevi performans testi gibiydi.
Montajını yaptığım her klimada uygular ve rakamlara bakardım o zamanlar :D

Ben olasılıkların bilinmesi adına Vestel klimalarda sistem aldatma yöntemi yayınlamıştım daha önce.
Klimayı aç, 20 dakika bekle, sonra turboya al ve 7-8 dakika boyunca çalıştır, alet delirmiş gibi çalışırken turboyu kapat ve minimum fan seviyesine geç. Hava akımı düşüp kondenser daha sıcak veya soğuk olduğu için soğutmada 1, ısıtmada 65 dereceyi gördüm ben ama tabi hem bu yöntem bir işe yaramıyor hem de geçici.
Dur bende deneyeyim onu akşam ?

Abi şu vibrsayon sesi sorununu nasıl çözeceğiz ?

Abi şu vibrsayon sesi sorununu nasıl çözeceğiz ?
Abi konuyu kısaca özetlersen geçmiş mesajlarda aramayayım, yarınki toplantının dosyalarını yazıyorum arada buraya bakıyorum.

Borudan akan sesmiydi yoksa takoz kaynaklımıydı hatorlayamadım :(

Abi konuyu kısaca özetlersen geçmiş mesajlarda aramayayım, yarınki toplantının dosyalarını yazıyorum arada buraya bakıyorum.

Abi yeni gördüm mesajını kusura bakma midean gelen ilgiç ses diye bir konu açmıştım

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.

Burda da ilk 1 saniyede ses var kayıt edemedim son anda yetiştim

Abi yeni gördüm mesajını kusura bakma midean gelen ilgiç ses diye bir konu açmıştım

Ses bu video da daha net belli oluyor cirrrr diye

Burda da ilk 1 saniyede ses var kayıt edemedim son anda yetiştim
Bana göre ses normal gibi, kompresör sesine benziyor yeni hareket edeceği anda başlayıp yok oluyormuş gibi, bir yüke binip titreşim yapıyor gibi. ? Aslında bu sese kulağım alışkın bir yerde duydum bu sesi buzdolabı kompresör sesi gibi malum dondurma sektöründe çalışıyorum. ?

Bana göre ses normal gibi, kompresör sesine benziyor yeni hareket edeceği anda başlayıp yok oluyormuş gibi, bir yüke binip titreşim yapıyor gibi. ? Aslında bu sese kulağım alışkın bir yerde duydum bu sesi buzdolabı kompresör sesi gibi malum dondurma sektöründe çalışıyorum. ?
Arkalı önlü montaj olsaydı abi bu dediğin seçenek dahada güçlendirdi ama arada 5mt varmış

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri