Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Multi Klima da hangisi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan urba
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

urba

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
120000
Marka Model Bilgisi
Mitsubishi E., viessmann, sigma
Değerli arkadaşlar, taşındığımız 3+1 evde multi klima altyapısı hazır.mutfak hariç (ki hanım mutfağa da istiyor randıman alınabilir mi, kullanan ya da gerek var mı?)4 tane iç üniteli klima bakıyorum.aynı anda iki tanesi çalışacak genelde.araştırmalarıma göre bilindik markaları alın deniyor fakat o zaman 3 iç üniteden fazla almak beni zorlar.120 bini pek geçsin istemiyorum.me olursa belki geçebilir. Dış ünite gücü kaç olmalı?iç ünite hatta dış ünite sesi az olan, seer değeri en az 7 olan marka ve modeller hakkında fikirlere açığım.viessmann, sigma gözüme çarpanlar...1-2 hafta içinde almak istiyorum.şimdiden teşekkür ederim.

Değerli arkadaşlar, taşındığımız 3+1 evde multi klima altyapısı hazır.mutfak hariç (ki hanım mutfağa da istiyor randıman alınabilir mi, kullanan ya da gerek var mı?)4 tane iç üniteli klima bakıyorum.aynı anda iki tanesi çalışacak genelde.araştırmalarıma göre bilindik markaları alın deniyor fakat o zaman 3 iç üniteden fazla almak beni zorlar.120 bini pek geçsin istemiyorum.me olursa belki geçebilir. Dış ünite gücü kaç olmalı?iç ünite hatta dış ünite sesi az olan, seer değeri en az 7 olan marka ve modeller hakkında fikirlere açığım.viessmann, sigma gözüme çarpanlar...1-2 hafta içinde almak istiyorum.şimdiden teşekkür ederim.
İl / ilçe

Kaçıncı kat ? Zemin kat ise alt otopark veya bodrum mu ?

Odaların pencere en boy ölçülerileri ?

Tavan yükseliği?

Bina yalıtımlı mı ?

Dairenin kaba taslak krokisi

Ara kat, Aydın da doğu ve güney cephe, odalar:35, 20, 18, 14 m2

Hocam evde, gündüz genelde 4-5 kişi akşam 3 kişi.klima motoruna 2 yatak odası ve salon çok yakın.diğer oda ile salon arasında mutfak var.veven çok güneş alan oda.
Eğer evin dış cephe sinde yer uzun süre ikamet edilcekse bütçe biraz arttıp her odaya bir iç/dış ünite almak en mantıklısı

Multi sistem arızasında bütün iç üniteler etkilenecek

Performans ve bağımsız iklimlendirme için teklif sistem daha ideal

Ama mutlulaka Multi klima istiyorsanız buda bir seçenek

Eğer evin dış cephe sinde yer uzun süre ikamet edilcekse bütçe biraz arttıp her odaya bir iç/dış ünite almak en mantıklısı

Teşekkür ederim bunu düşünmemiştim.2 dış 4 iç üniteyi 2 li şeklinde almak mantıklı olabilir mi?arıza olayı sık olur mu bilemedim multi sistemlerde.düşüneyim hocam fakat multi sistem olacağını varsayarsak model marka vs nelee olabilir

Teşekkür ederim bunu düşünmemiştim.2 dış 4 iç üniteyi 2 li şeklinde almak mantıklı olabilir mi?arıza olayı sık olur mu bilemedim multi sistemlerde.düşüneyim hocam fakat multi sistem olacağını varsayarsak model marka vs nelee olabilir
viessmann alınabilir multi alınacaksa

Teşekkür ederim bunu düşünmemiştim.2 dış 4 iç üniteyi 2 li şeklinde almak mantıklı olabilir mi?arıza olayı sık olur mu bilemedim multi sistemlerde.düşüneyim hocam fakat multi sistem olacağını varsayarsak model marka vs nelee olabi

Multi sistemlerin fiyatlarını bilmiyorum yanlış fikir vermek istemem

Multi sistemlerde dış ünitedeki bir arızadan iç ünitelerde etkilenir dediniz.nasıl etkilenir anlayamadım. Tersi de doğru mu?bir iç ünitedeki arıza diğer iç üniteleri de etkiler mi
Evet etkiler
Multi sistemlerde dış ünitedeki bir arızadan iç ünitelerde etkilenir dediniz.nasıl etkilenir anlayamadım. Tersi de doğru mu?bir iç ünitedeki arıza diğer iç üniteleri de etkiler mi
En basitinden bütün üniteler devre dışı kalır

40 derce sıcakta dış ünitenin bir arıza verip servislerin en yoğun zamanında tamire gidip bir kaç gün veya daha uzun süre geri gelmediğini düşünün birde multi sistem ler daha karmaşık toleranslı daha az diye biliyorum

Binaya giren ana şu şebekesini dış ünite kat içi muslukları da iç ünite olarak düşünün. Musluğunuz bozulunca susuz kalıyor musunuz. Ama sokak hattında arıza olunca hangi musluğunuz dan su geliyor. ;)

Binaya giren ana şu şebekesini dış ünite kat içi muslukları da iç ünite olarak düşünün. Musluğunuz bozulunca susuz kalıyor musunuz. Ama sokak hattında arıza olunca hangi musluğunuz dan su geliyor. ;)
Hazır altyapı var, 8-10 senede bir masrafı göze alıyorum.umarım hiç sorun yaşamayız.boru görünmeden montaj hoş olur gibi.multi sistem tecrübesi olan varsa çok iyi olur. Dış ünite gücü 9kw yeterli olur mu mesela...viessmann ile gree yi karşılaştırıyorum viessmann ın üreticisinden nasıl daha uygun teknik değerlere sahip olabilir kafam karıştı.multi 1+3 için orta fiyat kategorisinde önerileriniz varsa yararlanmak isterim.

Hazır altyapı var, 8-10 senede bir masrafı göze alıyorum.umarım hiç sorun yaşamayız.boru görünmeden montaj hoş olur gibi.multi sistem tecrübesi olan varsa çok iyi olur. Dış ünite gücü 9kw yeterli olur mu mesela...viessmann ile gree yi karşılaştırıyorum viessmann ın üreticisinden nasıl daha uygun teknik değerlere sahip olabilir kafam karıştı.multi 1+3 için orta fiyat kategorisinde önerileriniz varsa yararlanmak isterim.
Gree yi ıstmada kullanırsanız çok aşırı elektrik faturası ödersiniz

Mitsubishi heavy Veya samsung olabilir ıstımada da kullanılcaksa özellikle gree den uzak durun

Hocam teşekkür ederim. klima neredeyse sadece aoğutma amaçlı kullanılacak.ME varken m heavy yi almayı düşünmüyorum.gree olmaz servis önemli çünkü.
Rica ederim ,

Tahminim mitsubishi Electric tercih edilirse maliyet 200 bin ve üstü çıkara ama buna değer

İç dış ünitelerin fiyat listesini yukarıda bağlantıdan indirebilirsiniz

Rica ederim ,

Tahminim mitsubishi Electric tercih edilirse maliyet 200 bin ve üstü çıkara ama buna değer

İç dış ünitelerin fiyat listesini yukarıda bağlantıdan indirebilirsiniz

NoviroME Türkiye üretim, teknik değerleri çok iyi.bilen, kullanan varsa nasıldır acaba.bana 9000,9000,18000 binlik ve dış ünite için kabaca teklif aldım. Viessmann gibi daha uygun fiyatlı tavsiye alamazsam ME ağır basıyor

NoviroME Türkiye üretim, teknik değerleri çok iyi.bilen, kullanan varsa nasıldır acaba.bana 9000,9000,18000 binlik ve dış ünite için kabaca teklif aldım. Viessmann gibi daha uygun fiyatlı tavsiye alamazsam ME ağır basıyor
Teknik mekanik olarak krigamazen ama naviro da tercih edilebilir

3 - 4 gün önce eve krigamazen takıldı sürekli çalışıyor şimdilik gayet sessiz kedi klimanın olduğu odadan hiç çıkmıyor )

İthal olanlar :

msz-ln
msz-ef
msz-ap20vg
msz-bt

Bayii genelde müşteriyi noviro ya yönlendiriyor bazı aksesuarlar kullanıcıya cazip geliyor

viessmann kombi veya diğer ekimanlardaki gibi düşünmeyin tedariçisi ya midea dır yada gree dir

Midea'yı da gönül rahatlığıyla seçebilirsiniz forumdaki bir çok arkadaş midea kullanıcısı

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri