Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Multi Split Klima Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aknskn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

aknskn

Meraklı
Meraklı
Merhaba herkese.
Yılbaşı gibi taşınacağım yeni evimizde Multi Split klima altyapısı mevcut olduğu söylendi. Evimiz Nilüfer, Bursa'da. 5 katlı binada 3. katta bulunmakta ve yeterince yalıtımlı bir ev. Toplamda 127 m2 ve 3+1. Salon ortalama 25 m2 ve salona bağlı 15-20 m2 ısıcam cambalkon ile kapalı balkon mevcut. Klimanın baktığı yönde de 10-25 m2'lik mutfağın kapısı mevcut. Yatak odası ise 20 m2 civarında.
Salondaki altyapının 18 BTU'ya, yatak odasındaki altyapının ise 12 BTU'ya kadar taşıdığını söylediler.
Açıkçası Multi Split klimanın detayı ve alırken ne gibi faktörlere dikkat edeceğim hakkında hiç bir fikrim yok. Sadece 12 + 12 ya da 12 + 8 BTU klimanın yeteceğini düşünüyorum. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz. Klimanın acelesi yok, sadece baştan bilgi sahibi olup ilk fırsatta ne alacağımı bilmek ve bu sürede kampanyaları takip etmek istiyorum.

Merhaba herkese.
Yılbaşı gibi taşınacağım yeni evimizde Multi Split klima altyapısı mevcut olduğu söylendi. Evimiz Nilüfer, Bursa'da. 5 katlı binada 3. katta bulunmakta ve yeterince yalıtımlı bir ev. Toplamda 127 m2 ve 3+1. Salon ortalama 25 m2 ve salona bağlı 15-20 m2 ısıcam cambalkon ile kapalı balkon mevcut. Klimanın baktığı yönde de 10-25 m2'lik mutfağın kapısı mevcut. Yatak odası ise 20 m2 civarında.
Salondaki altyapının 18 BTU'ya, yatak odasındaki altyapının ise 12 BTU'ya kadar taşıdığını söylediler.
Açıkçası Multi Split klimanın detayı ve alırken ne gibi faktörlere dikkat edeceğim hakkında hiç bir fikrim yok. Sadece 12 + 12 ya da 12 + 8 BTU klimanın yeteceğini düşünüyorum. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz. Klimanın acelesi yok, sadece baştan bilgi sahibi olup ilk fırsatta ne alacağımı bilmek ve bu sürede kampanyaları takip etmek istiyorum.
Toshiba nın 12+9 modelleri mevcut. Multi Splitler benim sadece zorunlu durumlarda önerdiğim ürünler ki siz bu durumda bu sınıfa dahil oluyorsunuz.

25m2 salon için neden 18 lik tesisat çektiklerini anlamak mümkün değil, boru devşirme konusu da benim çok da sevd,iğim bir durum değil malum orijinaljiyiz :)

Yine de bir multi dış ünitenin konumlanacağı noktaya iki adet normal dış ünite de sığabileceği fikrinden hareketle neden 12 ve 9 luk ayrı klimalar takılmasın ki diye düşünmedim değil.

Yine de iş ciddiye bindiğinde bölgedeki yetkili arkadaşlardan bir alan keşfi rica ederiz.

Toshiba nın 12+9 modelleri mevcut. Multi Splitler benim sadece zorunlu durumlarda önerdiğim ürünler ki siz bu durumda bu sınıfa dahil oluyorsunuz.

25m2 salon için neden 18 lik tesisat çektiklerini anlamak mümkün değil, boru devşirme konusu da benim çok da sevd,iğim bir durum değil malum orijinaljiyiz :)

Yine de bir multi dış ünitenin konumlanacağı noktaya iki adet normal dış ünite de sığabileceği fikrinden hareketle neden 12 ve 9 luk ayrı klimalar takılmasın ki diye düşünmedim değil.

Yine de iş ciddiye bindiğinde bölgedeki yetkili arkadaşlardan bir alan keşfi rica ederiz.
Hocam çok teşekkür ederim cevabınız için. Küçük bir araştırma yaptım fakat Toshiba'nın bahsettiğiniz modelini bulamadım. Genelde önüme BOSCH çıkıyor.
Aslında şu anda evimizde Viessmann 12BTU kullanıyoruz ve çok memnunuz. Bu gibi markalarda Multi Split seçeneğimiz mevcut mu?

Merhaba
Keyifli bir yaşam alanı olmasını dilerim.
tesisat hazır demekle gaz boruları sıva altından gidiyor olarak algıladım.
aklıma gelen döşeme sırasında başına birşey gelmiş olabilir.
hat boşta iken basınç testi yapılsa
en olmadık zamanda taşınırken iş çıkarabilir
zor bir alandan geçiyorsa
ayrı iki dış ünite taktırmak zorunda kalınabilir

Merhaba
Keyifli bir yaşam alanı olmasını dilerim.
tesisat hazır demekle gaz boruları sıva altından gidiyor olarak algıladım.
aklıma gelen döşeme sırasında başına birşey gelmiş olabilir.
hat boşta iken basınç testi yapılsa
en olmadık zamanda taşınırken iş çıkarabilir
zor bir alandan geçiyorsa
ayrı iki dış ünite taktırmak zorunda kalınabilir
Çok teşekkür ederim.
Evet tesisat sıva altında gidiyor.
Ne demek istediğinizi tam olarak anlayamadım. Şu anda bilinen bir sorun görünmüyor. Sadece tavsiye için yazmıştım.

Viesmann Vitoclima 9+12 Multi Split de düşünebilirsiniz bu durumda

Yine Midea Multi split ürünlere de dilerseniz bakabilirsiniz. :ok
Her iki markanın da modellerini inceledim. Eğer iç ünite 9+12 olarak seçilirse dış ünitenin 21 olması gerekli mi yoksa 18 yeterli midir? Bu konuda nasıl tavsiye edersiniz? 2 klimanın aynı anda çalışacağını düşünmüyorum.

Her iki markanın da modellerini inceledim. Eğer iç ünite 9+12 olarak seçilirse dış ünitenin 21 olması gerekli mi yoksa 18 yeterli midir? Bu konuda nasıl tavsiye edersiniz? 2 klimanın aynı anda çalışacağını düşünmüyorum.
Bu konuyu @mbirol ustamıza soralım.

Ayrıca Gree de Multi klima var ise o konunun da önerisini rica ederiz ustacım.

@mbirol hocam selamlar. Gree multisplit sistemi düşündüğümüzde bu soruların cevabı nedir.

Hepinize tekrardan selamlar. Dün gece gördüm bir kampanya ile ani bir haraket edip Multi sistem bir klima aldım. Daha önce @Adem Helvacı hocamın da yönlendirmesi ile belli başlı markalar arasında gidip geliyordum. 9+12 BTU ya da 12+12 BTU alacaktım ve dün akşam hepsiburadada ki bu ürün 37665 TL fiyatı ve peşin fiyatına 2 ay erteleme ve 6 taksit imkanıyla çok cazip geldi. Ben de bugün siparişini verdim.
Ürün geldikten sonraki süreci de olabildiğince sizlerle paylaşmaya çalışırım.

Hepinize tekrardan selamlar. Dün gece gördüm bir kampanya ile ani bir haraket edip Multi sistem bir klima aldım. Daha önce @Adem Helvacı hocamın da yönlendirmesi ile belli başlı markalar arasında gidip geliyordum. 9+12 BTU ya da 12+12 BTU alacaktım ve dün akşam hepsiburadada ki bu ürün 37665 TL fiyatı ve peşin fiyatına 2 ay erteleme ve 6 taksit imkanıyla çok cazip geldi. Ben de bugün siparişini verdim.
Ürün geldikten sonraki süreci de olabildiğince sizlerle paylaşmaya çalışırım.
Aldığınız ürün Midea. Bu paraya 1 adet 12, 1 adet 18 lik alınabilir mi? Ona bakmak lazım.

Aldığınız ürün Midea. Bu paraya 1 adet 12, 1 adet 18 lik alınabilir mi? Ona bakmak lazım.
Midea üretimi olan ürünlere yoğunlaşmıştım zaten.
Gönlüm ücretsiz kurulum avantajından dolayı Airfel’den tarafaydı fakat neredeyse hiç bir sitede fiyat bilgisi bulamadım. Bulduğum tek yerde de taksitte ciddi faiz alıyordu.
İki ayrı klima konusunda da evimde borulama altyapısı hazır. Salona bıraktıkları montaj yeri koridora ters olduğu için salon ve mutfaktan başka bir yeri soğutamaz. İki ayrı klimada da sanırım mevcut boruların değişmesi gerekiyor. Bu durumları göz önüne aldığımda kolaya kaçmak istedim açıkçası. Midea’nın multi sistemi 50 küsur olduğu için de yanaşamadım bile.

Midea üretimi olan ürünlere yoğunlaşmıştım zaten.
Gönlüm ücretsiz kurulum avantajından dolayı Airfel’den tarafaydı fakat neredeyse hiç bir sitede fiyat bilgisi bulamadım. Bulduğum tek yerde de taksitte ciddi faiz alıyordu.
İki ayrı klima konusunda da evimde borulama altyapısı hazır. Salona bıraktıkları montaj yeri koridora ters olduğu için salon ve mutfaktan başka bir yeri soğutamaz. İki ayrı klimada da sanırım mevcut boruların değişmesi gerekiyor. Bu durumları göz önüne aldığımda kolaya kaçmak istedim açıkçası. Midea’nın multi sistemi 50 küsur olduğu için de yanaşamadım bile.
Multi ile birebir klima borulama fark etmez. Dış ünite 2 tane sadece montaj yer sorunu yoksa, birebir saha iyşdir.
Midea nın fiyatlarına bakmayın. Balon fiyat zaten. Midea yerine Bosch almak daha iyi, servis muhatab var en azından.

Ben olsam multi almazdım. En ufak arıza da komple sistem iptal. Dış ünite montajı için düşünülen yere 2 cihaz sığacak gibi ise borulara ek yaptırır yine ayrı cihazlar takardım.

Tekrardan selamlar. Klimalarımı 28 Aralık tarihinde Hepsiburada üzerinden satıl aldım ve 4 Ocak tarihinde teslim aldım. Aras kargo ile gönderildiği için dış ünite kutusunun alt tarafı ciddi hırpalanmıştı. Teslim alırken ürünün iç kısmını dikkatlice inceledim ürünün altındaki köpüklerde bile en ufak hasar yoktu. O şekilde teslim aldım.
Dün uzun bir telefon trafiğinden sonra kurulum için gerekli işlemleri kimin yapacağına kanaat getirdik ve gerekli işlerimleri kurulum yapacak servis ve satıcı yaptı. Herkes topu başkasına atıyor Bosch bünyesindeki. Bugün de kurulum için evime geldiler.
Boru tesisatı evimde gömülü şekilde hazır olduğu için gelen arkadaşlar biraz daha uğraşmış oldu. İlgili bir şekilde davrandılar ve özenerek işlerini yaptılar gerçekten. Toplamda 4 saat civarında 2 iç 1 yıl ünitenin kurulumu. Vakum işlemi için bile acele etmediler. Her 2 cihaz da gayet başarılı bir şekilde çalışıyor. Toplamda bu kurulum için 3000 TL ücret ödediler. Yaklaşık 40 cm boru kullandılar ekstradan.

Tekrardan selamlar. Klimalarımı 28 Aralık tarihinde Hepsiburada üzerinden satıl aldım ve 4 Ocak tarihinde teslim aldım. Aras kargo ile gönderildiği için dış ünite kutusunun alt tarafı ciddi hırpalanmıştı. Teslim alırken ürünün iç kısmını dikkatlice inceledim ürünün altındaki köpüklerde bile en ufak hasar yoktu. O şekilde teslim aldım.
Dün uzun bir telefon trafiğinden sonra kurulum için gerekli işlemleri kimin yapacağına kanaat getirdik ve gerekli işlerimleri kurulum yapacak servis ve satıcı yaptı. Herkes topu başkasına atıyor Bosch bünyesindeki. Bugün de kurulum için evime geldiler.
Boru tesisatı evimde gömülü şekilde hazır olduğu için gelen arkadaşlar biraz daha uğraşmış oldu. İlgili bir şekilde davrandılar ve özenerek işlerini yaptılar gerçekten. Toplamda 4 saat civarında 2 iç 1 yıl ünitenin kurulumu. Vakum işlemi için bile acele etmediler. Her 2 cihaz da gayet başarılı bir şekilde çalışıyor. Toplamda bu kurulum için 3000 TL ücret ödediler. Yaklaşık 40 cm boru kullandılar ekstradan.
Diğer telefonu şarja taktım, bizim Osmanın hesaptan yazayım dedim (Adem ben :))

Sizin adınıza çok mutlu oldum sorunsuz bitmiş işlemleriniz. Sonra kısa vadede görüşlerinizi, mümkünse orta vadede belki biraz üfleme sıcaklıklar Ba yazarsanız çok sevinirim zira potansiyel alıcı dostlar için referans olarak kabul ederler en azından. :ok

Sizin adınıza çok mutlu oldum sorunsuz bitmiş işlemleriniz. Sonra kısa vadede görüşlerinizi, mümkünse orta vadede belki biraz üfleme sıcaklıklar Ba yazarsanız çok sevinirim zira potansiyel alıcı dostlar için referans olarak kabul ederler en azından. :ok
Seve seve gözlemlerimi yazarım. Ama ısıtma amaçlı kullanmayacağım cihazı. Zaten ev inanılmaz yalıtımlı. Bursada, dışarısı 2-4 derece iken evin içerisinde kombi çalışmadan kısa kolluyla durulabiliyor. Çok garip bir durum. O evde henüz yaşamaya başlamadık. Haziranda düğünümüz var, sonrasında oraya geçeceğiz inşallah. Soğutma olarak da elimden gelebildiğince veri paylaşmaya çalışırım.

Sen buralara nirden geldin :D

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri