Adem Bey merhaba,
Dün evkurda televizyonu inceleme firsatim oldu. Evkurda tvler duvarda diger tvler ile birlikte yanyana duruyor biliyorsunuz. Boylece kiyaslama sansimiz daha iyi oluyor. 55inc olani sunny marka 50 inc (tam modelini bilmiyorum) bir tv ile yanyana idi. Akicilik ve renk olarak kiyasladim. Hatta ikisinde de farkli jenerik video oynuyordu, rica ettim ayni videoyu da actilar. 55 ve 65 inç olan f950 serilerinde renklerinde canlilik goremedim acikcasi. Sunny renkleri daha canli ve goruntu daha akiciydi. En buyuk hayal kirikligi yaratan sey goruntudeki atlama hissiydi. Takilarak ilerliyormus gibiydi. Satin alacaktim fakat bu sekilde alamam biraz daha dusunelim diyip oradan ayrildik. Bunun sebebi nedir?
Bu söylemim %100 doğru diyemem kimsenin de günahını almak istemem fakat sebebi genelde prim sistemi oluyor.
Bu sadece Evkur mağazalarına özel durum değil, Teknosa Vatan MM vs hepsinde uygulanıyor. Promotör hangi markayı temsil ediyorsa, diğer markanın promotörü yoksa veya Evkurda o ay primler X yerine Y markasında daha iyi ise bu tarz durumları yıllardır görüyoruz ve görmeniz normal. Sizin bu söylemlerinizin aynısını Sunny için de okudum ben diğer forumda bana sorduklarında ve yine aynı cevabı yazdım, ''Bu durum SUNNY nin kötü olduğu anlamına gelmiyor, ayalarını kontrol ettiniz mi?'' diye sormuştum.
Size de sorayım, Kumandayı alıp ayarlara bakma şansınız oldu mu?
Arka aydınlatma ve kontrast değerleri kaçta duruyordu?
Hareket iyileştirme ayarları neredeydi?
Daha ilginç olanı söyleyeyim, burada yazmıştım birkaç gün önce, bulursam ekran görüntüsü eklerim, bilinen üst segment markalardan birisinin servisi aradı, titreme sorunu ile ilgili bir türlü düzelmediğine dair, biraz sohbet ettikten sonra aynı sahneyi görebileceğimiz ortak bir video açtırdım kendilerine zira ben o sahnede çok kontrol ederim tv leri, Ayarlarımı da ona göre yapardım, Servis arkadaşımın aradığı 120hz tv de görüntünün seksek oynar gibi hareket etmesine rağmen aynı anda videosunu çekip yolladım, bendeki 60hz tv yağ gibi akıyordu.
Bu durum beni aradıkları tv nin arızalı olmasından kaynaklanmıyordu, test amaçlı kullandığımız video içeriğe uygun ayarları yaptırdım sorun düzeldi.
Haa, belki de sizin izlediğiniz SUNNY , yanındaki ONVO dan çok daha kalitelidir hiç itirazım olmaz. Lain anlattığınız durumların hiç birisi ürünlerin arasındaki kalite farkına işaret etmiyor.
Şu cümleleri Arçelik/Vestel - Samsung/Lg - Philips/Sony olarak bana yazsanız size cevabım yine aynı olur.
Size neyi göstermek istediklerine göre değil, neyi görmek istediğinize göre karar verebilmeniz ve bunun için de benim yaptığım gibi kıyasladığınız tv leri hem eşit dengeli ayarlarda, hem de gözünüze göre ayrı ayrı ayarlayıp o şekilde karar vermelisiniz.