Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

ONVO F950 Serisi ile İlgili Bilinmeyenler

En çok merak edilen soru bu. Evet yükleniyor.
Sen bana illegal demeseydin ben videosunu çekip yüklüyordum az kalsın.
Bana en son IP TV yükleniyor mu nasıl çalışıyor diye sormuşlardı, ben de saf gibi gittim Onvo tv ye yükledim çektim yayınladım bu şekilde diye.

Sonra olan bu.

ihlal.jpg

Sen bana illegal demeseydin ben videosunu çekip yüklüyordum az kalsın.
Bana en son IP TV yükleniyor mu nasıl çalışıyor diye sormuşlardı, ben de saf gibi gittim Onvo tv ye yükledim çektim yayınladım bu şekilde diye.

Sonra olan bu.

Ekli dosyayı görüntüle 1535

Bizim milletin IPTV anlayışı kaçak yayın olduğu için midir acaba. Tivibu da bir IPTV'dir. Turkcell TV'de bir IPTV'dir. Önemli olan içeriğin ne derece yasal olduğu.

Benimki ilk açılışta TV modunda açılıyor onun bi ayarı var ama diğerlerinde nasıldır acaba ? Philips'i bir karıştırayım bakayım bir şey bulabilecek miyim.
Bende 55F950 aldım dün servis kurdu. Daha fazla para vereceğim Samsung, LG modellerinin alt ve orta sınıfının ayarında. Bende yaptım ayarını dün kurcalarken benimkide TV modunda açılıyor. Ama en son Google ana ekranında kapattıysam en son hangi yarafda kapattıysam oradan açılıyor.

Bende 55F950 aldım dün servis kurdu. Daha fazla para vereceğim Samsung, LG modellerinin alt ve orta sınıfının ayarında. Bende yaptım ayarını dün kurcalarken benimkide TV modunda açılıyor. Ama en son Google ana ekranında kapattıysam en son hangi yarafda kapattıysam oradan açılıyor.
Yarın kurcalayacağım mutlaka, bakalım bendekini ayarlayabilecekmiyim.

En son nerede kapattıysan orda açılıyor "genellikle". Ancak fişi çıkarıp takınca ana ekran mı geliyor yoksa TV modunda mı açılıyor.

En son nerede kapattıysan orda açılıyor "genellikle". Ancak fişi çıkarıp takınca ana ekran mı geliyor yoksa TV modunda mı açılıyor.
Fişi takıp çıkaramayacağım biraz entersan bir yerleşim şeklim var :) bu arada yan açı performansını beğenmedim. Gerçekten çok başarısız. 65F950'yi Evkur mağazada izlemiştim ya çok büyük olduğundan ya da panel farkından kenarlardan izlerken renk solması görmemiştim.

Fişi takıp çıkaramayacağım biraz entersan bir yerleşim şeklim var :) bu arada yan açı performansını beğenmedim. Gerçekten çok başarısız. 65F950'yi Evkur mağazada izlemiştim ya çok büyük olduğundan ya da panel farkından kenarlardan izlerken renk solması görmemiştim.
Bir kaç fotograf ata mısınız yan açı

Bir kaç fotograf ata mısınız yan açı
Atamam çünkü fotoğraf gözün gördüğü gibi bir görüş sağlamıyor yanıltıcı olur. Ama şöyle tarif edebilirim yaprak solması gibi sararıyor. Şu hakikat ki düz açıdan Samsung, LG den bir farkı yok hatta araştırırken vatan bilgisayarda bana LG UK81 mi ne 17 bin TL Lil bir televizyon izlettiler bu ondan daha iyi. Yine demolar varya teknoloji marketlerde tvlerde ağzın açık kalıyor ne güzel TV diyorsun 55F950 de aynı hayranlığı yaşıyorsun. YouTube 4 ve 8 K videolarda Samsung, LG den bir farkı yok ama bu kadar araştırdım aylarca. Sony TV lerden mükemmelini görmedim. Keşke Türkiye'den ayrılmasalardı.

Son düzenleme:
Cumartesi günü evkura gittim tv lere bakmak için. 65F950 açıktı görüntü fena gelmedi. Yan açılarda ebattan mı bilmiyorum çok olumsuz gelmedi bana. Tabi düşük bir beklenti ile gittim. Bütçe kısıtlı annemler için alacaktım. 55 olanı vardı ama yeni gelmiş, henüz kurulmamış görüntü yoktu. 65 i tercih ettik eve geldik ama annem fazla büyük olduğu için vazgeçti ertesi gün 55 e ile değişim yaptık. =) Artık gelince deneyimlerimi paylaşırım.

Cumartesi günü evkura gittim tv lere bakmak için. 65F950 açıktı görüntü fena gelmedi. Yan açılarda ebattan mı bilmiyorum çok olumsuz gelmedi bana. Tabi düşük bir beklenti ile gittim. Bütçe kısıtlı annemler için alacaktım. 55 olanı vardı ama yeni gelmiş, henüz kurulmamış görüntü yoktu. 65 i tercih ettik eve geldik ama annem fazla büyük olduğu için vazgeçti ertesi gün 55 e ile değişim yaptık. =) Artık gelince deneyimlerimi paylaşırım.
55 de bulunan CSOT panelin yan açı konusunda bir tık daha iyi sonuçş vereceğini düşünüyorum.

55 de bulunan CSOT panelin yan açı konusunda bir tık daha iyi sonuçş vereceğini düşünüyorum.
Vermiyor Adem bey maalesef. Açılı seyretmelerde renkler yaprak gibi sararıyor veya mavi tonlu sahnelerde üzerine sanki yan açıda bulut çöküyor gibi soluyor renkler. Dün "Yargı" dizisinde deneyimledim yeniden. Fakat 65" de yoktu öyle birşey.

Vermiyor Adem bey maalesef. Açılı seyretmelerde renkler yaprak gibi sararıyor veya mavi tonlu sahnelerde üzerine sanki yan açıda bulut çöküyor gibi soluyor renkler. Dün "Yargı" dizisinde deneyimledim yeniden. Fakat 65" de yoktu öyle birşey.
Daha önce de konusu olmuştu, 43F900 de gördüğüm yan açı performansını 50F900 de görememiştim F900 lerin testlerinde.
F950 testleri başladığında ise 55F900 yan açı performansını yakalayamadı 50F950 mesela.
Bu duumda sizin geri bildiriminiz ile 65F serisindeki panelin 55 CSOT den de iyi olduğu notunu şuraya yazmış olalım.

Dün 65f950 görme fırsatım oldu. Yanında samsung bu8000 vardı. bu8000 bana daha canlı geldi. Ama f950 de güzel göründü. Fiyatı 11400 nakit alımda hiç fena değil. Birkaç mağaza gezdik. Sunny tizen tv de bir başka mağazada güzel geldi bana ama netten baktığımda onda 1.5gb ram varmış o direkt eleme sebebi oldu. 65f950 2gb ram var....Bakalım kararsızım. alıp kullanan arkadaşlardan video falan gelirse onvo 65f950 almayı düşünüyorum. Kısmet artık

Arkadaşlar görüntü ve sese dair bu modelde yaptığınız ince ayarlar var mı iyi bir görüntü ses almak adına. Tv fena değil ama görüntü kalitesi ortalama geldi bana ayarlar ile biraz daha iyileştirmek mümkün olur mu?

bende aynı konuyu düşünüyorum tv alma arifesindeyim evkurda 65f950 yi inceledim biraz ancak renkler soluk ve görüntü keskinliği iyi değildi 55f950 nin renk ve görüntüsü daha iyiydi garip bir şekilde 2 tv arasında boyut harici renk ve görüntü olarak fark olması normal mi acaba ? @Adem Helvacı yardımcı olabilir misiniz genellikle tv yayınları için kullanılacak, seyir şekli düz ve hafif yan açılardan 3-3.5 metre seyir mesafesi var.

bende aynı konuyu düşünüyorum tv alma arifesindeyim evkurda 65f950 yi inceledim biraz ancak renkler soluk ve görüntü keskinliği iyi değildi 55f950 nin renk ve görüntüsü daha iyiydi garip bir şekilde 2 tv arasında boyut harici renk ve görüntü olarak fark olması normal mi acaba ? @Adem Helvacı yardımcı olabilir misiniz genellikle tv yayınları için kullanılacak, seyir şekli düz ve hafif yan açılardan 3-3.5 metre seyir mesafesi var.
Dilerseniz yarın hem 55F900 hem de 50F950 de testlerde kullandığım ayarları çekip yayınlayayım sizin için.

Merhabalar Adem Bey, tavsiyelerinize uyarak benim için en uygun televizyonun onva 65f950 olduğuna karar verdim ve aldım. Kurulum için yetkili servisi aradığımda telefonlarıma dönmediler ve Onvo genel merkezi aradım bayilerle konuşup döneceklerini söyleyip durdular 1 haftadır her aramamda aynı sonucu alıyorum. Mail attım dönen dahi olmadı. Tv elimde kurulumu bekliyor haftaya iade süresi dolacağı için cumaya kadar bekleyip iade etmeyi düşünüyorum. Bu kadar ilgili görünen ama bu kadar ilgisiz başka bir firma daha görmedim.

m

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri