Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

ONVO F950 Serisi ile İlgili Bilinmeyenler

Piyasadaki şu karadüzen sorunu inşallah seçim sonrası süreçte çözülür. Ben de tv almak üzereyim 200-300 tl fark için hepsiburadaya falan minnet etmeyip amazondan geçicem siparişi inşallah. Satıcı hepsiburada olsa da ülkemizdeki hiçbir satıcıya güvenim yok.
Hukuk'a güven olmayan ortamda Hepsiorada yarısıburada kimseye güvenmem ben de olsam.

@Adem Helvacı hocam ONVO yetkilerine söylesek de bir ticaret sitesinde kendi satış hesaplarını açsalar en azından müşteriler. Bu dediğimi samsung grubu çok iyi yapıyor.

Ben onvo 65f950 modelinden vazgeçtim. Birkaç arkadaş da söylemiş ekran konusunu...samsung 65bu8000 çok daha canlı ve güzel bir ekrana sahip...bugün sunny tizen sn50fmn501 modeline denk geldim. Satıcı arkadaş panelin samsung olduğunu söyledi,renkler canlıydı. Avatar vardı. Maviler maviydi. Birkaç tv daha gördüm ama sunnynin bu modeli bana çok daha güzel geldi. Acaba samsung bu8000 ile aynı panel midir? @Adem Helvacı bilgilendirirse sevinirim.

Çoktandır bir 65f950 almayı düşünen biri olarak alışveriş Evkur aracılığı ile olmasın diye bekliyordum. Zira yaşadığım şehirde mağazası olmadığından uzak mesafede taşınırken olabilecek herhangi bir hasar ve iade vs durumlarda evkurun sıkıntılı olabileceğini düşünerek bunlarla uğraşmak istemediğimden alım sürecini ertelediğimden şu ana kadar almadım.

Bugün tesadüfen burada yani Ağrı da mağazasının olabileceğini hiç düşünmediğim ONVO mağazasına rastladım ki olması da mantıklı çünkü onvo markasının sahibi ağrılı. Neyse içeri girip f950 serisini sordum bu seriyi satmadıklarını söyledi dükkan sahibi abi. Nedenini sorduğumda bildiğimiz birşey var ki satmıyoruz diyince kendim de yıllarca ticaret ile uğraştığımdan bunu yemedim :) aynı zamanda Adem beyin burada bize kattıkları sayesinde de. Neyse Adem beyin webos incelemesini de daha önce izlediğimden o da alınabilir diye düşünerek fiyat sormaya başladım, 50f500 e 9000 fiyat çekti, 65 inc olana 12500. Kafamda netteki fiyatlarla karşılaştırınca 3000-3500 daha yüksek geldi ki f/performans olduğundan almayı düşündüğüm bir ürünü bu fiyata niye alayım.

Şu onvonun bize yaptığına bakın! Başkaları bir parça mal satmak için on takla atarken
biz paramızla bile alamıyoruz.
Ha netten alabilir miyim alabilirim ama paramla rezil olma olasılığım var, hem de yüksek bir olasılık.

Velhasıl 20 nisanında bime gelen TLC yi alıcam galiba.

@Adem Helvacı hocam konuyu hortlatmış olayım.
Dün (31.10.3023) itibariyle 55F950 modeli kart indirimi vs ile Vatan Bilgisayardan 9750 TL ye aldım, hazırda yoktu sipariş geçildi ana depodan direk eve gelecek ürün. Yine düne kadar finlux 55fx760ua model 1.5 GB ram 4 GB depolama olan android 9, hkc panelli (yanılmıyorsam 8 bit olan modeldi 8+2 değildi) TV mi 2. El 7750 ye satıp bu ürünü aldım. Finlux karşıdan izlemede benim için gayet yeterli idi ama yan açıları beğenmiyordum ve artık ram kaynaklı olsa gerek takılmalar ve bluetooth kumanda da ses komutu olmaması (vestelde şuan 500 TL civarında ses komutlu kumanda) sebebiyle artık TV den sıkılmıştım ki arada 2 bin TL ödeyip direk android 11 Google TV, 2 GB ram 8 GB depolama olan güncel bir TV için değişim yaptım İnşallah pişman olmam. Önceki mesajlarda belirtilen olayı bende yaşadım, vatan bilgisayarda ürünü canlı gördüğümde renkler bana soluk ve karanlık geldi, kumandadan resim ayarlarını sıfırlayıp canlı moda alsam da yanında bulunan qled, oled TV lere göre bariz soluktu ve yan açı performansı düşüktü, ama yine orada Vestel, Grundig tarzı (qled, oled olmayan) standart tvlere bakınca onlar da onvo gibiydi. Çalışanlar da evde görüntünün daha iyi olacağını belirttiler bu sebeple ürünü aldım ama henüz gelmedi. Gelelim bomba soruma :), bu ürün en azından hkc panelli finlux a göre görüntü ve teknik olarak beni üzer mi, her ne kadar mağazada renkler soluk görünse de evde durum daha güzel olabilir mi, pişmanlık yaşamak istemiyorum en azından finlux gibi bir görüntü alayım yeter diyorum ama bilemedim :) . Bu arada cihaz bariz olarak benim finlux android TV ye göre hızlıydı, farkı hissettim. Aklımdaki tek sorun görüntü nasıl olacak, teşekkür ederim .

Son olarak bu ürünün 2 yıl garantili olduğu söylendi hocam, 3 yıl olduğuna emin miyiz?

Son düzenleme:
Dostlar Günaydın; sitemizde 50'' olanın bilgilerini yayınladığımız ve 55F950 65F950 75F950 olarak da sahaya sürülecek olan ONVO televizyonların GoogleTV Lisansı ile geleceğini sizlere duyurmuştuk.

ONVO Yetkilileri aylar evvel proje hakkında bizleri bilgilendirmişti ve ürünler hakkınd ateknik bilgi paylaşmış ancak bilginin şimdilik bizde kalmasını rica etmişlerdi. Ocak ayı itibari ile üretimler başladı, sanıyorum çok yakın günlerde piyasada ONVO F950 serilerini de artık görmeye başlayacağız dolayısı ile ciddi bir istikrar sergileyen ancak belli oranda bir kısım tüketicileri üzen F900 serisi üretimlerin yerini alacak olan F950 serisi bizlere neler verebilir, neler veremez kısmında elbette ki ürün piyasaya çıkmadan evvel biz üstümüze düşeni yapıp sizleri bilgilendirelim istedik.

F900 serisinde kullanılan CVTE anakart üzerinde bildiğiniz üzere 1,5gb ram bellek ve 8gb depolama alanı mevcuttu, ayrıca Android 9 ile ürünler bizlere sunulmuştu hatta ofisimizde şu an testte tuttuğumuz 55F900 serisi yine aynı özelliklerd eüründür. F950 serisinde ise 2gb ram bellek ve GoogleTV işletim sistemi sunulacak ancak F950 serisi sadece 50 55 65 ve 75'' olarak üretilecek. 43'' grubunda yine F900 olarak devam edilecek fakat bu sefer ürünler Android11 olarak gelecek yine orada da bir değişikliğe gidilmiş durumda.

Meidatek ailesinden MT9602 işlemci ile gelecek olan bu üretimlerde 50F950 ve 65F950 de INNOLUX panel kullanılırken 55F950 ve 75F950 modellerde ise CSOT panel tercih edilmiş.

Ürünlerin tamamı TEKİL PANEL olarak kaşımıza çıkıyor yani çarşıdan aldım VA, eve geldim IPS durumu bu üretimlerde söz konusu değil.

Belirttiğim gibi ONVO 50F950 modelin tüm teknik detaylarını sitemize ekledim dilerseniz oradan inceleyebilrisiniz. 55F950 65F950 ve 75F950 modellerin tüm derin teknik ve panel detaylarını bugün sevgili @İlteriş Yılmaz ile yetiştirmeye gayret edeceğiz.

ONVO özelinde sizleri uyarmak isterim ki bu televizyonlar bütçesi ile doğru orantılı üretimlerdir. Biz bu üründe SONY XBOX S ile oyun dahi oynuyorz sonuçta oynanmıyor değil, bu sizin bir üründen ne beklediğinize ve ne derece dikkat odağı olduğunuza göre değişiklik gösteren sonuçlar doğurur. ''Bu bir konsol televizyonu değil ama ben bunda gayet doyurucu oyunumu oynadım'' da diyebilirsiniz, ''Bu ne biçim televizyon, hareketli sahnelerde gözümü yordu'' da diyebilirsiniz bu durum tamamen sizin dikkat odağınızın ne düzeyde olduğuna ve televizyonu zihninizde nereye konumlandırdığınıza göre değişir.

Benim ekonomik üretimlerde genelde kullandığım bazı sabit cümleler vardır. Mesela klima dünyasında ''Vestel parası ödeyip Daikin sonucu beklemeyin'' veya Televizyon dünyasında ''Onvo parası ödeyip Samsung sonucu beklemeyin'' gibi.

Frameless yani çerçevesiz dizayn olan televizyonların direct led olmasına rağmen gayet tatmin edici bir incelik düzeyi var. Ben kişisel olarak tv den incelik bekleyen birisi değilim çünkü inceldikçe sorunların artacağını bilirim :D

ONVO tekilisi Sn Yakup Polat ile yaptığım görüşmede, Banttan ilk çıkan ürünlerden bir F950 nin yine inceleme amaçlı tarafımıza sevk edileceği bilgisini aldım, buradaki en güzel kısım şu olacak, elimizdeki 55F900 serisini, 55F950 geldikten sonra iade edeceğiz yani bu da demek oluyor ki 55F900 ile 55F950 kıyaslaması içim ürünleri yan yana koyup dibine kadar karşılaştırma yapabileceğiz :)

Siz de F950 serisi ile ilgili merak ettiğiniz detayları bu başlık altında sorarsanız ürün geldiğinde hepsini tek tek cevaplarız.
bu marka böyle giderse 2 3 sene içinde pazar payının kafadan %10unu alır. başarılı :)

bu marka böyle giderse 2 3 sene içinde pazar payının kafadan %10unu alır. başarılı :)
Şahsen yerli olarak ben takdir ediyorum Mehmet Atmaca elektroniği, Adem hocanın dediği gibi son tüketiciden her türlü geri bildirimi dikkate alıp ona göre geliştirme yapıyorlar, ilk android TV ve webos lar üzerine geliştirmeler yapıp yeni nesil Google TV, android 13 tabanlı yeni Android TV yapmaları, tizen işletim sistemini de entegre etmeye çalışmaları gibi gerçekten başarılı işlere imza atıyorlar.

Şahsen yerli olarak ben takdir ediyorum Mehmet Atmaca elektroniği, Adem hocanın dediği gibi son tüketiciden her türlü geri bildirimi dikkate alıp ona göre geliştirme yapıyorlar, ilk android TV ve webos lar üzerine geliştirmeler yapıp yeni nesil Google TV, android 13 tabanlı yeni Android TV yapmaları, tizen işletim sistemini de entegre etmeye çalışmaları gibi gerçekten başarılı işlere imza atıyorlar.
kesinlikle öyle :)

Dün (31.10.3023) itibariyle 55F950 modeli kart indirimi vs ile Vatan Bilgisayardan 9750 TL ye aldım, hazırda yoktu sipariş geçildi ana depodan direk eve gelecek ürün. Yine düne kadar finlux 55fx760ua model 1.5 GB ram 4 GB depolama olan android 9, hkc panelli (yanılmıyorsam 8 bit olan modeldi 8+2 değildi) TV mi 2. El 7750 ye satıp bu ürünü aldım. Finlux karşıdan izlemede benim için gayet yeterli idi ama yan açıları beğenmiyordum ve artık ram kaynaklı olsa gerek takılmalar ve bluetooth kumanda da ses komutu olmaması (vestelde şuan 500 TL civarında ses komutlu kumanda) sebebiyle artık TV den sıkılmıştım ki arada 2 bin TL ödeyip direk android 11 Google TV, 2 GB ram 8 GB depolama olan güncel bir TV için değişim yaptım İnşallah pişman olmam. Önceki mesajlarda belirtilen olayı bende yaşadım, vatan bilgisayarda ürünü canlı gördüğümde renkler bana soluk ve karanlık geldi, kumandadan resim ayarlarını sıfırlayıp canlı moda alsam da yanında bulunan qled, oled TV lere göre bariz soluktu ve yan açı performansı düşüktü, ama yine orada Vestel, Grundig tarzı (qled, oled olmayan) standart tvlere bakınca onlar da onvo gibiydi. Çalışanlar da evde görüntünün daha iyi olacağını belirttiler bu sebeple ürünü aldım ama henüz gelmedi. Gelelim bomba soruma :), bu ürün en azından hkc panelli finlux a göre görüntü ve teknik olarak beni üzer mi, her ne kadar mağazada renkler soluk görünse de evde durum daha güzel olabilir mi, pişmanlık yaşamak istemiyorum en azından finlux gibi bir görüntü alayım yeter diyorum ama bilemedim :) . Bu arada cihaz bariz olarak benim finlux android TV ye göre hızlıydı, farkı hissettim. Aklımdaki tek sorun görüntü nasıl olacak, teşekkür ederim .

Son olarak bu ürünün 2 yıl garantili olduğu söylendi hocam, 3 yıl olduğuna emin miyiz?
Hocam 4 k tvyi muadilleriyle karşılaştırmak daha doğru olur Qled ve Olede göre soluk olması gayet doğal Garanti konusunda hepsiburada tv rehberine göre kullanıcı kaynaklı arıza hariç 2 yıl deniyor onvo için

Abi bu yazdıklarının tamamından ''Mantık Evliliği'' sonucu çıkıyor ortaya. Yani durumun tamamen farkındasın fakat bu alışverişin yapılması gerekiyordu modunda satın almışsın televizyonu.

Bu üretimler halen elimizin altında ve halen fiilen her gün kullanıyoruz, yazılım güncellemeleri, kumanda tepki süreleri, F900 de 7-8 ay sonra kumandada komutları ikiletmesi ama F950 de bu durumun şimdiye kadar tespit edilmemesi, yan açı performanslarının başarısız hem de oldukça başarısız (50F950) olması vs vs her bilgiyi paylaştık ve yeni detaylar oldukça paylaşmaya da devam ediyoruz.

Sana verilecek en güzel cevap bence ''Ne kadar ekmek, O kadar köfte'' şeklkinde olur kıymetli kardeşim çünkü klasmanına göre değerlendirirsek çok iyi bir ürünü çok iyi bir fiyata alıyorsun ONVO grubunda. Ancak genel olarak diğer ürünlerle mukayese işin içine girince orada bir sarmal devreye giriyor. Hiçbir tv mağazada gösterdiğinden daha iyi göstermez evde. Bilakis, evde sen normal uydu yayını açıp ekranda ATV yi görünce neye uğradığını şaşıracaksın fakat dijital dünyadan 4K 8K 15 milyon K adı altında yayınlanan özel videoları izlediğinde ''Haaa şimdi mağazadaki gibi'' diyeceksin.

TV evde mağazadan daha iyi göstermez kesinmlikle fakat evde yanınd akıyaslayabileceğin bir oled veya qled olmayacağı için senin gözün oraya kaymaz ve elinde olan tek tv en güzel gösteren tv olur. O cümleyi mağaza çalışanları sizin onvoyu kesin almaya yakın olduğunuzu anladıkları için, satış kesinleşsin diye kurmuşlardır.

Şu 2 yıl ve 3 yıl konularında satış kanalı ve ürün boyutu kaynaklı kargaşa oluyor.
XX inch ürün grubuna kadar ücretsiz montaj hizmeti yok, yetkili servise ücreti karşılığı montaj yaptırtırsan firma 1 yıl granti hediye ediyor ve 3 yıl garantili oluyor senin ürün.
XX inch üstü tv lerde ücretsiz montaj oluyor, yetkili servis ürünü kuruyor ve ürün 3 yıl garantili oluyor.
Haaa sonra ticari anlaşmalar değişti ve bu geçici bir uygulamaydı artık bitti diyorlarsa onu bilemiyorum.

Abi bu yazdıklarının tamamından ''Mantık Evliliği'' sonucu çıkıyor ortaya. Yani durumun tamamen farkındasın fakat bu alışverişin yapılması gerekiyordu modunda satın almışsın televizyonu.

Bu üretimler halen elimizin altında ve halen fiilen her gün kullanıyoruz, yazılım güncellemeleri, kumanda tepki süreleri, F900 de 7-8 ay sonra kumandada komutları ikiletmesi ama F950 de bu durumun şimdiye kadar tespit edilmemesi, yan açı performanslarının başarısız hem de oldukça başarısız (50F950) olması vs vs her bilgiyi paylaştık ve yeni detaylar oldukça paylaşmaya da devam ediyoruz.

Sana verilecek en güzel cevap bence ''Ne kadar ekmek, O kadar köfte'' şeklkinde olur kıymetli kardeşim çünkü klasmanına göre değerlendirirsek çok iyi bir ürünü çok iyi bir fiyata alıyorsun ONVO grubunda. Ancak genel olarak diğer ürünlerle mukayese işin içine girince orada bir sarmal devreye giriyor. Hiçbir tv mağazada gösterdiğinden daha iyi göstermez evde. Bilakis, evde sen normal uydu yayını açıp ekranda ATV yi görünce neye uğradığını şaşıracaksın fakat dijital dünyadan 4K 8K 15 milyon K adı altında yayınlanan özel videoları izlediğinde ''Haaa şimdi mağazadaki gibi'' diyeceksin.

TV evde mağazadan daha iyi göstermez kesinmlikle fakat evde yanınd akıyaslayabileceğin bir oled veya qled olmayacağı için senin gözün oraya kaymaz ve elinde olan tek tv en güzel gösteren tv olur. O cümleyi mağaza çalışanları sizin onvoyu kesin almaya yakın olduğunuzu anladıkları için, satış kesinleşsin diye kurmuşlardır.

Şu 2 yıl ve 3 yıl konularında satış kanalı ve ürün boyutu kaynaklı kargaşa oluyor.
XX inch ürün grubuna kadar ücretsiz montaj hizmeti yok, yetkili servise ücreti karşılığı montaj yaptırtırsan firma 1 yıl granti hediye ediyor ve 3 yıl garantili oluyor senin ürün.
XX inch üstü tv lerde ücretsiz montaj oluyor, yetkili servis ürünü kuruyor ve ürün 3 yıl garantili oluyor.
Haaa sonra ticari anlaşmalar değişti ve bu geçici bir uygulamaydı artık bitti diyorlarsa onu bilemiyorum.
Hocam sizi anladım tşk ederim, bu ürün asla qled veya oled gibi göstermiyor buna kanaat getirdim sizin sayenizde lakin sadece teknik olarak finlux hkc panel ile csot arasında görüntü bazında çok fark yaşar mıyım, belki benim finlux o an vatan bilgisayarda teşhir de olsa o da o şekilde görüntü verecekti ama en azından görüntüsü finlux kadar olsa yeter diyorum, onun altında kalmaz İnşallah değil mi hocam, bu konuda teknik olarak ne dersiniz ?

Hocam sizi anladım tşk ederim, bu ürün asla qled veya oled gibi göstermiyor buna kanaat getirdim sizin sayenizde lakin sadece teknik olarak finlux hkc panel ile csot arasında görüntü bazında çok fark yaşar mıyım, belki benim finlux o an vatan bilgisayarda teşhir de olsa o da o şekilde görüntü verecekti ama en azından görüntüsü finlux kadar olsa yeter diyorum, onun altında kalmaz İnşallah değil mi hocam, bu konuda teknik olarak ne dersiniz ?
Bugüne kadar incelediğim tüm onvolar ve şu an halen elimizde olan 55F900 ve 50F950 özelinde yorumlayacak olursam yan açı performansına garanti vermemek şartı ile ben eksiklik hissedeceğinizi düşünmüyorum diyebilirim.

Bugüne kadar incelediğim tüm onvolar ve şu an halen elimizde olan 55F900 ve 50F950 özelinde yorumlayacak olursam yan açı performansına garanti vermemek şartı ile ben eksiklik hissedeceğinizi düşünmüyorum diyebilirim.
Tşkler hocam kıymetli bilgileriniz için, zaten finlux hkc de yan açı performansını sevmiyordum, odanın genel durumunda karşıdan izliyoruz yan açı fazla yok, geldiğinde karşılaştırma da yapacağım hatta genel android bilgim kapsamında gereksiz uygulamaları devre dışı bırakmaktan, gerekli uygulamaları veya APK yüklemenin nasıl olduğu, wi-fi ağı ile veya USB üzerinden dosya aktarımı vs gibi elimizden geldiği kadar bildiklerimiz ölçüsünde diğer kullanıcılara faydalı olması için rehber hazırlayıp burada yayınlamayı düşünüyorum,

Tşkler hocam kıymetli bilgileriniz için, zaten finlux hkc de yan açı performansını sevmiyordum, odanın genel durumunda karşıdan izliyoruz yan açı fazla yok, geldiğinde karşılaştırma da yapacağım hatta genel android bilgim kapsamında gereksiz uygulamaları devre dışı bırakmaktan, gerekli uygulamaları veya APK yüklemenin nasıl olduğu, wi-fi ağı ile veya USB üzerinden dosya aktarımı vs gibi elimizden geldiği kadar bildiklerimiz ölçüsünde diğer kullanıcılara faydalı olması için rehber hazırlayıp burada yayınlamayı düşünüyorum,
Ürün geldiğinde şu aşağıdaki uygulamayı indir kur tv ye.
Ölü pixel ve bulutlanma testlerini yaparsın.

Hocam bugün farklı bir vatan bilgisayar mağazasına yolum düşünce 55f950 yi tekrar test ettim, bu seferki mağazada konumlama biraz daha göz hizasında idi (önceki yere yakındı ve ekran biraz aşağı doğru bakıyordu), bugün gözüme daha iyi gözüktü ki yan tarafta Samsung normal D-led TV vardı 22 bin küsür liralık, onla fark göremedim, birkaç normal D-led TV ile de benzer görüntü vardı, yan açıda biraz solma var evet ama ev ortamında test etmek lazım ama gördüğüm kadarıyla özellikle karşıdan net ve güzel duruyor sadece oled ve qled olanlara göre biraz daha sönük kalıyor o da teknoloji farkı zaten.

Hocam bugün farklı bir vatan bilgisayar mağazasına yolum düşünce 55f950 yi tekrar test ettim, bu seferki mağazada konumlama biraz daha göz hizasında idi (önceki yere yakındı ve ekran biraz aşağı doğru bakıyordu), bugün gözüme daha iyi gözüktü ki yan tarafta Samsung normal D-led TV vardı 22 bin küsür liralık, onla fark göremedim, birkaç normal D-led TV ile de benzer görüntü vardı, yan açıda biraz solma var evet ama ev ortamında test etmek lazım ama gördüğüm kadarıyla özellikle karşıdan net ve güzel duruyor sadece oled ve qled olanlara göre biraz daha sönük kalıyor o da teknoloji farkı zaten.
Hocam yan açıdan izlenecekse İps panelli bir tv tercih etmenizi öneririm ama yok direk karşıdan izlenecek derseniz sorun olmaz

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri