Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Özel sağlık sigortası - Tamamlayıcı sağlık sigortası ?

danyelbyksk

Araştırmacı
Araştırmacı
Merhaba, eşimle beraber ikisinden birini yaptırmak istiyoruz fakat daha fiyat araştırması yapmadım. Hangisi daha mantıklı öss mi yoksa tss mi ? Aralarında ne gibi farklar vardır? Seçim yaparken nelere dikkat etmemiz gerekiyor? Değerli önerileriniz bekliyoruz 🙏

SGK’nız varsa tss yapmanızı tavsiye ederim. Öss, tss’ye göre çok daha pahalıdır. Öss’nin kapsamı biraz daha fazla oluyor ama aradaki farka değeceğini sanmıyorum

Eşinizle doğum planlıyorsanız Özel Sağlık Sigortası yaptırın, yanlış hatırlamıyorsam (değişmediyse) Axa sigorta kadınlara özel 1 yıl beklemeli 2. Yılında doğum olduğunda özel hatane doğum giderlerinin belli bir miktarını karşılıyordu. Çok arkadaşım kullanmıştı. Bende Allianz vardı, ayakta tedavinin 80%, yatarak tedavinin tamamını karşılıyordu. Size tavsiyem evinize yakın beğendiğiniz özel hastanelerle hangi sigortanın nasıl anlaşması var girip bakın i. Sigortacılar size yok yeşil paket yok mavi paket adı altında opsiyonlar (Allianzda böyleydi) yaratacaktır. Hangi hastane sizin hedefinizse onun içinde olan minimum paketi teklif alın. Birde teklif alırken 80% karşılama limit tutarlarıda önemli misal 80% limitiniz yıllık 10.000 ise en ufak serum,tahlil vs sonrası hastanenin sigortaya ne kadar ödeteceğini düşünüp buna göre limit belirleyin. Bunu da en iyi tahmini olarak o hastaneye sorabilirsiniz.

Eşinizle doğum planlıyorsanız Özel Sağlık Sigortası yaptırın, yanlış hatırlamıyorsam (değişmediyse) Axa sigorta kadınlara özel 1 yıl beklemeli 2. Yılında doğum olduğunda özel hatane doğum giderlerinin belli bir miktarını karşılıyordu. Çok arkadaşım kullanmıştı. Bende Allianz vardı, ayakta tedavinin 80%, yatarak tedavinin tamamını karşılıyordu. Size tavsiyem evinize yakın beğendiğiniz özel hastanelerle hangi sigortanın nasıl anlaşması var girip bakın i. Sigortacılar size yok yeşil paket yok mavi paket adı altında opsiyonlar (Allianzda böyleydi) yaratacaktır. Hangi hastane sizin hedefinizse onun içinde olan minimum paketi teklif alın. Birde teklif alırken 80% karşılama limit tutarlarıda önemli misal 80% limitiniz yıllık 10.000 ise en ufak serum,tahlil vs sonrası hastanenin sigortaya ne kadar ödeteceğini düşünüp buna göre limit belirleyin. Bunu da en iyi tahmini olarak o hastaneye sorabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim hocam, Özel sağlık sigortası yaptıracağız sanırım. Çok fazla opsiyon var, dediğiniz gibi minimum olan teklifi alacağız bizim için yeterli olacaktır.

Merhaba, eşimle beraber ikisinden birini yaptırmak istiyoruz fakat daha fiyat araştırması yapmadım. Hangisi daha mantıklı öss mi yoksa tss mi ? Aralarında ne gibi farklar vardır? Seçim yaparken nelere dikkat etmemiz gerekiyor? Değerli önerileriniz bekliyoruz 🙏
Ben 4 yıldır Anadolu Sigortanın Tamamlayıcı sağlık sigortası aile paketi yaptırıyorum. TSS de hizmet alacağınız sağlık kuruluşunun SGK ile anlaşması olması gerekiyor anlaşma yoksa kullanamıyorsunuz. Genelde bütün hastanelerin SGK anlaşması olduğundan bir sıkıntı yaşamadım. Primler daha mantıklı oluyor paket içeriği ve teminatları da daha fazla oluyor.

Madem böyle bir başlık açılmış aklımdakini sorayım ben de. Özel hastanede göz lazer ameliyatı olmayı düşünüyorum. Minimum masraflar çıkmak için hangi sigortayı yapmak gerek.
Bir de diyelim herhangi birini yaptık belli bir süre prim ödedikten sonra mı faydalanabiliyoruz?

Madem böyle bir başlık açılmış aklımdakini sorayım ben de. Özel hastanede göz lazer ameliyatı olmayı düşünüyorum. Minimum masraflar çıkmak için hangi sigortayı yapmak gerek.
Bir de diyelim herhangi birini yaptık belli bir süre prim ödedikten sonra mı faydalanabiliyoruz?
Özel sağlık sigortaları göz tedavisi ve diş tedavisini kapsamaz. Kapsattırmak için ek madde ekletmek isterseniz kapsayıcılık kadar prim ödemeniz gerekir. Misal 20.000 TL Göz ameliyatlarını kapsamasını isterseniz size çıkan prim + 20.000 TL yıllık ödemeniz gereken bir borç çıkar buda gereksiz bence.

Özel sağlık sigortaları göz tedavisi ve diş tedavisini kapsamaz. Kapsattırmak için ek madde ekletmek isterseniz kapsayıcılık kadar prim ödemeniz gerekir. Misal 20.000 TL Göz ameliyatlarını kapsamasını isterseniz size çıkan prim + 20.000 TL yıllık ödemeniz gereken bir borç çıkar buda gereksiz bence.
Nakit ver kurtul diyorsun kısaca :hihi

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri