Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Pre filter

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

halilgurbuz

Meraklı
Meraklı
Marka Model Bilgisi
Dijitsu HT 100
Herkese merhaba. Geçtiğimiz sene satın aldığım dinitsu marka ht100 model hava temizleyici kullanıyoruz. Oldukça memnunuz. Son zaman cihaz önünde bulunan paneldeki pre filter yazan yer 2 çizgiye kadar düştü. Bu pre filter ne oluyor? Cihazın her iki yanında yan kapakları altında klimalardaki gibi şeffaf tül gibi bir filtre var. Onların altında da hepa filtre var. Görselde göreceğiniz üzere hepa filtre uyarısı için olan çizgiler yüksek seviyede. Yani sorun yok. Ama pre filter yazan azalıyor. Tül gibi olan filtreleri banyoda duş altında su ile yıkadım ve kuruttum. Ancak gösterge artmadı. Bu pre filter nedir? Nasıl seviyeyi yeniden yükseltebilirim?

Ekli dosyalar

• IMG_20250320_225021.webp
    IMG_20250320_225021.webp
    56.8 KB · Görüntüleme: 19
  • IMG_20250320_225852.webp
    IMG_20250320_225852.webp
    149.7 KB · Görüntüleme: 18
Ürünün kendisini bilmiyorum ama tahmin edebiliyorum.
Pre filter dediği muhtemelen o yıkadığınız filtredir, kalan ömrü ise filtrenin kirliliğini algılayarak değilde belli algoritmalarla ortam şartlarına göre tahmini olarak hesaplıyordur. Yani filtre kirlenince yada temizlenince anlamaz. Sayaç manuel olarak sıfırlanabiliniyordur kullanım klavuzunu kontrol edin nasıl sıfırlanacağı yazar.

Herkese merhaba. Geçtiğimiz sene satın aldığım dinitsu marka ht100 model hava temizleyici kullanıyoruz. Oldukça memnunuz. Son zaman cihaz önünde bulunan paneldeki pre filter yazan yer 2 çizgiye kadar düştü. Bu pre filter ne oluyor? Cihazın her iki yanında yan kapakları altında klimalardaki gibi şeffaf tül gibi bir filtre var. Onların altında da hepa filtre var. Görselde göreceğiniz üzere hepa filtre uyarısı için olan çizgiler yüksek seviyede. Yani sorun yok. Ama pre filter yazan azalıyor. Tül gibi olan filtreleri banyoda duş altında su ile yıkadım ve kuruttum. Ancak gösterge artmadı. Bu pre filter nedir? Nasıl seviyeyi yeniden yükseltebilirim?
bu tür ürünlerde senede bir defa filtre seti komple değşmesi lazım

Pre filter dediği muhtemelen o yıkadığınız filtredir, kalan ömrü ise filtrenin kirliliğini algılayarak değilde belli algoritmalarla ortam şartlarına göre tahmini olarak hesaplıyordur. Yani filtre kirlenince yada temizlenince anlamaz. Sayaç manuel olarak sıfırlanabiliniyordur kullanım klavuzunu kontrol edin nasıl sıfırlanacağı yazar.
Teşekkürler. Bi araştırayım.

Ürünün kullanma kılavuzunu bulamadım. İnternette aradım bir pdf vs bulamadım. Bazı videolar var ama onlarda kurulum ve çalıştırma gibi şeyler. İnternette sayaç sıfırlama ibaresini Türkçe ve İngilizce olarak da arattım ama maalesef sonuç sıfır.

Şimdi bir video buldum. HT200 modeli için çekmişler ama kasa dışında herşey aynı.
Pre filter süpürge ile temizleyip sonra çalışır durumda iken 2.5 yazan tuşa 3 saniye basılı tutunca sayacı sıfırlıyor. Ama bende işe yaramadı. Servisi aradım hepsi birbirinden habersiz 😁

Şimdi bir video buldum. HT200 modeli için çekmişler ama kasa dışında herşey aynı.
Pre filter süpürge ile temizleyip sonra çalışır durumda iken 2.5 yazan tuşa 3 saniye basılı tutunca sayacı sıfırlıyor. Ama bende işe yaramadı. Servisi aradım hepsi birbirinden habersiz 😁
Düzenli temizlediğiniz sürece kullanımınızda sorun olmaz orası sadece hatırlatmak içindir ömrü bitmiş gözüksede aynı çalışmaya devam eder muhtemelen.
Servis bilmiyorsa en azından kullanım klavuzunu sorun bi zahmet o olsun ellerinde.

Düzenli temizlediğiniz sürece kullanımınızda sorun olmaz orası sadece hatırlatmak içindir ömrü bitmiş gözüksede aynı çalışmaya devam eder muhtemelen.
Servis bilmiyorsa en azından kullanım klavuzunu sorun bi zahmet o olsun ellerinde.
Garip bir firma bu dijitsu. WhatsApp hatları varmış. Yazdım ordan. Destek olmak için isim soyisim telefon adres cihaz seri no fatura gibi alakalı alakasız sorular sordular.
Alt tarafı şöyle yapın diyecekler 😁
Dediğiniz gibi pre filter temiz zaten. Gayet güzel çalışıyor alet. Sadede göstergeye takıldım. Sizin yorumunuz üzerine dahada takılmadım. Varsın yardımcı olmasınlar. Cevaplar için teşekkürler.

Merhaba, Pre yani ön filtre cihazınızdaki 5 filtrenin ilkidir ve saç, toz, evcil hayvan tüyleri gibi gözle görülebilen büyük partikülleri, HEPA filtrenin daha küçük ve hassas partikülleri yakalamasını sağlayarak tıkanmasını, büyük partiküllerin birikimini engelleyerek hava akışını optimize eder ve cihazın daha verimli çalışmasını, diğer filtrelerin daha uzun süre dayanmasını sağlar, böylece değiştirme sıklığı azalır ve maliyetler düşürmesini sağlar.
Çizgi sayısı azaldıkça, filtrenin kirlilik seviyesi artar. 2 çizgiye düşmesi, filtrenin oldukça kirli olduğunu ve temizlenmesi gerektiğini gösterir.

Cihazı kapatın ve fişini Çekin, filtreyi çıkarın, tozu temizleyin, eğer filtre çok kirliyse, ılık sabunlu suyla yıkayabilirsiniz. Ancak, filtreyi iyice duruladığınızdan ve tamamen kuruduğundan emin olun. Nemli bir filtre, cihazın performansını olumsuz etkileyebilir ve küf oluşumuna neden olabilir. Filtreyi doğrudan güneş ışığına maruz bırakmadan, iyi havalandırılan bir yerde tamamen kurumaya bırakın.

Merhaba, Pre yani ön filtre cihazınızdaki 5 filtrenin ilkidir ve saç, toz, evcil hayvan tüyleri gibi gözle görülebilen büyük partikülleri, HEPA filtrenin daha küçük ve hassas partikülleri yakalamasını sağlayarak tıkanmasını, büyük partiküllerin birikimini engelleyerek hava akışını optimize eder ve cihazın daha verimli çalışmasını, diğer filtrelerin daha uzun süre dayanmasını sağlar, böylece değiştirme sıklığı azalır ve maliyetler düşürmesini sağlar.
Çizgi sayısı azaldıkça, filtrenin kirlilik seviyesi artar. 2 çizgiye düşmesi, filtrenin oldukça kirli olduğunu ve temizlenmesi gerektiğini gösterir.

Cihazı kapatın ve fişini Çekin, filtreyi çıkarın, tozu temizleyin, eğer filtre çok kirliyse, ılık sabunlu suyla yıkayabilirsiniz. Ancak, filtreyi iyice duruladığınızdan ve tamamen kuruduğundan emin olun. Nemli bir filtre, cihazın performansını olumsuz etkileyebilir ve küf oluşumuna neden olabilir. Filtreyi doğrudan güneş ışığına maruz bırakmadan, iyi havalandırılan bir yerde tamamen kurumaya bırakın.
Ayrıntılı cevap için çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi. Filtreyi iyi şekilde temizledim. Ancak uyarı çizgisi hâlâ aynı. Sanırım sensör falan yok. Sadece zamanlayıcı var anladığım kadarıyla. Belli bir zaman sonra çizgi kendi kendine azalıyor. HT 200 ile ilgili bir video buldum. Herşey aynı. Kullanıcı onda temizlik yapıyor filtreleri. Baya kirlenmiş ama. Herşeyi yapıyor filtreyi takıyor. Sonra düğmeye basıyor 3 saniye. Çizgiler normale dönüyor. Kullanıcı da videoda belirtmiş. Zamanlı bu diyor. Sensör falan yok diyor. Tek fark onun videosunda çizgiler bitmiş ve check yazıyor. Bende hâlâ 2 çizgi var. Belkide bendeki HT 100 modeli de kırmızı olup check yazdığında işlev yerine getirecektir. Deneyip göreceğiz.

Ayrıntılı cevap için çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi. Filtreyi iyi şekilde temizledim. Ancak uyarı çizgisi hâlâ aynı. Sanırım sensör falan yok. Sadece zamanlayıcı var anladığım kadarıyla. Belli bir zaman sonra çizgi kendi kendine azalıyor. HT 200 ile ilgili bir video buldum. Herşey aynı. Kullanıcı onda temizlik yapıyor filtreleri. Baya kirlenmiş ama. Herşeyi yapıyor filtreyi takıyor. Sonra düğmeye basıyor 3 saniye. Çizgiler normale dönüyor. Kullanıcı da videoda belirtmiş. Zamanlı bu diyor. Sensör falan yok diyor. Tek fark onun videosunda çizgiler bitmiş ve check yazıyor. Bende hâlâ 2 çizgi var. Belkide bendeki HT 100 modeli de kırmızı olup check yazdığında işlev yerine getirecektir. Deneyip göreceğiz.
Belki sizin modelinizde farklı bir tuş kombinasyonu ile çalışıyor olabilir. Önemli olan filtrelerin temizliği,gerisi çok da mühim değil diye düşünüyorum.

Merhabalar,
Filtre kirlilik bilgilerinde genelde en çok şu 2 metod karşımıza çıkıyor;
1- Bir fark basınç prosestadı kullanılır, filtrenin önündeki hava basıncı ile filtrenin çıkışı arasındaki hava basıncı karşılaştırılıp filtre kirliliği bir yazılımsal oran-orantı ile ekran vb. bir interface'e yazılır.
2-Bu daha uygun olan timer metodu. O da şu şekilde, firma ar-ge sürecinde cihazı çalıştırır ve filtrelerdeki hava geçirgenliğini sürekli ölçer. Çok kirli-orta kirli-az kirli ortamların tamamında yapılan bu çalıştır ve ölç sonucunda ortalama bir filtre kirlenme süresi ortaya çıkarır. Bu süreyide bir yazılımsal süreç ile siz cihazı çalıştırıp her start verdiğinizde arka planda size göstermeden sayan bir sayaç vardır. İşte bu sayaç'ın değeri bir %'lik olarak, çizgi olarak, "temiz"-"kirli" şeklinde metin olarak kullanıcı interface'ine yazılır.

2. metod daha uygun fiyatlı bir metod olduğu için malum genelde bunu tercih ederler. Ama sizin metodunuz kesinlikle bu demek için ürünün en azından filtre kısımları demontaj yapılıp incelemek lazım. Herhangi bir prosestat, prosestat probu vb. birşey görmezseniz 2. metod kullanıldığını anlayabilirsiniz.
1. metod kullanıldıysa filtre yıkanabilir sınıfta bir filtre ise g4, elyaf filtre vb. 1-2 defa yıkamak genelde idare eden bir çözüm olur. Yıkama sonrasında göstergede artık mutlaka olur. Ama olmadıysa ya yıkama artık çare olmuyordur yada sizin cihazınız filtre kirliliğini 2. metod ile takip ediyordur. Bunu da yıkasanız da değiştirseniz de anlamaz cihaz çünkü süre bitmiştir :) Değiştirdikten sonra veya yıkadıktan sonra sayacın sıfırlanması gereklidir. Bu da bir menü'lü ekran düzeni yok ise belli tuş'a veya tuşlara basılı tutarak, olmazsa bu tuşlara fişi çekip basılı tutarak açma mantığı gibi formulleri kullanılır.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri