Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Profilo Beyaz Eşya Seti

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

anestezic

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
100.000
Marka Model Bilgisi
Profilo
Merhabalar.
Yeni Ev İçin Beyaz Eşya Düzeceğiz.Bosch Siemens ve Profilo’nun Aynı Bantlardan İndiğini Sadece Markaya Para Verildiği Şeklinde Duyduk.Buna Bakarak Profilo Ürünlerinin Daha Uygun Olduğunu Gördüm.O yüzden Şu Şekilde Bir Sepet Oluşturdum.Bu Konuda Özellikle Şu Ürün Alınmaz veya Bu Daha İyi Diyebileceğiniz Tavsiyelere Açığım.

Buzdolabı (Dolap Alanı Genişliği 88cm)

Profilo BD3086ICN 28.200₺ Güncel fiyatı

Bulaşık Makinesi

Profilo Bulaşık Makinesi BMS581V1 Güncel Fiyat 13.400₺

Çamaşır Makinesi

Profilo KM9610CTR 9kg Isı Pompalı Güncel Fiyat 15.900₺

Profilo KM9610CTR 9 kg A++ Isı Pompalı Kurutma Makinası

Kurutma Makinesi

Profilo KM961RCTR 9Kg
Güncel Fiyat 15.700₺

Evet BSH grubu Bosch Siemens ve Profilo aynı fabrikanın ürünü sayılır. Ama Bosch-Siemens'in Almanya'da üretilip Türkiye'de satılanı ile Türkiye üretileni arasında fark var.

Tamam Arçelik Beko arasında hiçbir fark yok. Ama Konu Profilo'da böyle değil. Profilo'da hem kalite hem de özellik farkı var.

Bana göre Profilo almaktansa Altus almak daha mantıklı olur. En azından kalitesi belli bir seviyede. Ayrıca servis ve yedek parça ucuz.

Profilo alt segment, tamam güzel mi bence güzel ürünleri, beğeniyorum. Ama Bosch ile Profilo arasında sadece marka farkı var demek yanlış olur.

Özellikle ekstra durulama özelliği bu markanın bu model bulaşık makinesinde benim için önemli, kaşık çatal için üst seet konusunu Hoover de gördüğümden beri takip ediyorum.
Buzdolabı litre ve kalori anlamında dengeli ve parasını tamamen hak eden ürün.
Çamaşır ve kurutma makinesinde ise size yine de sorayım dedim, kurutmalı çamaşır makinesi mi düşündünüz yoks aikisi ayrı mı? Ben hata yapmadıysam eğer, çamaşır makinesi göremedim hepsi kurutma makinesiydi.

Ama Bosch ile Profilo arasında sadece marka farkı var demek yanlış olur.
:ok

Evet, BSH grubuna eklenmiş olan ve ''Alt gelir grubuna da ürün satalım'', mantığı ile üretilen fakat zaman geçtikçe fiyatları Bosch ve Siemens markalarına yaklaşan bir tarz olduğu unutulmamalı.

Burada fikir olarak ayrılabiliriz sevgili @NBKpro ile, ben Altus ile Profilo yu aynı gibi lanse etmek istemem zira yine de üretim kaliteleri anlamında aralarında fark olduğunu düşünüyorum.

:ok

Evet, BSH grubuna eklenmiş olan ve ''Alt gelir grubuna da ürün satalım'', mantığı ile üretilen fakat zaman geçtikçe fiyatları Bosch ve Siemens markalarına yaklaşan bir tarz olduğu unutulmamalı.

Burada fikir olarak ayrılabiliriz sevgili Murat ile, ben Altus ile Profilo yu aynı gibi lanse etmek istemem zira yine de üretim kaliteleri anlamında aralarında fark olduğunu düşünüyorum.
Profilo yerine Altus almak derken şu şekilde, ekonomik ürün istiyorsam, Altus daha uygun, yedek parçası da daha uygun, servisi de yaygın. O nedenle mantıklı.

16 yıl Profilo makine kullandık mesela, taş gibiydi, o memnuniyetten sonra şimdi 18 yıla yakındır başka bir Profilo kullanıyoruz (ACM 2070), köy evi şartlarında hiçbir bakım falan olmamasına rağmen hiçbir yerinden sıkıntı çıkarmadı. Ağzına kadar doldurulup çalıştırılır genelde.

Burada amaç şu, BSH kategorisinde olsun ama Siemens kadar da pahalı olmasın diyenlere Profilo önerilir.

Ama "Bosch kalitesi" diye lanse etmemek lazım.

Profilo yerine Altus almak derken şu şekilde, ekonomik ürün istiyorsam, Altus daha uygun, yedek parçası da daha uygun, servisi de yaygın. O nedenle mantıklı.

16 yıl Profilo makine kullandık mesela, taş gibiydi, o memnuniyetten sonra şimdi 18 yıla yakındır başka bir Profilo kullanıyoruz (ACM 2070), köy evi şartlarında hiçbir bakım falan olmamasına rağmen hiçbir yerinden sıkıntı çıkarmadı. Ağzına kadar doldurulup çalıştırılır genelde.

Burada amaç şu, BSH kategorisinde olsun ama Siemens kadar da pahalı olmasın diyenlere Profilo önerilir.

Ama "Bosch kalitesi" diye lanse etmemek lazım.
Aha, yazan da zaten Murat değilmiş :kop

Naaabıon beaaaa Burakcım :D

@Adem Helvacı hocam belki konu ile alakalı değil ama

Bu ürün ile BOSH Marka 9 KG arasında kaldım. Profilo kullananlar gayet memnun bosh'ta öyle.
Profilo tercih ederim açıkçası. Fakat BSh grubunda enbüyük korkum, ürünün garanti dışı hizmetlerinde muhatap kalacağımız servis ücret politikası oluyor her zaman zira servis personelinin bakış açısının ''BSH kullanıyorsa bedelini ödeyecek aga'' bakış açısına sahip olduğunu gayet yakından biliyorum :)

Profilo tercih ederim açıkçası. Fakat BSh grubunda enbüyük korkum, ürünün garanti dışı hizmetlerinde muhatap kalacağımız servis ücret politikası oluyor her zaman zira servis personelinin bakış açısının ''BSH kullanıyorsa bedelini ödeyecek aga'' bakış açısına sahip olduğunu gayet yakından biliyorum :)
Yukarıda linkini verdiğim ürünü alayım mı hocam, Al derseniz hemen sipariş geçeceğim. Sizin söyleminiz her şeyden önemlidir.

Yukarıda linkini verdiğim ürünü alayım mı hocam, Al derseniz hemen sipariş geçeceğim. Sizin söyleminiz her şeyden önemlidir.
Al geç abi tereddüt etme üründen dolayı. Bu ürünleri inceledikten sonra ben genelde servis arkadaşları da arayıp görüş alıyorum kendilerinden.
Hemen her markanın servisleri ile il il görüşme halindeym ve sağ olsunlar her markada kendilerine sorun çıkartan ürünleri bana bildiriyorlar ona göre tüketiciyi yönlendiriyoruz.
Senin model okey almış model :ok

Al geç abi tereddüt etme üründen dolayı. Bu ürünleri inceledikten sonra ben genelde servis arkadaşları da arayıp görüş alıyorum kendilerinden.
Hemen her markanın servisleri ile il il görüşme halindeym ve sağ olsunlar her markada kendilerine sorun çıkartan ürünleri bana bildiriyorlar ona göre tüketiciyi yönlendiriyoruz.
Çok teşekkür ederim abi, Diyarbakırda'yız bizde Hemen sipariş geçiyorum.

Çok teşekkür ederim abi, Diyarbakırda'yız bizde Hemen sipariş geçiyorum.
Oyyyy nedendir bilmiyorum ama sen ''Diyarbakır'' dedin ve benim aklıma birden Yassı Kadayıf geldi ? ? ?
Ürünle ilgili bir başlık ve inceleme detayları bekliyorum abi senden.
Sizlerin bu geri bildirimleri sizlerden sonra ürün almayı düşünenler için gerçekten çok önemli.

Oyyyy nedendir bilmiyorum ama sen ''Diyarbakır'' dedin ve benim aklıma birden Yassı Kadayıf geldi ? ? ?
Ürünle ilgili bir başlık ve inceleme detayları bekliyorum abi senden.
Sizlerin bu geri bildirimleri sizlerden sonra ürün almayı düşünenler için gerçekten çok önemli.
Yassı Kadayıf ne demek abi :) Afiyet olsun şimdiden.
Sizin sayenizde alacağım makineyi.

@Adem Helvacı hocam enerji sınıfına baktım A sınıfı geçiyor. Bunlar A+++ denkmidir abi. Yoksa elektrik tüketimi biraz fazla mı ?

@Adem Helvacı hocam enerji sınıfına baktım A sınıfı geçiyor. Bunlar A+++ denkmidir abi. Yoksa elektrik tüketimi biraz fazla mı ?
Enerji sınıfına çok takılı kalmayın zira size bir üst enerji sınıfına geçmeniz için yansıttıkları fiyat farkını kapatabilmeniz için aradan 8 sene geçmesi gerekiyor neredeyse.

Bak şimdi şöyle hesapla istersen. Benim buzdolabı yeni enerji yönetmeliğine göre F sınıfı. şu an aylık ortalama 30kw tüketiyor ve bu da senede 360kw ortalama yapar.
Aynı sınıfta gidip Bosch dan C sınıfı bir ürün bulsan (Aynı sınıfta yoktur zira enerji verimliliği yükseldikçe litre de büyüyor) sana senede diyelim ki 300kw tüketecek.
Ne yaptı? Senede 60kw tasarruf. 60Kw enerji bugünün fiyatı ile birim fiyatı 2,5tl desen 60x2,5=150tl

Yani sen ayda 15tl (2 ayda benden beleş olsun) tasarruf etsin diye F sınıfı dolaba 16 yerine C sınıfı dolaba 26K ödediğini düşün. Aradaki farkı kaç senede tolere edeceksin?

Tamam senin ürün çamaşır makinesi biliyorum, içerisinde suyu ısıtmak için rezistans kullanıyor olduktan sonra o makinenin A enerji olması ile D enerji olması arasında senelik maliyette ne kadar fark oluşturabileceksin ve aradaki farkı kaç senede kapatabileceksin bunları iyi hesaplamanız lazım.

A enerji sınıfında da 2000watt rezsistans var, F enerji sınıfında olanda da 2000watt rezistans var.
Yazılım algoritması ile oynayıp birisine 3 litre su aldırıp rezistansı 10 dakika, diğerine 4 litre su altırıp 13 dakika çalıştırınca aslında ürünlere verimlilik vs katmış olmuyorlar o nedenle bu etiğket oyıunlarına çok da kendinizi kaptırmayın lütfen.

Bakın enerji verimliliği diye diye yakında çamaşırlarınızı kuru yıkayacak bu utanmazlar.

Dünya su kaynakları çok kıymetli hepimiz farkındayız fakat bunun ticari bir ürün satma oyununu haline getirilmesine de göz yumamayız.

Makineler ne foşur foşur su ile yıkamalı ne de tükürük kadar su ile. İnsan evladı gibi olması gerektiği kadar suyu versinler olsun bitsin.

Ayrıca şunu unutmayın ki bu enerji etiketleri aldığınız makinelerin her programında geçerli değil ;)

A sınıfı en iyis enerji sınıfına aitmiş hocam satıcı firmasına sordum abi

Ek 4 yıl garanti yapiliyor dedi.
Kırışıklık önleme leke çıkarma perde tambur temizlik falan varmış
Balans kontrülü var Köpük tarama var çoklu su koruması var Çocuk kilidi var Yıkama sonunda bitiş sesi var denildi hoıcam

Adem hocam tam da sizin YouTube videonuzu izliyordum. Çamaşır makinesi linkini yanlış vermişim;
Profilo CMI140LTR C Enerji Sınıfı 10 kg Yıkama 1400 Devir Çamaşır Makinesi

Cevaplarınızı için teşekkürler.Alternatif önerebileceğiniz ürünleri de düşünebilirim. ?
Sizin bu model ile KM9610 benim incelemediğim ürünlerdi o nedenle ben de yine bilen bir arkadaşımı arayıp teyit ettim sizin için.
Üretim materyalleri anlamınd asatın almanıza engel bir durum söz konusu değildir.
Bazı üretimlerle ilgili tüketicileri uyarmmaız gereken detaylar olabiliyor, bu modellerde bir uyarı durumu söz konusu değildir :ok

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri