Abi sana şarjı bitmeyen telefon mu vermişler ne, Bir tek bize gelenler mi bitiyor acaba? Sürümler aynı 14.0.3.1 SMOMIXN, Android 12'li fake rom bu arada

Ben açıkçası pek sevemedim şarj performansını. Telefon olarak çok beğenmesem de GM 22 Pro'nun bataryası iyi gidiyormuş gerçekten de.
Fake rom olmasının iki sebebi var, birincisi telefonun kodu 22101316C yani China versiyon etikette öyle yazıyor, ama telefonun içinde 22101316G yani Global versiyon olarak görünüyor. Bu da cihaza rom atıldığı anlamına gelir. Bir de güncelleme mevzusu var tabi, SMOMIXM olan sürüm kodunu değiştirip SMOMIXN kodlu bir rom atıyorlar ve güncelleme almıyor cihaz (sürüm uyuşmadığı için), böylece güncelleme yapıp da, cihaza yapılan yazılımsal tamirin boşa gitmesini engelliyorlar. Fakat SMOMIXN romu internette bulunmuyor hiçbir yerde.
Dün kısa bir süre MIUI 14.0.3.1 ile 14.0.3.2'nin karşılaştırmasını da yapma fırsatım oldu, birisi Android 12, diğeri Android 13 tabanlı. Hatta aynı şarj yüzdesine getirip aynı testleri yaptım. Tabi 14.0.3.1'de Sim takılı ve uygulamalar yüklü, 14.0.3.2'de hiçbir şey yok sıfır, o yüzden ikisini de uçak moduna alıp wifi üzerinden yaptım testleri, ve aynı sonuçlar çıktı, şarj yüzdeleri de aynı oranda eş zamanlı olarak düştü.
Aralarında gördüğüm farklar ise, Android 13'e daha fazla uygulama koymuşlar, yani bilmiyorum çekik gözlü kardeşler öyle mi seviyor ama, Telefonda hazır şekilde Spotify, Snapchat, Tiktok, Kwai vs. gelmesine gerek yok bence. Lazım olursa sonradan yükleriz. Android 13 ile bunu birazcık daha abartmışlar.
Ufak tefek görsel farklar dışında ciddi bir fark bulamadım.
Şarj aletini yan sanayi veriyor çoğu yer hem de ne denk gelirse, kimi adaptör daha küçük, kiminin yazısı dikey kiminin yatay, 67w yazıyor üstünde ama ya 33 ya da 18w onlar. Gittim bu 3 saatte dolduruyor, orijinal adaptör ver dedim, çıkardı orijinal adaptör kablo, bir de dönüştürücü. 2 adaptör yine birbirinden farklıydı tabi, belki de ikisi de orijinaldir. Gerçekten de bazılarında 67W yazısı dikey şekilde küçük, bazılarında daha büyük ve yatay şekilde yazıyor.
Ayrıca MiStore'dan o kadara alana kadar amazonda falan vardı.

Baktın 67w değil iade ederdin.