Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Redmi Note 12 Pro 5G

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

cuhadarzade

Bi' Çok Şeyin Antrenörü
Kadim Üye
Bütçe
10000
Marka Model Bilgisi
Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
Dostlar selam, yıllardır Oppo Reno 3 kullanıyorum. Redmi Note serisi yerine Oppo'yu seçmiştim zamanında, şimdi yine Redmi'lere aklım kayıyor aranızda veya çevrenizde Redmi Note 12 Pro 5G kullanan var mıdır ? 4G olanının işlemcisi çok iyi olmamakla birlikte, kamera ve hızlı şarj haricinde Note 10 Pro ile aynı diyorlar araştırdığım kadarıyla, 5G olan ise hem daha fazla güncelleme alacağı hem de işlemcisinin daha iyi olduğu söyleniyor. :alala Fİyatı 9-10 bin civarında(şarj adaptörsüz) Bi el atalım kurabiye kahve ikramdır :) :coffee::coffee:??
Adsız.jpg

Sağlık olsun :D En azından aklımda kalmamış oldu Redmi cihazlarından birini kullanmış oldum, çok sıkıntılı devam ederse artık Samsung falan birşeyler bakarım. Şarj aleti konusunda kafam rahat etsin diye gittim kendi mağazasından aldım çünkü eski şarj aleti delirtiyordu 3 saatte şarj edip.
Aynen öyle hocam sağlık olsun ?
Redmi cihazlar iyi hoş ama genelde orta segment işlemcili oluyor e yazılım da Xiaomi den olursa başlasın dertler çabuk kasmaya başlar lar zamanla stabil olmayabilirler çünkü yazılımları hantal sensör sorunları bol oluyor,mi serisinin işlemcileri üst segment olmasına rağmen onlarda bile çabuk şişme kasma yapabiliyor sistem, model çokluğuyla alakalı bence adamların modellerine bakın bit pazarı gibi model çok olunca yazılımları berbat oluyor ?

Ben de diyorum bu 12 serisinin fiyatı neden düştü?

Tanıtılsa ne olacak ki, çok farklı olacağını sanmıyorum. Bir bakayım özelliklerini bulabilirsem. Aynı telefonu özellikle de Mediatek sobalı pardon işlemcili telefonları bak bu yeni diye mi satacaklar acaba.

Bilgisayar sektöründe de durum böyle. Model çıkarmış olmak için model çıkarıyorlar başka bir şeyi yok.

Kamerayı 100 MP yapmışlar note 13'de, pro olanda 200. Mesela 108 olan neden 108di, 100 olan neden 100 ? Yazılımsal olarak MP değeri ile oynuyorlar sanki.

Ayrıca bu XN'li romlar kimin elindeyse sır gibi tutuyor
Gerçek 108 değilki zaten yazılımla çıkarıyorlar.

Arkadaşlar merhaba geçenlerde Redmi Note 12 Pro 5G aldım cihazı e devletten kontrol ettiğimde sonu C ile bitiyor telefon hakkindaya bakinca G yazıyor ve dediğiniz bu XN romu bu rom fake imiş sanırım,yeni hypros android 14 çıkmış global romunu indirdim bootloader kilidini actiktan sonra bu romu yükleyebilirmiyiz,yüklesem bi sorun olurmu? C yazdigi icin sadece China rommi yüklemek lazım, cihaz biraz kafamı karıştırdı tavsiyeleriniz nelerdir?

Arkadaşlar merhaba geçenlerde Redmi Note 12 Pro 5G aldım cihazı e devletten kontrol ettiğimde sonu C ile bitiyor telefon hakkindaya bakinca G yazıyor ve dediğiniz bu XN romu bu rom fake imiş sanırım,yeni hypros android 14 çıkmış global romunu indirdim bootloader kilidini actiktan sonra bu romu yükleyebilirmiyiz,yüklesem bi sorun olurmu? C yazdigi icin sadece China rommi yüklemek lazım, cihaz biraz kafamı karıştırdı tavsiyeleriniz nelerdir?
@NBKpro

Aynen öyle hocam sağlık olsun ?
Redmi cihazlar iyi hoş ama genelde orta segment işlemcili oluyor e yazılım da Xiaomi den olursa başlasın dertler çabuk kasmaya başlar lar zamanla stabil olmayabilirler çünkü yazılımları hantal sensör sorunları bol oluyor,mi serisinin işlemcileri üst segment olmasına rağmen onlarda bile çabuk şişme kasma yapabiliyor sistem, model çokluğuyla alakalı bence adamların modellerine bakın bit pazarı gibi model çok olunca yazılımları berbat oluyor ?
redmi cihazlarda duyumlarıma göre özellikle yakınlık sensörü sorunu yaşanıyor. ayrıca gördüğüm kadarıyla yazılım stabilizasyon durumu iç açıcı değil. haliyle kağıt üstündeki yüksek donanım bu yazılım yüzünden tırpanlanmış oluyor.

Bu telefon resmi olarak ülkemize gelmedi. Bazı satıcılar sanki kayıtlı cihaz gibi satıyor ama ne şekilde kayıtlı belli değil. Satıcı garantili satılıyor ancak çoğu kişi telefonun hem paket içeriğinden (çakma şarj aleti) hem de telefonun direkt kendisinden şikayet etmiş. Özellikle imei ve çekim kalitesi yönünde tonlarca şikayet mevcut. Ben olsam başka modele yönelirdim.

redmi cihazlarda duyumlarıma göre özellikle yakınlık sensörü sorunu yaşanıyor. ayrıca gördüğüm kadarıyla yazılım stabilizasyon durumu iç açıcı değil. haliyle kağıt üstündeki yüksek donanım bu yazılım yüzünden tırpanlanmış oluyor.
Xiaomi Mi Note 10 kullandım zamanında. Redmi serisine göre üst model cihazdı ama sensör sorunu vardı telefonu kulağına dayasan da ekran kapanmıyor sapıtıyordu ve oraya buraya giriyordu, yaklaşık 3.5 sene önce kadar diye hatırlıyorum o dönem kronik Xiaomi problemiydi. Yazılımda da nitekim çok saçma sapan çeşitli sıkıntılar vardı ve telefon harika olmasına rağmen sırf bu kronik/yazılımsal problemler yüzünden en sonunda telefonu satmıştım çok kısa süre kullandıktan sonra.
Yeni Redmi Note 13 serisini harika yapmışlar teknik özellik olarak ama millet gene şikayetleri yağdırmış.
Bu tarz fiyat performans ürünleri almadan önce iyi araştırmak lazım.

Dostlar selam, yıllardır Oppo Reno 3 kullanıyorum. Redmi Note serisi yerine Oppo'yu seçmiştim zamanında, şimdi yine Redmi'lere aklım kayıyor aranızda veya çevrenizde Redmi Note 12 Pro 5G kullanan var mıdır ? 4G olanının işlemcisi çok iyi olmamakla birlikte, kamera ve hızlı şarj haricinde Note 10 Pro ile aynı diyorlar araştırdığım kadarıyla, 5G olan ise hem daha fazla güncelleme alacağı hem de işlemcisinin daha iyi olduğu söyleniyor. :alala Fİyatı 9-10 bin civarında(şarj adaptörsüz) Bi el atalım kurabiye kahve ikramdır :) :coffee::coffee:??
Ekli dosyayı görüntüle 6447
Bu modelin 5g olanı tabikide daha iyi. 4g versiyonu çok sorun çıkarıyor imei atılınca. Kendi eşime ve ailemden çoğu kişiye 5g modelini verdim. Fiyat olarak 9.900 bandına çıkabilirsen Note 12 pro plus 8+8 ram 256 gb gönderebilirim.

İncelemen için sana google drive dan fiyat listesi atabilirim.

Çin cihazını Globale çevirmişler demek bu. Yani yer türlü rom atılabilir. XN rom güncelleme almaz fakat BL kilidi açıp Mi Flash ile istediğiniz romu atabilirsiniz. Tabi Imei tamir görmediyse. Benim tavsiyem Endonezya romu ama istediğinizi atabilirsiniz elbette. Global ya da TR de olur. C yazmasını önemsemeyin gereksiz bir detay.

Eğer imei tamiri yapılmışsa dirençle mi yazılımla mı yapıldığına bakmak lazım önce. Yoksa biraz sıkıntı çıkabiliyor.

Sensör sorunu note 10 proda vardı sanırım. Genelde direnç değişimini çok iyi yapamayınca böyle sorunlar çıkabiliyor. Note 12 Pro 5G'de öyle bir sorunla karşılaşmadım.

Ekli dosyayı görüntüle 6447
Yurtdışı telefona ilgiliyim. Rom filan da atıyorum bunlar ithalatci garantili oluyor. Bazılarıda IMEI çakıp satıyor. Güzel telefon bunlar. Ama o kadar ithalatci garantiliye para vermeye gelmez. Sahte şarjla satıyorlar. 4g lisinde 732 g var o da note 10 pro da var. 4g liye o kadar para verme.

Eylül ayından beri kullanıyorum 12 pro 5g modelini, telefondan memnunum.Şarjı çok hızlı doluyor, 1 gün çok çok rahat götürüyor, ilk zamanlar 2 güne yakın gidiyordu ama şu an biraz fazla kullanınca 15 saat civarında gidiyor.aktif kullanmasam yine rahat 2 gün gider. Ekran karartma sensörü genel anlamda bunlarda arızalıymış sanırım. Bendekinde de arızalı. Tek memnun olmadığım konu bu.

Ben her halükarda bütçenizin yettiği bir samsung almanızı tavsiye ediyorum. 4 yıl güncelleme garantisi var artık. Yazılım da güzel. Macera aramaya gerek yok bence.
Size katılıyorum. Bende Galaxy A54, kardeşimde de Galaxy A34 var gayet memnunuz. Kameralarından çok memnunum. Yazılımı arayüzü de güzel. Hiç oyun yüklemediğim için tam fikrim yok oyun performansında ama çoğu oyunu üst ayarlarda açacağına şüphem yok. E 4 yıl Android 5 yıl da güvenlik güncellemesi sözü de var Samsung'un daha ne olsun.

Size katılıyorum. Bende Galaxy A54, kardeşimde de Galaxy A34 var gayet memnunuz. Kameralarından çok memnunum. Yazılımı arayüzü de güzel. Hiç oyun yüklemediğim için tam fikrim yok oyun performansında ama çoğu oyunu üst ayarlarda açacağına şüphem yok. E 4 yıl Android 5 yıl da güvenlik güncellemesi sözü de var Samsung'un daha ne olsun.
Bende a24 kullanıyorum ve de memnunum 🤣 var mı düşüren 😁

Bende a24 kullanıyorum ve de memnunum 🤣 var mı düşüren 😁

@Faruk KATI kal orada daha fazla düşürmeyelim. Güncel Galaxy M34 kullanıcısı ve Eskiden Redmi Note 12 Pro 5G kullanıcısı olarak bildiriyorum. Kesinlikle Note 12 Pro 5G derim.

M34'ün 120 Hz konusunda sıkıntıları var. Redmi'ye göre çok geride. Normal kullanımda akıcılık konusunda Redmi kadar iyi değil. 120 Hz'de iken videolarda görüntüde takılma ve ses-görüntü uyuşmazlığı olabiliyor.
67W'tan 25W şarj'a düşmek fazlasıyla sarstı. 45 dk'da fullenen bir telefondan 1 saat 40 dakikada dolan bir telefona... açıklamaya gerek yok.
Ses konusunda Redmi'nin Dolby Atmos ve Stereo olması gerçekten güzel ses kalitesi veriyordu. M34'te mono hoparlör ne verebilirse artık.
Kamera her zaman karşılaştırmaya açıktır kişiye göre değişebilir ancak gün ışığında ikisi de güzel, karanlıkta ikisi de kötü, ama Redmi yine karanlıkta bir tık iyiydi. Yine sarsıntı engelleme kısmında Redmi derim. Geniş açıda ise Samsung.
Batarya kapasitesi Redmi'de 5000, Samsung'da 6000 mAh, o nedenle Samsung daha uzun gidiyor.
İşe giderken interneti kapatıyorum mesela, iş bitimi açtığımda telefonun bildirimleri alıp kendine gelmesi konusunda Samsung epey yavaş kalıyor. Telefon 3-4 dk kendini toparlayamıyor. Özellikle son OneUI 6.0 (Android 14) güncellemesinden sonra biraz hantallaştı.
Çok önemli değil ama benim gibi şehrin göbeğinde telefonun az çektiği bir yerde yaşıyorsanız diye söyleyeyim. Redmi Note 12 Pro 5G'nin 22101316C model kodlu olanlarında Band-20 olmadığı söyleniyor. Bu konuda forumlar ikiye bölünmüş durumda. Ben hem şehirlerarası, hem kırsalda, hem de şehirde Band-20'nin eksikliğini hissetmedim. Fakat gündelik kullanımda telefon-internet çekmeme durumunu Redmi'de daha az yaşarken Samsung M34'te daha çok yaşıyorum şuan. (Vodafone hat)

Kısa bir karşılaştırma bu şekildeydi. Şimdi aynı fiyata hatta Redmi Note 12 Pro 5G biraz daha ucuza satılıyor, Samsung Garantili M34 mü, İthalatçı garantili ya da garantisiz Redmi Note 12 Pro 5G mi? Benim tercihim belli.

@Faruk KATI kal orada daha fazla düşürmeyelim. Güncel Galaxy M34 kullanıcısı ve Eskiden Redmi Note 12 Pro 5G kullanıcısı olarak bildiriyorum. Kesinlikle Note 12 Pro 5G derim.

M34'ün 120 Hz konusunda sıkıntıları var. Redmi'ye göre çok geride. Normal kullanımda akıcılık konusunda Redmi kadar iyi değil. 120 Hz'de iken videolarda görüntüde takılma ve ses-görüntü uyuşmazlığı olabiliyor.
67W'tan 25W şarj'a düşmek fazlasıyla sarstı. 45 dk'da fullenen bir telefondan 1 saat 40 dakikada dolan bir telefona... açıklamaya gerek yok.
Ses konusunda Redmi'nin Dolby Atmos ve Stereo olması gerçekten güzel ses kalitesi veriyordu. M34'te mono hoparlör ne verebilirse artık.
Kamera her zaman karşılaştırmaya açıktır kişiye göre değişebilir ancak gün ışığında ikisi de güzel, karanlıkta ikisi de kötü, ama Redmi yine karanlıkta bir tık iyiydi. Yine sarsıntı engelleme kısmında Redmi derim. Geniş açıda ise Samsung.
Batarya kapasitesi Redmi'de 5000, Samsung'da 6000 mAh, o nedenle Samsung daha uzun gidiyor.
İşe giderken interneti kapatıyorum mesela, iş bitimi açtığımda telefonun bildirimleri alıp kendine gelmesi konusunda Samsung epey yavaş kalıyor. Telefon 3-4 dk kendini toparlayamıyor. Özellikle son OneUI 6.0 (Android 14) güncellemesinden sonra biraz hantallaştı.
Çok önemli değil ama benim gibi şehrin göbeğinde telefonun az çektiği bir yerde yaşıyorsanız diye söyleyeyim. Redmi Note 12 Pro 5G'nin 22101316C model kodlu olanlarında Band-20 olmadığı söyleniyor. Bu konuda forumlar ikiye bölünmüş durumda. Ben hem şehirlerarası, hem kırsalda, hem de şehirde Band-20'nin eksikliğini hissetmedim. Fakat gündelik kullanımda telefon-internet çekmeme durumunu Redmi'de daha az yaşarken Samsung M34'te daha çok yaşıyorum şuan. (Vodafone hat)

Kısa bir karşılaştırma bu şekildeydi. Şimdi aynı fiyata hatta Redmi Note 12 Pro 5G biraz daha ucuza satılıyor, Samsung Garantili M34 mü, İthalatçı garantili ya da garantisiz Redmi Note 12 Pro 5G mi? Benim tercihim belli.
O hat çekmeme durumu samsungda klasik eğer turkcell kullanmıyorsan. Ama öyle ciddi sıkıntı mı diye soracak olursan hayır. A24 kullanıyorum sorun yaşamıyorum. Bundan önceki telefonum iphone 13tü. Vodafone yüzünden o da bazı yerlerde çekmiyordu mesela. Bence telefonda kaçak ve garantisiz ürüne gerek yok. Sonuçta ne için kullanıldığına bağlı. Eğer twrp root custom rom merakın varsa xiaomi tek tercih olabilir fakat arızası baş ağrısız ve sorunsuz bir 2 yıl geçirsem yeter diyorsan Samsung daha mantıklı bir tercih olacaktır. Ben yazılım meraklısı olmama rağmen asıl telefonum şuan a24. Bir tane de lg g2 telefonum ve birkaç symbian telefonum var onlarla oynuyorum arada 🤣 Mesela Syimbian annaya youtube mobil geldi ruslardan. Akıcı şekilde youtube izleniyor HD kalitede. Sadece 128 mb Ram var. Ona rağmen gram kasma takılma donma bekleme yok. Fakat bu zevkimi günlük hayatta kullandığım cihazda yapmak bana çekici gelmiyor.

Telefona hard reset at :D Bizim telefonlar sürekli 120 hz değil o yüzden şikayetçisin sen ben GM 5 Plus'tan geçtiğim için benlik sıkıntı yok :D Hızlı şarj konusunda da evet diğer telefonlara göre bayağı yavaş hızlı şarjı var. Ben kapattım hızlı şarj özelliğini alır almaz. Zaten gece yatarken takıyorum şarja neden hızlı şarj olup batarya ömrünü yesin ki? Bu arada Ram Plus mu ne var depolamayı RAM yapıyor onu da kapat ben kapattım depolamaya boşa yük.

Telefona hard reset at :D Bizim telefonlar sürekli 120 hz değil o yüzden şikayetçisin sen ben GM 5 Plus'tan geçtiğim için benlik sıkıntı yok :D Hızlı şarj konusunda da evet diğer telefonlara göre bayağı yavaş hızlı şarjı var. Ben kapattım hızlı şarj özelliğini alır almaz. Zaten gece yatarken takıyorum şarja neden hızlı şarj olup batarya ömrünü yesin ki? Bu arada Ram Plus mu ne var depolamayı RAM yapıyor onu da kapat ben kapattım depolamaya boşa yük.
Xiaomideki çoğu özellik stabil değil ya da ileride sorun çıkartma potansiyeli var. Bırak yavaş şarj olsun da bataryası 3 değil 5 sene gitsin. Zaten akşamdan akşama takılıyor 🤣

"Sat Discovery Al" diye bi laf vardı bir aralar. Sat Diskavri Al diye yazılanı da mevcuttur. Onun gibi "Sat S24 Ultra Al" diyeceksin sandım

"Sat Discovery Al" diye bi laf vardı bir aralar. Sat Diskavri Al diye yazılanı da mevcuttur. Onun gibi "Sat S24 Ultra Al" diyeceksin sandım
Hehe 🤣 okuldaki janti çocuklar diskavri kullanıyordu 🤣 saçlar bir avuç jöle gömleğin önü açık içerde baskılı tişört altında mavi renk yırtmaçlı skinny jean ayakta converse 😃 valla önümde canlandı bana doğru geliyor 🤣

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri