@Faruk KATI kal orada daha fazla düşürmeyelim. Güncel Galaxy M34 kullanıcısı ve Eskiden Redmi Note 12 Pro 5G kullanıcısı olarak bildiriyorum. Kesinlikle Note 12 Pro 5G derim.
M34'ün 120 Hz konusunda sıkıntıları var. Redmi'ye göre çok geride. Normal kullanımda akıcılık konusunda Redmi kadar iyi değil. 120 Hz'de iken videolarda görüntüde takılma ve ses-görüntü uyuşmazlığı olabiliyor.
67W'tan 25W şarj'a düşmek fazlasıyla sarstı. 45 dk'da fullenen bir telefondan 1 saat 40 dakikada dolan bir telefona... açıklamaya gerek yok.
Ses konusunda Redmi'nin Dolby Atmos ve Stereo olması gerçekten güzel ses kalitesi veriyordu. M34'te mono hoparlör ne verebilirse artık.
Kamera her zaman karşılaştırmaya açıktır kişiye göre değişebilir ancak gün ışığında ikisi de güzel, karanlıkta ikisi de kötü, ama Redmi yine karanlıkta bir tık iyiydi. Yine sarsıntı engelleme kısmında Redmi derim. Geniş açıda ise Samsung.
Batarya kapasitesi Redmi'de 5000, Samsung'da 6000 mAh, o nedenle Samsung daha uzun gidiyor.
İşe giderken interneti kapatıyorum mesela, iş bitimi açtığımda telefonun bildirimleri alıp kendine gelmesi konusunda Samsung epey yavaş kalıyor. Telefon 3-4 dk kendini toparlayamıyor. Özellikle son OneUI 6.0 (Android 14) güncellemesinden sonra biraz hantallaştı.
Çok önemli değil ama benim gibi şehrin göbeğinde telefonun az çektiği bir yerde yaşıyorsanız diye söyleyeyim. Redmi Note 12 Pro 5G'nin 22101316C model kodlu olanlarında Band-20 olmadığı söyleniyor. Bu konuda forumlar ikiye bölünmüş durumda. Ben hem şehirlerarası, hem kırsalda, hem de şehirde Band-20'nin eksikliğini hissetmedim. Fakat gündelik kullanımda telefon-internet çekmeme durumunu Redmi'de daha az yaşarken Samsung M34'te daha çok yaşıyorum şuan. (Vodafone hat)
Kısa bir karşılaştırma bu şekildeydi. Şimdi aynı fiyata hatta Redmi Note 12 Pro 5G biraz daha ucuza satılıyor, Samsung Garantili M34 mü, İthalatçı garantili ya da garantisiz Redmi Note 12 Pro 5G mi? Benim tercihim belli.