Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Redmi Watch 3 Active Akıllı Saat İncelemesi

NBKpro

Moderatör
Moderator
Uygun fiyatlı ve ne olduğu belli bir akıllı saat arayışı içindeydim. Piyasadaki markası ve resmi garantisi olmayan, Apple Watch taklidi ürünler de çok yaygın. Hatta çok iyi de özellikleri var, Watch 8, WT-8 Ultra, HK 9 Pro gibi isimlerle satılan ve aslında kaliteli birer taklit ürün olan cihazlar da var ve bunlar da çok dikkatimi çekmişti. Fakat en azından bilindik bir şey olsun ki yarın sıkıntı yaşarsam garantisi olsun diye düşünerek Redmi Watch 3 Active modelini aldım. Akıllı Saat midir Akıllı Bileklik midir bilemem. Saati gösteriyor diye ben Akıllı Saat diyorum.

Fiyatı diğer ürünlere göre uygun, Redmi Watch 3 modelinin biraz değiştirilmiş ekonomikleştirilmiş versiyonu olarak bu Active modeli piyasaya sürülmüş. Ekran AMOLED değil IPS LCD bir ekran fakat AMOLED'e yakın bir kalitede. Watch 3 modelinde ise AMOLED ekran vardı.

Telefona Bluetooth üzerinden bağlanıyor ve Mi Fitness uygulaması ile tam kontrol edilebiliyor. Bunun dışında birkaç uygulama ile de kontrol ediliyor, ayrıca çoğu bu tarz sağlık uygulamaları ile senkronize, Google Fit dahil. Fakat saat arayüzünü değiştirmek için Mi Fitness uygulaması şart. Zaten Google Play, App Store, Huawei App Gallery, Xiaomi GetApps gibi platformlarda mevcut olan bir uygulama, ben Xiaomi telefona kendi uygulama mağazası olan GetApps üzerinden indirdim.

Kurulum gayet basit, Android telefonlarda zaten uygulama Bluetooth izni isteyip kendisi cihazı arayıp buluyor. Fakat iOs işletim sistemli telefonlarda Bluetooth bağlantısını manuel yapmak gerekiyor, uygulama zaten yönlendiriyor sorun değil.

Şarj kısmına gelince, benim kullanımıma göre 1 hafta rahat gidiyor. Mıknatıslı bir şarj kablosu var cihazın arkasına yapışarak şarj işlemini yapıyor. Diğer ucu USB olan şarj kablosu kutunun içinde alttan çıkıyor.

Bildirim okuma ve telefonda açma, arama başlatma, gelen aramayı cevaplama gibi özellikler var. Bunun haricinde Adım Sayar, Egzersiz/Etkinlik kaydedici, Nabız Ölçer, Kandaki Oksijen Ölçme, Uyku Takibi, Stres Durumu, Hava Durumu, Telefon Müzik Kontrolü, Alarm-Kronometre gibi özellikleri var.

Piyasada yapılan tanıma göre bakınca aslında bu cihazın "ucuz bir akıllı saat" değil "pahalı ve özellikli bir akıllı bileklik" olduğunu da düşünebiliriz.

Neresinde ne var? Ne nereden nasıl yapılır? şeklindeki sorulara cevap olması açısından şöyle bir uzun video çektim. Onu da aşağıya ekliyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Gelelim Yorumlara

İşime yarıyor mu, çok önemli ya da gerekli mi derseniz kesinlikle değil. Hatta ilk heveslenip aldıktan bir süre sonra "ne gerek vardı buna çok mu lazımdı" diye bir düşünce geliyor, ondan sonra ise alışınca güzel gelmeye başlıyor. Fiyat olarak çok yüksek de değil, güzel bir kol saatinden daha ucuz hatta.

Her uygulamadan gelen bildirimler gelmesin diye bildirimlerini almak istediğim uygulamaları kendim seçtim Mi Fitness üzerinden. Onun dışında da "dur bakayım ne kadar uyumuşum, nabzım nasılmış" diye arada durup durup açıyorum.

Tüm Xiaomi markalı ürünler için de genelleme olacak şekilde bir Garanti Durumu bilgilendirmesi yapayım. Xiaomi resmi olarak Türkiye'ye geldiğinden itibaren, eğer bir üründe "İthalatçı Garantili" yazıyorsa o ürünün garanti vereni muhtemelen ithalatçısıdır ve herhangi bir arıza durumunda kutu içinde veya yanında gelen garanti belgesi ve ithalatçı bilgilerini bulmak son derece önemlidir.

Yok eğer "Xiaomi Türkiye Garantili" şeklinde satıyorlarsa garanti veren firmanın herhangi bir önemi yok. Bu Genpa, Evofone, Ouno, BDH, Mieko gibi firmalar tarafından ithal edilmiş ya da garanti verilmişse bu servislerden herhangi birinden garanti dahili işlem yapılabiliyor. Örnek olarak bana gelen ürün Xiaomi Türkiye Garantili olarak satılıyordu ve İthalatçı ve Garanti Veren Olarak Mieko firması yazıyor. Xiaomi'nin sitesine bakınca yetkili servisler kısmında Mieko servisi sadece İstanbul'da var. Cihaza bir şey olursa İstanbul'a mı göndereceğim. Bulunduğum şehirde Genpa Xiaomi servisi var oraya versem olmaz mı? ya da Evofone servisi var diyelim ki. Bunu sorduğumda İthalatçı Garantili değil de Xiaomi Türkiye garantili ise firma fark etmiyor, eğer servis sizin ürün kategorinize hizmet veriyorsa garanti dahili işlem yapılabilir dediler. Yani bu akıllı saat Xiaomi'ye göre "Ekosistem Ürünü" olarak geçiyor, Ekosistem Ürünü kısmında hizmet veren herhangi bir yetkili serviste garanti dahili işlem görebilirmişim. Genpa, Evofone, Ouno, BDH, Mieko ve diğer firmalar fark etmeksizin hepsi de birbirinin ürünlerine hizmet veriyor.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri