Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

ROBOT SÜPÜRGE

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

ÖZGE SEDEFOĞLU

Yeni Üye
Yeni Üye
Adem Bey merhaba şimdi sıra robot süpürgeye geldi. Yedek parça bulmakta sıkıntı yaratmayacak toz istasyonlu uygun fiyatlı (sizin tabirinizle yapıştırabileciğimiz ) çekiş gücü yüksek robot süpürge arıyorum .Arçelik ımperium robo RS 9131 İLE Grundig vcr 7230 arasındaki farklılıklar nelerdir özellikler net değil Evcil hayvanımız var çekiş gücü gibi faktörler önemli grundigde evcil hayvan fırçası yok demiş arçelik bunla ilgili bir şey yazmamış desteğinizi rica ederim .İyi Günler

Bizim ev için de gerekli olduğunu düşündüğümüz cihazlar bunlar ama kendi araştırmalarıma göre Roborock s7 tüm cihazlar içinde bir tık ileride sanki. Tabi yine aynı serinin toz haznesi boşaltma istasyonlu vs modelleri var. Kullanan arkadaşlar yardımcı olursa güzel bir eş/anne hediyesi olabilir, mayıs ayına gelmeden ?

Robot süpürge de çekiş gücü sadece işin reklam tarafıdır. Önemli olan süpürgenin fırçası ve özelliğidir. Fırça ne kadar iyi ise robot o kadar iyi temizlik yapar. Fırça dönerek kiri tozu havalandırır fan ondan sonra bu havalanan tozu kiri emiş gücü sayesinde toz haznesine alır. Dikey veya normal süpürgelerde emiş gücünün ve yüksek olmasının sebebi uzun hortuma sahip olmasındandır. Robot süpürgelerde bu şekilde uzun hortum olmadığından 20-30.000 Pa yerine 1.000 Pa'lık çekim gücü bile yeterli olmaktadır.
Ayrıca yüksek kapasiteli pile bile gerek yoktur. Robot süpürgede önemli olan düşük güçte hemen hemen hergün temizlik yapmaktır. Yüksek emiş gücünde uzun süre temizlik yapan robot süpürgelerin fan palleri zamanla ısınma yüzünden deforme olmakta ve arıza çıkarmaktadır. Bu arızlarda kullanıcı hatası olarak yorumlandığı için çoğunlukla garanti kapsamına girmemektedir.
Boşaltma istasyonlu robot süpürgeler her ne kadar kolaylık gibi görünse de robotun fırçası, filtreleri, tekerleri, sensörleri elle, manuel olarak temizliğe ihitiyaç duyacağından zamanla avantajlı durumunu kullanıcının gözünde kaybedecektir.​

Robot süpürge de çekiş gücü sadece işin reklam tarafıdır. Önemli olan süpürgenin fırçası ve özelliğidir. Fırça ne kadar iyi ise robot o kadar iyi temizlik yapar. Fırça dönerek kiri tozu havalandırır fan ondan sonra bu havalanan tozu kiri emiş gücü sayesinde toz haznesine alır. Dikey veya normal süpürgelerde emiş gücünün ve yüksek olmasının sebebi uzun hortuma sahip olmasındandır. Robot süpürgelerde bu şekilde uzun hortum olmadığından 20-30.000 Pa yerine 1.000 Pa'lık çekim gücü bile yeterli olmaktadır.
Ayrıca yüksek kapasiteli pile bile gerek yoktur. Robot süpürgede önemli olan düşük güçte hemen hemen hergün temizlik yapmaktır. Yüksek emiş gücünde uzun süre temizlik yapan robot süpürgelerin fan palleri zamanla ısınma yüzünden deforme olmakta ve arıza çıkarmaktadır. Bu arızlarda kullanıcı hatası olarak yorumlandığı için çoğunlukla garanti kapsamına girmemektedir.
Boşaltma istasyonlu robot süpürgeler her ne kadar kolaylık gibi görünse de robotun fırçası, filtreleri, tekerleri, sensörleri elle, manuel olarak temizliğe ihitiyaç duyacağından zamanla avantajlı durumunu kullanıcının gözünde kaybedecektir.​
Güzel anlatmışsınız çekiş gücünün fazla olmasının pek yararı yok gerçekten. Düşük çekim modunda iki kere çalıştırıyorum bazen hem gürültü yapmıyor hem de arıza yapma olasılığı düşüyor. Ayrıca HEPA filtre ve diğer yedek parçalara ulaşımın kolay olduğu bir marka tercih edilebilir. Toz haznesinin boyutu de genel kullanımda can sıkabiliyor. Paspas özelliğini daha bir kere kullandım çok da gerekli değil.

Bissel EV675 nasıldır ? Fiyatı 3595 tl Amazon da haritası, fazla özelliği yok uzaktan kumandalı.

Bissel EV675 nasıldır ? Fiyatı 3595 tl Amazon da haritası, fazla özelliği yok uzaktan kumandalı.
Kullanıcı deneyimi bu konularda çok önemli, en önemlisi de aldığınız firma (kim olursa olsun) yedek parça stoğuna, müşteri hizmetlerine ve teknik servise ne kadar önem veriyor, tercihinizde bu noktayı birinci maddeye yerleştirmeniz gerekli. Bu üç madde marka/modelden daha öncelikli olması gerekiyor. Sorduğunuz marka/modelde kullanıcı yorumuna ben denk gelmedim ama illaki denk gelen vardır, oyüzden kullanım hakkındas yorum yapamayacağım. Fakat sitesine baktığımda lidarsız olması (ki haritalama işlerinde sıkıntı olabilir), yedek parçasının pahalı olması, arkasında hangi firmanın kim olduğunun bilinmemesi gibi handkapları nedeniyle uzak durmanızı tavsiye ederim.

Çekiş seviyesinin ve batarya gücünün yüksek olmasını gereksiz bulan arkadaşlar hazne dolmaya başladığında hava akış oranının ne oranda düştüğünü dikkatten kaçırdınız diye düşünüyorum.

Sessiz, standart orta torbo testlerinde gördük ki emiş gücünü düşük tuttuğunuzda o fırçanın havalandırdığı partiküller emiş ağzında dizenelip kalıyor. Haznenin içerisinde diyelim ki 1 litre boş alan var, giriş ağzı hav ve toz ile dolan hznede emiş gücü düşük tutulduğu için geri kalan kısımlar bomboş dururken ürün artık çekmemeye başlıyor.

Daha dün aynısını yine Xiaomi 2000pa üründe gördüm. Yine de takdir satın alacak olanlarındır elbette.

Robot süpürge konusunda Roborack bu işi çözmüş. yukarıda bir S7 önerisi gördüm, Bence de S7 Plus ürün uygun olur ancak Roborock ürünler bir tık yüksek fiyatlı olabiliyor.

Satış sonrası hizmetler konusu bütün robot markalarında sıkıntılı. Benim incelediğim Midea dahil olmak üzere yedek parça ve servis konusu robot süpürge dünyasında biraz piyango işi. Bakın Midea süpürge üzdü mesela insanları. Çünkü her zaman olduğu gibi düzgün markaların kötü temsil şekilleri nedeniyle sorun yaşıyoruz hep Ülkemizde.

Robot süpürge de piyasada tercih edilen markalara yönelmek gerekiyor. Şu an piyasada en çok tercih edilenler, roborock-xiaomi-360-dreame-roidmi(Yeni ama seviliyor) gibi markalar. Burada benim önceliğim roborock olurdu. Ancak piyasa çok pahalı olduğu için doğal olarak yükseldiler. Markayı iyi belirlemek, servis ağı ve yedek parça içinde önemli. Özellikle çok iyi gibi satılan tefaller, arçelikler vs. kötü makineler. Bu iş sadece parçayla olmadığından yazılım + parça lazım. Türk malları bu konularda başarılı değiller.

Ben kendim 360 s7 kullanıyorum, aileme 360 s10 aldım ve memnunlar. Öncelikle almadan lidar kulesi olan bir makine bakmanız gerekmekte. Satıcıların göz boyamasına izin vermeden lidarsız ürün almayın. Mobilya altlarının boyutları önemli. 10,5 cm olmalı ki lidarlı çoğu makine girsin. 360 s10 8,5 cm olarak en küçük lidar kuleli makine. Sonrasında ise yazılım yorumlarını okuyun. Bu makineler basit makineler ancak yazılım ile herşeyi yapıyorlar. O yüzden çok satan makinelere yönelin ki çok kullanıcıdan geri dönüşle yazılım düzeltsinler.

Çekiş seviyesinin ve batarya gücünün yüksek olmasını gereksiz bulan arkadaşlar hazne dolmaya başladığında hava akış oranının ne oranda düştüğünü dikkatten kaçırdınız diye düşünüyorum.

Sessiz, standart orta torbo testlerinde gördük ki emiş gücünü düşük tuttuğunuzda o fırçanın havalandırdığı partiküller emiş ağzında dizenelip kalıyor. Haznenin içerisinde diyelim ki 1 litre boş alan var, giriş ağzı hav ve toz ile dolan hznede emiş gücü düşük tutulduğu için geri kalan kısımlar bomboş dururken ürün artık çekmemeye başlıyor.

Daha dün aynısını yine Xiaomi 2000pa üründe gördüm. Yine de takdir satın alacak olanlarındır elbette.

Robot süpürge konusunda Roborack bu işi çözmüş. yukarıda bir S7 önerisi gördüm, Bence de S7 Plus ürün uygun olur ancak Roborock ürünler bir tık yüksek fiyatlı olabiliyor.

Satış sonrası hizmetler konusu bütün robot markalarında sıkıntılı. Benim incelediğim Midea dahil olmak üzere yedek parça ve servis konusu robot süpürge dünyasında biraz piyango işi. Bakın Midea süpürge üzdü mesela insanları. Çünkü her zaman olduğu gibi düzgün markaların kötü temsil şekilleri nedeniyle sorun yaşıyoruz hep Ülkemizde.
Ben Viomi V5 Pro kullanıyorum. Standart modda tüm evi süpürüyorum ve hazne tamamen doluyor. Ağızda birikme olmuyor gibi ama benim robot 4000pa standart modu herhalde 2000pa civarı vardır. 2000pa olan bir robotun turbosuz çekim gücü çok daha düşük olabilir belki abi. Yanlışım olabilir tabi siz daha iyi bilirsiniz bu konuları. Saygılar.

Ben Viomi V5 Pro kullanıyorum. Standart modda tüm evi süpürüyorum ve hazne tamamen doluyor. Ağızda birikme olmuyor gibi ama benim robot 4000pa standart modu herhalde 2000pa civarı vardır. 2000pa olan bir robotun turbosuz çekim gücü çok daha düşük olabilir belki abi. Yanlışım olabilir tabi siz daha iyi bilirsiniz bu konuları. Saygılar.
Abim yanlış değil lütfen yanlış anlaşılmasın. Fikir fırtınası yapıyoruz sadece :)
Bizlerin burada karşılıklı yaptığı bu yazışmalar sayesinde halkımız doğru bilgiye erişebiliyor.
Bizler olmasak yanlış anlaşılmasın da ortalık sadece ürün güzelleme videoları ve yazıları ile dolu malumunuz.

Ben bazen bilerek böyle muhalefet ediyorum sizere, bu8rada tenel amaç bunu karşılıklı konuşabilelin, nedenleri nasılları ortaya sergileyelim. :D

Bakın benim yukarıda yazdığım yazıya istinaden verdiğiniz cevap sayesinde insanlar sorgulama ihtiyacı duyacak şimdi :ok

Buna gereksiz demeyelim de abartılmasının bir anlamı yok. Çünkü emiş gücünün yüksek olması ile robot süpürge kiri tozu daha iyi alır diye bir şey yoktur (buraya teknik olarak CFM değerlerini hesaplanmasını da yazabilirim ama çoğu kimse anlamayabilir ve çok sıkıcı olabilir-tabii alıntı olarak). Daha önce dediğim gibi burada en önemli karakter fırça ve fırça yapısıdır. Bunun yanında emiş motorunun kaliteli olması, motorun yerleştirilen yeri ve biçimi de önem kazanıyor. Bataryanın ise yüksek olması doğrudan maliyet ve robotun durmaksızın çalışabilme kapasitesi ile alakalı ki bu aslında bir robot süpürge için uzun vadede istenmeyen bir durum. Neden derseniz sürekli güçlü modda ve uzun süre çalışan batarya ısınmaya başlar ve bu da pil için istenmeyen bir durumdur. Kullanıcı da haklı madem batarya izin veriyor neden 120-150 m² evi bir çırpıda süpürmeyeyim? Neden turbo modda sürekli kullanmayayım? Kullanıp kullanmamak kullanıcının elinde olsa da batarya arızalarında teknik servis tarafından hemen “kullanıcı hatası” damgası yerler. Bunun önüne geçmek/geçebilmek için bu aletlerin uzun yıllar stabil çalışması adına biz son kullanıcıların biraz bilinçlenmesi gerekmektedir. Bunu da aldığımız robot süpürgeyi tanımaktan, daha da önemlisi hangi şartlarda ve hangi ev düzeninde kullanacağımızı iyice analiz ederek sağlayabiliriz. Ayrıca sürekli turbo modda kullanmak motor fanının da aşırı ısınmasına sebebiyet vererek fan üzerindeki pallerin yamulmasına dolayısıyla emiş motoru arızalarına sebep olmaktadır. Hazne dolmasının önüne geçebilmek adına büyük hazneli modeller tercih edilebilir.

Emiş motorunun konumlandırıldığı yer ile emiş ağzı arasında emiş ve egzoz kanallarında ve toz haznesindeki daralma ve kıvrımlar nedeniyle oldukça yüksek oranda kayıplar oluşur, robot süpürgelerde emiş ağzı yere temas etmiyor, rulo fırçanın arkasında kalıyor ve arada rulo fırçanın bulunduğu hazne kısmı var. Emiş motoru ile fırça ve toz haznesi arası ne kadar kısa, kıvrımsız yapılandırılırsa sizin dediğiniz gibi kirin tozun bu kanallarda birikilmesinin önüne geçilmiş olur. Örnek olarak emiş motorunun toz haznesine yerleştirilmesi gibi. Bu şekilde bir yerleşim ile toz haznesinde boş kalan bir yer olmayacak hatta kir ve halı havı gibi maddeler hazne içine sıkıştırılacaktır. Bunun önüne geçmek adına toz haznesi yüksek olan modellerin seçilmesi ve gözlem yaparak toz haznesinin boşaltılması gerekmektedir.

Genel olarak şu iyi bu kötü dememiz doğru değil bu robot süpürgeler dünyasında. Ama doğru bilinen çok yanlış, yanlış bilinen çok doğru var. Çeşit de fazla olunca ister istemez insanın kafası karışıyor ve bu durumu satıcılar çok iyi kullanıyor. Eğer ki bir de bu teknolojik gelişmelerden, bu tip konulardan anlamayan/uzak kalan varsa vay haline. Şuraya küçük bir (alıntılar demeti) bilgi bırakayım:

“Genel olarak iRobot ürünleri sadece süpürme yapacağınız zaman en iyi performansı veren makinelerdir. Ardından Neato gelir ancak o da ülkemizde temsil edilmiyor. Cok başarılı temizlik yapmasına ve çok iyi bir yazılıma sahip olmasına karşın firma kötü servisi ile bilinir yurtdışında da.
Yanına silme de eklemek isterseniz Ecovacs bakmanızı önerebilirdim ancak hem firma olarak ülkemizde istikrarsız, hem de son dönemde arıza kayıtları yüksek.
Sonrasında Roborock sayılabilir, ki, ülkemizde oldukça yaygın.
Yaptığınız kaşılaştırmadaki malzeme kalitesi maddesine katılmıyorum. Roborock gittikçe daha düşük kaliteli ürün çıkartan, çok daha çabuk arızalanan bir marka maalesef. Başından beridir de iRobot veya Ecovacs ürüm/malzeme kalitesinde değildi zaten.
Yazılım ve haritalama konusunda ise Ecovacs'ın sorunlar yaşadığı doğur ancak iRobot'ta böyle bir durum yok.
Roborock firması da bir zamanlar Xiaomi evreninin bir parçasıydı. “

Ülkemizde doğrudan üretilen bir marka yok maalesef ama satış sonrası teknik desteğini çok iyi veren iki firma var. Robogil ( https://www.robogil.com/ ) ve Şımart ( https://simart.me/ ) firmaları. Herhangi bir (kullanıcı kaynaklı olmaması halinde) sorunda 2 gün içerisinde çözüm üretebiliyorlar. Kullanıcı kaynaklı sorun olduğunda da duruma göre çözüm üretip müşteri memnuniyetine çok ciddi bir şekilde önem veriyorlar. En azından ben Robogil kullanıcısı olarak yakın zamanda bunu deneyimledim.​

İyi bir Amazon kullanıcısıysanız teknik servisi dert etmeyin. Garanti süresi boyunca kullanır,problem yaşadığınız anda Amazon’dan destek istersiniz. Eminim ki para iadenizi bile yapabilirler. Tavsiyem roborock markasını Amazon üzerinden satıcısı Amazon alan bir ürün almanız. Robot süpürgelerde asıl mesele temizli ve altında biriken saç kıllarını keserek temizlemek gerekiyor. Bu yüzden ben toz istasyonluların çok avantajlı olacağını düşünmeyenlerdenim. Roborock S6 Pure modeliydi yanlış hatırlamıyorsam. Çok verimli şekilde kullanmıştık. Evinizdeki eşyaların yükseklikleri robotun gireceği şekilde değilse almanızı tavsiye etmem. Dip köşe yapamayacaksa pek anlamı kalmıyor. Mop yani ıslak paspas özelliğide bence fasa fiso gereksiz. Her türlü vileda yapmak gerek :)

İyi bir Amazon kullanıcısıysanız teknik servisi dert etmeyin. Garanti süresi boyunca kullanır,problem yaşadığınız anda Amazon’dan destek istersiniz. Eminim ki para iadenizi bile yapabilirler. Tavsiyem roborock markasını Amazon üzerinden satıcısı Amazon alan bir ürün almanız. Robot süpürgelerde asıl mesele temizli ve altında biriken saç kıllarını keserek temizlemek gerekiyor. Bu yüzden ben toz istasyonluların çok avantajlı olacağını düşünmeyenlerdenim. Roborock S6 Pure modeliydi yanlış hatırlamıyorsam. Çok verimli şekilde kullanmıştık. Evinizdeki eşyaların yükseklikleri robotun gireceği şekilde değilse almanızı tavsiye etmem. Dip köşe yapamayacaksa pek anlamı kalmıyor. Mop yani ıslak paspas özelliğide bence fasa fiso gereksiz. Her türlü vileda yapmak gerek :)
Şu enflasyonist ortamda "Amazon nasıl osa ürün iadesi yapabilir" fikrinize katılmıyorum. 6 ay sonra bile ürünün fiyat iadesi yapılsa bile aynı ürünü aynı fiyata alma şansınız yok. Ayrıca "kullanılmış" bir malın sorgusuz sualsiz iade edilemesinide etik bulmuyorum.

Saç, kıl, kablo dolanmasını "kısmen" engelleyen üstesinden gelebilen marka modeller var ama dediğiniz gibi elle manuel temizlik her daim şart ve daha etkili.

Moplama olayında son zamanlarda çıkan modellere örnek olarak ecovacs'ın omni X1 modeli ve buna benzeyen diğer ürünler çok başarılılar. Hatta moplarını kendi istasyonları üzerinden temizleyip kurutabiliyorlar, tabii fiyatta ona göre oluyor. Dakikada 640-680 kere titreşim yaparak en azılı lekeleri bile sökebilen modeller, içine robot süpürge için üretilmiş deterjan koymanıza müsaade eden markalar bile var. Yani kısacası eskiye oranla çok gelişim var ve halen devam etmekte. Eskiden "elektrikli el gırgırı" yaftasını yiyen günümüz robotları artık yapay zeka kullanıyorlar.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri