Herkese merhaba,
Evime klima taktırma aşamasındayım ancak marka, model ve kapasite (BTU) konusunda işin içinden çıkamadım. Forumdaki tecrübeli arkadaşların bilgi ve birikimine ihtiyacım var.
Evin kroki görselini konuya ekliyorum, temel şartlarım şu şekilde:
Kafama Takılan Temel Soru: Bana salon için 12.000 BTU yeterli olur gibi geliyor. Fakat çevremdekiler “Daha yüksek BTU al, kapıyı açık bırakırsın diğer odaları da serinletir” diyor. Eklediğim kat planına göre sizce bu mantıklı bir hamle mi, yoksa sadece salonu hedeflemek mi daha doğru?
Değerlendirdiğim Modeller:
Özetle Sorularım:
Evime klima taktırma aşamasındayım ancak marka, model ve kapasite (BTU) konusunda işin içinden çıkamadım. Forumdaki tecrübeli arkadaşların bilgi ve birikimine ihtiyacım var.
Evin kroki görselini konuya ekliyorum, temel şartlarım şu şekilde:
- Takılacak Alan: Salon (23 m²)
- Cephe: Güneydoğu (Akşama kadar güneş alıyor)
- Montaj Konumu: Oda kapısının tam karşısı (ekli krokideki alan)
- Düşünülen Kapasite: 12.000 BTU (diğer odaları da serinletirse 18.000 BTU)
- Bütçe: 40.000 TL – 60.000 TL arası
Kafama Takılan Temel Soru: Bana salon için 12.000 BTU yeterli olur gibi geliyor. Fakat çevremdekiler “Daha yüksek BTU al, kapıyı açık bırakırsın diğer odaları da serinletir” diyor. Eklediğim kat planına göre sizce bu mantıklı bir hamle mi, yoksa sadece salonu hedeflemek mi daha doğru?
Değerlendirdiğim Modeller:
- Mitsubishi Electric (Hare / Noviro): İçime en çok sinen marka ama fiyatları bütçemi epey zorluyor.
- Daikin Sensira: E-ticaret sitelerinde fiyatı çok uygun duruyor fakat cihazın performansı hakkında pek bilgim yok.
- TCL: F/P olarak çok öneriliyor ama Şikayetvar’da özellikle servis ve kurulum süreçleriyle ilgili çok fazla olumsuz kayda denk geldim, gözüm korktu.
- Midea, LG, Baymak vb. markalarda olabilir ama servis ve kurulum sonrası hizmetleri ne kadar iyi pek bilgim yok.
Özetle Sorularım:
- Bu oda şartları için 12.000 BTU sınırda mı kalır yoksa 14.000 veya 18.000 BTU'ya çıkmalı mıyım?
- 40.000 TL bandında kalmak işimi görür mü, yoksa “klima bir kere alınıyor” deyip 60.000 TL bandını zorlamaya değer mi?
- Bu modeller arasından ya da bunlardan bağımsız, nokta atışı önerebileceğiniz bir cihaz var mı?