Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Samsung 55QN90B Alındı. Ölü Pixeller var.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emurat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
Yani bu ölü pixel çıktı değiştirmedim veya değiştirmek istemiyorum diyenler bence tüketici seçimlilik haklarını yine kullanıp AYIP ORANINDA İNDİRİM isteyebilirler. @Adem Helvacı demi abi?

Örneğin Samsung bunu siz söylemeden teklif ediyor.

Kabul etmezseniz değişim veya iade için uğraşıyorlar.
Bu konuyu
@Adem Helvacı soralım kendisi konuya daha hakim yardımcı olur bize inşallah.

Adem hocam konu hakkında fikirleriniz nedir? En azından bir fikir belirtin. Ona göre şekil alalım servis karşısında. Bugün gelecekler. Lütfen yardımlarınızı bekliyorum.

@Adem Helvacı

Ölü pikselin ayıp oranı nasıl belirleniyor acaba? Panel fiyatının piksel sayısına bölünmesi ile yapılıyorsa 1 kuruş falan indirim uygulanır ?
Ben bunu yaptım bizim komisyonda.
Dışarından bakınca komik geliyor ve aslen sonucu mevzuata göre komik fakat yasa böyle davranmaya zorluyor.
Monitör için ölü pixelde ayıp oranında indirim talep etmiş vatandaş, Bana takdir yetkisi verdi komisyon, ayıp 1 adet ölü pixel olduğu ve monitör de FHD olduğu için satış fiyatını 2.073.600'e bölüp indirim sunulabilir dedim.

Adem hocam konu hakkında fikirleriniz nedir? En azından bir fikir belirtin. Ona göre şekil alalım servis karşısında. Bugün gelecekler. Lütfen yardımlarınızı bekliyorum.

@Adem Helvacı
Bu sizin yasal hakkınız, elbette ki talepte bulunun fakat nasıl bir takdir görülür onu bilmiyorum inanın zira yoruma çok açık ve mevzuatta tam karşılığı olmayan bir durum bu.

Bu sizin yasal hakkınız, elbette ki talepte bulunun fakat nasıl bir takdir görülür onu bilmiyorum inanın zira yoruma çok açık ve mevzuatta tam karşılığı olmayan bir durum bu.
Adem abi servis geldi bugün kurulum formuna Ekranda değişik yerlerde Ölü pikseller var 5 adet diye yazdırdım. Kendileride gördü. Daha sonra haber verilecek size dendi. Cihazı Teslim edip gittiler. Değişim istiyorum falan yazayım dedim yazdırmadılar. Biz inceleyip size döneceğiz dediler. Ama 5 adet ölü piksel var yazdırdım onlar da imza altına almış oldular. Bu belge bana yeter mi bundan sonra ne yapmam lazım?

Ekli dosyalar

• IMG_20230403_145339.jpg
    IMG_20230403_145339.jpg
    98.1 KB · Görüntüleme: 28
Adem abi servis geldi bugün kurulum formuna Ekranda değişik yerlerde Ölü pikseller var 5 adet diye yazdırdım. Kendileride gördü. Daha sonra haber verilecek size dendi. Cihazı Teslim edip gittiler. Değişim istiyorum falan yazayım dedim yazdırmadılar. Biz inceleyip size döneceğiz dediler. Ama 5 adet ölü piksel var yazdırdım onlar da imza altına almış oldular. Bu belge bana yeter mi bundan sonra ne yapmam lazım?
''E hadi yeni televizyonunhayırlı olsun.''
Yazsam o bile olur bu belgeden sonra :D
Firma işi yokuşa sürse dahi Devlet eli ile değişimi %100.

Ekstra Ölü Piksel Resimleri
En baştakini profesyonel mikroskop kamera ile çektim.

@Adem Helvacı

Ekli dosyalar

• IMG-20230403-WA0035.jpg
    IMG-20230403-WA0035.jpg
    104.4 KB · Görüntüleme: 26
  • IMG-20230403-WA0036.jpg
    IMG-20230403-WA0036.jpg
    20.6 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG-20230403-WA0037.jpg
    IMG-20230403-WA0037.jpg
    42.5 KB · Görüntüleme: 21
  • IMG-20230403-WA0040.jpg
    IMG-20230403-WA0040.jpg
    92.9 KB · Görüntüleme: 18
  • IMG-20230403-WA0038.jpg
    IMG-20230403-WA0038.jpg
    71.1 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG-20230403-WA0039.jpg
    IMG-20230403-WA0039.jpg
    70.5 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG-20230403-WA0042.jpg
    IMG-20230403-WA0042.jpg
    57 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG-20230403-WA0043.jpg
    IMG-20230403-WA0043.jpg
    49.8 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG-20230403-WA0044.jpg
    IMG-20230403-WA0044.jpg
    74 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG-20230403-WA0041.jpg
    IMG-20230403-WA0041.jpg
    83.1 KB · Görüntüleme: 25
Adem hocam ölü pikseller için Samsung aradı şimdi. Diyor ki 7000 lira üste para verelim. Panelide onaralım. Nasıl olacak bu onarma işi? Ölü piksel onarılabiliyor mu?
Panel mi değişecek nasıl olacak onarım bu durum riskli midir? İleride Işık sızmasına falan yol açar mı? Düşünecem sizi arayacam dedim. Bu Onarma işi riskliyse hiç uğraşmadan değişim mi isteyeyim?
Adem hocam Sen bu onarma işi hakkında ne düşünüyorsun?

@Adem Helvacı

Adem hocam ölü pikseller için Samsung aradı şimdi. Diyor ki 7000 lira üste para verelim. Panelide onaralım. Nasıl olacak bu onarma işi? Ölü piksel onarılabiliyor mu?
Panel mi değişecek nasıl olacak onarım bu durum riskli midir? İleride Işık sızmasına falan yol açar mı? Düşünecem sizi arayacam dedim. Bu Onarma işi riskliyse hiç uğraşmadan değişim mi isteyeyim?

@Adem Helvacı
kabul etme

@Adem Helvacı
Samsung da panel onarımı demek LCM değişimi demektir çünkü onlar cell olarak değişim yapmıyor.
Aslında şu video tam da sizin konu ile ilgili cevapları içeriyor bir gözatmanızı tavsiye ederim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Ben Blockcell yani LCM değişimine karşı değilim çünkü adı üstünde blok halinde yine Yıurt dışından bir bütün olarak geliyor bu panel. Eğer Cell yani hücre değişimi yapılacak olsaydı %101 reddederdim ancak LCM değişinde ben tekliflerinin makul olduğu görüşünde olabilirim. Burada kararı verecek olan sizsiniz, 7.000tl iade, garantiyi de bu uyuşmazlığın olduğu süre boyunca mevcut hakkınıza işlerlerse sıfırdan başlayan garanti, eski televizyonunuzun arka kapak + anakart + güç kartı dışında ön bloğun komple değişmesi değerlendirilebilir.

Burada sorun şu. Biz bunu daha önce yaşadık, gelen ürün de ölü pixelli çıkmıştı :)

Yani kabul edecekseniz dahi mutlaka şerh düşün. LCM olarak değişiklik yapılması, Gelen panelde ölü pixel olmaması, TV nin evden gittiği gibi pırıl pırıl gelmesi, Garantinin yeniden başlatılması ve 7.000tl nin hediye çeki değil hesaba transfer TL olarak yapılmasını şart koşun derim.

Bende de çok değişik bir psikoloji var. Şöyle ki:

LG'den 32 LH2000 model HD Ready (Full HD bile değil) TV aldım. TV'de bir tane ölü piksel çıktı kurulum sırasında. Servis, aynı yerde 3 tane, farklı yerlerde 5 tane olmadıkça değişim olmaz ama ben sizin için yine rapor tutayım dedi. Rapor tuttu. Daha yukarıdaki yetkili tayfasından da aynı cevap geldi. Değiştirmediler. O ölü piksel tam 9 ay gözüme battı. Çünkü 9 ay taksitle almıştım. Ölü pikselli TV'ye taksit ödemek canımı sıkıyordu. Ne zamanki taksit bitti. Gözüme batan ölü piksel de gitti.

Evdekiler çok rahattı. Onlar hiç farketmiyordu. Bana da kızıyorlardı. Çok kafaya takıyorsun diyorlardı. 32 inc TV'den 1 metre uzaklaşınca görünmüyordu.

Pasif ölü piksel bir nebze tolere ediliyor. Vestel 40FA8100 TV'mde 7 sene sonra bir ölü piksel meydana geldi. Ama aktif ölü piksel. Fakat TV 40 inc ve Full HD olunca, TV'den de 1,5 metre uzaklaşınca o da görünmüyor.

Yani aldığım Grundig 55GGU9760 modelde Allah'tan ölü piksel yok. Çok dikkatli baktım. Kontroller yaptım. Yok. İnşallah en azından borcu bitene kadar çıkmaz.? Gerçi 40 inc FullHD TV'deki piksellerden daha küçük pikselleri var. Ama çıkmasın yine de. Can sıkar.

LG C2
Rec.2020 % 72
Tepe parlaklı değeri 828 cd/m²
İnputlag 13ms
Tepki süresi 2,4ms çok iyi değer

65" Samsung S95B

Rec.2020 % 87 --------------------------------> REFERANS MODEL
Tepe parlaklı değeri 1042 cd/m²
İnputlag 10ms
Tepki süresi 3,8ms çok iyi değer

Samsung da panel onarımı demek LCM değişimi demektir çünkü onlar cell olarak değişim yapmıyor.
Aslında şu video tam da sizin konu ile ilgili cevapları içeriyor bir gözatmanızı tavsiye ederim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Ben Blockcell yani LCM değişimine karşı değilim çünkü adı üstünde blok halinde yine Yıurt dışından bir bütün olarak geliyor bu panel. Eğer Cell yani hücre değişimi yapılacak olsaydı %101 reddederdim ancak LCM değişinde ben tekliflerinin makul olduğu görüşünde olabilirim. Burada kararı verecek olan sizsiniz, 7.000tl iade, garantiyi de bu uyuşmazlığın olduğu süre boyunca mevcut hakkınıza işlerlerse sıfırdan başlayan garanti, eski televizyonunuzun arka kapak + anakart + güç kartı dışında ön bloğun komple değişmesi değerlendirilebilir.

Burada sorun şu. Biz bunu daha önce yaşadık, gelen ürün de ölü pixelli çıkmıştı :)

Yani kabul edecekseniz dahi mutlaka şerh düşün. LCM olarak değişiklik yapılması, Gelen panelde ölü pixel olmaması, TV nin evden gittiği gibi pırıl pırıl gelmesi, Garantinin yeniden başlatılması ve 7.000tl nin hediye çeki değil hesaba transfer TL olarak yapılmasını şart koşun derim.
Adem abi Samsung cidden çok iyi marka satış sonrası için. Ama Servisleri de okadar berbat. Açıkçası LCM kapalı kutu panel için bile güvenemiyorum bunlara. Okuduğum ve gördüğüm kadarıyla Türkiye deki servisleri cidden kötü ve eğitimsiz. Hatta çocuk yaştaki insanlar geliyor yanlarında.

Adem abi birde Açıkçası korkuyorum yeni gelen TV de de sorun olur diye.
Abi pek ben böyle kullanırsam bana ne kadar indirim yapmaları lazım. Misal 55QN90B için LCM fiyatı ortalama ne kadardır?

@Adem Helvacı

Son düzenleme:
evet en iyi OLED tv
Hocam herşey kağıt üzerinde durduğu gibi olmuyor. Elma ile Armut kıyaslanmıyor. Bu iki panelin teknolojileri çok farklı. Parlaklık olarak önde olabilir belki ama ömür konusunda LG Evo panellerden çok geri. Yapılan testlerde Samsung yeni Oledlerde şimdiden yanmalar ekranda lekeler belirmeye başlamış.

Son düzenleme:
Adem hocam Samsung Servisi şimdi aradı değişim raporu çıkmış. Değişim raporunu verip sizin evdeki TV yi alacağız diyorlar. Ürünü aldığınız yere gidin oradan alın diyorlar. Aldığım yerde stokta ürün yok zaten. Birde Başta kendileri biz göndereceğiz TV yi dediler. Şimdi ise hem aldığın yerden al diyorlar. Hemde yeni TV yi vermeden eskisini alacağız diyorlar. Başta olay hiç böyle değildi Abi. Ben ne yapabilirim şimdi? Lütfen yardımlarınızı bekliyorum.

@Adem Helvacı

Adem hocam Samsung Servisi şimdi aradı değişim raporu çıkmış. Değişim raporunu verip sizin evdeki TV yi alacağız diyorlar. Ürünü aldığınız yere gidin oradan alın diyorlar. Aldığım yerde stokta ürün yok zaten. Birde Başta kendileri biz göndereceğiz TV yi dediler. Şimdi ise hem aldığın yerden al diyorlar. Hemde yeni TV yi vermeden eskisini alacağız diyorlar. Başta olay hiç böyle değildi Abi. Ben ne yapabilirim şimdi? Lütfen yardımlarınızı bekliyorum.

@Adem Helvacı
Bu ürünü satın aldığınızda nasıl ki ücretsiz servis hizmeti sunuluyorsa, aynı şekilde arızada da tüketici hiçbir yük altına girmek ve hatta bir ürünü bir yere ulaştırmak, ve hatta bunun için cebinden bedel harcamak zorunda değildir.

Servisin işi size rapor verip arızalı ürünü almakla bitmez, SAMSUNG bunu bilerek vurguluyorum bakın SAMSUNG size yeni ürünü gönderip, ÜCRETSİZ şekilde kurulumunu YETKİLİ SERVİSE yaptırıp sonra sizdeki arızalı ürünü servisin kendisine ulaştırmasını sağlamakla mükelleftir.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri