Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi SAMSUNG 55QN90C HAKKINDA.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan olcay064
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

olcay064

Meraklı
Yeni Üye
Herkese merhabalar, Samsung 55QN90C olan TV modelini alma niyetim var. TV hakkında bilgi sahibi değilim. Alıp almama konusunda tereddütlerim var. Özellikle panel tipi konusunda hangi tip panel kullanılıyor (VA, IPS veya ADS gibi).Bilgi sahibi arkadaşlar konu hakkında paylaşım yapabilirlerse çok sevinirim. İyi günler.

55QN90C modelini 2 hafta önce ön sipariş verdim arkadaşlar.55QN90B geçen yıl ki modeli alacaktım fakat hepsiburada'da indirimde görünce fiyatlarını karşılaştırıp aldım.Aralarında 4.000 tl fark vardı sipariş verdiğimde.Risk alayım daha yeni bir ürün arada da 4 bin fark var diye düşündüm.Rtings incelemesini yayınlamış keyfim kaçtı.Resmen geçen yıl ki modelden daha kötü olduğu söyleniyor.Konu altındaki yorumlarda Türkiye/Avrupa VA panel olacak denmiş.Rtingsin incelediği model IPS/ADS benzeri bi panelmiş.
Sizce siparişi iptal edip 90B mi almalıyım pişman olur muyum ? @Adem Helvacı Yorumlarınız bizim için çok değerli hocam..
90B de kronik sıkıntı HDR de her oyun film için ayrı ayar yapmak zorundasın. Bir süre sonra sıkılıp HDR yi kapatıyorsun artık çünkü bayağı uğraştırıcı oluyor. HDR yi Kapamayıp Yapmazsanda renkler berbat oluyor İzleme tadı falan bırakmıyor. Bu Tv nin en önemli özelliği HDR deki yüksek parlaklığı zaten. Ama sürekli ayarda eziyete dönüşüyor bir süre sonra.

90C de otomatik HDR var her Oyunda uygulamada kendi otomatik ayarlıyor sen hiç bir şey yapmıyorsun sadece arkana yaslan izle.
Eğer 90C de VA panel gelirse de tadından yenmez zaten.

Son düzenleme:
Kaç paraya geldi size tam olarak. Bence iadelik durum yok gelecek panel VA ve 90Bden de ince iyileştirmeleri var.
55QN90C'yi 15 Nisanda hepsiburada'da 34.999₺ ye görüp ön siparişini verdim.Satıcısı direk olarak hepsiburada.Kısa süreli bir indirim oldu sanıyorum.Çünkü şuanda tüm platformlara baktığımda 55QN90C halihazırda 43.999₺.Bende o rakamı göründe incelemesi yayınlanmamış olsa dahi almak istedim.O gün 90B'nin fiyatına baktığımda 29-33 Bin TL arasındaydı.Aralarında pek bi fark yoktu.Ön siparişimi verdim beklemedeyim :)

90B de kronik sıkıntı HDR de her oyun film için ayrı ayar yapmak zorundasın. Bir süre sonra sıkılıp HDR yi kapatıyorsun artık çünkü bayağı uğraştırıcı oluyor. HDR yi Kapamayıp Yapmazsanda renkler berbat oluyor İzleme tadı falan bırakmıyor. Bu Tv nin en önemli özelliği HDR deki yüksek parlaklığı zaten. Ama sürekli ayarda eziyete dönüşüyor bir süre sonra.

90C de otomatik HDR var her Oyunda uygulamada kendi otomatik ayarlıyor sen hiç bir şey yapmıyorsun sadece arkana yaslan izle.
Eğer 90C de VA panel gelirse de tadından yenmez zaten.
Hocam rtings incelemelerinde 90B'nin daha iyi puanları ve yorumları var o yüzden biraz keyfim kaçtı.Siparişimi iptal etmiyorum o halde.
Panel rtings de IPS(ADS BENZERİ) diye geçiyor.Ama o site kanada sitesiymiş.Bize hangi panel gelecek bekleyip görücez.
4 BİN TL fazla verip 90C aldığıma pişman olmam umarım.2023 model dedim daha güncel ve yeni modeli diye düşündüm.Hayırlısı artık

55QN90C'yi 15 Nisanda hepsiburada'da 34.999₺ ye görüp ön siparişini verdim.Satıcısı direk olarak hepsiburada.Kısa süreli bir indirim oldu sanıyorum.Çünkü şuanda tüm platformlara baktığımda 55QN90C halihazırda 43.999₺.Bende o rakamı göründe incelemesi yayınlanmamış olsa dahi almak istedim.O gün 90B'nin fiyatına baktığımda 29-33 Bin TL arasındaydı.Aralarında pek bi fark yoktu.Ön siparişimi verdim beklemedeyim :)
Ben 65QN90C aldım. Telefon hediyesiyle (Telefoncu 10K nakit alıyor) birlikte 35.000 TL ye geldi. Bugün en geç yarın teslim edilir. Kurulumla birlikte kesin panel bilgisi öğreniriz. Yaptığım araştırmalarda %99 VA panel kullanıldığı kanısındayım.

Şuan teknosada 44.000 TL üzerinden ℅15 indirim ve 8.000 TL lık ses sistemi hediyesi var. Almak isteyen bakabilir.

Şuan teknosada 44.000 TL üzerinden ℅15 indirim ve 8.000 TL lık ses sistemi hediyesi var. Almak isteyen bakabilir.
Güzel fiyatlar artı ses sistemi hediyeler. 15 gün sonra seçimden sonra Dolar Kaç aydır baskılanıyor Kim gelirse gelsin her türlü artacak zaten. Bu fiyatlara bulunmaz bir daha.

Adem hocam biz arkadaşlar ile bu yeni QN90C serisinin Paneli VA mı IPS mi çözüm bulamadık. Dünyanın her yerinde farklı panel tipi ile ürün dağıtılmış. Ürünü bugün yeni alan bir arkadaş da foto yolladı TV nin arkasındaki seri noyu. Hocam senin Samsung Serviste arkadaşların vardı sana zahmet sorabilir misin?
Hem bu model yeni İlk bilgide bizim forumda olmuş olur.

@Adem Helvacı

Ekli dosyalar

• fc2591f9ef2104e41ee8d876d66fa798.jpeg
    fc2591f9ef2104e41ee8d876d66fa798.jpeg
    66.3 KB · Görüntüleme: 49
Adem hocam biz arkadaşlar ile bu yeni QN90C serisinin Paneli VA mı IPS mi çözüm bulamadık. Dünyanın her yerinde farklı panel tipi ile ürün dağıtılmış. Ürünü bugün yeni alan bir arkadaş da foto yolladı TV nin arkasındaki seri noyu. Hocam senin Samsung Serviste arkadaşların vardı sana zahmet sorabilir misin?
Hem bu model yeni İlk bilgide bizim forumda olmuş olur.

@Adem Helvacı
CSOT VA panel bu.

Hocam C harfinden çıkardın galiba ama o kodlarda bölgelere göre farklılık gösteriyor dediler. En garantisi Adem Hocanın Servisten sordurması gibi duruyor.
Daha önceki
Hocam C harfinden çıkardın galiba ama o kodlarda bölgelere göre farklılık gösteriyor dediler. En garantisi Adem Hocanın Servisten sordurması gibi duruyor.
daha önceki qn90a qn90b vs diğer samsung serileri olsun o ilk harf şaşmadı bugüne kadar. Ama tabi Adem hocadan duyabiliriz.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri