Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Samsung 60BU8000 Kullanıcıları Geri Bildirim ve Sohbet Kulübü

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
Servis kendisi yaptı farklı bir menüye girdi. Bana gelen servis yetkilisi gayet ılımlıydı. Sadece ricada bulundum. Tabi yapalım dedi. Samsung Ümraniye çekmeköy servisine teşekkürler :)
Bu servise bir kısa teşekkür videosu çekebileceğimiz kadar müsait zamanınızda burada bir yazı yazabilirseniz biz hem sizin sesiniz olur hem de kendimiz de teşekkür etmiş oluruz.

Şikayetlerimiz kadar teşekkürlerimizi de dile getirmemiz gerekir malumunuz :ok

Bilmiyorum hocam. İlk başlarda ara ara algılamama sorunu vardı. Daha sonra internette bluetooth ile tekrar eşleştirme yapıldığını gördüm ve onu denedim. Denemez olaydım kumanda komple gitti ve bidaha gelmedi. Saatlerce uğraştım tv kumandayı görmüyordu. Kumanda eşleştirilemedi tekrar deneyin diyip duruyordu. Sonrasında ise tv nin altındaki tuştan tv yi açtım ve kapattım. Kumanda direk olarak geldi anlamsız bir şekilde. Hemen tv yi sıfırladım. Şuan iyiyiz şükür :)
Ayrıca ufak bir inceleme yapmış olayım alacak olanlar faydalansın. Benim önceki tv im lg 50um7450 idi. Yine va paneldi ama görüş açısı samsung kadar iyi değilmiş onu anladım. Bu tv her yerden net bir şekilde izlenebiliyor. Tv ilk kurulunca gözüme biraz büyük gelmişti fakat şuan alıştım. Yaklaşık 2,5 metreden izliyorum. Dizi film izlemek büyük keyif. Renkler gayet canlı ve güzel. Ses yine aynı şekilde temiz ve net geliyor. Benim gözümde tek eksisi menüsü ve arayüzü bir tık yavaş. Arada takılmalar oluyor. Lg de sihirli kumanda çok daha iyiydi onu da söylemeden geçmeyeyim. Şuan için memnunum. Fiyatının karşılığını bence veriyor. Ben 14 binden almıştım tabi. Sorusu olan varsa memnuniyetle cevaplarım.
Artıları ve eksileri ile çok güzel ve faydalı bir geri dönüş bu. Ellerinize sağlık. Güzel günlerde kullanınız :ok

Adem bey ve kıymetli arkadaşlar merhaba,

60BU8000 alacaktım ama internette okuduğum şikayetler aklımı karıştırdı. 60 inch panellerin farklı olduğunu yazmışsınız, şu tarz şikayetler 60inch olanında yok mu?

1-Görüntüde renkler canlı ve keskin değil.

2-Menü geçişlerinde donma kasma oluyor. Aşırı yavaşlık

3.Kumanda zamanla çoğu kişide bozulmuş tutukluk yapmış

4-Yoğun şekilde kabul edilemeyecek derecede Bulutlanma

Babamlar ın yazlığında 65NU8000 kullanıyoruz sanırım 4-5 sene oldu alalı samsung giderek kaliteyi düşürmüş anladığım kadarıyla

Değerli görüşleriniz için teşekkür ederim

Ekli dosyalar

• samsung-bu8000-tv-goruntu-problemi-1.jpg
    samsung-bu8000-tv-goruntu-problemi-1.jpg
    25.3 KB · Görüntüleme: 60
  • samsung-bu8000-tv-goruntu-problemi-2.jpg
    samsung-bu8000-tv-goruntu-problemi-2.jpg
    33.3 KB · Görüntüleme: 60
Şikayetvardaki bu görüntüleri görünce gözüm korktu açıkçası :)

-Mobilden giriyorum flood için kusura bakmayın-

Samsung dışında herhangi bir markada bu sorun olmasa tamam
Araştırmalarınızda samsung veya 60BU8000 olarak değil de genel anlamda bulutlanma şikayetleri üzerine arama yaptığınızda samsung dışında karşınıza başka şikayet çıkmıyor olsa ona da tamam.
TFT LCD teknolojisinde ışık sızması sehim bulutlanma ve ıps ışıldaması üzerine 2 ayrı video, 1 kısa makale ve neredeyse 100 lerce forum mesajı yazmasam ona da tamam fakat bu konunun sadece bir markada veya bir modelde varmış gibi lanse ediliyor olmasının altında yatan sebepleri araştırmak lazım.

Benim herhangi bir marka ile bağlantım olmadığını herkes bilir, yani tüketicilerin ne satın aldığı temelde beni ilgilendirmez. Sadece mümkün olduğunca sorunsuz, kişiye özel, doğru ürünleri ön plana çıkarmaya gayret ediyoruz.

Ben özel bir araştırma yapmadım, sizin söylediğiniz mecraya gittim, marka yazmadım sadece bulutlanma yazdım bakın karşıma çıkan linklerden samsung hariç buraya ekledim, Samsunglar nasılsa belli.

Ben sadece ilk iki sayfaya baktım ancak gördüğüm kadarı ile 19 sayfa bulutlanma şikayeti var.

DELL bilgisayarından cep telefonuna varana kadar hepsi orada duruyor.

Şurada video ile izah ettim nedir bu bulutlanma diye.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Şurada da yazılı olarak izah ettim.

Televizyon satın almadan evvel marka model arayışından önce teknolojileri ile ilgili de bilgi sahibi olmanızda fayda var.

Adem bey teşekkür ederim, eski bir donanımhaber kullanıcısı olarak teknik terimlere hakimim. Albani, andy1 bu isimleri tanırsınız o dönemlerden beri tv kategorisindeyim. Aslında benim merak ettiğim diğer hususlar

60BU8000 alacaktım ama internette okuduğum şikayetler aklımı karıştırdı. 60 inch panellerin farklı olduğunu yazmışsınız, şu tarz şikayetler 60inch olanında yok mu?

Yanlış anlamayın elbette modele kefil olmanız mümkün değil. Ürünü sepete ekledim ama kararsız kaldım, teşekkür ederim

Adem bey teşekkür ederim, eski bir donanımhaber kullanıcısı olarak teknik terimlere hakimim. Albani, andy1 bu isimleri tanırsınız o dönemlerden beri tv kategorisindeyim. Aslında benim merak ettiğim diğer hususlar

Yanlış anlamayın elbette modele kefil olmanız mümkün değil. Ürünü sepete ekledim ama kararsız kaldım, teşekkür ederim
Aslında bu soruyu sorduğunuz mesajın 2-3 üstünde kıymetli dostumuz @Ronades mesela menüde takılma var ve yavaş diye belirtmiş. Birçok kullanıcı yorumu var, canlı bulmadığını söyleyen de var, çok canlı bulduğunu söyleyen de var bu başlık altında. Harici kanaldan görüştüklerimde de durum aynı o nedenle canlılık konusuna bir şey diyemiyorum.

Ben kıyasladığım ürünler özelinde canlılık konusunu başarılı, renk algoritmasını ise doğru buldum.

Yine kumanda konusunda da bu konu başlığında tekrar @Ronades dostumuz sorun geri bildiriminde bulundu.

İmkan bulursanız kısacık bir göz gezdirebilirseniz kullanıcı dostların yorumları faydalı olacaktır sizin için.

60'' paneli ayrıcalıklı kılan en önemli konu chip on film sayısı üstünlüğü ve geçit çipi kullanılmış olması. Bunun haricinde bu modeli üstün kılan başka bir özelliği yok. Diğer modellerden ayrı kılacak başka özelliği de yok yani bulutlanma onlarda da bunda da olabilir, ışık sızması onlarda da bunda da olabilir, panel arızası onlarda da bunda da olabilir, Canlılığın beğenilmemesi onlarda da olabilir bunda da olabilir.

60'' ara panellerden olduğu için ben bu modeli ilk tanıttığımda bazı Samsung bayilerin haberi dahi yoktu bu modelin varlığından :)

Size en önemli tavsiyem, içinize sinmeyen hiçbir ürünü almamanız yönde olacaktır :)

Merhabalar, ben de @Adem Helvacı beyin youtubedaki shorts videosu sayesinde haberdar oldum indirimden, bugün siparişi geçtim 14 iş günü içerisinde ulaşacakmış. Ürün ulaştıktan sonra geri bildirimlerimi sizlere de ileteceğim. Tv konusunda tarafsız ve rehber niteliğinde içerikleriniz için de @Adem Helvacı beye çok teşekkür ederim, benim gibi yetkin olmayan kişiler için iç ferahlatıcı ve yol gösterici içerikler oluşturmuşsunuz. Diğer videolarınızdaki life time panel kontrolü bulutlanma tarzı panel şikayetlerini de izledim ona göre de teknik servisle bir süreç yürüteceğim kazasız belasız bir ürün olur umarım.

Son düzenleme:
Merhabalar, ben de @Adem Helvacı beyin youtubedaki shorts videosu sayesinde haberdar oldum indirimden, bugün siparişi geçtim 14 iş günü içerisinde ulaşacakmış. Ürün ulaştıktan sonra bir geri bildirimlerimi sizlere de ileteceğim. Tv konusunda tarafsız ve rehber niteliğinde içerikleriniz için de @Adem Helvacı çok teşekkür ederim çok yetkin olmayan kişiler için iç ferahlatıcı ve yol gösterici içerikler olmuş. Diğer videolarınızdaki life time panel kontrolü bulutlanma tarzı panel şikayetlerini de izledim ona göre de teknik servisle bir süreç yürüteceğim kazasız belasız bir ürün olur umarım.
Size de ''Güzel günlerde kullanınız'' demek düşer bize.

Bulutlanma şikayetleri olmayan mutlu geri dönüşlerinizi bekliyoruz :ok

Evet bu tam anlamı ile bir bulutlanma sorunudur.

Kulüpteki diğer arkadaşlarımız kendi homojen görünen fotolarını örnek olarak paylaşabilirsek, dostumuzun firmaya gittiğinde elinde ciddi koz olur.

İşte kulüp başlığı altında toplanmanızı rica etme nedenime en basit örneklerden birisi bu.

Eğer Homojen görseller buraya paylaşılabilirse bu dostumuz ''Bakın kardeşim diğer tüm kullanıcılarda bu sorun yok, bende var'' deme şansı tanıyacaktır kendisine.
@Adem Helvacı hocam ve arkadaşlar tekrardan herkese merhaba.
Hocam yaşadığım bulutlanma sorunuyla ilgili bugün samsung müşteri hizmetleriyle iletişime geçip, değişim talebimi ilettim.
Değişim olabilmesi için yetkili servisinde gelip var olan sorunu görüp, değişim için onay vermelerini söylediler ve servis kaydı açtılar. Müşteri hizmetleri yetkili servisinde değişime karar verdiğinde öncelikle var olan TV'yi götürüp sonrasında yeni TV'nin gönderileceğini söylediler.
Hocam kafamda bazı soru işaretleri kaldı malesef. Sizle ve diğer arkadaşlarla paylaşmak isterim.
1) Servis gelip değişime karar verdiklerinde yeni gelen tv'nin gerçekten sıfır tv(revizyonlu olmayan, vb) olduğunu anlayabilir miyiz? ( Cihazın seri numarasıni biyorum)
2) Yetkili servis değişime karar vermeyip işi yokuşa sürmesi durumunda izleyebileceğim yol haritası nasıl olmalı?
Biraz uzattım belki hocam ama cevaplarsanız çok sevinirim.

Merhabalar,
İşim nedeniyle bir türlü geri bildirim yapamadım özür diliyorum.Adem abi bu 60bu8000 in bu boyutlara geldiğini görünce çok şaşırdım gerçekten ?
Kısaca kendi deneyimimi aktarıyorum çünkü çok detaylı paylaşılmış çoğu yazıda.Renk olarak kalite ara yüz olarak çok beğendiğimi söyleyebilirim.14 000 gibi bir fiyata çok doğru bir seçim olduğunu düşünüyorum.Eksi olarak bulutlanma problemi ben de yaşıyorum gönderip dülzettirmeye çalışasacağım buradan yine paylaşırım.Ses tatmim edecek seviyede muazzam denilmez ama kesinlikle yeterli özellikle ses takınıtınız da yok ise.Onun dışında ben her açıdan fiyatı dahilinde çok memnun kaldım diyebilirim.Tv kesin alın diyemiyorum kullanıcı profilinize uygun ise alın derim.not:bulutlanma problemi olmasa karanlık sahne performansı iyi seviyede diyebilirim.

@Adem Helvacı bey bu konuda bir oneriniz olabilir mi? Soundbar tavsiyesi alabilir miyim? Samsung da b450 ve b650ye baktim. Baska marka model oneriniz varsa memnun olurum.
Ses konusunda @aeronics çok daha nokta atışı bilgiler veriyor. Önce kendisinin önerilerini alırsak çok daha faydalı olur inanın :ok
Hatta sevgili Okan kardeşimizin önerilerini ilk mesaja revizyon olarak gireriz sizden sonra da Soundbar araştıracak olanlar için.

@Adem Helvacı hocam ve arkadaşlar tekrardan herkese merhaba.
Hocam yaşadığım bulutlanma sorunuyla ilgili bugün samsung müşteri hizmetleriyle iletişime geçip, değişim talebimi ilettim.
Değişim olabilmesi için yetkili servisinde gelip var olan sorunu görüp, değişim için onay vermelerini söylediler ve servis kaydı açtılar. Müşteri hizmetleri yetkili servisinde değişime karar verdiğinde öncelikle var olan TV'yi götürüp sonrasında yeni TV'nin gönderileceğini söylediler.
Hocam kafamda bazı soru işaretleri kaldı malesef. Sizle ve diğer arkadaşlarla paylaşmak isterim.
1) Servis gelip değişime karar verdiklerinde yeni gelen tv'nin gerçekten sıfır tv(revizyonlu olmayan, vb) olduğunu anlayabilir miyiz? ( Cihazın seri numarasıni biyorum)
2) Yetkili servis değişime karar vermeyip işi yokuşa sürmesi durumunda izleyebileceğim yol haritası nasıl olmalı?
Biraz uzattım belki hocam ama cevaplarsanız çok sevinirim.
İşte daha önce de yazdığım üzere yerli ile yabancı markalar arasındaki en temel farklardan birisi bu.
Neden hazır zaten geliyorken yanlarında ürün getirmiyolar ki?

1- Evet life time bölümünü açtırıp kontrol edebilirsiniz.
2- THH aracılığı ile Ayıplı Mal gerekçesi ile değişim talep eder o esnada tv yi kullanmaya devam edersiniz.

Merhabalar,
İşim nedeniyle bir türlü geri bildirim yapamadım özür diliyorum.Adem abi bu 60bu8000 in bu boyutlara geldiğini görünce çok şaşırdım gerçekten ?
Kısaca kendi deneyimimi aktarıyorum çünkü çok detaylı paylaşılmış çoğu yazıda.Renk olarak kalite ara yüz olarak çok beğendiğimi söyleyebilirim.14 000 gibi bir fiyata çok doğru bir seçim olduğunu düşünüyorum.Eksi olarak bulutlanma problemi ben de yaşıyorum gönderip dülzettirmeye çalışasacağım buradan yine paylaşırım.Ses tatmim edecek seviyede muazzam denilmez ama kesinlikle yeterli özellikle ses takınıtınız da yok ise.Onun dışında ben her açıdan fiyatı dahilinde çok memnun kaldım diyebilirim.Tv kesin alın diyemiyorum kullanıcı profilinize uygun ise alın derim.not:bulutlanma problemi olmasa karanlık sahne performansı iyi seviyede diyebilirim.
Sen yaptın abi :D
Sen baaa didin
Ben oğa didim
Sonra durum bu :kiskis

Merhaba @Adem Helvacı bey bu ürün için bir regulator öneriniz var mı?
En zından kendi testlerimizde kullandığımız Tunçmatik Regüline 600VA nın gayet düzgün çalıştığını yazabilirim.
Biz bu regülatöre 2 adet 55 ve 1 adet de 50'' tv bağlayıp aylarca çalıştırdık halen tıkır tıkır görevini yapıyor.
Geçen gün yine video kaydına aldım, Şebekedeki anormallikleri farketip aynı sabah iki kere çıkış gerilimini kesti regülatör.
Sonra bir baktık elektrikler 15 dakika sonra komple kesildi, meğerse Planlı(!) kesinti varmış.

O kadar planlı ki elektirkler kesilmeden evvel regülatör sistemin saçmaladığını iki kere anlayıp işini yapmış :)

İşte daha önce de yazdığım üzere yerli ile yabancı markalar arasındaki en temel farklardan birisi bu.
Neden hazır zaten geliyorken yanlarında ürün getirmiyolar ki?

1- Evet life time bölümünü açtırıp kontrol edebilirsiniz.
2- THH aracılığı ile Ayıplı Mal gerekçesi ile değişim talep eder o esnada tv yi kullanmaya devam edersiniz.
Cevapladığınız için sağolun hocam. Servisin gelmesinden sonrasındaki süreci burda sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Samsung'un kullanıcısına verdiği değeri ölçmüş olacağız. İnşallah mağduriyet yaşamadan bu süreci hep beraber atlatırız.

En zından kendi testlerimizde kullandığımız Tunçmatik Regüline 600VA nın gayet düzgün çalıştığını yazabilirim.
Biz bu regülatöre 2 adet 55 ve 1 adet de 50'' tv bağlayıp aylarca çalıştırdık halen tıkır tıkır görevini yapıyor.
Geçen gün yine video kaydına aldım, Şebekedeki anormallikleri farketip aynı sabah iki kere çıkış gerilimini kesti regülatör.
Sonra bir baktık elektrikler 15 dakika sonra komple kesildi, meğerse Planlı(!) kesinti varmış.

O kadar planlı ki elektirkler kesilmeden evvel regülatör sistemin saçmaladığını iki kere anlayıp işini yapmış :)
Adem abi Schneider akım korumalı priz ile bağladım ben tvyi. Te ne zaman tv alayım dediğimde görüp almıştım, dolap bekliyordu hatta. Regülatör aklıma hiç gelmedi, gelmezdi de görmesem. İstanbul'da gerekli midir mesela? Kırsal bölgelerde daha fazla oynaşma oluyor diye biliyorum da şehrin göbeğinde ne denli gerekir sence bu? Açıkçası görünce direk sordum araştırmadım hiç :LOL:

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri