Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Televizyon Samsung QN90D mi? TCL C855 mi?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
Ekranın bu kadar büyük olması maalesef bu ihtimalleri artırıyor. Aktif izlemede çok rahatsız etmiyorsa o kısma pek takılmayabilirsiniz. Ölü pikseli de yakından görüyorsanız vardır ve problemdir. Öte yandan bu paralara böyle bir televizyon alıp bu sonuçlarla karşılaşmak ne kadar kabul edilebilir bu da var.
kesinlikle can sıkıcı .birebir değişim talep edeceğim büyük ihtimalle. ya da para iadesi talep edilirsen 65 inç'e düşerek lg oled tavsiyeniz olur mu? özellikle model öneriniz var mıdır? (ayrıca güncellemeleri bildireceğim herkesin faydalanması için. nihai sağlam televizyona kavuşunca da detaylı inceleme konusu açacağım)

Haklısınız. Eğer eşim ille de LG, Samsung istemeseydi belki daha basit bir tv de yeterdi bize.
Grundig, Vestel gibi.
Marka ve modelde hiç problem yok. LG, Samsung isteği de makul. Ama 75 inçlere çıkınca bu ihtimaller artıyor. Yine de bu model için bahane değil diyorum. :)

kesinlikle can sıkıcı .birebir değişim talep edeceğim büyük ihtimalle. ya da para iadesi talep edilirsen 65 inç'e düşerek lg oled tavsiyeniz olur mu? özellikle model öneriniz var mıdır? (ayrıca güncellemeleri bildireceğim herkesin faydalanması için. nihai sağlam televizyona kavuşunca da detaylı inceleme konusu açacağım)
Gelecek ürün sorunsuz gelirse bire bir değişim talep edebilirsiniz. Sonra duruma göre yine bilgi vermeye çalışırız zaten.

Bizdeki 65 inç. Galiba 65 üstünde sıkıntılar artıyor ve kaliteyi korumak güçleşiyor.
Mühendislik ile ilgili mi bu sorunlar tam bilgim yok
Elbette, ekran büyüyor, arka plandaki ledlerin yerinde sabit tutulması zorlaşıyor. Mini Led, OLED ve Micro Led modellere zamanla geçmek lazım. :)

Rica ederiz, ne demek. Siz de iyi ki varsınız. ☺️ 🙏
Son bir şey danışmak istiyorum bu konuda. ürün değişimi veya para iadesi için muhatap Samsung mudur? Yoksa Amazon mu? Servis samsung'a bildirdi. Aradım haber bekleyin dediler. Bu arada amazon ile görüşmeli miyim diye sordum siz bilirsiniz diyorlar :)

Son bir şey danışmak istiyorum bu konuda. ürün değişimi veya para iadesi için muhatap Samsung mudur? Yoksa Amazon mu? Servis samsung'a bildirdi. Aradım haber bekleyin dediler. Bu arada amazon ile görüşmeli miyim diye sordum siz bilirsiniz diyorlar :)
Amazon üzerindeki satıcı kimdi? Amazon'un kendisi mi Samsung mu?

Öncelikle muhatabınız satıcı elbette.
Samsung'tan aradılar TV yenisi ile değişecek. Gelince güncelleme ve inceleme yapacağım. Bu arada 75 inç tv'yi duvara asmayı önerir misiniz? Çocuğun üstüne devrilmesinden korkuyorum ancak araştırdığım kadarıyla duvara asmada da problem var. Duvar kiremit duvar bu arada. Fikirlerinizi alabilir miyim sizlerin rica etsem.

Samsung'tan aradılar TV yenisi ile değişecek. Gelince güncelleme ve inceleme yapacağım. Bu arada 75 inç tv'yi duvara asmayı önerir misiniz? Çocuğun üstüne devrilmesinden korkuyorum ancak araştırdığım kadarıyla duvara asmada da problem var. Duvar kiremit duvar bu arada. Fikirlerinizi alabilir miyim sizlerin rica etsem.
@İlteriş Yılmaz üstteki mesaj ilaveten: Duvara asmayı önerirseniz, kiremit duvara dediğim gibi 75 inç (35 kg) TV'yi ağır yük dübeli ile mi yapmak gerekir veya kimyasal dübel mi kullanmalıyım?

Açıkçası bu konuda yıllarca bu işi yaptığı için @Adem Helvacı 'nın daha iyi yorum yapacağını düşünüyorum.
@İlteriş Yılmaz Duvar delikli tuğla, alçı var duvar yüzeyinde klasik yeni duvarlar gibi. TV 35 kg yaklaşık, 75qn90d, bu bilgilerle ne önerirsiniz hocam, dübel ve yöntemle ilgili olarak? tv nin sarsıntıda düşmesini istemediğim için duvara asmak istiyorum. kemer gibi olan askı aparatlarını gördüm ama onlar sadece öne devrilmesini engelleyecek. arkaya duvara doğru düşmesini engellemeyecek. Duvar askısı önerilmiyorsa veya duvara asmaktan başka çözüm önerisi varsa onu da bilmek isterim. Bilgilendirebilirseniz çok sevinirim hocam @Adem Helvacı şimdiden teşekkür ediyorum.

Duvarın sıva mukavemeti önemli olmakla birlikte bu tarz özel durumlarda ben senelerce burgu dübel de kullandım. Yine de konu sadece dubel ile ilgili değil aynı zamanda montajı yapanın bilgi birikimi çok önemli zira duvara deleceği deliğin açılarını da iyi değerlendirmeli.

Yine kendimden örnek verecek olursam hiçbir zaman delikleri düz delmem ben.

Yatay diktörtgen bir duvar montaj aparatı düşünün metal, en dış dört deliği mutlaka dış bükey açılarla delerim.
Mesela sağ üst vida deliğini delerken matkabın tetik kısmını merkeze dğru yatırırım ki uç kısmı duvarda aılı bir delme ile gitsin. Bunu 4 köşede de uygularım böylece duvarın sıvası da duvarın kendisi gibi mukavemet sağlar ve yük de eşit dağılmış olur.

Merkez vidaları atarken ise çapraz açı vermem, üsttekini delerken matkabın dibini aşağı, alttakinbi delerken matkabın dibini yukarı kaldırırım böylece hiçbir suretle aparatın vidalar ile birlikte duvardan sökülüp gelme olasılığı mümkün olmaz.

Buna benzer birçok taktik uygulanabilir ancak en önemlisi mutlaka montajı yapanın konuya hakimiyetidir.

Duvarın sıva mukavemeti önemli olmakla birlikte bu tarz özel durumlarda ben senelerce burgu dübel de kullandım. Yine de konu sadece dubel ile ilgili değil aynı zamanda montajı yapanın bilgi birikimi çok önemli zira duvara deleceği deliğin açılarını da iyi değerlendirmeli.

Yine kendimden örnek verecek olursam hiçbir zaman delikleri düz delmem ben.

Yatay diktörtgen bir duvar montaj aparatı düşünün metal, en dış dört deliği mutlaka dış bükey açılarla delerim.
Mesela sağ üst vida deliğini delerken matkabın tetik kısmını merkeze dğru yatırırım ki uç kısmı duvarda aılı bir delme ile gitsin. Bunu 4 köşede de uygularım böylece duvarın sıvası da duvarın kendisi gibi mukavemet sağlar ve yük de eşit dağılmış olur.

Merkez vidaları atarken ise çapraz açı vermem, üsttekini delerken matkabın dibini aşağı, alttakinbi delerken matkabın dibini yukarı kaldırırım böylece hiçbir suretle aparatın vidalar ile birlikte duvardan sökülüp gelme olasılığı mümkün olmaz.

Buna benzer birçok taktik uygulanabilir ancak en önemlisi mutlaka montajı yapanın konuya hakimiyetidir.
Adem Bey çok teşekkür ediyorum dönüt ve ustalığınızı paylaştığınız için. Verdiğiniz bilgiler çok kıymetli. Hem doğru anladığımızın teyidi hem de bu işleri sevdiğim ve foruma katkı olması için birkaç çizim yaptım. Farklı açılardan da görünümlerini yaptım. Benim gibi bu işi yapacak ve forumu tarayacak arkadaşlara da araştırma süreçlerinde bir kılavuz olur. Eğer yanlış anlaşılan bir açılanma varsa dönüt verirseniz şekli doğrusuyla değiştirim. Tekrar çok teşekkürler vaktiniz ve ustalık paylaşımınız için. @Adem Helvacı
Siyah Dikdörtgen tv askı aparatımız temsili, oklar dübelleri temsil ediyor, üç boyutlu şekilde modelledim.
askı aparatı_v1.webp
Şekil 1. Karşıdan bakış (üç boyutlu olması adına z-ekseni etrafında pozitif (hafif sağdan) açılanmalı bakış hizası)

İkinci görsel: Karşıdan bakış dübellerin açılanmasını görmek için
askı aparatı v1_hafif açılı karşıdan bakış.webp
Şekil 2. Karşıdan bakış.

Üçüncü görsel:
Ortadaki dübellerin açılanmasının daha rahat görünmesi için çapraz bakış.askı aparatı v1_sol arka çapraz bakış.webp Şekil 3. Askının Sağ tarafından Çapraz Bakış

Dördüncü görsel: Tam yandan bakış z-ekseni boyunca olan açılanmanın net görülebilmesi için
askı aparatı v1_tam yandan bakış.webp
Şekil 4. Tam yandan (y-ekseninden) duvara sağ yanağımızı koyarak aparata bakış.

1 aydır 65c855 tv kullanıyorum, son sürümü şuan v420 ama motion smoothing iyi çalışmıyor. Test versiyonu usb flash ile v999-12 sürümüne güncelledim ve çok daha iyi oldu. Memnunum çok akıcı. Tek eksi diyebileceğim yanı gündüz karanlık sahnede ekran mat olmadığı için tv karşısında pencere varsa yansımayı görebiliyorsun. Mat ekranında kötü yanları var o yüzden gözüme pek gelmiyor. Doğru ayarlamalarla çok keyifli bir tv oluyor.
Bende 755 aldım ama halen doğru düzgün görüntü ayarlarını oturtamadim. Sinema moduna birkaç modifiye ile güzel birsey çıkıyor ortaya ama atıyorum maç izlerken yetersiz kalıyor yada titreme yapıyor. Dediğiniz sürümü yüklemek yerine bekleyim diyorum daha yeni aldım kurcalarken bozmayalim

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri