Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Self Cleaning Kurutma Makinesi Hakkında

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mecanica
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Mecanica

Meraklı
Meraklı
Marka Model Bilgisi
Siemens WQ45B2
Merhaba arkadaşlar. Siemens WQ45B2 ile ilgili bir sorum olacak. Bu kuruma makinesi kendi kendi temizleyen model olarak geçiyor.
Bunlar için periyodik servis bakımı gerektiğini söyleyenler var. Ancak satıcı bunun bakım sözleşmesi satmak için işin bahanesi olduğunu, makinenin çekmecede biriktirdiği su ile kondenseri yıkadığını ve servis gerekliliği olmadığını söylüyor. Bunun aslı nedir? Bunu alsam gerçekten servis çağırmadan kullanabilir miyim?

Bu yaptığınız işlem teknik bir işlem. Sökülmez dememdeki amaç, rutin temizlik işlemi olmadığı için. Ona bakarsanız kazanı aşağı da indirirsiniz bütün makineyi de sökersiniz. Son kullanıcının yapacağı bir işlem ile tekniği karıştırmak doğru değil.
Beril Hanım, hani derler ya eli tornavida tutanın yapabileceği bir iş diye. Belki benzer şekilde kolay bişekilde sökülüyor da olabilir. Video gelsin bi bakalım nasılmış.(y)

Beril Hanım, hani derler ya eli tornavida tutanın yapabileceği bir iş diye. Belki benzer şekilde kolay bişekilde sökülüyor da olabilir. Video gelsin bi bakalım nasılmış.(y)
Elbette yapılabilir, yapılamayacak hiçbir şey yok. Gelen teknik personel de bir insan sonuçta. Ancak bu bahsedilen temizlik sizin rutinde her üç kurutma sonrası yapacağınız bir işlem olamaz diye dedim. Sonuçta bahsedilen tırnak bu kadar tak çıkar olayına gelemez. Gelse zaten açılan bir kapak yaparlardı. O zamanda da self cleaning olayı ortadan kalkıyor.

Bu yaptığınız işlem teknik bir işlem. Sökülmez dememdeki amaç, rutin temizlik işlemi olmadığı için. Ona bakarsanız kazanı aşağı da indirirsiniz bütün makineyi de sökersiniz. Son kullanıcının yapacağı bir işlem ile tekniği karıştırmak doğru değil.
yahu 4 tane tırnak var ustalık isteyen bir iş değil.

Elbette yapılabilir, yapılamayacak hiçbir şey yok. Gelen teknik personel de bir insan sonuçta. Ancak bu bahsedilen temizlik sizin rutinde her üç kurutma sonrası yapacağınız bir işlem olamaz diye dedim. Sonuçta bahsedilen tırnak bu kadar tak çıkar olayına gelemez. Gelse zaten açılan bir kapak yaparlardı. O zamanda da self cleaning olayı ortadan kalkıyor.
zaten self clean cihazlar manuel cihazlar kadar sık temizlik istemiyor.Sıradan cihazlar 5 aysa selft clean olanlar 12 aydan fazla sürede temizlik ister .

sadece ben değil donanım haber de self clean alan neredeyse herkes söktü temizledi.Yani bsh grubu olan self clean olan modeller şuan sağlamlık uzun ömürlülük olarak en iyisi.Ama bir algıdır çıktı periyodik bakım gerekir diye öyle gitti .Gelen servis bile yok abi öyle birşey tam tersi bu özellik olmayanlar daha sık bakım istiyor dedi.

Beko marka 4 yıllık bir kurutma makinesini var evimizde Manuel temizlik yapılan daha bakım filan yaptırmadık ihtiyaç duymadık. Ancak bsh grubundan ürün bakarken bütün satıcıların dediği senelik bakım yaptırmanız gerekiyor bu ürünlere. Hem daha fazla para verip hemde abonelik gibi bakıma para vermek bana mantıklı gelmedi. Yarın öbür gün bir sıkıntı olduğunda aynı bsh bunun bakımlarını biz yapmamışız diyip garanti dışı bırakır mı bilinmez burası Türkiye sonuçta.

Beko marka 4 yıllık bir kurutma makinesini var evimizde Manuel temizlik yapılan daha bakım filan yaptırmadık ihtiyaç duymadık. Ancak bsh grubundan ürün bakarken bütün satıcıların dediği senelik bakım yaptırmanız gerekiyor bu ürünlere. Hem daha fazla para verip hemde abonelik gibi bakıma para vermek bana mantıklı gelmedi. Yarın öbür gün bir sıkıntı olduğunda aynı bsh bunun bakımlarını biz yapmamışız diyip garanti dışı bırakır mı bilinmez burası Türkiye sonuçta.
Kullanma kılavuzunda yazmıyor mu?

Bizim esnaf ne sattığını ne kadar biliyor ki buna inaniyorsunuz hocam.Yok öyle birşey.

Ekli dosyalar

• 4698b7bdf89c258b0b640e430232bf4a.jpeg
    4698b7bdf89c258b0b640e430232bf4a.jpeg
    45.8 KB · Görüntüleme: 47
  • 764e1eeb3f55157534d34dbf98667772.jpeg
    764e1eeb3f55157534d34dbf98667772.jpeg
    32.2 KB · Görüntüleme: 38
  • 8d770b84f3279bca23834bbf74a39bf0.jpeg
    8d770b84f3279bca23834bbf74a39bf0.jpeg
    35.2 KB · Görüntüleme: 43
Merhaba,
Malesef Electrolux kurutma makinemin aldıktan 1.5 yıl sonra bakıma gitmesi nedeniyle yaptığım bir dizi araştırma sonucu aranıza katıldım:) Problem sadece bizde mi yoksa genel bir durum mu diye merak etmiştim fakat gördüğüm kadarıyla kondanserli cihazlarda sorun ortak. 5 kişilik aile olarak haftada 3 gün kullanıyoruz. Aslında makinenin kurutma performansı ve çamaşırlara davranışı açısından hiç bir şikayetimiz yok. Filtresini her kurutma sonrasında, kondanseri ise 2-3 kurutmada bir yanında verilen aparat ile tarayıp elektrikli süpürge ile çektirdiğim halde 1.5 yıl dayanabildi. Temizlik ücreti de 2500TL. Siemens veya Bosch olsaydı da sonuç böyle mi olurdu beni bilgilendirirseniz çok sevinirim. Aksi halde her yıl bu bakım ücretini ödeyecek gibi duruyorum.

Bu durumda "self cleaning servis gerektirir" yerine "Hepsi servis gerektirir, self cleaning daha uzun süre kullanım sonrası servis gerektirir" demek mi işin doğrusu? Ama diğerinde bizim temizlediğimiz konderser için servis neden hala gerekli orasını hiç anlamadım doğrusu.
2,5 yıllık profilo var ,
Kışa girerken
kombi bakımına gelen aynı zamanda beyaz eşya tamir işi yapan arkadaşa bakımını yaparmısın diye sordum servis harici kimseye makineyi dağıttıkları diye tavsietti o günlerde yeni çamaşır makinesi almıştım kurutma makinenin üstünde sadece sökme takma ücreti 1700 tl istediler 2100 tlye bakıma gönderdim çalışma sesi baya değişmiş şekilde geldi
Bakımda Sadece kaba temizlik değil bütün parçaları yağlıyor
Yer sorununuz yoksa makineyi üzerine monte ettirmeyiniz bel sağlı ve herhangibi arıza sökülmesi durumunda rahat edersiniz

Merhaba,
Malesef Electrolux kurutma makinemin aldıktan 1.5 yıl sonra bakıma gitmesi nedeniyle yaptığım bir dizi araştırma sonucu aranıza katıldım:) Problem sadece bizde mi yoksa genel bir durum mu diye merak etmiştim fakat gördüğüm kadarıyla kondanserli cihazlarda sorun ortak. 5 kişilik aile olarak haftada 3 gün kullanıyoruz. Aslında makinenin kurutma performansı ve çamaşırlara davranışı açısından hiç bir şikayetimiz yok. Filtresini her kurutma sonrasında, kondanseri ise 2-3 kurutmada bir yanında verilen aparat ile tarayıp elektrikli süpürge ile çektirdiğim halde 1.5 yıl dayanabildi. Temizlik ücreti de 2500TL. Siemens veya Bosch olsaydı da sonuç böyle mi olurdu beni bilgilendirirseniz çok sevinirim. Aksi halde her yıl bu bakım ücretini ödeyecek gibi duruyorum.
Sonuç değişmiyor belli bir süre sonra bütün yollar servise çıkıyor

Sonuç değişmiyor belli bir süre sonra bütün yollar servise çıkıyor
Cevap için teşekkür ederim. Sanırım bu acıyı her yıl çekeceğiz. En azından Siemens-Bosch size yıllık bakım için kurulum esnasında önden teklifte bulunmuşlar. Bizde öyle bir teklif te olmadı. Gerçi teklif etselerdi buna kızabilirdim, emin değilim :)

Cevap için teşekkür ederim. Sanırım bu acıyı her yıl çekeceğiz. En azından Siemens-Bosch size yıllık bakım için kurulum esnasında önden teklifte bulunmuşlar. Bizde öyle bir teklif te olmadı. Gerçi teklif etselerdi buna kızabilirdim, emin değilim :)
Bakım zamanı müşteri hizmetlerini ararsanız yönlendiriyorlar
Hayır teklif olmadı
Yeni makina aldım sökme takma ücreti çıkardılar bende bu ücreti ödemek yerine bakım fiyatı aldım sadece sözleşmeli isteyip istemediğimi sordular 1 ,2 yıllık rakamları şimdi hatırlayamadım sözleşmesi istedim 500 tl gibi pahalılıydı ertesi gün Eskişehir den servisten aradılar müşteri hizmetleri nin verdiği 3 rakamdan da daha uygun fiyat verdi ödemeyi aldılar makineyi söküp götürdüler hem yeni çamaşır makinesi nin kurulumunu yapıp kurmayı montajladılar
Gerçekten çek fark etti
Çok gözde büyütülecek bir şey değil

Merhaba,
merhabalar bizde Siemens self clean kondenserli kurutma makinesi var.Tam 1. yılını doldurdu eşimle sökelim dedik ,zira sökmesi biraz zor ama dikkatlice davranılırsa kolay şekilde sökülüyor kapak.İlginçtir ki tertemiz çıktı alet kendisini çok başarılı şekilde temizlemiş 1 yıldır.Yani herhalde 5 yılı geçer bakım yaptırmamız.

Ekli dosyalar

• IMG_20241227_202805.webp
    IMG_20241227_202805.webp
    65.1 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_20241227_202810.webp
    IMG_20241227_202810.webp
    47.9 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_20241227_203506.webp
    IMG_20241227_203506.webp
    159.2 KB · Görüntüleme: 12
  • IMG_20241227_202918.webp
    IMG_20241227_202918.webp
    170 KB · Görüntüleme: 11
  • IMG_20241227_202828.webp
    IMG_20241227_202828.webp
    141.2 KB · Görüntüleme: 12
  • IMG_20241227_202922.webp
    IMG_20241227_202922.webp
    232.9 KB · Görüntüleme: 17
merhabalar bizde Siemens self clean kondenserli kurutma makinesi var.Tam 1. yılını doldurdu eşimle sökelim dedik ,zira sökmesi biraz zor ama dikkatlice davranılırsa kolay şekilde sökülüyor kapak.İlginçtir ki tertemiz çıktı alet kendisini çok başarılı şekilde temizlemiş 1 yıldır.Yani herhalde 5 yılı geçer bakım yaptırmamız.
Elinize sağlık. Peki kondenser haricinde tüy toplanması olmamış mıdır diye düşünmeden edemedim.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri