Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Siemens Kurutma Makinası E 56 Sorunu Hakk.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

mcannibal

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Siemens WT46W261TR/20
Merhabalar , Siemens WT46W261TR/20 model kurutma makinam dünden beri E56 kodu hatası vererek çalışmamakta. Ürün Self cleaning conderser özellikli olduğu için ısı pompası tarafı temizlenememekte. Bu hatayı bu modelde yaşayan başka tüketici var ise ve de çözümünü biliyor ise ; paylaşabilir mi rica etsem ? Teşekkürlerimle

Ürünün kapağındaki hav filtresini temizleyin. O filtrenin oturduğu yerde sensör varsa onu da zarar vermeyecek bir bez ile temizleyin. Buna rağmen devam ederse muhtemelen iç kondanser tıkanmıştır. Servise bakıma gitmesi gerek.

Ürünün kapağındaki hav filtresini temizleyin. O filtrenin oturduğu yerde sensör varsa onu da zarar vermeyecek bir bez ile temizleyin. Buna rağmen devam ederse muhtemelen iç kondanser tıkanmıştır. Servise bakıma gitmesi gerek.
Öncelikle değerli dönüşünüz için teşekkür ediyorum. Dediklerinizin hepsini yaptım maalesef yine aynı..Hatta en son çare prizden çıkarıp belli bir süre sonra takmayı bile denedim... Son çare conderserin olduğu yeri manuel olarak açıp basınçlı hava ile temizlemek olarak düşünüyorum ( gerekli teçhizatlar bulunmakta ) fakat dediğiniz gibi hiç istemesem de en son çare servis çağırmak... 8 senelik ek bakım almıştım 8 sene 2 ay sonra hata verdi, nasip ....

Öncelikle değerli dönüşünüz için teşekkür ediyorum. Dediklerinizin hepsini yaptım maalesef yine aynı..Hatta en son çare prizden çıkarıp belli bir süre sonra takmayı bile denedim... Son çare conderserin olduğu yeri manuel olarak açıp basınçlı hava ile temizlemek olarak düşünüyorum ( gerekli teçhizatlar bulunmakta ) fakat dediğiniz gibi hiç istemesem de en son çare servis çağırmak... 8 senelik ek bakım almıştım 8 sene 2 ay sonra hata verdi, nasip ....
Aslında bir görüşseniz belki müşteri memnuniyeti açısından ücretsiz bakıma sokabilirler madem 2 ay geçmiş üzerinden. Ha sokmazlarsa ve elinizden geliyorsa makineyi komple dağıtın. Hep toz dolmuştur içini güzelce temizleyin. Kondanseri de basınçlı su ile yıkamanız gerek hava çare olmaz.

Aslında bir görüşseniz belki müşteri memnuniyeti açısından ücretsiz bakıma sokabilirler madem 2 ay geçmiş üzerinden. Ha sokmazlarsa ve elinizden geliyorsa makineyi komple dağıtın. Hep toz dolmuştur içini güzelce temizleyin. Kondanseri de basınçlı su ile yıkamanız gerek hava çare olmaz.
Dediğiniz gibi dün, müşteri temsilcisi ile görüştüm fakat maalesef 1 gün bile geçse oralı olmuyorlar. Dağıtmadan sadece konderseri açıp hav fitre tarafından uzatacağım flexible hortumlu hava ile hem arkadan hem önce yumuşak vuurşlarla tozu alıp akabinde yumuşam kbaşlı fırça ile temizlemeyi düşündüm. ( İki katlı olarak monteli ; altta yıkama üstte kurutma ) O zaman bir karar vermem gerekecek. :)

Geçenlerde sanki burada birisi bu tarz kurutma makinesi sorunsalı için bir video eklemiş bu aparatı alıp kesim işleminden sonra onu takabilirsiniz demişti... şimdi o konuyu / yazıyı bulamıyorum..Ya da yanlış yere bakıyorum...
Herşey için teşekkürler

Dediğiniz gibi dün, müşteri temsilcisi ile görüştüm fakat maalesef 1 gün bile geçse oralı olmuyorlar. Dağıtmadan sadece konderseri açıp hav fitre tarafından uzatacağım flexible hortumlu hava ile hem arkadan hem önce yumuşak vuurşlarla tozu alıp akabinde yumuşam kbaşlı fırça ile temizlemeyi düşündüm. ( İki katlı olarak monteli ; altta yıkama üstte kurutma ) O zaman bir karar vermem gerekecek. :)

Geçenlerde sanki burada birisi bu tarz kurutma makinesi sorunsalı için bir video eklemiş bu aparatı alıp kesim işleminden sonra onu takabilirsiniz demişti... şimdi o konuyu / yazıyı bulamıyorum..Ya da yanlış yere bakıyorum...
Herşey için teşekkürler
Eğer @Pitbull abimizin Altus kurutmasını kastediyorsanız o cihaz self cleaning condenser özelliğine sahip değil. Yani o sol alt açılıyor. Ama Arçelik oraya filtre koymamış. Abimizde oraya orijinal bir Arçelik filtre alıp taktı kondanser erken kirlenmesin diye. Tekrar ediyorum eğer siz dağıtacaksanız muhakkak komple dağıtın sadece kondanseri temizleyip bırakmayın. Cihaz 8 yıllık onun her yeri toz dolmuştur. İçteki kompresörün etrafını falan sarmıştır toz. Bu da kompresörün ısısının artmasına ve ömrünün kısalmasına sebep olur. Ha geri toplayamam çekincesi varsa servise verin onlar halletsin. Tercih sizin.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri