Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Su arıtıcı tavsiyesi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tamir Masası

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
2500 tl
Marka Model Bilgisi
yok
merhaba arkadaşlar köy yerinde oturuyorum bizim sularımız biraz kokuyor ve sağdan soldan su taşımak zorunda kalıyorum. evde eşim ve ve iki çocuğum var bu kriterlere göre hangi marka hangi model su arıtıcısı kullanmalıyım?

merhaba arkadaşlar köy yerinde oturuyorum bizim sularımız biraz kokuyor ve sağdan soldan su taşımak zorunda kalıyorum. evde eşim ve ve iki çocuğum var bu kriterlere göre hangi marka hangi model su arıtıcısı kullanmalıyım?
Size yakın teknik servisi ya da bayisi olan yerlere bakabilirsiniz, sonuçta tak bırak tipi cihazlar değil filtresi de değişiyor, internette parça parça satılanlar da var ben uğraşırım derseniz onları da alabilirsiniz, bizde İhlas Cebilon Unique modeli var bayadır kullanıyoruz, çayda denemedim ama kahve demliyorum aktif olarak çıktısı güzel suyun, içimi de güzel. Filtrenin tanesi şuan 550 tl gibi bir fiyattaydı ama hepsinin ayrı ömrü var bilmiyorum köy suyu ne kadar sertlikte su çok sert olursa filtre ömrü o kadar azalıyor, buna ek çamur falanda oluyorsa şebekede o da ömrü azaltır.

kireç yapıyor baya
O zaman alın zaten farkediyor su kalitesi, bizim burada şebeke suyu 550 ppm oluyor bazen, neye koysam taş gibi kireç yapar onu arıtıp 45-50 ppm arası bir değere düşürüyor, önemli olan evinize yakın bir servisi olsun, arızada, filtre değişiminde falan gelip baksın, İhlas o konuda güzel burada, bugün servisi arasam akşamüstü gelir yapar gider

halil bey bu cihazlarda atık su oluyormuş. yani siz bir bardak suyu arıtanakadar iki bardak suda dışarı atıyormuş. bu bir israf değil mi?
İsraf ama ters osmozda israf kaçınılmaz yapısı gereği öyle, şişelenmiş sularda da ne israflar oluyor ama biz görmüyoruz, direk çeşmeden de içilmiyor artık şebekeler berbat nerede hangi depoda beklediği hangi borudan geçtiği belli değil, koku da var diyorsunuz kokunun sebebi ne o da bilinmez, bulunduğunuz ilçenin belediyesine bir kayıt oluşturun bence bi numune alsınlar, belki ana şebekede bakteri falan filan vardır, ev eskiyse su tesisatı demir borudur o da koku yapabilir

Su arıtma cihazlarında en çok rahatsız eden konuların başında su israfı herkesin dilinde ve haklılar , asla itiraz etmem fakat diğer yandan bazı söylenmeyen gerçeklere de dikkat çekmek isterim.

Öncelikle su arıtma cihazı kullanan birisi olarak biz atık su işini bahçemizi sulamaya kanalize edip sözdük yani bizim arıtıcıdan çıkan atık su bahçe toprağına gidiyor.

Buna da itiraz ediliyor ''onda vitamin mineral kalmamıştır'' şeklinde yalnız DOĞA ile biraz içiçe olanlar bu suyun da o toprak için bir nimet olduğunu gayet iyi biliyorlar.

Dikkat çekilmesi gereken husus ise DAMACANA suların yıkanması esnasında tüketilen su.

Evet bu damacanalar dolum tesislerine gittiklerinde makinelerdne geçiyor yıkanması için. Sizce her bir damacananın gerçek anlamda steril halen ulaşması için ne kadar su tüketiliyordur ve bu sizce sadece sumudur? Dezenfekte etmek için kimyasal da dahil edilen bu suların geri dönüşümü mümkünmüdür? Bu atık sular doğaya salındığında içerdiği kimyasallar nedeniyle yine çevre için olumsuz bir etki değilmidir?

Bu damacanaları evlerimize getirmek için kullanılan motor ve arabaların yaktığı şey petrol değilmidir?
Petrol yakıp gereksiz sıcaklık ve sera gazı üretmiyormudur?
Damacanaların kendisi Plastik olduğuna göre bu da bir çevresel atık değilmidir?
Damacanaların serin ortamlarda beklemediğini bildiğimize göre yeri geliyor 50 derece güneş altınd abekleyen damacanaların temas halinde olduğu plastik bizi zaman içerisinde Kanser etmiyor mu?
Kanser tedavisi için harcanan milyon dolarları bir kenara bırkatım, o ilaçların üretimi için kimya tesislerinde milyonlarca galon dünya temiz su kaynaı heba edilmiyor mu?

Sakın bana ''yahu altı üstü bir damacana suyu nereye bağladın'' demeyin dostlar, bira zoturıp düşündüğünüzde şuraya benim yazdığımın iki katı olumsuz etki bulursunuz o su israfı denen atık suyu düşünene kadar.

Geçen hafta su arıtma cihazının analizini Çevre Sağlığı Merkezine teslim ettik. Birkaç güne kadar sonuçlarını sizlere paylaşacağız.

Selamlar,
Haziran ayında https://www.cleanmaster.com.tr/clean-master-premium-pompasiz-6-filtreli-su-aritma-cihazi-12-lt Adem beylerin de incelediği ve kullandığı bu cihazdan aldım henüz bir sıkıntı yaşamadım hatta INCELERIZ10 kodu ile sipariş te ekstra %10 indirim yapıyorlar. Ben aldığimda fiyat 1800 TL civarıydı geçen haftalarda 6.500 TL ye kadar çıktığını gördüm şimdi 3.000 ler civarına düşmüş indirimle falan sizin bütçeye yaklaşırı gibi duruyor. Danacana 55 TL lere çıkınca bu hafta Annem için bir tane daha sipariş vermeyi düşünüyorum.

Çeşme suyu ve arıtılmış su anlık değerlerimde bunlar.

1692216607611.jpeg
1692216620043.jpeg
1692216633922.jpeg
1692216647662.jpeg

arkadaşlar clean master aldım ogünden beri whatsapp ileişim kuruyorum. ama halen daha servisi gelmedi. kurulumu yapmadılar. şimdide iki gündür whatsapp ları kapalı sanırım ne telefon nede whatsapp bi türlü irtibat kuramıyorum bu şahıslarla ne yapabilirim sizce? @Adem Helvacı

Üzüldüm, iletişimde bir sorun yaşamamıştım. İzmir de montaj konusunda da bir sıkıntı olmamıştı. Umarım sorununuz hızla çözülür.

merhabalar. BMS Markasından şaşmayın biraz pahalı ama gerçekten işe yarıyor. senelerdir içme suyumuzu dahi bundan karşılıyoruz.

arkadaşlar clean master aldım ogünden beri whatsapp ileişim kuruyorum. ama halen daha servisi gelmedi. kurulumu yapmadılar. şimdide iki gündür whatsapp ları kapalı sanırım ne telefon nede whatsapp bi türlü irtibat kuramıyorum bu şahıslarla ne yapabilirim sizce? @Adem Helvacı
Oooo bu çok büyük sıkıntı.
Hemen sevgili @İlteriş Yılmaz kardeşimizi etiketleyelim. Anında çözer konuyu.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri