Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi TCL 58P633 SES REZALETİ

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

takunya

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
140000
Marka Model Bilgisi
TCL 58P633/58P635
dostlar bu forumdaki birçok tavsiye ışığında tcl 58p633 aldım
ama 14 bin tl verip o kadar kötü bir ses sistemine sahip olmak gerçekten beni aşırı üzdü ve çok hayal kırıklıgına uğrattı
ses arkadan geliyor ve çok boguk geliyor yani bu durumda bütün seyir zevkinizi alıyor .

bu tvyi alacak arkadaşlar varsa bunu en az 1 - 2 bin tlyde tv altına bir stereo hoparlörde almanız gerekecek.
iade ve benzeri işlerlede uğraşmak istemiyorum çünkü bim den aldım ve iadede canımı çok sıkacaklardır . kutusu açık niye iade ediyorsunuz biz alamayız felan filan.

adem helvacı olsun diğer bu forumda herkes tcl 58p633 övüyordu . Tamam tv kötü bir tv değil ama bu kadar leş bir ses sistemi olduğunuzda keşke belirtseydiniz keşke
. Tv de birşeyi izliyorsnaız ne dediklerini anlamanız için ekstra konsantre olmanız lazım çünkü ses çok arkadan çok boğuk bugulu bugulu geliyor ..
bakın ses az geliyor demiyorum bunu öyle düşünmeyin ses geliyor ama çok leş bi şekilde geliyor
tam anlamak için ses seviyesini iyice yükseltiyorsunuz bu seferde aşırı ses yüksek oluyor ve rahatsız edici seviyeye geliyor .

nerden tutsan elde kalır

ses testi p635 serisi.Bu anlattıklarım saçma gelebilir ama sanki koruma bandı çıkarılmamış hoparlör gibi algıladım.Aşırı bas ve mid ayarının düşürüldüğü bir seneryoya da benziyor.Hoparlör kullanımızdaki önlerinin kapanması gibi bir seneryo yoksa donanımsal veya yazılımsal sorunlar olabilir.Size yakın bir mağazada vatan medimarkt teknosa gibi teşhirdeki ürünlere bir bakmanızı tavsiye ederim.Tv nin yabancı bir testinden sesle ilgili bölümünü paylaştım umarım yardımı dokunur.

ses testi p635 serisi.Bu anlattıklarım saçma gelebilir ama sanki koruma bandı çıkarılmamış hoparlör gibi algıladım.Aşırı bas ve mid ayarının düşürüldüğü bir seneryoya da benziyor.Hoparlör kullanımızdaki önlerinin kapanması gibi bir seneryo yoksa donanımsal veya yazılımsal sorunlar olabilir.Size yakın bir mağazada vatan medimarkt teknosa gibi teşhirdeki ürünlere bir bakmanızı tavsiye ederim.Tv nin yabancı bir testinden sesle ilgili bölümünü paylaştım umarım yardımı dokunur.
nerde paylaştınız hocam linkten bir bakayım .
hocam önde hoparlör yok hoparlörler arkada üstünde bant felan kalmışmı diye baktım onlarda yok

yani ses çok net gelmiyor çok mağradaki yankı gibi geliyor

Son düzenleme:
hocam önde hoparlör yok hoparlörler arkada üstünde bant felan kalmışmı diye baktım onlarda yok

bu kadar çamur atacağın yerde üretim hatası olabileceği aklına gelmedi mi hiç?

Sorun varsa servis çağıracaksın. Adem Helvacı başta olmak üzere forum yönetimini ve forum üyelerini zan altında bırakmaya hakkın yok. Televizyonun Adem Helvacı tarafından incelenen ve Youtube'da yayınlanan videosuna hiç bakmadın mı? Sorunlu bir televizyonu neden önerelim millete? Geçiniz bu işleri.

ses testi yazan linke tıklarsanız 1 dk ses incelemesini görebilirsiniz

Sorun varsa servis çağıracaksın. Adem Helvacı başta olmak üzere forum yönetimini ve forum üyelerini zan altında bırakmaya hakkın yok. Televizyonun Adem Helvacı tarafından incelenen ve Youtube'da yayınlanan videosuna hiç bakmadın mı? Sorunlu bir televizyonu neden önerelim millete? Geçiniz bu işleri.
Birde neden olmuştur diye bir soru yok. Ünitenin üzeri cam-ayna yansıtıcı yüzeyli mi? duvara takılıysa alt dolapla olan mesafesi ne kadar? inceleme videolarında ses efekti o kadar etkin ki tüketiciler aldatılıyor... Artık her öneride müzik kulağı olanlar için tercih edilemez denmesi lazım. :)

Bim a101 gibi marketlerden ledtv alan insanlar nasıl bir beklenti içinde anlayabilmiş değilim.50k 100k fiyatlı tvlerde bile bir çok problem defo çıkabilirken alt seviye harmon kardon ses sistemi parasına ledtv al dolby atmos keyfi yaşa..bu foruma sırf yeni tv almadan önce piyasa ne konuşuyor..dert ne derman nerede takip etmek için üye oldum..yurt dışı sitelerde mesala yazılımda olan motion blur gibi özelliklerin firmware da karşılığı olmadığı softwate buglarından bahsediliyor.gibi.gibi..bizde ülkemizde beyazeşya şanstır kaderdir ayarında devam ediyoruz..kutuyu açtığımızda içinden hıyar çıksa ispat delil için video kaydettin mi..kendin mi açtın servis mi gibi tuhaflıklarla uğraşıyoruz..fabrika çıkışı defolu ürünler piyasaya sürülüp kimin elinde patlarsa oynuyoruz..planlı eskitme piyangosu mutlaka talihlisini bulacak uçarı kaçarı yok..12 yıl önce aldığım fhd samsung tv hoparlör patlatınca aliexpress çinden hoparlör alıp tv tamir işinede girmiş oldum..o gün şartlarında 1000 dolar dan fazla tutan tv bugünün 4k larından kat kat iyi..şimdi 30k 50k aralığına bakıyorum..anladığım öğrendiğim kadarıyla ülkemizde sıfır otomobil bile defolu satılabiliyorsa tvde tokatlanmamak imkansız gibi..aldığı üründen memnun olmayan müşterinin içini kemiren kurt hissi..bir tür insan yazılım bug ı diyebiliriz.

Birde neden olmuştur diye bir soru yok. Ünitenin üzeri cam-ayna yansıtıcı yüzeyli mi? duvara takılıysa alt dolapla olan mesafesi ne kadar? inceleme videolarında ses efekti o kadar etkin ki tüketiciler aldatılıyor... Artık her öneride müzik kulağı olanlar için tercih edilemez denmesi lazım. :)
hocam yengeç ayakla masa üstünde duvarla arasında bi 80 cm fark var ama dedigim gibi ses boguk geliyor çünkü hoparlör arkada kalıyor
daha önceleri önde hoparlöri olan tv kulananlar için bu durum o kadar kötü bir his oluyor ki
önde hoparlörlü tv kulananlar tok sese alışmış bir kulaga sahip
burda ses taaa arkadan geliyor
birçok çeşidide inceledim benim tv gibi ses yüksek ama çok puslu

teşekkür ederim hocam ilk attıgında link gözükmüyordu şimdi gördüm
aslında dikkatli kulaklıkla dinlersen demek istedigimi bu videdodan anlarsın burdada ses çok gürültülü ama çok Boguk geliyor

hocam yengeç ayakla masa üstünde duvarla arasında bi 80 cm fark var ama dedigim gibi ses boguk geliyor çünkü hoparlör arkada kalıyor
daha önceleri önde hoparlöri olan tv kulananlar için bu durum o kadar kötü bir his oluyor ki
önde hoparlörlü tv kulananlar tok sese alışmış bir kulaga sahip
burda ses taaa arkadan geliyor
birçok çeşidide inceledim benim tv gibi ses yüksek ama çok puslu
arkadan gelen ses boğuk gelir zaten duvara yansıdığı için. Dolby Atmos vs. bir yere kadar. Ben tvnin el verdiği ölçüde bas-tiz ayarı yaparak biraz kendime uyarladım ama mesela bir pop müzik açınca hoparlörün ve tvnin ses sisteminin dandikliği, 2x8w, speaker box olmayışı aşırı hissediliyor. Eskiden bardağın içine kulaklık koyardık ses yükselsin diye. aynı öyle çıkıyor bende de. Biraz ne kadar ekmek o kadar köfte durumu. Bir süre sonra da alışılıyor.

Ya uğraşmayacaksın aslında kimseyle bu tür muameleler yüzünden de işte ne yapalım. Millet bilinçlensin, parası çöp olmasın, dolandırılmasın diye uğraşıyoruz.

arkadan gelen ses boğuk gelir zaten duvara yansıdığı için. Dolby Atmos vs. bir yere kadar. Ben tvnin el verdiği ölçüde bas-tiz ayarı yaparak biraz kendime uyarladım ama mesela bir pop müzik açınca hoparlörün ve tvnin ses sisteminin dandikliği, 2x8w, speaker box olmayışı aşırı hissediliyor. Eskiden bardağın içine kulaklık koyardık ses yükselsin diye. aynı öyle çıkıyor bende de. Biraz ne kadar ekmek o kadar köfte durumu. Bir süre sonra da alışılıyor.
Teşekkür ederim hocam bilgi verip yardım ettiniz için . artık dediginiz gibi normalleştirdim ama arçelik a43l b6760 dan buna geçmiştim ondakinden bile daha kötü ses gelince ister istemez moralim bozulduydu . buradaki forumda da herkes tv şöyle iyi böyle harika felan diyordu . tamam ben kabul ediyorum tv güzel ama yani o kadar inceleme yorum da da biri dememiş ses kalitesi kötü diye bende onu foruma yazayım dedim alacak olursa aklında olsun diye.

Hocam sesfe bas tizi nereden ayrılıyoruz bende ayarlada o bölümü bulamadım

TCL'nin 50C725 serisi vardı ben de ses kalitesini "ONKYO" olmasına rağmen hiç beğenmemiştim.

Çözümü yine TCL marka 6100 soundbar alarak çözmüştüm.
1200 tl'idi subwoofersiz modeli yaklaşık 1 sene önce. Şu an bilemiyorum. Samsung'un 2000 tl civarında optikten bağlanan soundbarlarından da bakabilirsiniz. C400 gibi.

TCL'nin 50C725 serisi vardı ben de ses kalitesini "ONKYO" olmasına rağmen hiç beğenmemiştim.

Çözümü yine TCL marka 6100 soundbar alarak çözmüştüm.
1200 tl'idi subwoofersiz modeli yaklaşık 1 sene önce. Şu an bilemiyorum. Samsung'un 2000 tl civarında optikten bağlanan soundbarlarından da bakabilirsiniz. C400 gibi.
teşekkür ederim hocam benim kafa karışıktı çok birşeyde vermiyim diyordum model önerinizne bakacagım

dostlar bu forumdaki birçok tavsiye ışığında tcl 58p633 aldım
ama 14 bin tl verip o kadar kötü bir ses sistemine sahip olmak gerçekten beni aşırı üzdü ve çok hayal kırıklıgına uğrattı
ses arkadan geliyor ve çok boguk geliyor yani bu durumda bütün seyir zevkinizi alıyor .

bu tvyi alacak arkadaşlar varsa bunu en az 1 - 2 bin tlyde tv altına bir stereo hoparlörde almanız gerekecek.
iade ve benzeri işlerlede uğraşmak istemiyorum çünkü bim den aldım ve iadede canımı çok sıkacaklardır . kutusu açık niye iade ediyorsunuz biz alamayız felan filan.

adem helvacı olsun diğer bu forumda herkes tcl 58p633 övüyordu . Tamam tv kötü bir tv değil ama bu kadar leş bir ses sistemi olduğunuzda keşke belirtseydiniz keşke
. Tv de birşeyi izliyorsnaız ne dediklerini anlamanız için ekstra konsantre olmanız lazım çünkü ses çok arkadan çok boğuk bugulu bugulu geliyor ..
bakın ses az geliyor demiyorum bunu öyle düşünmeyin ses geliyor ama çok leş bi şekilde geliyor
tam anlamak için ses seviyesini iyice yükseltiyorsunuz bu seferde aşırı ses yüksek oluyor ve rahatsız edici seviyeye geliyor .

nerden tutsan elde kalır
Öncelikle tv kullanmayı bilmiyorsun onu anladık ancak forum adabı da bilmediğin kesin.

Biz bu forumda ''hayt hoyt'' eden, tepeden bakan, bir ürün satın aldı diye canının istediği gibi ahkam keseceğini düşünen nicelerinin hesabını kapattık sana mı ''eyvallah'' edeceğiz?

LEŞ kime göre leş? Bana göre burada leş olan bir şey varsa senin kulağındır zira bu tv yi biz aylarca test ettik ve leş olarak tanımlayacak hiçbir şey görmedik duymadık.
Detaylı inceleme videosunun 15 inci dakikasında ''BEKLENTİLERİ KARŞILAMIŞ'' demişim yani hiç kimseye ''süper bir sesi var hemen gidin bu tv yi alın'' dememişim.

Bu televizyonun sesi ne gömülecek kadar kötü, ne de övülecek kadar iyi olmadığı için zaten ''beklentileri karşılar'' demişim.
Gören de zannedecek gitti Samsung S95 satın aldı da ses hesabı soruyor.

Ya bi çekin gidin kimsenin sinirlerini zıplatmayın burada.

Gidin nerede isterseniz orada kötüleyin tv yi ama burada bize tatava etmeyin.

Ya hocam bahsedildiği gibi leş bir ses olsa sizce biz bunu farketmez miyiz? Farkedip de söylemeyecek kadar karaktersiz miyiz?
Ne bilelim sanal surround özelliğini açık kullanmadığını mesela?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri