Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

TCL 65c935 siparişi verdim. Geldiğinde nelere dikkat etmem gerekiyor?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

thusen

Meraklı
Yeni Üye
Merhaba, bir taraflarımı yırtarak senelerdir almak istediğim tarzda bir tv siparişi verdim. Eskiden beridir 1. oyuncu pc masası kurmak 2. olarak da güzel bir tv alıp ses sistemi ile sinema deneyimi oluşturmak amaçlarımı yavaş yavaş yerine getirmeye çalışıyorum. Malum fiyatları uçuk. Tv geldiğinde tam olarak nelere dikkat etmem lazım? Hangi testleri yapmam gerekiyor? Mesela 1 tane ölü piksel olursa ne yapmam gerekir? Önlemleri önceden almak istiyorum. TV sipariş işi biraz aceleye geldi. Amazondan aldım. Yarın için teslim diyor. Sırf teslim alırken kontrol etmek için işten bahaneyle izin alıcam :D . Kargo konusunda fikir sahibiyim. İyice kontrol edicem gerekirse teslim almıcam. Sağlam kutu olursa teslim alıp kurulum için servisi çağırıcam. Asıl mesele servis ile kurulumda :) Bu aşamada tavsiyelerinizi bekliyorum. Youtube videoları olur, uygulamalar olur yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden çok tşkler.

hemen youtube girip ekran / lcd / led / piksel test videolarından birini açabilirsiniz ilk olarak. Bulutlanma, ışık sızması vb. o kontroller sonra renk kontrolleri.

piksel testi kolay da bulutlanma ışık sızması gibi diğer testler hakkında biraz daha detay verebilir misiniz? Örnek video ile hangi videoda neye dikkat etmem lazım? Işık sızmasında mesela kenarlardan parlama olmaması gerekiyor diye biliyorum. Bulutlanmada ise ekranın tamamında homojen bir ışık dağılımı olması gerekiyor değil mi? renk kontrollerinde neye bakmam lazım tam olarak?

Kolide hasar kontrolü yapın şüphelendiğiniz bir durum da rapor isteyin kabul edilmezse direk iade edin koli sağlamsa ürünü teslim alın sonra montaj için randevu talep edin randevu aldıktan sonra gerekli kontroller için bizi bilgilendirin

tv geldikten sonra yazarım buraya ama servis aynı günün akşamı falan gelirse vaktim olmaz diye biraz da bu saatte yazayım dedim.

Hayırlı olsun
çok güzel ürün piyasadaki en tepe ürünlerden

Bu üründe
1 - Bulutlanma olmaz
2 - Işık sızması da olmaz
Arka aydınlatması çok iyi tv almışsınız bu devirde çoğu kişi kg ile Hz alıyor sen kg teknoloji almışsın (65" 300hz diye bir tv olsa %99 u bunu seçer ...)

1 - Ürünün sesine bayıldım soundbar almanıza bile gerek yok (kulaklıkla youtube videodan bile belli oluyor)
2 - Local Dimming Zones 1080 - Mini LED (C835 gibi malzemeden çalınmış mini led değil )
3 - 2000 nits
4 - OLED siyahına yakın görüntü alırsınız
5 - Karanlık ortamda (siz değil) çok iyi HDR detayını alırsınız (OLED tv lerden bile daha fazla detay alabilirsin)

Geçen 34 bin tlye satıldı bu ürün bu fiyata çok iyi ürün

Ürünü biraz övdüğümüzde firmaların .... kalkıyor fiyatı arttırıyorlar

Son düzenleme:
Hayırlı olsun
çok güzel ürün piyasadaki en tepe ürünlerden

Bu üründe
1 - Bulutlanma olmaz
2 - Işık sızması da olmaz
Arka aydınlatması çok iyi tv almışsınız bu devirde çoğu kişi kg ile Hz alıyor sen kg teknoloji almışsın

1 - Ürünün sesine bayıldım soundbar almanıza bile gerek yok (kulaklıkla youtube videodan bile belli oluyor)
2 - Local Dimming Zones 1080 - Mini LED
3 - 2000 nits
4 - OLED siyahına yakın görüntü alırsınız
5 - Karanlık ortamda (siz değil) çok iyi HDR detayını çok iyi alırsınız

Geçen 34 bin tlye satıldı bu ürün bu fiyata çok iyi ürün
34ü görmedim hocam hiç ama 40a inmişti bir sefer yine inince alayım dedim artık. Özellikle teknoseyirdeki incelemesi çok hoşuma gitti. Mini ledleri takip ediyordum zaten. OLEDler malum görüntü kalitesi harika ama yanık olayı korkutuyor. Güncel olarak bu sorundan kurtuldular mı bilmiyorum ama panel hariç diğer özellikleri olan bir 65" OLED çok daha pahalı. Evleneli 10 sene oldu. Dandik bir 50" axen ile ömür geçiyorum aman dedim ne zaman öleceğimiz belli değil al gitsin :D biraz ani bir karar oldu. Umarım pişman etmez. Allah herkese daha iyilerini nasip etsin inşallah.

Sen paraya kg ile hz değil kg ile teknoloji aldın çok doğru bir seçim yapmışsın
Bu tvlerin 32" mat modelleri çıksa monitör sektörü biter satış patlaması olur

1678626177211-png.1150

Sen paraya kg ile hz değil kg ile teknoloji aldın çok doğru bir seçim yapmışsın
Bu tvlerin 32" mat modelleri çıksa monitör sektörü biter satış patlaması olur

1678626177211-png.1150
İlk cümleni tam olarak anlamadım hocam. KG ile hz den kastın neydi?
Bu arada askı aparatı tavsiyelerinizi de bekliyorum.

Çoğu kişi TV ve Monitörde sadece Hz bakarak ürün alıyor ben de artık dalga geçerek kg ile hz diyorum ;)

C935 siyah kalitesi (düşük kalite video olmasına rağmen)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Merhaba, bir taraflarımı yırtarak senelerdir almak istediğim tarzda bir tv siparişi verdim. Eskiden beridir 1. oyuncu pc masası kurmak 2. olarak da güzel bir tv alıp ses sistemi ile sinema deneyimi oluşturmak amaçlarımı yavaş yavaş yerine getirmeye çalışıyorum. Malum fiyatları uçuk. Tv geldiğinde tam olarak nelere dikkat etmem lazım? Hangi testleri yapmam gerekiyor? Mesela 1 tane ölü piksel olursa ne yapmam gerekir? Önlemleri önceden almak istiyorum. TV sipariş işi biraz aceleye geldi. Amazondan aldım. Yarın için teslim diyor. Sırf teslim alırken kontrol etmek için işten bahaneyle izin alıcam :D . Kargo konusunda fikir sahibiyim. İyice kontrol edicem gerekirse teslim almıcam. Sağlam kutu olursa teslim alıp kurulum için servisi çağırıcam. Asıl mesele servis ile kurulumda :) Bu aşamada tavsiyelerinizi bekliyorum. Youtube videoları olur, uygulamalar olur yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden çok tşkler.
Hayırlı olsun kullanıcı gözünden detaylı bir inceleme bekleriz

TV'yi dün akşam 9 gibi sipariş vermiştim bugün geldi. Amazonun en çok bu özelliğini seviyorum. Mediamarkt'da aynı fiyat idi. Oradan alsam bir haftaya zor gelirdi herhalde. Neyse resimdeki gibi kutu üzerinde iki ufak izi var. Sağolsun kargocu bunları tutanak tuttu. Bir sorun çıkacağını sanmıyorum ama ne olur ne olmaz diyerek tutanakla teslim etti. Kurulum için TCL'i de aradım. İnş kutu içinden de sorunsuz çıkar da kullanırız. Allah herkese gönlündeki TV'yi nasip etsin inşallah.
Bu ara hala duvara monte aparatı tavsiyenizi de bekliyorum.
WhatsApp Image 2023-03-14 at 14.10.14.jpegWhatsApp Image 2023-03-14 at 14.10.23.jpeg

TV'yi dün akşam 9 gibi sipariş vermiştim bugün geldi. Amazonun en çok bu özelliğini seviyorum. Mediamarkt'da aynı fiyat idi. Oradan alsam bir haftaya zor gelirdi herhalde. Neyse resimdeki gibi kutu üzerinde iki ufak izi var. Sağolsun kargocu bunları tutanak tuttu. Bir sorun çıkacağını sanmıyorum ama ne olur ne olmaz diyerek tutanakla teslim etti. Kurulum için TCL'i de aradım. İnş kutu içinden de sorunsuz çıkar da kullanırız. Allah herkese gönlündeki TV'yi nasip etsin inşallah.
Bu ara hala duvara monte aparatı tavsiyenizi de bekliyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 1246Ekli dosyayı görüntüle 1247
Tutanak ve satıcı amazonsa sıkıntı olacağını sanmam
Hayırlı olsun

Asacağın yerdeki duvar böyleyse duvara kesinlikle asma ben kırmızı delikli tuğlaya güvenmiyorum aldığın ürün içi dolu dolu ürün ince hafif değil (kişisel fikrim)
ince hafif ve soğutması iyi değilse (hava kanallı) 5 yıl içinde cortingen olur

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.

1678793164250.png
Bu ürünün ülkemizde yasaklanması gerekir

sağlam ve kaliteli bims nasıl anlaşılır detaylı bir bilgi​

Ülkede yapı denetim olmadığının kesin kanıtı

Son düzenleme:
Yaklaşık 1 hafta önce bir arkdaşıma bunu aldırttım ve 8 ölü pixel sorunu çıktı. :D (her tv'de olabileceği gibi.)

Bu sizde'de olacak diye birşey yok. Ancak ne olursa olsun kendi gözünüzle TV CALİBRATİON uygulaması ile pixel testi yapın.

Servis gittikten sonra bile yapın garanti olsun.

Sonrasında running time testi yaparsanız daha sağlıklı olur. (Daha önceden kullanılmış mı? kullanıldıysa kaç dk kaç gün kullanılmış gibi.)

Google tv kurulduktan sonra yapılmalı:
Çok teşekkür ederim hocam, gözüm de korktu inş ölü piksel çıkmaz. Değiştir iade et işlerini falan hiç sevmiyorum. Almışım heyecanlı heyecanlı beklerken değişimle uğraş falan ölüm geliyor bana :) Tv calibration uygulamasını telefona kurup görüntü aktarsam olur değil mi? İlk açılışta falan hesap isteyecek kurulumla uğraşmamak için böyle düşünüyorum.

Mümkünse dogrudan google play'dan indirin. Telefon'da tam ekran sorunu olabiliyor.

İnan hiç sorun değil servis gitse bile siz güzelce testinizi yapın sorun varsa bildirin "ilk başlarda" çok ilgili oluyorlar. Sürekli olarak döngüye girerse tcl süreci yokuşa sürebiliyor.

Önemli olan servis varken panelde, çerçevede kırık hasar çizik vs. var mı, ekranda veya monte edilen yerlerde vida eksikliği var mı bunları ilk başta kontrol etmeniz en önemlisidir.

Ölü pixel vs. sonradan bildirilip çözülebilecek şeylerdir.

En önemlisi servis varken dış etkenler nedeniyle oluşan hasarlar var mı bunların kontrolüdür.
Sonradan görüp bildirirseniz siz yaptınız diyebilirler.

***Açıkçası servis google tv, uydu kanalları, montaj ve ölü pixel testleri için nereden baksanız 1 saat orada durması gerekiyor. Kendi başınıza rahat rahat ölü pixel testi yapıp bildirmek çok daha iyi oluyor. :D
Tmmdır hocam mümkün oldukça onları rehim alırım :D tşkler

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri