Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Trendyol satıcı

Mustaffa

Süper Üye
Araştırmacı
İyi günler. Trendyoldan gözlük almak istiyorum. Alacağım üründe satıcı kendisi trendyol satıyor. Ürün orijinal mıdır sizce ? bu konuda tecrübesi olan var mı?

Örnek link bırakayım

Satıcı trendyol orijinal ürün olduğuna güvenilir mi sizce?

Normal piyasası 9-10-11 bin
Trendyol 7 bin

Son düzenleme:
İyi günler. Trendyoldan gözlük almak istiyorum. Alacağım üründe satıcı kendisi trendyol satıyor. Ürün orijinal mıdır sizce ? bu konuda tecrübesi olan var mı?

Örnek link bırakayım

Satıcı trendyol güvenilir mi sizce?

Not alacağım ürün bu değil örnek olsun diye gönderdim :))
Satıcı kendisi ama yüz şekline uyum önemli ...

Satıcı Trendyol olunca bir problem olmaz gibi. Aynı durum elektronikte de geçerli. İnternet satışlarında çok daha uygun fiyatlar yakalanabiliyor.

Örnek link bırakayım

Trendyol 7 bin
Satıcı Trendyol ise ürün orijinaldir ama gözlük yüzünüze uyar mı denemeden almamak lazım.

Satıcı Trendyol ise ürün orijinaldir ama gözlük yüzünüze uyar mı denemeden almamak lazım.
Saolun hocam denendi gözlük sıkıntı yok. Ama e ticaret firmaları iyice kötüleşmis. Bazı forumlar da satıcı trendyol veya Hepsiburada olmasına rağmen Replika ürünler gönderilmiş. Sadece gözlük değil parfüm kıyafet vs hepsinde şikayetler var. Galiba artık kimseye güvenmeyecegiz

Saolun hocam denendi gözlük sıkıntı yok. Ama e ticaret firmaları iyice kötüleşmis. Bazı forumlar da satıcı trendyol veya Hepsiburada olmasına rağmen Replika ürünler gönderilmiş. Sadece gözlük değil parfüm kıyafet vs hepsinde şikayetler var. Galiba artık kimseye güvenmeyecegiz
Düşük ihtimal ama olur da gönderilirse kurumsal firma sonuçta daha rahat çözülür sorun.

Düşük ihtimal ama olur da gönderilirse kurumsal firma sonuçta daha rahat çözülür sorun.
Aynen çözüm olur ama isin poku çıkmış artık. Rayban gözlük aldık farkı yerden Replika çıktı ama orjinal ile yan yana koy anlamaz çok çok zor. İki üç tane gozlukcu gezdik sadece bir tanesi anladı Replika dedi ve doğru çıktı. Yani artık o kadar iyi yapıyorlar ki ayırt etmek çok zorlaşıyor

Örnek link bırakayım

Trendyol 7 bin

İlla olacak diyemem ama, satıcının Trendyol olması da %100 garanti sağlamaz. Zamanında Morhipo bir dünya fake Marshall kulaklık sattı. Bir satınalmacının dümen çevirmesine bakar. Yahut birisi orijinal kutusundaki ürünü sahtesi ile değiştirir.

Dikkatli olmak lazım.

Son düzenleme:
Kargoya verilmiş ama kargo sitesindeki satıcı farklı müşteri hizmetlerine sordum sorun yok diyor bakalım :))

Ekli dosyalar

• Kargo.webp
    Kargo.webp
    26.7 KB · Görüntüleme: 15
  • Sipariş.webp
    Sipariş.webp
    18.7 KB · Görüntüleme: 15
Yıllar önce Hepsiburada’nın sattığı powerbank’lerden 5 adet sipariş geçmiştik, hepsi doğrulama kodları kazınmış ve binlerce kez sorgulanmış, sahte ürün özelliklerinin de hepsini karşılamış olarak geldi. Tabiki iade ettik lakin bu bize Trendyol,HB gibi sitelerinde istemli yada istemsiz sahte ürün satabileceğini kanıtladı.

Belirttiğiniz ürün benim yaşadığım ülkede TL karşılığı olarak 11.500TL ‘ye denk gelirken şüphelerim daha da arttı açıkçası.

Yıllar önce Hepsiburada’nın sattığı powerbank’lerden 5 adet sipariş geçmiştik, hepsi doğrulama kodları kazınmış ve binlerce kez sorgulanmış, sahte ürün özelliklerinin de hepsini karşılamış olarak geldi. Tabiki iade ettik lakin bu bize Trendyol,HB gibi sitelerinde istemli yada istemsiz sahte ürün satabileceğini kanıtladı.

Belirttiğiniz ürün benim yaşadığım ülkede TL karşılığı olarak 11.500TL ‘ye denk gelirken şüphelerim daha da arttı açıkçası.
5 6 tane bayi gezdim 10 bine verenler var. Hatta birisi yakın arkadaşım gelişi söyledi 8bin+kdv demişti. Ama şöyle durumda var dedi. Persol 100 alımda veya daha fazla alımda %5 iskonto uyguluyormus.

Ama dedi ki orjinal ile Replika yan yana getir anlaman çok zor dedi. Çok iyi yapıyorlar Replika işini dedi.

5 6 tane bayi gezdim 10 bine verenler var. Hatta birisi yakın arkadaşım gelişi söyledi 8bin+kdv demişti. Ama şöyle durumda var dedi. Persol 100 alımda veya daha fazla alımda %5 iskonto uyguluyormus.

Ama dedi ki orjinal ile Replika yan yana getir anlaman çok zor dedi. Çok iyi yapıyorlar Replika işini dedi.
Siz fiyatları yazınca tekrar baktım Amazon Canada 8850TL karşılığında satıyor bu modelini ama benim merak ettiğim konu; bir kendinize birde devlete almanız gerek miyor mu? 😂 Fiyat nedense bana şüpheli geldi, hayırlı olsun umarım sağ salim orijinal şekilde gelir.

Öncelikle hayırlı olsun şimdiden.

Arkadaşınızın dediği gibi, orijinal ile replika arasında ki fark iyice kapanmaya başladı. Markalar güvenlik amacıyla bazı eklentiler yapsa da , 1-2 ay sonra aynı özellik replika modellerde de olmaya başlıyor.

Burada ufak tefek ayrıntılar devreye giriyor. Persol denilen marka, aslında gözlük sektörürün Volvo su gibidir. Sağlam, kaliteli, pahalı hissini sonuna kadar hissettiren bir firmadır. Bu sebeple aldığınız üründe sıfır kusur olur.

-Ambalaj, gözlük kutusu, temizleme mendili, sertifikası eksiksiz olmalı. Ayrıca bu saydığım ürünler için de kusursuzluk söz konusudur.

Gözlük özelinde persol markasında hardcase denilen plastik kutular olduğu gibi (deri kaplamalı) ,Saf deri kılıflar da mevcuttur. Öncelikle gözlüğün orijinali hangi kutu ile satışta onu bir tespit edin ve size gelen ile karşılaştırın.

Gelecek olan temizleme mendili yanlış hatırlamıyorsam çok koyu kahverengi oluyordu. Bunun dışında bir renk yoktur. (siyah, açıkkahve gibi renkler yok). Ama emin değilim, illa ki benzer modeller için inceleme videoları vardır. Oradan tespit edebilirsiniz.

Persol gözlüklerde sadece tek sapta logo olur bunu da dikkate alın.

Son olarak herkes fiyata takılmış ama, sizin gözlemlediğiniz rakamlar gözlüğün şuan ki orijinal sitesindeki fiyata endeksli rakamlar. İlgili gözlük geçen sene yarı fiyatına olabilir. Stok bitiriyor olabilir. Teşhir ürünü olabilir. Mikro çizikler sebebiyle iade edilmiş ürün olabilir. Çerçevede hafif kusur sebebiyle iade edilmiş olabilir. Olabilir de olabilir :)

NOT: Sahte ürün satma işi, hangi kurumsal firma olursa olsun, hangi yetkili bayii olursa olsun. Bir tane işgüzar çalışana bakar.

O yüzden ne alırsanız alın, mutlaka orijinalliğini teyit edebileceğiniz veya kontrol ettirebileceğiniz ürünleri almaya çalışın. Yaşadığınız şehirde Persol marka yetkili bir gözlükçü var ise oradan da kontrol ettirebilirsiniz.

Son düzenleme:

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri