Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Tüm beyaz eşyalar için bütçe 150 bin/ 10 gün içinde satın alım

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Yeliz Mersin

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
150.000+ 20.000
Marka Model Bilgisi
Bosch, LG, SİEMENS
Merhaba,

Günlerdir sabahlara kadar forumda ilgili konuları inceledim. Öncelikle herkesin emeğine sağlık:) Zahmet olmazsa aşağıdaki listeye önerilerinizi rica ediyorum. Toplam bütçe 150 bin ancak önerilere göre biraz daha çıkabilirim. Önerilerinizde dikkate almanızı istediğim tüm makineler için öncelikle elektrik/su tasarrufu/enerji sınıfı, çamaşır ve kurutma harici beyaz olması ve annemin allerjik astım olduğu için ekstra bazı özellikler olacak, farklı marka önerileri için de Mersin'e yeni taşınıyoruz servis ağı da önemli. Forumda önerilerinizi inceledim. Siemens de fiyatlar makine başı 10 bin ekleniyor gibi o yüzden eledim ancak şu sebepten bu daha üstün diyorsanız ve serviste sorun yaşamayacaksam Siemens de olur tabi. Bosch Alman üretimi vb. tavsiyelerinizle listeye son şekli verip 10 gün içinde almalıyım.

*BUZDOLABI

LG GR-F802HLHU
(beyaz olanın kodunu bulamadım)
Bosch KDN86XWE0N
Annem sağlığı nedeniyle in çık tabureyle uğraşamaz o yüzden üstten donduruculu olmalı :)LG ağır bastı Doorcooling kapıdan soğutma olayı Mersin sıcağında daha iyi olur diye düşündüm tam bu noktada sizin görüşleriniz önemli motor vb. hangisi daha iyidir?

*ÇAMAŞIR VE KURUTMA MAKİNESİ
Annemin astımı nedeniyle Mersin ne kadar sıcak olsa da kurutucunun Antiallerjik ve fresh programlarını çokça kullanacağız. Yıkamada da aynı şekilde antiallerjik/hijyen ve yorgan yıkama (hatta önerilmese de battaniye bile ) özellikleri önemli o yüzden 1en az 10kg olmalı.
LG W4W8BVKKZHM WASH TOWER
hakkımda pek bir bilgi bulamadım önceliğe bu makineyi alsam da vereceğiniz bilgiler çok önemli.
birleşik modül olması kontrol paneli daha ulaşılır kılması ( taburesiz yaşam :cak)
Yıkama 12 kg. Uygulaması ile eklenebilir programları hoşuma gitti. Önermiyorsanız
BOSCH WGA25Z0TR
BOSCH WQG25100TR
ne dersiniz?

*BULAŞIK MAKİNESİ
BOSCH SMS6EMW70T
yarı yük olsa daha iyi dedik ama tüketim değerleri günlük kullandığımız için daha avantajlı geldi.
BOSCH SMS4IMW62T yarı yük ama yüksek tüketim? Öneriniz nedir?

*Davlumbaz
Bosch DWB67BK20T
açık mutfak ve bacasız olduğu için bayideki arkadaş bu modeli önerdi. Hem en güçlü çekim hem de sessiz ve karbon filtreli dedi başka önerilere açığım.

*ANKASTRE FIRIN
BOSCH HBJ559EW6T
kendini temizleme ve airfry özelliği hoşumuza gitti.

*TELEVİZYON
En az 65" olmalı daha çok zaman geçirilecek kısım 5-6 mt mesafede tek tv ile işi çözelim istedim. Yıllardır LG kullandık günün teknolojisinde ne alınmalı bilemedik. Tamamen yorumlarınıza göre yol alacağız.

Siz üstadların derdimi iyi anladığınızı eminim lafı uzatmamak için kombi ve klimayı ayrı başlıkta sorayım diyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim, hayırlı akşamlar.

Bosch ve Siemens aynı ürünlerdir. Birinin önünde Bosch diğerinde Siemens yazar başka fark olmaz. Zaten temelde ürünlerin model kodlarına bakarsanız 1-2 harf ya da sayının yerinin değiştiğini fark edersiniz. Ben BSH grubunda genelde Siemens'ten öneri veririm ama aynı ürünün Bosch muadili daha uyguna bulunursa o alınabilir. Temelde Bosch'tan listeyi dizmişsiniz zaten bir daha Siemens'le ortalığı karıştırmaya gerek yok Bosch'tan devam edelim.

Seçiğiniz buzdolabının kompresörü teyide muhtaç. Bosch müşteri hizmetlerini arayın bilgi alın derim. Tahminimce Jiaxipera kompresördür. LG dolaba gelirsek o %99 LG kompresörlüdür. Dolap iyi bir dolaba benziyor ama Mersin'de LG servisinin durumu nedir bilemem. Üstten donduruculu dolaplarda ilk önerim Sharp SJ-XG690M modelidir. Bu dolabı almaya çalışın derim. Beyazı, siyahı ve silver renklisi mevcut. Panasonic kompresö ile üretilmiştir. Servis işine de İklimsa bakmakta.

Çamaşır-Kurutma makinelerine gelirsek o LG WashTower yeni bir cihaz fakat ne kadar randıman verir bilemem o yüzden temkinli yanaşmak şart. Listenizdeki Bosch çamaşır ve kurutma makineleri bence daha güvenli bir tercih olur.

Bulaşık makinesi olarak SMS6EMW70T iyi tercih.

Fırın ve davlumbaz konusunda da olumsuz bir yorumum yok tercih edilebilir.

Televizyon işinde de yıllarca LG kullanmışsınız yerli markalara yönelmek sizi tatmin eder mi bilemedim. 65UT81006LA modeline bakın derim. Çok uçan kaçan bir model değil ama işinizi görür.

Bosch ve Siemens aynı ürünlerdir. Birinin önünde Bosch diğerinde Siemens yazar başka fark olmaz. Zaten temelde ürünlerin model kodlarına bakarsanız 1-2 harf ya da sayının yerinin değiştiğini fark edersiniz. Ben BSH grubunda genelde Siemens'ten öneri veririm ama aynı ürünün Bosch muadili daha uyguna bulunursa o alınabilir. Temelde Bosch'tan listeyi dizmişsiniz zaten bir daha Siemens'le ortalığı karıştırmaya gerek yok Bosch'tan devam edelim.

Seçiğiniz buzdolabının kompresörü teyide muhtaç. Bosch müşteri hizmetlerini arayın bilgi alın derim. Tahminimce Jiaxipera kompresördür. LG dolaba gelirsek o %99 LG kompresörlüdür. Dolap iyi bir dolaba benziyor ama Mersin'de LG servisinin durumu nedir bilemem. Üstten donduruculu dolaplarda ilk önerim Sharp SJ-XG690M modelidir. Bu dolabı almaya çalışın derim. Beyazı, siyahı ve silver renklisi mevcut. Panasonic kompresö ile üretilmiştir. Servis işine de İklimsa bakmakta.

Çamaşır-Kurutma makinelerine gelirsek o LG WashTower yeni bir cihaz fakat ne kadar randıman verir bilemem o yüzden temkinli yanaşmak şart. Listenizdeki Bosch çamaşır ve kurutma makineleri bence daha güvenli bir tercih olur.

Televizyon işinde de yıllarca LG kullanmışsınız yerli markalara yönelmek sizi tatmin eder mi bilemedim. 65UT81006LA modeline bakın derim. Çok uçan kaçan bir model değil ama işinizi görür.
Verdiğiniz

Açıkçası Arçelik tövbeler olsun, beko, vesselam yine yanaşmam geriye pek güvenebileceğim marka kalmıyor. Başka konulardaki yorumlarınıza inceleyip bayilede gidip böyle bir liste oluşturduk. LG bayi olarak tek bir bayiyi övüyor herkes ancak ürün hakkında da bilgi bulamayınca kararsız kaldık. Sizin öneriniz Sharp buzdolabı aklımıza yattı. Bosch Tv konusunda Samsung ve LG dışında tecrübem yok yeni teknolojilerin de anlamayınca başka marka marka düşünemedim. TCL yorumlarınızı görünce elemiştim zaten.

Açıkçası Arçelik tövbeler olsun, beko, vestel yine yanaşmam geriye pek güvenebileceğim bildiğim marka kalmıyor. Başka konulardaki yorumlarınıza inceleyip bayilere de gidip böyle bir liste oluşturduk. LG bayi olarak Mersin'de tek bir bayiyi övüyor herkes ancak ürün hakkında da bilgi bulamayınca kararsız kalmıştık. Çamaşır ve kurutma da Bosch o zaman.
Sizin öneriniz Sharp buzdolabı aklımıza yattı. Bosch müşteri hizmetleri sorum karşısında afalladı model üzerinden kontrol sağladı tüm modellerde kendi markamız kullanılıyor bunda da öyle dediyse de bilemedim. Buzdolabı Sharp desek sormayı unutmuşum derin dondurucu öneriniz var mı acaba? 10 yıldır elektrolux kullanıyorum çekmeceli dikey modellerden öneriniz var mıdır?
Tv konusunda Samsung ve LG dışında tecrübem yok yeni teknolojilerden de anlamayınca başka marka düşünemedim. TCL yorumlarınızı görünce elemiştim zaten. Oled en iyisi dediler fiyatlar LG, Samsung da biraz fazla geldi. Aslında görüntü kalitesi dışında önemli olan annemle birlikte mesai yapan yani 16 saat açık olan bir cihaz olacak tüketimi çok olmasa iyi olur diyorum malum faturalar. Akşamları YouTube ve Netflix, İnternet çokça kullanıyoruz. Bu önerdiğiniz model yeterli diyorsanız tamamdır.
Çok vaktinizi aldım çok teşekkürler, sağolun

Mersin de Arçelik ile ilgili tek iyi şeyin Servisi olan Mehmet Usta olduğunu belirtebilirim 🤭

Arçelik buzdolapları ne yazık ki birkaç senedir düşük kalori sorunu nedeniyle Temmuz Ağustos aylarında ciddi sorun çıkartıyorlar soğutma yetersizliği anlamında. Bulaşık makineleri ustaların tabiri ile mümkün olduğunca klasik ve mekanik olsun diyorlar, mesela biz çok öneriyoruz ama ustalar 6167 sevmezler :D

Sevgili Murat çok güzel noktalara değinmiş üstüne pek yazacak bir şey yok, yine de aklınıza takılan detaylar için soru sormaktan lütfen çekinmeyin.

Mersin de Arçelik ile ilgili tek iyi şeyin Servisi olan Mehmet Usta olduğunu belirtebilirim 🤭

Arçelik buzdolapları ne yazık ki birkaç senedir düşük kalori sorunu nedeniyle Temmuz Ağustos aylarında ciddi sorun çıkartıyorlar soğutma yetersizliği anlamında. Bulaşık makineleri ustaların tabiri ile mümkün olduğunca klasik ve mekanik olsun diyorlar, mesela biz çok öneriyoruz ama ustalar 6167 sevmezler :D

Sevgili Murat çok güzel noktalara değinmiş üstüne pek yazacak bir şey yok, yine de aklınıza takılan detaylar için soru sormaktan lütfen çekinmeyin.
Mehmet ustaya Allah'tandır sabır ve kolaylıklar diliyorum öyleyse🫢

Tümü ciddi rakamlar yapıyor bir de yeni bir şehirde Servis kabusu yaşamak istemiyorum haliyle. Buzdolabı Sharp, diğerleri Bosch tan kafam daha rahat olacak gibi. Sağolun bana cevaplarınız harici tüm konulardaki emeklerinizi dikkate alarak liste oluştu. Derin dondurucu için bir öneriniz var mı üstadım?

Sağolun herkese saygılarımla..

Mehmet ustaya Allah'tandır sabır ve kolaylıklar diliyorum öyleyse🫢

Tümü ciddi rakamlar yapıyor bir de yeni bir şehirde Servis kabusu yaşamak istemiyorum haliyle. Buzdolabı Sharp, diğerleri Bosch tan kafam daha rahat olacak gibi. Sağolun bana cevaplarınız harici tüm konulardaki emeklerinizi dikkate alarak liste oluştu. Derin dondurucu için bir öneriniz var mı üstadım?

Sağolun herkese saygılarımla..
Bu konuda sizi şaşırtacak bir cevap verebilirim ben. Uğur derin dondurucu rahatlıkla satın alabilirisniz. İlginç bir şekilde adamlar o işi başarıyorlar 🤭
''Yok, bu kadar ürün almışken marka olsun'' derseniz alternatif tabi ki bulunur :)

Bu konuda sizi şaşırtacak bir cevap verebilirim ben. Uğur derin dondurucu rahatlıkla satın alabilirisniz. İlginç bir şekilde adamlar o işi başarıyorlar 🤭
''Yok, bu kadar ürün almışken marka olsun'' derseniz alternatif tabi ki bulunur :)
Bu kadar ürün alacakken satışta sürekli muhatap olduğum en sevmediğim müşteri tipine dönüşüyorum kuş da kondursunlar ama 3 kuruş olsun demeye başlıyorum 😂

Marka olsun değil de Adem Bey verdiğim paranın karşılığını haketsin, az yaksın, yormasın üzmesin.

Sizlere güveniyorum. Dondurucu da Uğur☑️.

Sharp beyaz bulmak zor gibi onu halledersem liste tamam. Hem beyaz hem üstten dondurucu deyince zaten seçenek az. Dar vakitte onu da çözüp eve yerleşeyim dualarım sizlerle olacak hep. İşiniz rast gitsin. Hayırlı akşamlar

Bu kadar ürün alacakken satışta sürekli muhatap olduğum en sevmediğim müşteri tipine dönüşüyorum kuş da kondursunlar ama 3 kuruş olsun demeye başlıyorum 😂

Marka olsun değil de Adem Bey verdiğim paranın karşılığını haketsin, az yaksın, yormasın üzmesin.

Sizlere güveniyorum. Dondurucu da Uğur☑️.

Sharp beyaz bulmak zor gibi onu halledersem liste tamam. Hem beyaz hem üstten dondurucu deyince zaten seçenek az. Dar vakitte onu da çözüp eve yerleşeyim dualarım sizlerle olacak hep. İşiniz rast gitsin. Hayırlı akşamlar
Ne güzel insansınız 🥰
Hayatınız da bu pozitif bakış açınızla, mutlulukla geçsin inşallah :)

Tekrar ediyorum, aklınıza takılacak en ufak bir husuta lütfen çekinmeden yazınız :ok

Ne güzel insansınız 🥰
Hayatınız da bu pozitif bakış açınızla, mutlulukla geçsin inşallah :)

Tekrar ediyorum, aklınıza takılacak en ufak bir husuta lütfen çekinmeden yazınız :ok
Günlerce sizlerin yorumlarınızı incelerken sadece ürün fikri almadım güzel insanlığı da gördüm. Siz ve @Murat ALA çok emek vermişsiniz sağolun. Umarım olmaz ama başım sıkıştıkça kapınız çalacağım emin olun 🫢

Aynı modeli almayı düşünüyorum. Çevremde kullannalarda çok menun sorunsuz dediler. Forumda da önerilen bir model olduğu için karar verdim. Acaba şans kötü çıktı yaşadığınız bölge bayide mi denk geldi size. Geçmiş olsun vallahi.

Aslında beyaz eşya şans işi tabi. Gerçi o da ben de yok fabrikadan gaz basılmadan buzdolabı gönderirler, kuruluma gelirler motor arızalı çıkar:cry::tarabenim size önerim sahsen çamaşır makinesi alicaksanız siemens bosch aynı grup biliorum ama herhalde siz bosc yada simemens alacaksanız siemensin şu modelini öneririm wm14up91tr hepsiburada Trendyol gibi sitelerinde genelde 25000 24000 bantlardinda bulabilir ben kendim Çamaşıt makinemi iade edebilirsem samsungun ww90cgc04daeah almayı düşünüyorum banada simdiki bosch makinemi komşularım önermişti ama ben birdaha Bosch markasını tercih edeceğimi düşünmüyorum çünkü servis ilgisiz ve alakasız yani

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri