Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Türk kahve makinesi tavsiyesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aknskn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
Cezveye baktım düz görünüyor. Açıp bakmak istedim yapamam diye bıraktım :) İlk çıkan telveyi yıllarca kullanmıştık, şimdiki yeni tip kasaya sahip olandan. Cihaz şimdi de çalışırken birden kendini kapatıyor. Sanırım kart ve sensör ne varsa arıza yaptı. Alacak olursam ısıtıcı elemanı otomatik inip kalkan model asla almam. Eski modeli daha iyiydi, şimdikiler kullan at mıdır anlamıyorum.

Çekirdek kahve işi ile ilgilendiğim dönemlerde cafelere çok gittim prof.kahve makinesi yanında türk kahvesi için karşılaştığım makine ise Arzum OK serisi oldu ki genelde Arçelik kullanılırdı neden değiştirdiklerini sorduğumda abi arıza durumu çok oluyordu bu makine hem daha iyi hem de kahveyi güzel yapıyor oldu... Yanlış anlaşılmasın tavsiye değildir son karar yine sizindir..
Ama şu yapılabilinirmi cafeye gidip(bu ekonomide gidebiliyor isek) türk kahvesi içtiğinizde hangi makinede yapıldığını memnunluk derecesini sohbet ortamı oluşturulup bilgi çekilebilir…
Arçelik Telve ticari işletme yoğun kullanımına göre olmayan bir cihaz. Bu konuda Arçelik’in tavrının da net olduğunu biliyorum, cihazların içinde sayaç var ve ticari kullanımı tespit ediyorlar, garanti dışı kalıyor. Diğer markaların tavrının da çok farklı olduğunu düşünmüyorum ama Arçelik’te zaten adamlar ticari kullanım için Telve Pro diye alet yapmış. Yine işletmelerde telvenin yeni serisini de çok gördüm. Ana amacı espresso bazlı kahve yapmak olan işletmelerde günlük ev kullanımından çok farklı olmayan miktarlarda Türk kahvesi satılabiliyor ve bu işletmelerde sorunsuz kullanıldığını görüyorum. @hierapolismuhtarı

Cezveye baktım düz görünüyor. Açıp bakmak istedim yapamam diye bıraktım :) İlk çıkan telveyi yıllarca kullanmıştık, şimdiki yeni tip kasaya sahip olandan. Cihaz şimdi de çalışırken birden kendini kapatıyor. Sanırım kart ve sensör ne varsa arıza yaptı. Alacak olursam ısıtıcı elemanı otomatik inip kalkan model asla almam. Eski modeli daha iyiydi, şimdikiler kullan at mıdır anlamıyorum.
Sizin bozulan cihaz yeni nesil mi eski nesil mi?

En uygun nereden alabiliriz ve çelik olan hangisini alalım.
Link paylaşır mısınız

Anladım, benim aklım K3190 ve 9961’e gitti eski-yeni nesil deyince. 3190 tarzı eski nesilde cezveyi vurarak düzeltebiliyordunuz ve bazı sorunlar çözülüyordu, sizdeki cihazı hiç kullanmadım yapısını bilmiyorum.
K3300 de aynı prensip ile çalışıyor ama tasarımını değiştirmişler. Muhtemelen içi de aynıdır. Cezveyi yine kontrol ettim düz görünüyor. Sanırım kart arızası var.

Ben bu konuda Arçelik Telveden başkasını öneremiyorum K3200 vardı bozulunca K3300 eşdeğeri Grundig modelini aldım daha önce arzum,karaca,korkmaz,awox marka ürünleri denedim ama hiç birisi kahve yapmıyor gibi sanki kettleda kahve yapmaya çalışıyorsun hissi veriyor sevemedim.

K3300 de aynı prensip ile çalışıyor ama tasarımını değiştirmişler. Muhtemelen içi de aynıdır. Cezveyi yine kontrol ettim düz görünüyor. Sanırım kart arızası var.
Hocam isterseniz kendiniz açamayacak gibiyseniz servise verin size arızayı söylesinler ona göre aksiyon alınır. Bir keresinde bana pişirme grubu değişecek deyip çok yüksek bir fiyat vermişlerdi, kendim alıp değiştirmiştim. Artık cihazdan ümidinizi kestiyseniz alın size üzerinde deney yapılabilecek bir cihaz :) devre temizleyici alıp kartı sensörü vs bir güzel temizlersiniz.

Ben bu konuda Arçelik Telveden başkasını öneremiyorum K3200 vardı bozulunca K3300 eşdeğeri Grundig modelini aldım daha önce arzum,karaca,korkmaz,awox marka ürünleri denedim ama hiç birisi kahve yapmıyor gibi sanki kettleda kahve yapmaya çalışıyorsun hissi veriyor sevemedim.
Aynen öyle, arçeliğin türk kahvesi makinelerinde kendine özgü patentli teknolojisi var. Ve uzun yıllar da bunu başka üreticiler kullanamadılar. Arçeliğin sisteminde cezve tamamen cezve yani bir elektronik aksamı yok. Altı metal o kadar. Kahveyi yaptığınızda içine kahve su şeker vs koyup karıştırıp cihaza takıp başlatınca alttan birtane ısınan içinde rezistans olan metal plaka cezveye temas ediyor ama bunu kendini yukarı kaldırıp yapıyor. Kahve tam taşmaya başladığı sırada aşağı inip ısıyı anında kesiyor. O yüzden türk kahvesi baya normal ocakta yaptığınız gibi oluyor.

Ama bu işte fakir arzum ne bileyim daha envai çeşit türk kahve makinelerinde sistem kettle gibi. Cezve aslında kettle, yani içinde rezistansı olan birşey. İçine kahve su şeker vs katıp karıştırıp cihaza takıyorsunuz, cihazdada üstte güya köpük olduğunda taşarken algılasın diye akımı kesen sensör var. Arzumda bir çubuk gibi birşey var ama temelde bunlar aynı sayılır. Şimdi cihaz köpük oluşunca kaynamaya başlamadan öncesi akımı kesiyor. Ancak bu akımı kesiyor da ısınan rezistans hemen soğumuyor. Siz kahveyi alırken farkedersiniz daha hala fokurdamaya devam ediyor. Arçeliğin sistemde böyle değil. O yüzden yani kahve makinesinde arçeliğin sistem en iyisi, diğerleri malesef dediğiniz gibi kettle'dan farksız. Bu sefer kahve köpürüyor bu alet daha fazla da pişiriyor kaynayan kahve şeklinde yapıyor tadı da kaçıyor kahvenin aroması herşeyi gidiyor.

Aynen öyle, arçeliğin türk kahvesi makinelerinde kendine özgü patentli teknolojisi var. Ve uzun yıllar da bunu başka üreticiler kullanamadılar. Arçeliğin sisteminde cezve tamamen cezve yani bir elektronik aksamı yok. Altı metal o kadar. Kahveyi yaptığınızda içine kahve su şeker vs koyup karıştırıp cihaza takıp başlatınca alttan birtane ısınan içinde rezistans olan metal plaka cezveye temas ediyor ama bunu kendini yukarı kaldırıp yapıyor. Kahve tam taşmaya başladığı sırada aşağı inip ısıyı anında kesiyor. O yüzden türk kahvesi baya normal ocakta yaptığınız gibi oluyor.

Ama bu işte fakir arzum ne bileyim daha envai çeşit türk kahve makinelerinde sistem kettle gibi. Cezve aslında kettle, yani içinde rezistansı olan birşey. İçine kahve su şeker vs katıp karıştırıp cihaza takıyorsunuz, cihazdada üstte güya köpük olduğunda taşarken algılasın diye akımı kesen sensör var. Arzumda bir çubuk gibi birşey var ama temelde bunlar aynı sayılır. Şimdi cihaz köpük oluşunca kaynamaya başlamadan öncesi akımı kesiyor. Ancak bu akımı kesiyor da ısınan rezistans hemen soğumuyor. Siz kahveyi alırken farkedersiniz daha hala fokurdamaya devam ediyor. Arçeliğin sistemde böyle değil. O yüzden yani kahve makinesinde arçeliğin sistem en iyisi, diğerleri malesef dediğiniz gibi kettle'dan farksız. Bu sefer kahve köpürüyor bu alet daha fazla da pişiriyor kaynayan kahve şeklinde yapıyor tadı da kaçıyor kahvenin aroması herşeyi gidiyor.
Yeni telveler baya anne usulü iki taşım kaynatıyor :) her ne kadar ilk nesil telve bana daha iyi mi pişiriyor gibi gelse de. Arzum bu konuda çok denemeler yaptı ama malum patent meseleleri. Düşük bütçede Arzum diğerlerine göre daha tercih sebebi gibi görünse de telve bu işin piri. Dünyada farklı ülkelerde bile görebileceğiniz bir alet ki Türk kahvesinin dünyaya tanıtılmasında böyle bir şeye çok ihtiyaç vardı. Kültürümüzü temsil açısından böyle markalarımız olması çok değerli bir şey.

Telve hangi model hangisini nereden almalıyız
Satin alma linki paylaşır mısınız

Gerçekten de öyle cezvesi dümdüz cezve kahveyi ocakta yapmakla aynı şeyi yapıyor (gerçi bende ocakta yapınca daha köpüksüz oluyor) ki bir de benim gibi işyerinde evde sürekli kahve tüketen bir insan olunca Türk kahvesi gurmesine dönüşüyor insan 😄 bu konu da dediğiniz gibi Arçelik Telve’yi tek geçerim ve tek bunu tavsiye ederim.

Hocam isterseniz kendiniz açamayacak gibiyseniz servise verin size arızayı söylesinler ona göre aksiyon alınır. Bir keresinde bana pişirme grubu değişecek deyip çok yüksek bir fiyat vermişlerdi, kendim alıp değiştirmiştim. Artık cihazdan ümidinizi kestiyseniz alın size üzerinde deney yapılabilecek bir cihaz :) devre temizleyici alıp kartı sensörü vs bir güzel temizlersiniz.
Cihaz pek anladığım bir ürün değil :) en iyisi servise göstermek. Dediğiniz gibi ona göre karar veririm. Kendim değerlendiremem sanırım ama ihtiyacı olan deney yapacak birine verebilirim :)

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri