Arçelik Telve ticari işletme yoğun kullanımına göre olmayan bir cihaz. Bu konuda Arçelik’in tavrının da net olduğunu biliyorum, cihazların içinde sayaç var ve ticari kullanımı tespit ediyorlar, garanti dışı kalıyor. Diğer markaların tavrının da çok farklı olduğunu düşünmüyorum ama Arçelik’te zaten adamlar ticari kullanım için Telve Pro diye alet yapmış. Yine işletmelerde telvenin yeni serisini de çok gördüm. Ana amacı espresso bazlı kahve yapmak olan işletmelerde günlük ev kullanımından çok farklı olmayan miktarlarda Türk kahvesi satılabiliyor ve bu işletmelerde sorunsuz kullanıldığını görüyorum. @hierapolismuhtarıCezveye baktım düz görünüyor. Açıp bakmak istedim yapamam diye bıraktımİlk çıkan telveyi yıllarca kullanmıştık, şimdiki yeni tip kasaya sahip olandan. Cihaz şimdi de çalışırken birden kendini kapatıyor. Sanırım kart ve sensör ne varsa arıza yaptı. Alacak olursam ısıtıcı elemanı otomatik inip kalkan model asla almam. Eski modeli daha iyiydi, şimdikiler kullan at mıdır anlamıyorum.
Çekirdek kahve işi ile ilgilendiğim dönemlerde cafelere çok gittim prof.kahve makinesi yanında türk kahvesi için karşılaştığım makine ise Arzum OK serisi oldu ki genelde Arçelik kullanılırdı neden değiştirdiklerini sorduğumda abi arıza durumu çok oluyordu bu makine hem daha iyi hem de kahveyi güzel yapıyor oldu... Yanlış anlaşılmasın tavsiye değildir son karar yine sizindir..
Ama şu yapılabilinirmi cafeye gidip(bu ekonomide gidebiliyor isek) türk kahvesi içtiğinizde hangi makinede yapıldığını memnunluk derecesini sohbet ortamı oluşturulup bilgi çekilebilir…