Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Turkcell Superbox Go Mobil Wifi Hız Problemi ve Tüketici Hakem Heyeti Başvuru

burak33

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhaba. Turkcell firmasından Superbox Go Mobil Wifi paketi satın aldım 12 ay taahhütlü olarak. Bu internet paketi için Turkcell data hattı tanımlanıyor ve istediğiniz yerden internete bağlanabiliyorsunuz. (Telefon hotspot veya Superbox cihazı ile) Ben de seyahat eden biri olduğum için cazip gelmişti bu paket ve satın aldım.

Turkcell'in LTE hızlarını telefonumda ölçtüğümde, yüksek hızlar alıyordum. Bu paketin de yakın hızları vereceğini düşünerekten satın aldım aslında. Fakat hiç beklediğim gibi olmadı. Bireysel Turkcell hattım da var. Bireysel Turkcell hattım ile yaptığım hız ölçümlerinde, 40 Mbps download hızları aldığım lokasyonda, Superbox hattı ile 1Mbps'nin altında hızlar alıyorum. Turkcell kesinlikle data hatlarının hızlarını kısıtlıyor. Bununla alakalı BTK şikayet sayfasından defalarca şikayet oluşturmama rağmen firma her defasında durumu geçiştirmeye çalışıyor.

Birden fazla şehirde, farklı lokasyonlarda hız testlerini yapıp kayıt altına aldım. En az 20 kat hız farkı oluyor. Bu pakete aylık ciddi bir meblağ ödüyorum. Ve taahhüt edilen hizmeti alamıyorum ne yazık ki. Başvuru esnasında Turkcell hattınız ne hız alıyorsa, o hızı alırsınız şeklinde belirtilmişti.

Turkcell artık BTK başvurularımdan bıkmış olacak ki, bugün "Bununla birlikte data hatları ve mobil hatlar farklı dinamik bağlantı noktalarından bağlantı yaparlar. Tüm bu farklılıklar hız değerlerinde değişkenliğe neden olabilmektedir." bu şekilde bi açıklama yaptı.

Ödediğim faturaların iadesini almak istiyorum ve taahhütümü iptal etmek istiyorum; bu sebeple Tüketici Hakem Heyetine başvuru yapmaya karar verdim. Başvuru metni oluşturmam konusunda yardımcı olmanızı rica ederim @Adem Helvacı @İlteriş Yılmaz. Çok teşekkür ederim şimdiden.

Merhaba, geçmiş olsun öncelikle.
Sistemin işleyişi gayet basit. Yapmanız gereken ilk iş, 1 hafta boyunca günde 2-3 kere değişik lokasyon ve zamanlarda hız testi yapıp ekran görüntülerini kayıt altına almak.
Devamında sözleşmenizi ve bu ekran alıntılarını bir CD ye delil olarak yazdırın. Delilleri açıklamaları ile birlikte isimlendirin.
Dilekçenizi oluştururken buraya yazdığınız gibi dtayları yazın ve yaptığınız test sonuçlarının zamnaları ile sonuçlarını tarih tarih yazın.
Size vaat edilen ile sunulanın bir olmaması, size sunulandan etkin bir fayda elde edilememesi gerekçeleri ile bunun bir ayıplı hizmet olmasından dolayı sözleşmeden dönme hakkınızı kullanmak istediğinizi ve sözleşmenin kurulduğu günden beri bu şekilde ilerlemesi nedeiyle ödenmiş fatur abedellerinin iadesini talep ettiğinizi belirtin.

Yasal süreç boyunca ödemelerinizi yapmayı ihmal etmeyin ki haklıyken haksız konuma düşmeyin.

Çok teşekkür ederim cevabınız için @Adem Helvacı Bey. Zaten iki haftadır hız testi yapıyorum aslında ve bu hız testi sonuçlarını BTK sitesi üzerinden firmaya şikayetimdeki metinde, ekran görüntüleri ve hız testi sonucu URL'lerini ekleyerek yaptım. Kayıt altına alınması adına bu şekilde yaptım. CD'ye yazmak yerine, bu şikayetlerin ekran görüntülerini ekleyerek de, bu durumu kanıtlayabilirim diye düşünüyorum.

Aklıma takılan bir diğer konu da, başvuru esnasında anlaşmazlık tutarı soruyor sistem. Buraya tüm ödediğim faturaların toplamını TL olarak mı yazmam gerekiyor veya tutar belirtmeden de başvuru yapabilir miyim?

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri