Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Yatak Odası Klimalarına Dikkat. Normal Klima 1 ise, bunu 3 Temizleyin

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
Fanın yüzeyine toz, tutmayacak bir yapı sistem icat etsek köşeyi döneriz. Klimalarda en büyük sağlık sorunu kaynağı, bu fanın üzerinde bireken toz. Nem ile birlikte mantar oluşuyor. O kabarık duran tozlar aslında mantar. Ve onu bize üflüyor, fosur fosur. Bunları gördükçe klima da nefret geliyor. Ama izmşr de klimasız, yaşam mümkün mü, hele şehirde, mümkün değil.

Fanın yüzeyine toz, tutmayacak bir yapı sistem icat etsek köşeyi döneriz. Klimalarda en büyük sağlık sorunu kaynağı, bu fanın üzerinde bireken toz. Nem ile birlikte mantar oluşuyor. O kabarık duran tozlar aslında mantar. Ve onu bize üflüyor, fosur fosur. Bunları gördükçe klima da nefret geliyor. Ama izmşr de klimasız, yaşam mümkün mü, hele şehirde, mümkün değil.
Usta Bodrumda 2 gün kafa dinleyelim dedik, bir otele gittik neyse. Butik otel, Bardakçı koy manzaralı vs.
Airfel klima vardı, tabi senin benim gibi tipler belli ki ilk olarak buraya bakacağız. Kapağı açınca klimanın içinde battaniye unutmuşlar sandım :kiskis

Tabi ki hemen filtreler dışarı, sabunlu sularla yıkamdım falan ama ne yaparsan yap, klimanın içini temizleyecek halimiz yok.
E tabi malum kapılara da manyetik tetikleyisi koyuyorlar HAKLI olarak , balkon kapısı açıksa klima kapanıyor vs. Enerji tasarrufu anlamında haklı olsalar da klmaların o haline göre haklarını kaybettiler o nedenle hemen manyetik tetik iptali için kamera çantamdan bir tel buluverdim, klima açık, kapı açık, hem serin hem temiz, madem klima temiz değil, bari dışarıdan gelen temiz hava ile durumu tolere edelim dedim :)

Filtrenin hali
1695478630047.png

1695478657895.png

1695478678047.png

Bu da süper teknoloji manyetik kontakt
1695478713441.png

Kapak Açılır
1695478741831.png

1695478758024.png

Bir adet tel bulunur
1695478794949.png

By Pass edilir ve işlem tamam
1695478824439.png

Usta Bodrumda 2 gün kafa dinleyelim dedik, bir otele gittik neyse. Butik otel, Bardakçı koy manzaralı vs.
Airfel klima vardı, tabi senin benim gibi tipler belli ki ilk olarak buraya bakacağız. Kapağı açınca klimanın içinde battaniye unutmuşlar sandım :kiskis

Tabi ki hemen filtreler dışarı, sabunlu sularla yıkamdım falan ama ne yaparsan yap, klimanın içini temizleyecek halimiz yok.
E tabi malum kapılara da manyetik tetikleyisi koyuyorlar HAKLI olarak , balkon kapısı açıksa klima kapanıyor vs. Enerji tasarrufu anlamında haklı olsalar da klmaların o haline göre haklarını kaybettiler o nedenle hemen manyetik tetik iptali için kamera çantamdan bir tel buluverdim, klima açık, kapı açık, hem serin hem temiz, madem klima temiz değil, bari dışarıdan gelen temiz hava ile durumu tolere edelim dedim :)

Filtrenin hali
Ekli dosyayı görüntüle 7735

Ekli dosyayı görüntüle 7736

Ekli dosyayı görüntüle 7737

Ekli dosyayı görüntüle 7738

Kapak Açılır
Ekli dosyayı görüntüle 7739
Ekli dosyayı görüntüle 7740

Bir adet tel bulunur
Ekli dosyayı görüntüle 7741

Ekli dosyayı görüntüle 7742
İnsan sağlığına zarar ya insan temizlemez mi hiç

Çocukluğum Eskişehirde geçti , 70 lerin sonundan, 1987 yılına kadar.
Yani benim ömrüm senin o bahsettiğin kömürü, asansörsüz binada 5 inci kata taşımakla geçti :D

Bir de çocuk hali, kömürlük denen o lanet yerden korkuyorum da karanlık yüzünden, oraya yalnız inmek çok beterdi benim için :kop

Abi aman aman tövbeler olsun. Millet neyine özlem duyuyor çözemedim. Her sabah o külü döküp yerine yeni kömürü her halde kuşlar taşıyacak ? :D Geceleri yanık bırakamazsın tüter teper evin içinde ölebilirsin diye yatmadan evvela söndürmen lazım. Baca tıkanabiliyor onun temizliği bela yazın kaldıracan kışın kuracan vs 2023 yılında abi 70 leri yaşamaya gerek yok. :D

Filtrenin hali
Ekli dosyayı görüntüle 7735

Ekli dosyayı görüntüle 7736

Ekli dosyayı görüntüle 7737

Ekli dosyayı görüntüle 7738

Kapak Açılır
Ekli dosyayı görüntüle 7739
Ekli dosyayı görüntüle 7740

Bir adet tel bulunur
Ekli dosyayı görüntüle 7741

Ekli dosyayı görüntüle 7742
Ben yurtdışı a bile gitsen İsveç çakısı Her zaman yanımdadır. Her otelde mutlaka benzer bir iş çıkıyor başımıza. İş bilenin, kılıç kuşananınmış.

Bu arada Bardakçı koyunda denize bakarsan sol tarafta 200 küsür odalı otelşm altyapı tesisat ve montajını yapmıştım. Sene 1992 lerdi Sanyo klima takmıştık.
Zeki Müren çok severmiş Bardakçı koyunu.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri