Televizyon Bulutlanma ve Işık Sızması Dilekçe Örneği 2023
  1. Anasayfa
  2. Tüketici Hakları

Televizyon Bulutlanma ve Işık Sızması Dilekçe Örneği 2023

5

Televizyon Bulutlanma ve Işık Sızması Dilekçe Örneği yazımızda size hem bulutlanma ve ışık sızması hakkında teknik bilgilendirme yapacağım hem de yazının sonunda Tüketici Hakem Heyetine sunacağınız dilekçeye örnek olması adına bir dilekçe örneği yazısı paylaşacağım. Siz kendinize göre değiştirebilirsiniz.

Öncelikle hemen şu BULUTLANMA NEDİR ve IŞIK SIZMASI NEDİR gibi konulara bir bakalım. Sonrasında bu firmalar neden bu sorunları ve hatta ÖLÜ PİXEL arızalarını size normal bir şeymiş gibi kabul ettirmeye çalışıyorlar, siz bunun karşısında neler yapabilirsiniz işe koyulalım.

Bana bugün gelen bir mail doğrultusunda ”Artık bu kadar da olmaz” dedirtecek cinsten bulutlanma sorununu bile SAMSUNG yetkililerinin NORMAL kabul etmesi neticesi kıymetli tüketicimiz ile kısa bir istişare sonrası bu yazıyı ele almaya gerek gördüm. Aşağıda sizlere sunacağım şu görseli firma NORMAL olarak kabul etmekle birlikte aslında bu görüntüyü de DELİL olarak kabul etmiyor ve kendilerinin test bölümlerinde bulunan görselin üzerinden değerlendirme yapıyorlar. Peki bu görseller neler? Gelin hemen birlikte bakalım

Tüketicinin sorun yaşadığı ekran (Düşünün ki yetkililer(!) bu ekrana normal demiş)

Samsung 65LS03 Bulutlanma

Firmanın Kendi Test Ekranı (Bulutlanma ve Işık sızması sorununa istinaden istedikleri test olduğunu hatırlatırım)

IMG 20221206 201445

Şimdi ister istemez sormak ihtiyacı duyuyoruz. Bizler bu televizyonları, ekrandan fışkırırcasına renk saçan özel çiçek böcek yumurta kahvaltı seyretmek için mi alıyoruz yoksa canımız hangi içeriği ister ise dizi film belgesel aydınlık karanlık tüm ortamlarda yapılan çekimleri izlemek için mi satın alıyoruz?

Ne yapalım yani bundan sonra Samsung veya X markaların mühendisleri, teknik ekipleri rahatslarını bozmasın, böyle sorunlar ile uğraşmasınlar diye yönetmenlere rica edelim ve karanlık sahne mi çekmesinler? Devletler yasa çıkarsın ve geceleri çekim yapmak mı yasaklansın? Böyle saçma bir bakış açısı nasıl olabilir? Televizyonun içerisine kendiniz gömdüğünüz bu test görseli nasıl olur da BULUTLANMA veya IŞIK SIZMASI gibi şikayetler için kullanılabilir? Game Of Thrones izlemeyelim mi bu durumda? Snow Piercer dizisini yönetmene ve çekim ekibine söyleyelim de trenin dışında aydınlık havada mı çeksinler? Hayatımın en büyük pişmanlığı, Game Of Thrones finalini LG IPS bir televizyonda izlemektir mesela. Keşke söyleseydik de diziyi bir de bize özel aydınlık sahnelerde çekselerdi.

Yukarıdaki ilk fotoğrafta yaşanan soruna rağmen yetkili servis (Burada servisin suçu yok çünkü kararı servis vermiyor, emekçi dostlarımıza selam olsun) tüketiciye verdiği formda firmanın bu durumu normal kabul ettiğini beyan etmiştir. Buyurun bu da tüketiciye verilen hizmet formu.

Televizyon Bulutlanma ve Işık Sızması Dilekçe Örneği

Bulutlanma sorununu zaten sizlere televizyonda BULUTLANMA NEDİR? yazımızda anlattık uzun uzun. Şimdi bu durumu normal diye kabullendirmeye çalışan firmalara ne yapılabilir ona bakalım.

Öneri:  LG 50NANO756 Panel Üreticisi ve Teknik Detaylar

Öncelikle belirtmek gerekir ki normal şartlarda YENİ MONTAJ yapılan televizyonlarda bu durumu tespitiniz halinde ürünün ayıplı mal olduğu gerekçesi ile montaj formunu imzalamamanız veya montaj formuna mutlaka ”Üründe bulutlanma/ışık szıması/ölü pixel sorunu vardır, değişim yapılması şartı ile montaj formu imzalanmıştır” notunu ekleyip imzalayın. Saydığım sorunlardan hangisi varsa onu, ikisi varsa ikisini veya hepsi varsa hepsini yazınız.

Daha sonra firmaya YAZILI KANALDAN (elinizde delil nitelikli bir yazışma olması adına) 6502 Sayılı TKHK madde 8 de tanımı yapılmış olan AYIPLI MAL kapsamında ürünün ayıplı olduğunun anlaşılması üzerine Madde 11 de sunulan seçimlik haklarınız çerçevesinde ayıpsız misli ile değişimini talep ettiğinizi belirtin. Elbette ki size ”Efendim servis yollayalım baksınlar, müdürlerimiz incelesin, mühendislerimiz kurcalasın” vs tarzı cevaplar verip 2-3 gün hatta bazen birkaç haftanızı çalacaklar. Siz eğer sizi oyaladıklarını hissettiniz ise son defa kendilerine bir yazı yazın ve konuyu haekem heyetine aktarıyor olduğunuzu belirtin sonrasında ise aşağıdaki dilekçeyi dilerseniz Edevlet üzerinden, dilerseniz bulunduğunuz İl veya İlçede bulunan Valilik, Kaymakamlık bünyesindeki Tüketici Srunları Hakem Heyeti Başkanlığında görevli Raportör arkadaşlara veya evrak kabul Memuruna teslim edebilirsiniz.

Eğer başvurunuzu Edevlet üzerinden yapacaksanız DELİL nitelikli belgeleri, satış faturasını, servis formunun görsellerini PDF formatına çevirmeyi unutmayınız, bunun için dilerseniz I LOVE PDF üzerinden ŞU LİNK ile Jpeg den PDF ye çevirim yapabilirsiniz. Yok elden teslim edecekseniz ya baskılı evrak olarak verin ya da dosyanın görüşme süresi bitiminde geri almak üzere USB içerisinde teslim edebilir veya CD ye yazdırabilirsiniz. (TV ekranına dair görsel delillerin iyi çekilmiş olması ve dijitla ortamda sunulması, heyetin incelemesini kolaylaştıracağı için sizin elinizi güçlendirir) Yoksa fotokopi üzerinden sorunu anlayamaz, dosyayı reddedebilirler.

Televizyon Bulutlanma ve Işık Sızması Dilekçe Örneği

……………………….TÜKETİCİ SORUNLARI HAKEM HEYETİ BAŞKANLIĞINA

………tarihinde ……… satış kanalından …… fatura bilgileri ile doğruladığım …. marka….. model televizyon satın aldım. Televizyonumun ……. …….tariihinde montajı yapıldı, bir süre kullanım sonrası özellikle akşamları tv izlerken karanlık sahneli dizi veya filmlerde ekranda ışık dağılımının eşit ve dengeli (Homojen) olmadığı farkedip …………tarihinde yetkili servisten hizmet talep ettim. Gelen yetkili servis, ekte sizlere sunmuş olduğum 1 numaralı delil görselde göreceğiniz üzere ürünün NORMAL olarak kabul edildiğini beyan etti. Yaptığım araştırmalarda televizyon ürün grubunda ışık sızması ve bulutlanma olarak tabir edilen bu sorunun zaten bilinen ve büyük ölçüde karşılaşılan ancak firmaların sorumluluk kabul etmediği bir problem olduğunu tespit ettim. Araştırmamı derinleştirdiğimde ise TFT LCD televizyonların çalışması için gerekli olan ışık kaynağının önünde bulunan DİFÜZÖR ve POLARİZER adlı katmanlar ile bunların en altında bulunan homojen dağılım yapması gereken tabakanın sabitlenmiş unusrlar olmadığını, dikey konumda ve serbest salınım halde duran ve led aydınlatma havuzu içerisindeki tutucu kuleler sayesinde dik durabilen unsurlar olduğunu ve gerek lojistik kusurları gerekse fabrikasyon şekilde bu katmanların oynama yapabildiğini, bükülebildiğini ve bu oynama/bükülmeler neticesi dik format yerine hafif kavis almaları neticesi bu bulutlanma sorununun ortaya çıktığını öğrendim. Yine SEHİm adı verilen ışık sızmaları da bu paralelde ele alınmıştır teknik birimler tarafından. Bir son kullanıcının kontrolünde olmayan ve yine bir son kullanıcının bilmek zorunda olmadığı düzeyde ince ve derin detayları barındıran böylesine önemli ve teknolojik bir konuda ilgili firma kendi renkli ve canlı test görsellerini referans alarak ürüne normal demektedir ancak yaşanan sorunun firmanın dayattığı test görselleri ile görülebilmesi mümkün değildir. Karşı taraf bu durumun TFT LCD panel teknolojisinde normal kabul edilen durumlar olduğunu belirtmiş olsa da yine yapılan araştırmalar TFT LCD denen unsurun bize görüntüyü veren katman olduğu, sorun yaşadığım yer ile fiziki bir bağlantısı dahi olmadığı, yaşadığım sorunun ise BLU yani Back Light Unit (Arka Aydınlatma Havuzu) sorunu olduğunu ortaya koymuştur. Firmanın burada tarafımı kasıtlı şekilde yanıltarak sorumluluktan kaçınmaya çalıştığı açıkça ortadadır. Piyasada satılan emsalleri ile kıyaslandığında daha fazla fayda beklememe sebep olacak yüksek teknoloji ile üretilmiş bir üründen gerekli faydayı sağlayamamaktayım. 6502 Sayılı TKHK 8 inci madde de tanımı yapılan AYIPLI MAL kapsamında olan ürünüm ile ilgili olarak madde 11 de tüketicilere sunulan seçimlik haklarımı kullanabilmek adına gerekirse bir bilirkişi tayini ile sorunun yerinde tespiti ve akabinde Malın Ayıpsz Misli ile Değişimi talebimin kabulünü arz ederim.

Öneri:  Vestel Android Ekran Ayarları

Yukarıda ben elimden geldiği, dilimin döndüğünce birkaç satır karalamaya çalıştım. Siz bu yazıda dilediğiniz yeri kendi yaşadığınız duruma göre değiştirebilirsiniz yalnız genel anlamda değinmeniz gereken hususlar açık net ve anlaşılır (Teknik detaylara yapacak bir şey yok, o kısmı heyeti aşarsa bilirkişiyi ilgilendirir) şekilde olmalı, çok kısa ve çok uzun olmamalı, gereksiz detaylardan kaçınılmalıdır.

Delil nitelikli unsurlarınızı mutlak aisimlendirin ve dilekçenizde bu isimler ile sıralayın. Örneğin ”1 numaralı delilimde göreceğiniz gibi…” dediğinizde sunduğunuz deliller mutlaka DELİL 1 gibi isimlendirilmelidir ki heyet üyeleri neyi anlatmaya çalıştığınızı ve neye bakmaları gerektiğini anlayabilsinler.

Yazı içerisinde eksik gördüğünüz yerler olursa değişitirlmesi yönde önerilerinizi yazabilir, takıldığınız yerler olursa SORU SOR bölümünden bize ulaşabilirsiniz.

    İlginizi Çekebilir

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Yorumlar (5)

    1. 20 Ocak 2023

      Teknolojik bir şeyin normalinin bu olması için banttan çıkan tüm ürünlerinde fabrika çıkışı bu durumun oluyor olması beklenmez mi? Servis bu duruma normal diyor ise fabrikada kontrol sırasında tüm televizyonlar bu ” özelliğe” sahip olması gerekir :) Öyle değil de sonradan oluşan bi şeyse bu bir bozulmadır.

    2. harika

    3. 13 Şubat 2023

      samsung tv mde aynı sorun var. şikayet var a yazdım ancak ne dönen var ne yardımcı olan var.

      görselleri görmeniz için paylaşıyorum linki.

      https://www.sikayetvar.com/samsung/samsung-tv-frame-2022-bulutlanma-ve-sehim-sorunu

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir