Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Mesela İSTENİRSE önlenebilecek konulardan birisi de bu örnekte gayet net şekilde paylaşılmış.
Elin adamı İSTİYOR ve ÖNLÜYOR.
''Al bu zehir dolu elmanı ..iktir git!!'' diyor mesela Rusya, daha gümrük kapısındayken bizim ihracatçılara.
Sonra o elmalar bilin bakalım ne oluyor?

@Adem Helvacı abi dikkatimi çektide işini bilen hem yaz sezonundan evvel hemde Mart ayının bitmesini beklemeden klimalarını almaya başladı alanlar adına bu duruma çok seviniyorum

TR de maalesef şartlar çok sürprizlerle dolu olmaya başladı hele ki yerli klimalarında 20 k civarına dayandığını görünce ayrıca kredi kartı kullananların boğazına yapışmaya başladılar bile
Kampanyasız taksitlerde 3 taksite bile deli komisyon almaya başladılar :bilmiyom

@Adem Helvacı abi dikkatimi çektide işini bilen hem yaz sezonundan evvel hemde Mart ayının bitmesini beklemeden klimalarını almaya başladı alanlar adına bu duruma çok seviniyorum

TR de maalesef şartlar çok sürprizlerle dolu olmaya başladı hele ki yerli klimalarında 20 k civarına dayandığını görünce ayrıca kredi kartı kullananların boğazına yapışmaya başladılar bile
Kampanyasız taksitlerde 3 taksite bile deli komisyon almaya başladılar :bilmiyom
Biz iyi kampanya yakaladık sayende kardeşim fiyatlarda yerinde durmuyor. :fiskos

Yeni Trafo ve son durum :tara
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.

Yeni Trafo ve son durum :tara
Abi bu trafo sana özel mi takıldı yoksa genel olarak mı değişim olmuştu

Abi hatırlarsanız daha geçen hafta herkese ricada bulundum özellikle klima ihtiyacı şimdiden belliyse mutlaka seçimden önce ürün alın diye.
Yani vestel bile olsa alsın insanımız zira seçim sonrası hem ekonomik koşulların hem de piyasanın durumu ciddi belirsiz. Ayrıca yaz koşulları için klima bulunamama, bulunsa da montaj sürecinin sancılı geçeceğinin uyarısını da yeri gelmişken bir daha yapalım.

Acaba bununla ilgili instagramda duyuru mu yapsam bilemedim. Bu sefer de sanki biz mal satmaya çalışıyormuşuz gibi algılansın istemedim açıkçası.

Bu arada dostlar, birkaç güne kadar sizlere Powerful firmasının, benim ricam ile bana özel üretip yolladığı varyak ile ilgili testleri de paylaşmaya başlayacağım fakat en önemli test detayı şu olacak bizi ilgilendiren.

Biliyorsunuz Midea markası Xtreme serisine özel olarak bir çalışma voltaj aralığı taahhütünde bulunuyor. Hatta direkt olarak şu şekilde belirttiler.

"Midea AC geniş voltaj aralığında çalışma fonksiyonuna sahiptir, elektrik voltajı 45V kadar düşük olsa bile çalışabilir, gururla söylüyoruz, soğutma endüstrisindeki en düşük çalışma voltajıyız ve AC için en geniş çalışma voltajı aralığıyız. 45V~264V ( XTREME SAVE ECO 9K-12K )

Peki birisi bana söylesin, bunu nasıl test edeceğiz?
Tabi bi sağ olsun Powerful firmasının bizim bu merakımızı giderecek bir ürün hediye etmesi sayesinde yakın zamanda benim evdeki Xtreme 12.000btu klimayı mesela 100V AC ile deneyeceğim bakalım ne oluyor.

Ayrıca gerilim düştüğünde akım ne oluyor, çekilen güç ne oluyor bunları da test ve teyit etmiş olacağız.

Bu arada dostlar, birkaç güne kadar sizlere Powerful firmasının, benim ricam ile bana özel üretip yolladığı varyak ile ilgili testleri de paylaşmaya başlayacağım fakat en önemli test detayı şu olacak bizi ilgilendiren.

Biliyorsunuz Midea markası Xtreme serisine özel olarak bir çalışma voltaj aralığı taahhütünde bulunuyor. Hatta direkt olarak şu şekilde belirttiler.

"Midea AC geniş voltaj aralığında çalışma fonksiyonuna sahiptir, elektrik voltajı 45V kadar düşük olsa bile çalışabilir, gururla söylüyoruz, soğutma endüstrisindeki en düşük çalışma voltajıyız ve AC için en geniş çalışma voltajı aralığıyız. 45V~264V ( XTREME SAVE ECO 9K-12K )

Tabi bi sağ olsun Powerful firmasının bizim bu merakımızı giderecek bir ürün hediye etmesi sayesinde yakın zamanda benim evdeki Xtreme 12.000btu klimayı mesela 100V AC ile deneyeceğim bakalım ne oluyor.

Ayrıca gerilim düştüğünde akım ne oluyor, çekilen güç ne oluyor bunları da test ve teyit etmiş olacağız.
Ciddi bir iddia abi valla ısıtmada durum ne olur bilemem de tam karavan kliması gibi olmuş ozaman xreme için
Aep modeli benim koşullarda 170v kadar ısıtmada çalışıyor kullanıcıya hissettirmeden sadece uygulama dan check ten bakarsak farkında oluyoruz birde ışıklar kıpır kıpır edince😅

Ciddi bir iddia abi valla ısıtmada durum ne olur bilemem de tam karavan kliması gibi olmuş ozaman xreme için
Aep modeli benim koşullarda 170v kadar ısıtmada çalışıyor kullanıcıya hissettirmeden sadece uygulama dan check ten bakarsak farkında oluyoruz birde ışıklar kıpır kıpır edince😅
Abi ilginç başka bir detay öğrendim İzmir Buca ziyaretimde.
Montaj için gittiğimiz evde meğerse şebeke elektriği yokmuş ve güneş enerji panelleri ile elektrik üreten ENERSİST isimli firma Midea Xtreme almasını önermişler tüketiciye.
Güneş panelleri ile en verimli ve istikrarlı çalışan klima olduğunu belirtmişler adama.
Vallahi ben de orada öğrendim bu detayı.

Beyefendiye tekrar anlattırıp videoya kaydettim, birkaç güne kadar yayınlayacağım :ok

Şimdi dahada çok merak ettim abi bu aleti 🧐

Benimde bundan 1 1.5 ay evel dikkatimi şu çekti babamların xreme 12 lik takılı olduğu oda benimkinden büyük olduğu halde 250w a kısmış ısıtma yaparken ha tâbi onlarda iç dış yalıtım var oda ayrı bir konu ama dikkatimi çekti benim

fazla test edemediler o günlerde kombileri arızalı diye sadece 2 3 gün kullanım yapmışlardı
Ben daha aep da 330w dan aşağı indiremedim 😀
Yalnız bende fan konusunda rahatım düşük fanda tüketim artmıyor :kiskis

Abi selamlar Xtreme için güzel haber 😁 az önce voltaj ölçtüm 217 219v geziyor ama benim 18bin voltaj limiting frequancy uyarısı veriyor 12bin ve 9bin olan uyarı vermiyor. 😅 18bin için birde tüketim kompresör vs bilgi belli oldu mu? :bye

Abi ilginç başka bir detay öğrendim İzmir Buca ziyaretimde.
Montaj için gittiğimiz evde meğerse şebeke elektriği yokmuş ve güneş enerji panelleri ile elektrik üreten ENERSİST isimli firma Midea Xtreme almasını önermişler tüketiciye.
Güneş panelleri ile en verimli ve istikrarlı çalışan klima olduğunu belirtmişler adama.
Vallahi ben de orada öğrendim bu detayı.

Beyefendiye tekrar anlattırıp videoya kaydettim, birkaç güne kadar yayınlayacağım :ok
Sayende İleri dönük yatırımı mantıklı yapmışım abi.. :tara

@ByCilo abi yanılmıyorsam adem abi 18 btu xreme için nominal kompresör değeri 15.5btu demişti klima öneri başlığının birinde bulursam atarım saaa🙋😀

Şimdi dahada çok merak ettim abi bu aleti 🧐

Benimde bundan 1 1.5 ay evel dikkatimi şu çekti babamların xreme 12 lik takılı olduğu oda benimkinden büyük olduğu halde 250w a kısmış ısıtma yaparken ha tâbi onlarda iç dış yalıtım var oda ayrı bir konu ama dikkatimi çekti benim

fazla test edemediler o günlerde kombileri arızalı diye sadece 2 3 gün kullanım yapmışlardı
Ben daha aep da 330w dan aşağı indiremedim 😀
Yalnız bende fan konusunda rahatım düşük fanda tüketim artmıyor :kiskis
Kardeşim ben bu aletin manyak kıstığını söyleyebilirim ama ispat edemem 😁 üfleme olarak 29⁰ leri bile gördüm kapanmıyor 9bin hemen yan odada çalışıyor orası güneş aldığı için termostat yapıyor ama güneş almayan yatak odasındaki 12binlik resmen kapanmadan oda ısısını koruyor diyebilirim.

@ByCilo abi yanılmıyorsam adem abi 18 btu xreme için nominal kompresör değeri 15.5btu demişti klima öneri başlığının birinde bulursam atarım saaa🙋😀
Onu hatırlıyorum ama bu alet 39⁰ üfleme altına inemiyor fan hızını manuel yüzde 70 yaparsam 37⁰ üfleme görüyorum. Merak ettiğim bu alet kendini kaç kwh değerlerine kısabilir? Teknik verilerde 780kwh yazan değer doğru mu? 😍

Onu hatırlıyorum ama bu alet 39⁰ üfleme altına inemiyor fan hızını manuel yüzde 70 yaparsam 37⁰ üfleme görüyorum. Merak ettiğim bu alet kendini kaç kwh değerlerine kısabilir? Teknik verilerde 780kwh yazan değer doğru mu? 😍
Abi bence onun olayı kompresör den yada yazılım la alakalı bir durum acaba diğer 18btu aep ler ne durumda

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri