Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

@Adem Helvacı abi o değilde varyak aleti ile ilgili videonu seyredince aklıma yine o sahne geldi senin yanında o teli bağlayan ben olmak isterdim :haha
Büyük adamsın yaa demek klimalara işkence edeceğiz
Şuan varya iple çekiyorum test videolarını
Sen klimalara işkence konusunda bizide geçtin 🤣
Helal olsun sana be abi kimse yapmaz bu testleri tebrik ve teşekkür ederim 🙏
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleme:
Abi termostat dedim ama gerçekten termostata mı giriyor başka bir şey mi oluyor bilmiyorum :) bir sıcak bir soğuk üflüyor. Kumandadan beni takip et özelliğini açıyorum set 25 kumandada 23 yazıyor yine aynı kafasına göre soğuk üflüyor anlamadım.
Şuan direkt buata bağlı klima tapo prizi bağlantısını yapınca ayarlayacam parametreyi aklımda o.
Klima fazla güçlü. Düşünsenize, Midea prime ile 24m2 alanda bile ben ısıtmada çok memnundum. Şu sebeple belirttim bunu. Midea prime 26 sıra evaparatör ve 550 gram gaza sahipti. Sizin aldığınız Xtreme ise 30 sıra evaparatör ile 650 gram gaza sahip.
Klima fazla güçlü olunca durmak zorunda kalıyor fakat durduğunda içerideki sıcak hava sirkülasyonu kesildiği ve termostatta durma özelliğini aktif etmediyseniz vantilatör gibi üflemeye devam ettiği için üşümeyi hissediyorsunuz.

Dün şöyle bir şey oldu. Benim Breezeless termostata girdi. termostata girdiğinde iç ortam 24.4 dereceydi ve derece sürekli gözümün önünde olduğu için saatlerdir öyle olduğunu zaten biliyordum ama klima termostata girdiğinde (Benim klima ayarlı olduğu için termostatta iç ünite fanı üfleme yağmaz) aradan 10 dakika geçti geçmedi hatun ''Üşüme geldi bana'' dedi :D
Gözüm hemen dereceye gitti ve baktım ki halen 24.4 derecede duruyor. Klima sürekli şekilde yaklaşık 40 derecelik bir hava üflediği ve içeride ortam 24 derece dolaylarında olduğunda hiçbir sorun yok, hatta biz klimayı 24 bile yapamıyoruz fazla sıcak yapıyor, o nedenle 23 de kullanıyoruz, içerisi 24 25 derece arasında gidip geliyor. Fakat klima durduğunda o sürekli olarak ağızdan çıkan sıcak havanın iç ortamdaki dolaşımı durunca o zaman ''noldu yahu bi üşüme geldi'' demeye başlıyorsunuz.

Tabi yine şu kütle sıcaklığı meselesi de ayrı bir konu onu da sevgili @muhammet göl ile defalarca test ve teyit ettik, ne olursa olsun aç kapa kullanım ile 24 saat kullanım arasında o sıcaklığın hissedilmesi aşamasında da çok çok büyük etkisi var.

@Adem Helvacı abi o değilde varyak aleti ile ilgili videonu seyredince aklıma yine o sahne geldi senin yanında o teli bağlayan ben olmak isterdim :haha
Büyük adamsın yaa demek klimalara işkence edeceğiz
Şuan varya iple çekiyorum test videolarını
Sen klimalara işkence konusunda bizide geçtin 🤣
Helal olsun sana be abi kimse yapmaz bu testleri tebrik ve teşekkür ederim 🙏
Abi dün mesela bir televizyon üzerinde video ile kayıt altında denemelerimizi yaptık.
Şebeke gerilimi 230 olan ofisimizde varyak üzerinden düşüre düşüre düşüre düşüre 50 voltun altına bile düşürdük TV halen çalışıyordu.
Ne zaman ki 45V ac nin altını gördü o zaman tak dedi kapattı artık sistem kendisini.
Tabi burada biz başka bir konuyu da vurgulamak istedik ve bunun da video ile kaıtlarını alıp paylaşacağız.
Burada sizlerle zamanla ohm kanunu üzerinde de çok konuşuruz bu testler esnasında zira gerilimin düşmesinin etkisi mutlaka başka bir detayın yükselmesine neden olur işte onları da vatandaşa vurgulayacağız.

Merhaba o kod sadece iç ve dış olarak birbirinden ayırmak için kullanılıyor. Ürün farklı bir model değil aslında

Güzel bir anıydı kaçırmak istemedim. 🙂

Güzel bir andı kaçırmak istemedim abi
Çok güzel yapmışsın abi, en güzel fotolar bana göre habersiz çekilenler oluyor.
Sen de hoşgeldin aramıza tabi :ok

Dostlar sevgili Ersin ile birkaç senedir Midea'nın toplantılarında görüşüyoruz. Hem insan olarak hem deki mesleki anlamda çok kral bir dostumuzdur kendisi.

Adana ve civarında bir sorunu olan varsa bilsin ki burada çalacak bir kapısı da var :ok

Abi 200kwh tek klima mı? 🤔
Evet abi 29m2 salındaki klimanın 24 saat aktif test sonucu neredeyse 200kwh tüketim oldu.
3 ay 24 saat aktif test yaptım, şimdi de on off test yapıyorum yani sadece akşamları açık ama arada bir fark oluyor.
24 saat aktif test esnasında 23 de kullanıyoruz yetiyor sorun olmuyor hatta 24 bile yapamıyoruz diye belirtmiştim fakat kapat aç durumunda eve ilk geldiğimizde soğuk olduğu için klimayı ister istemez 24 25 de çaloıştırıp önce boost özelliğini açıyorum, aradan 1-2 saat geçince yine 23 e getiriyorum.
Tabi bunun şöyle bir olumsuz etkisi oluyor ama toplam tüketime etkisi ne olacak bu ay sonunda göreceğiz.
İlk açtığımda 1100watt anlık tüketimlere kadar yükseliyor. Sonra 900 ler 800 ler derken daha 450 lere inebildiğinde zaten gece bitmiş oluyor ve biz klimayı kapatıp gidip yatıyoruz.

Diğer yandan kışın en ağır döneminde 200e yakın tüketen klima, şu ara mevsimin çok hafif geçtiği şu dönemde aç kapat ile ne kadar tüketecek ay sonunda bakacağız artık :)

Abi çekemeyen anten taksın! Burada her marka için iyisini de kötüsünü de konuşuyoruz biz senin içini biliyoruz abim.. 🙏
Cansınız :)

2-3 sene kadar önce Hausluft firması benimle irtibat kurup Dayrelax klimaların incelenmesi yönde bir ricaları olmuştıu ben de kendilerine ''Hay hay'' demitşim fakat servis yapılanmalarını oturtup ondan sonra haber verelim demişlerdi.

Sonrasında bir irtibat daha sağlandı ve bugün sanırım sevgili @İlteriş Yılmaz bir görüşme yapacak.
Yani bizim bu klimalarla ilgili marka gamını genişletme çabamız zaten var fakat her detayı paylaştığımızı bildikleri için markalar genelde yanaşmak istemiyorlar.

Demek istediğim şu, bizim hakikaten her markaya mesafemiz aynı, onların bize mesafesi aynı değil :D

Güzel makinaya benziyor 🧐
Şu FG Europe yetkililerini, beyaz Eşya da getirmeleri konusund aikna edemedim bir türlü.
@Erinç Aşıcıoğlu dur bunları duy :D

Midea bu ülkeye Beyaz Eşya ile de girsin var ya hakikaten duman attırırlar ortalığa.

Senin Klima Günlük ortalama 7 kw gibi denk geliyor. Adem hocanın ölçümleriyle kıyaslayınca nasıl sence
Havanın durumuna göre de sonuç değişmekle birlikte benim en soğuk dönemdeki genel ortalamam 6,5kw dolaylarında yani onu da 7kw kabul edebiliriz bana göre.

1711096583381.jpeg

Klima fazla güçlü. Düşünsenize, Midea prime ile 24m2 alanda bile ben ısıtmada çok memnundum. Şu sebeple belirttim bunu. Midea prime 26 sıra evaparatör ve 550 gram gaza sahipti. Sizin aldığınız Xtreme ise 30 sıra evaparatör ile 650 gram gaza sahip.
Klima fazla güçlü olunca durmak zorunda kalıyor fakat durduğunda içerideki sıcak hava sirkülasyonu kesildiği ve termostatta durma özelliğini aktif etmediyseniz vantilatör gibi üflemeye devam ettiği için üşümeyi hissediyorsunuz.

Dün şöyle bir şey oldu. Benim Breezeless termostata girdi. termostata girdiğinde iç ortam 24.4 dereceydi ve derece sürekli gözümün önünde olduğu için saatlerdir öyle olduğunu zaten biliyordum ama klima termostata girdiğinde (Benim klima ayarlı olduğu için termostatta iç ünite fanı üfleme yağmaz) aradan 10 dakika geçti geçmedi hatun ''Üşüme geldi bana'' dedi :D
Gözüm hemen dereceye gitti ve baktım ki halen 24.4 derecede duruyor. Klima sürekli şekilde yaklaşık 40 derecelik bir hava üflediği ve içeride ortam 24 derece dolaylarında olduğunda hiçbir sorun yok, hatta biz klimayı 24 bile yapamıyoruz fazla sıcak yapıyor, o nedenle 23 de kullanıyoruz, içerisi 24 25 derece arasında gidip geliyor. Fakat klima durduğunda o sürekli olarak ağızdan çıkan sıcak havanın iç ortamdaki dolaşımı durunca o zaman ''noldu yahu bi üşüme geldi'' demeye başlıyorsunuz.

Tabi yine şu kütle sıcaklığı meselesi de ayrı bir konu onu da sevgili @muhammet göl ile defalarca test ve teyit ettik, ne olursa olsun aç kapa kullanım ile 24 saat kullanım arasında o sıcaklığın hissedilmesi aşamasında da çok çok büyük etkisi var.
Hocam mersinde yaşıyorum şu havalarda için 24 saatlik kullanım ne kadar uygun olur bilmiyorum şuan hava çok sıcak mesela. Parametreyi 1 e ayarlayacam sanırım fan hiç üflemesin :)

Havanın durumuna göre de sonuç değişmekle birlikte benim en soğuk dönemdeki genel ortalamam 6,5kw dolaylarında yani onu da 7kw kabul edebiliriz bana göre.

Ekli dosyayı görüntüle 14166
Akşamları 25 set aç kapayla en az 7kw gidiyor ama dediğim gibi her gün açmıyorum mersin havaları malum gündüzleri de çok sıcak oluyor. Sanırım yaz aylarında 24 saatlik kullanıma geçecem.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri