Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Çaycı Deneyimleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mbirol
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
O ürn olsa 1500 TL yi hiç düşünmez veririm. Ama yok artık
Bu arzum kaynatırken 1800 Watt , sıcak beklemede ölçtüm 165 wat tüketim. Premier 200 Wattı sıcak tutmada . 160 watta bile su kaynıyor foku fokur . Aslında gereksiz kaynama.
Hah işte benim de anlatmak istediğim o ustacım, o gereksiz kaynaöma enerjiyi de boşa tüketiyor suyu da. Ayrıca çayı da haşlıyor maalesef.

Ben demli çay içemem.

Saat 5 dolaylarında demliği bitiriyoruz, sonra kahve veya bitki çayına geçiyoruz yeniden demlemeyelim 1-2 saate ofisten çıkarız nasılsa diye, 7 gibi eve geçip yemek sonrası yarım demlik de evde gidiyor çünkü Yeldoş çay içmez.

Yani çayı açık içen biri için üstüne bir de çay haşlanınca o acılık keyif kaçırıyor.

Hah işte benim de anlatmak istediğim o ustacım, o gereksiz kaynaöma enerjiyi de boşa tüketiyor suyu da. Ayrıca çayı da haşlıyor maalesef.

Ben demli çay içemem.

Saat 5 dolaylarında demliği bitiriyoruz, sonra kahve veya bitki çayına geçiyoruz yeniden demlemeyelim 1-2 saate ofisten çıkarız nasılsa diye, 7 gibi eve geçip yemek sonrası yarım demlik de evde gidiyor çünkü Yeldoş çay içmez.

Yani çayı açık içen biri için üstüne bir de çay haşlanınca o acılık keyif kaçırıyor.
Bende sosyete çayı içemem. Şeker yok zaten ,kendimiz şekeriz biz. :haha

Ben çay sevmem eşim günde 2 bilemedin 3 defa içer.
Bende sabah 1 ya içerim ya içmem.
1 kilo çay 1 yıl gider. ?
Lipton veya Çaykur alırız.

Bizde de Bosch tta5603 var uzun süre bir çaycı arayışına girip aldım üst tarafının cam olmasından dolayı tercih etmiştim gayet memnunum.

Çayı çaycıda demleyip demlik kısmını içinden demlenince alıyoruz ki çay aşırı demli olmasın.

fakir almıştık iş yerine ancak su yüzeyinde yağlı bir tabaka oluştuğunu gördük , servis hiç bir işlem yapmadan değiştirdik dedi ve kullanmaya devam ettik şu an normale döndü ama uzun süre su kaynatmak gerekiyormuş geçmesi için

Tireboluda yaşayan. Biri olarak Tirebolu42 (caykur) bunu önerebilirim. :cay

Ekli dosyalar

• images (2).jpeg
    images (2).jpeg
    39.8 KB · Görüntüleme: 9
ben çaymarkası aramam hangisi ucuzsa onu alırım, benim formül şu, içine sürmene yayla çayı atarım bir tutam. Bildiğimiz çiçek tarzı ottur.
enfes bir tat veririr. Not tomurcuk, taçın tarzı şeyleri hayatta içemem ama bunu içen eş dost komşu ; Hangi marka kullanıyorsun der.
YAYLA-CAYI-CAY-CICEGI-16GR_1.jpeg

Bu arada Çaycı da deneme yaptım tüketim hakkında bilgi olsun diye. 1,8 litre suyu 6,5 dakikada kaynattı . Bunu baz alırsak suyun kaynaması için tüketilen enerji 200 wat gibi maksimum. sıcakta tutmada da saatlik 165 wat tüketimi var ,onu da ölçmüştüm watmetre ile .1 saatlik çay keyfi için toplam da 365 wat tüketim var. Sanki bedava ya çay için kullandığımız enerji. 1 TL değil gideri.

Bu arada Çaycı da deneme yaptım tüketim hakkında bilgi olsun diye. 1,8 litre suyu 6,5 dakikada kaynattı . Bunu baz alırsak suyun kaynaması için tüketilen enerji 200 wat gibi maksimum. sıcakta tutmada da saatlik 165 wat tüketimi var ,onu da ölçmüştüm watmetre ile .1 saatlik çay keyfi için toplam da 365 wat tüketim var. Sanki bedava ya çay için kullandığımız enerji. 1 TL değil gideri.
Düşün ki kahveye gidiyorsun bir bardak çay kaç para :)

ben çaymarkası aramam hangisi ucuzsa onu alırım, benim formül şu, içine sürmene yayla çayı atarım bir tutam. Bildiğimiz çiçek tarzı ottur.
enfes bir tat veririr. Not tomurcuk, taçın tarzı şeyleri hayatta içemem ama bunu içen eş dost komşu ; Hangi marka kullanıyorsun der.
YAYLA-CAYI-CAY-CICEGI-16GR_1.jpeg
Aktarlar da bulamayız dimi

Çiçeklere ne gibi faydası oluyor ?
Valla hocam ben bir faydası var mı bilemiyorum, sadece çöp olmasın toprak olsun diye oraya döküyorum. fazla birikirse, bizim saksılarda yer yoksa bahçedeki toprağa karıştırıyorum.

Bir ara 70 lik diye geen büyük bir boş saksı vardı ben o saksının içerisinde biriktirmiştim çay posalarını. geçen hafta çiçeklerde saksı değişiklikleri yaptım, malum çiçekler büyüdükçe artık saksı küçük gelmeye başlıyor, her mevsim topraklarını zenginleştirip saksı büyütüyorum. O çayları o saksıların toprakları ile harmanladım hep.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri