Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Şimdi işin şakası bir yana tam olarak nedir sorun?
Belki bir beyin fırtınası yaparız.
Bunlar sadece su'da mı duruyor? Toprak yok mu?Ekli dosyayı görüntüle 14545
Abi durum bu yapraklarda. Suyu var güneşi de var. Yer değişikliği yok. Bir şey oldu ama nesi var bilmiyorum.
Büyük olasılıkla çok sulamaktan kaynaklı olduğunu belirtiyorlar.Ekli dosyayı görüntüle 14545
Abi durum bu yapraklarda. Suyu var güneşi de var. Yer değişikliği yok. Bir şey oldu ama nesi var bilmiyorum.
Bambu bunlar abi. Toprak ne? Suda duruyorBunlar sadece su'da mı duruyor? Toprak yok mu?![]()
Ama bambu zaten suda durur ki hep. Çok sulama olsa üç yıldır aynı suda duruyorBüyük olasılıkla çok sulamaktan kaynaklı olduğunu belirtiyorlar.
Daha detaylı bilgi için
https://www.nature.com/articles/s41598-023-33628-8
Ekli dosyayı görüntüle 14545
Bu türünü bilmiyorum ama bambu tropik ortamli toprakta yetişir.Ama bambu zaten suda durur ki hep. Çok sulama olsa üç yıldır aynı suda duruyor![]()
Ya benim bambum hasta mı şimdi
Hmmm bak sevgili @İRFAN dostm da benim gibi düşünmüş.Ama bambu zaten suda durur ki hep. Çok sulama olsa üç yıldır aynı suda duruyor![]()
Çünkü hep sudalar. Geldikleri günden beri hep suda yaşayınca ben toprağa hiç koymadım. Zaten bu sebeple bambum var. Ben bakamam topraklı bitkiye. Suyunu ayarlama özelliği bana yüklenmemiş.Hmmm bak sevgili @İRFAN dostm da benim gibi düşünmüş.
Ben düz mantık yaklaşmıştım olaya zira benim Limon için de ben suyu fazla kaçırmışım 1-2 kere ve hemen yaprakları sararmaya başladı. Ben de o zaman öürenmiştim çok su kaynaklı olduğunu.
Toprağı güzel kurumadan su verme demişlerdi bana ve şu an her şey normal.
Aklıma o gelince sormuştum, baktım senin zımbırtılar topraksız o yüzden sorma gereği duymuştum.
Öğreniyoruz işte biz de bu vesile ile.
Hasta etmişsin işte bambuları :dry
Bilmediğimden soruyorum, bu garibim vitamini minerali nereden alıyor veya alacak?Çünkü hep sudalar. Geldikleri günden beri hep suda yaşayınca ben toprağa hiç koymadım. Zaten bu sebeple bambum var. Ben bakamam topraklı bitkiye. Suyunu ayarlama özelliği bana yüklenmemiş.
Acaba havaların değişimi mi etkiledi? Daha güneş alacağı bir yere koydum bakalım. Biraz duvara yaklaşmıştı acaba üşüdü mü soğuktan? Değiştirdim yerini bakalım ne yapacak![]()
Hayır değişmiyor. Su değişmediği için yosunlanıyor oradan besleniyor. Bambuyu hiç hareket bile ettirmiyorum vazo içinde cama da yapışıyor kökleri çünkü. Hatta koyacağım taze suyu önce şişeye koyup cam önünde dinlendiriyorum. Beklemiş suyu eklemiş oluyorum.Bilmediğimden soruyorum, bu garibim vitamini minerali nereden alıyor veya alacak?
Suyu değşiyor mu arada mesela?![]()
Sus sen sus sus@Adem Helvacı abim ben ne dedim bak konu değişti![]()
Bir şey daha öğrenmiş oldukHayır değişmiyor. Su değişmediği için yosunlanıyor oradan besleniyor. Bambuyu hiç hareket bile ettirmiyorum vazo içinde cama da yapışıyor kökleri çünkü. Hatta koyacağım taze suyu önce şişeye koyup cam önünde dinlendiriyorum. Beklemiş suyu eklemiş oluyorum.
Yahu mevzu unutulmuş gitmiş ne hatırlatıyorsun@Adem Helvacı abim ben ne dedim bak konu değişti![]()
İyi akşamlar abi rakip markadan yeni konu açılması ve savaş başlaması gündem deHerkese iyi akşamlar dostlar gündüz döktürmüş burası![]()
![]()
Bizim işler yoğun bu aralar anca yazılanları okuyorum. Klimalarda kapalı moda geçiş yaptı 1 Nisan şakası gibiİyi akşamlar abi rakip markadan yeni konu açılması ve savaş başlaması gündem de
Şaka bir yana bugün lokal iyi kalabalık tı abi sohbet güzeldi![]()
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.