Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Grundig 65 GHQ 9500 QLed Tv alındı

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

freeee

İnce Eleyen
Kadim Üye
Bütçe
30.0000
Marka Model Bilgisi
Grundıg 65GHQ9500 Google Smart 4K QLED
Arkadaşlar geçen vatan bilgisayarın kampanyasından almış olduğum Tv bugün teslim edildi.tv ünitesi bekliyorum 10-15 gün içinde ünite gelecek. sabırsızlanıyorum gerçi kurdursam mı beklesem mi ? Karar veremedim bir türlü. Yakın zamanda ayrıntılı bilgi paylaşayım..

Ekli dosyalar

• IMG_2478.jpeg
    IMG_2478.jpeg
    47 KB · Görüntüleme: 390
  • IMG_2477.jpeg
    IMG_2477.jpeg
    35.3 KB · Görüntüleme: 395
  • IMG_2476.jpeg
    IMG_2476.jpeg
    50.5 KB · Görüntüleme: 385
Merhaba arkadaşlar:
Bende mi sorun var yok sa gelen TV ler mi sorunlu anlamadım

1.5 ay kadar önce GRUNDIG 75ghu9000 model TV aldım. İlk gelen TV de 3 adet ölü piksel çıktı ama panel de homojen bir renk dağılımı vardır. Işık sızması, parlama, bulutlanma vs yoktu. Servis rapor tuttu değişim kararı çıktı ve benim macera başladı. 1. Değişimde gelen TV panelin alt 10 cm ve ortasına yakın yerde kurşun yemiş gibi bir leke muhtemelen silikon dökülmüş olabilir ve gündüz bile görünen ışık sızması vardı. Servis rapor tuttu ve değişim çıktı
2. Değişimde panelde 5 den fazla ölü piksel ve 2 adet canlı parlak piksel çıktı ve servis rapor tuttu yine değişim çıktı
3. Değişimde panelde 2 parlak piksel çıktı ama asıl can sıkan panel de olan ve her renkte görünen lekeler. Ve servis yine rapor tuttu para iadesi teklif ettiler. Ben kesinlikle kabul etmediğimi kendilerine söyledim. Tek istediğim temiz bir panel ve homojen bir arka aydınlatma. Uzunca konuşmalarımızdan sonra tekrar ürün değişim kararı çıktı ve 10 gün sürdü yeni TV nin gelmesi. Hatta dedim kontrol edip öyle gönderdiler bu sefer daha sıkıntı olmaz.
4. TV de dün teslim edildi ve kurulumu yapıldı. Kendime daha ekranda ölü veya parlak kontrolü yapmadan kullanayım dedim. Sabah TV yi açayım dedim. Hay açmaz olaydım. 2 metre mesafeden bakarken kocaman parlak piksel ve ortada kocaman ölü piksel.

Artık ya böyle kullanacağım, ya para iadesi isteyeceğim. Grundig bu tvlerde sanırım defolu kusurlu panel takıp ucuz şekilde piyasa da eritiyor. Ya da ben şansızım

Not: Konuda ki ghq9500 model TV ile anakartları aynı. 1080 de 120hz desteği var 4k da 60hz veriyor. Özellikle nvidia rtx4050 serisi ekran kartlı bilgisayar ve lisanslı paugge 2.1 lisanslı hdmi kablo ile bağlayıp denedim.

Merhaba arkadaşlar:

1.5 ay kadar önce GRUNDIG 75ghu9000 model TV aldım. İlk gelen TV de 3 adet ölü piksel çıktı ama panel de homojen bir renk dağılımı vardır. Işık sızması, parlama, bulutlanma vs yoktu. Servis rapor tuttu değişim kararı çıktı ve benim macera başladı. 1. Değişimde gelen TV panelin alt 10 cm ve ortasına yakın yerde kurşun yemiş gibi bir leke muhtemelen silikon dökülmüş olabilir ve gündüz bile görünen ışık sızması vardı. Servis rapor tuttu ve değişim çıktı
2. Değişimde panelde 5 den fazla ölü piksel ve 2 adet canlı parlak piksel çıktı ve servis rapor tuttu yine değişim çıktı
3. Değişimde panelde 2 parlak piksel çıktı ama asıl can sıkan panel de olan ve her renkte görünen lekeler. Ve servis yine rapor tuttu para iadesi teklif ettiler. Ben kesinlikle kabul etmediğimi kendilerine söyledim. Tek istediğim temiz bir panel ve homojen bir arka aydınlatma. Uzunca konuşmalarımızdan sonra tekrar ürün değişim kararı çıktı ve 10 gün sürdü yeni TV nin gelmesi. Hatta dedim kontrol edip öyle gönderdiler bu sefer daha sıkıntı olmaz.
4. TV de dün teslim edildi ve kurulumu yapıldı. Kendime daha ekranda ölü veya parlak kontrolü yapmadan kullanayım dedim. Sabah TV yi açayım dedim. Hay açmaz olaydım. 2 metre mesafeden bakarken kocaman parlak piksel ve ortada kocaman ölü piksel.

Artık ya böyle kullanacağım, ya para iadesi isteyeceğim. Grundig bu tvlerde sanırım defolu kusurlu panel takıp ucuz şekilde piyasa da eritiyor. Ya da ben şansızım

Not: Konuda ki ghq9500 model TV ile anakartları aynı. 1080 de 120hz desteği var 4k da 60hz veriyor. Özellikle nvidia rtx4050 serisi ekran kartlı bilgisayar ve lisanslı paugge 2.1 lisanslı hdmi kablo ile bağlayıp denedim.
2K 120Hz (2560x1440) verebiliyor mu?

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2024-04-06 144310.png
    Ekran görüntüsü 2024-04-06 144310.png
    66.5 KB · Görüntüleme: 34
  • Ekran görüntüsü 2024-04-06 144403.png
    Ekran görüntüsü 2024-04-06 144403.png
    69.1 KB · Görüntüleme: 37
  • Ekran görüntüsü 2024-04-06 144242.png
    Ekran görüntüsü 2024-04-06 144242.png
    72.4 KB · Görüntüleme: 34
Merhaba arkadaşlar
Televizyonu 2-3 hafta önce mediamarket maltepeden aldım baba evinde kapalı kutu duruyor mayısın sonunda evleniyorum evime taşıtıp kurduracaktım fakat forumda yazılanlara çok üzüldüm 65 inç olan modelini aldım ve sehpada kullanacağım kırılan ayaklar hareketli sahnelerde takılma şikayetleri ölü pixeller 120 hz olmama durumu vs vs. Televizyonu çok beğenerek almıştım sesi görüntüsü mest etmişti beni kapalı kutunun resimlerini attım benim tvde problem varmıdır acaba ? Hiç açtırmadan iademi etsem ? 32 bin tl ye almıştım bu fiyata 65 inç imkansız alamam bu özelliklerde şu an bana lütfen yol gösterin ne yapmalıyım?

Ekli dosyalar

• IMG_0389.jpeg
    IMG_0389.jpeg
    78 KB · Görüntüleme: 25
  • IMG_0391.jpeg
    IMG_0391.jpeg
    92.1 KB · Görüntüleme: 24
Merhaba arkadaşlar
Televizyonu 2-3 hafta önce mediamarket maltepeden aldım baba evinde kapalı kutu duruyor mayısın sonunda evleniyorum evime taşıtıp kurduracaktım fakat forumda yazılanlara çok üzüldüm 65 inç olan modelini aldım ve sehpada kullanacağım kırılan ayaklar hareketli sahnelerde takılma şikayetleri ölü pixeller 120 hz olmama durumu vs vs. Televizyonu çok beğenerek almıştım sesi görüntüsü mest etmişti beni kapalı kutunun resimlerini attım benim tvde problem varmıdır acaba ? Hiç açtırmadan iademi etsem ? 32 bin tl ye almıştım bu fiyata 65 inç imkansız alamam bu özelliklerde şu an bana lütfen yol gösterin ne yapmalıyım?
Yani oyun felan oynamayacaksanız 120 hz gereksiz kalıyor. Ayak mevzusunda da ayağı garantiden değişiyorlar o da mesele değil. Takılma problemleri her Android-Google TV'de olabilir televizyonu sıfırlayan arkadaşların sorunu çözüldü gibi zaten ki sıfır montaj yaşpılacağı için sorunla karşılaşmanız düşük ihtimal. Ölü piksel bulutlanma sorunları da bu modelden bağımsız her televizyonun sorunu şansınız varsa olmaz yoksa olur. OLED harici kaçış zor. Bence şu anda iade edilecek bir durum yok yine de seçim sizin ki iade etseniz yerine ne alacaksınız meçhul.

Yani oyun felan oynamayacaksanız 120 hz gereksiz kalıyor. Ayak mevzusunda da ayağı garantiden değişiyorlar o da mesele değil. Takılma problemleri her Android-Google TV'de olabilir televizyonu sıfırlayan arkadaşların sorunu çözüldü gibi zaten ki sıfır montaj yaşpılacağı için sorunla karşılaşmanız düşük ihtimal. Ölü piksel bulutlanma sorunları da bu modelden bağımsız her televizyonun sorunu şansınız varsa olmaz yoksa olur. OLED harici kaçış zor. Bence şu anda iade edilecek bir durum yok yine de seçim sizin ki iade etseniz yerine ne alacaksınız meçhul.
Öncelikle cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim oyun şimdilik oynamayacağım fakat önümüzdeki yıl ps5 almayı düşünüyorum hareketli sahnelerde vs takılmalar olmaması için bende mi sıfırlama yapmalıyım? Arçelik servisi kurulum için çağırırken tv ayağındaki şikayetlere istinaden sağlam ayak getirmelerini istesem ve bu yazılımsal sorunların olmaması için gerekli güncellemeleri yanlarında getirmelerini istesem acaba yardımcı olurlarmı? Bu panel testlerini servis geldiğinde yapıyor mu bulutlanma ölü pixel ışık sızması varmı diye ? Şimdiden çok teşekkürler iyi ki varsınız inceleriz.com ailesi

Öncelikle cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim oyun şimdilik oynamayacağım fakat önümüzdeki yıl ps5 almayı düşünüyorum hareketli sahnelerde vs takılmalar olmaması için bende mi sıfırlama yapmalıyım? Arçelik servisi kurulum için çağırırken tv ayağındaki şikayetlere istinaden sağlam ayak getirmelerini istesem ve bu yazılımsal sorunların olmaması için gerekli güncellemeleri yanlarında getirmelerini istesem acaba yardımcı olurlarmı? Bu panel testlerini servis geldiğinde yapıyor mu bulutlanma ölü pixel ışık sızması varmı diye ? Şimdiden çok teşekkürler iyi ki varsınız inceleriz.com ailesi
Güncelleme yok ki getirsinler? Kendiniz test yapıyorsunuz.

Son düzenleme:
Konuyu bayadır takip etmiyorum bu ayak değişim girişimleri güzel ama yazılımda ciddi lag sorunları ve önemli kasmalar mevcut. YouTube dahi verimli çalışmıyor 4k hdr içerikler oynatılırken menü kasıla kasıla çok geç geliyor, TV+ Netflix çok geç açılıyor keza burada da takılma ve yavaşlık mevcut. Bu derece üst sınıf olarak lanse edilen cihazlarda kabul edilemez sorunlar bunlar. Dv da istendiğinde tamamen kapatılabilmeli. Güncelleme ile umarım kısa sürede tüm hata ve eksikler giderilir.

Merhaba arkadaşlar:

Kardeş gurundig TV de hatasız panele denk gelmek zor, o yüzden çok test yapıp moralini bozma. Bir de gözünü çok rahatsız etmiyorsa hemen değişim isteme, sonuçta 3 yıl garantili, 1-2 yıl kullan sonra iste televizyonun hep yeni kalmış olur.

Hareketli sahnelerdeki takılma olayı televizyona gelen yayınlarla ilgili. PS5 bağlarsınız panel 4K 120 hz destekli ama anakart kaynaklı bir durum yüzünden sadece 1080p de 120 hz veriyor bunu belirtmeliyim şu anda. Televizyon yeni olduğu için güncelleme çıkmadı şu anda. Zaten Android olduğu için internetten çekiyor yeni güncelleme çıktıkça.Ayağa gelirsek montaj randevusu alırken müşteri hizmetlerine belirtin servis sizinle iletişime geçince de söyleyin ayakların garantiden değiştiğini öğrendim diye eğer sizin üründeki ayakta eski tipse değişirler. Test için de https://inceleriz.com/tv-panel-test-uygulamasi-bulutlanma-ve-olu-pixel-kontrolu-nasil-yapilir/ şu konudan faydalanabilirsiniz.

Kardeş gurundig TV de hatasız panele denk gelmek zor, o yüzden çok test yapıp moralini bozma. Bir de gözünü çok rahatsız etmiyorsa hemen değişim isteme, sonuçta 3 yıl garantili, 1-2 yıl kullan sonra iste televizyonun hep yeni kalmış olur.
Sorun varsa değişim hemen istenir 1-2 sene beklemek saçma olur.

Hareketli sahnelerde takılma sorunu yaşayan arkadaşlar televizyonu sıfırlansın ayrıca hbbtv ayarlarını kapatmayı ihmal etmeyin. Ben sıfırladıktan sonra takılma problemim çözüldü dolby vision içerikleri hdr10 olarak açıyordu o problemde çözüldü.

Hareketli sahnelerde takılma sorunu yaşayan arkadaşlar televizyonu sıfırlansın ayrıca hbbtv ayarlarını kapatmayı ihmal etmeyin. Ben sıfırladıktan sonra takılma problemim çözüldü dolby vision içerikleri hdr10 olarak açıyordu o problemde çözüldü.
Hbbtv nereden nasil kapaniyor

Bakın buradaki büyük haksızlığı tekrar yazıyorum.Eğer tv alırken bulutlanma ışık sızması ya da ölü pixel vs şu sorunlar şu kadar olabilir bunları Grundig/Arçelik normal kabul eder diye bir ibare olsa kaçımız bu tv yi alırdı?Kaşarın içine patetes püresi karıştırıp normal demek gibi bir şey hiç farkı yok! Olmaz öyle şey , bir kriter olmalı, o kriteri yazmalı; tüketici okuyunca ne aldığını bilmeli, öyle aldıktan sonra kakalayamazsın...Yasal ve Helal değil.

Son düzenleme:
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri