Merhaba arkadaşlar:
Bende mi sorun var yok sa gelen TV ler mi sorunlu anlamadım
1.5 ay kadar önce GRUNDIG 75ghu9000 model TV aldım. İlk gelen TV de 3 adet ölü piksel çıktı ama panel de homojen bir renk dağılımı vardır. Işık sızması, parlama, bulutlanma vs yoktu. Servis rapor tuttu değişim kararı çıktı ve benim macera başladı. 1. Değişimde gelen TV panelin alt 10 cm ve ortasına yakın yerde kurşun yemiş gibi bir leke muhtemelen silikon dökülmüş olabilir ve gündüz bile görünen ışık sızması vardı. Servis rapor tuttu ve değişim çıktı
2. Değişimde panelde 5 den fazla ölü piksel ve 2 adet canlı parlak piksel çıktı ve servis rapor tuttu yine değişim çıktı
3. Değişimde panelde 2 parlak piksel çıktı ama asıl can sıkan panel de olan ve her renkte görünen lekeler. Ve servis yine rapor tuttu para iadesi teklif ettiler. Ben kesinlikle kabul etmediğimi kendilerine söyledim. Tek istediğim temiz bir panel ve homojen bir arka aydınlatma. Uzunca konuşmalarımızdan sonra tekrar ürün değişim kararı çıktı ve 10 gün sürdü yeni TV nin gelmesi. Hatta dedim kontrol edip öyle gönderdiler bu sefer daha sıkıntı olmaz.
4. TV de dün teslim edildi ve kurulumu yapıldı. Kendime daha ekranda ölü veya parlak kontrolü yapmadan kullanayım dedim. Sabah TV yi açayım dedim. Hay açmaz olaydım. 2 metre mesafeden bakarken kocaman parlak piksel ve ortada kocaman ölü piksel.
Artık ya böyle kullanacağım, ya para iadesi isteyeceğim. Grundig bu tvlerde sanırım defolu kusurlu panel takıp ucuz şekilde piyasa da eritiyor. Ya da ben şansızım
Not: Konuda ki ghq9500 model TV ile anakartları aynı. 1080 de 120hz desteği var 4k da 60hz veriyor. Özellikle nvidia rtx4050 serisi ekran kartlı bilgisayar ve lisanslı paugge 2.1 lisanslı hdmi kablo ile bağlayıp denedim.