Sanırım Tıpkı benim düşündüğüm gibi abi klima montajı sonrası bizim seri no tlfn adres vakum kanıt resmi dosyamızın üzerine ekleme yapılıyordurYooo hiç öyle değil. Sizin sistem kayıtlarınıza görseli eklenir ve ilelebet kayıt altında kalır.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Sanırım Tıpkı benim düşündüğüm gibi abi klima montajı sonrası bizim seri no tlfn adres vakum kanıt resmi dosyamızın üzerine ekleme yapılıyordurYooo hiç öyle değil. Sizin sistem kayıtlarınıza görseli eklenir ve ilelebet kayıt altında kalır.
Merabana meraba kardeş
Abim bee her ne kadar lokal de klima konusu olsada konudan ve markadan bağımsız maksat dostluk muhabbet güzel zaman geçirmek uzaktan öyle görünsekte aslında klima hastası değiliz bağımsız veri paylaşım ve deneyim merkezi olarak düşünebilirsinBurda beni dışlamayın diye mideada ısrar etmiştim ama fgeurope bir müşteri kaybetti belki de dahalarını![]()
Evet patron çıldırdı pıçaklar çekildiAyağınıza sıktıracaksınız illaben midea güzellemesi görmek istemiyorum dedikçe siz coştunuz
![]()
Zaten gözden çıkarttığımız ve üzerinde hep test yaptığımız ama elektronik anlamda sağlam bir ürün abi, vatandaşın bilinçlenmesi adına feda olsun
Varol abim
Helal olsun iyi cesaret valla
Ben kendi tv me kıyamam biz burda voltaj azıcık oynasa aklımız gidiyor![]()
Karlanma varsa sorun vardır yoksa sorun yoktur.Abiler şimdi bu buzdolabı fişi çekilince kaç saat beklenmeli birde no frost dolaplardada buz olayı olurmu acaba hani erimesini beklemek lazım mı
bu aralar kompresör yanındaki fan evaporatör temizliği yapacağım fikir verirseniz sevinirim
Bundan önceki dolap düzdü buzluk eridimi iş biterdi yeni nesilde buz varsa gözükmüyor da
Valla abi varsada gözükmüyor kar vs arka pervane nin ora karlanmaz herhaldeKarlanma varsa sorun vardır yoksa sorun yoktur.Dolabın kapağını kapatınca bir fan sesi duyman gerekiyor ona dikkat et başka aklıma gelmiyor.
![]()
Normalde no frostlarda ısıtıcı rezistans olur. Bozuk değilse buzu çözüp hızlı şekilde işine devam edebilmesini için.Abiler şimdi bu buzdolabı fişi çekilince kaç saat beklenmeli birde no frost dolaplardada buz olayı olurmu acaba hani erimesini beklemek lazım mı
bu aralar kompresör yanındaki fan evaporatör temizliği yapacağım fikir verirseniz sevinirim
Bundan önceki dolap düzdü buzluk eridimi iş biterdi yeni nesilde buz varsa gözükmüyor da
Isıtıcı rezistans dolap faaliyet te iken ihtiyaç halinde hep devreye giriyor ozaman demi bu durumda fişi çekilince buz derdi yok temizliği yap ve çalıştırNormalde no frostlarda ısıtıcı rezistans olur. Bozuk değilse buzu çözüp hızlı şekilde işine devam edebilmesini için.
Dolap içinden bahsetmiştim. Arka planda oluşan buzlanma varsa dört beş saatte erimez. En az 24 saat dolap beklemeli.Valla abi varsada gözükmüyor kar vs arka pervane nin ora karlanmaz herhalde
Eğer içinde görünmeyen yerlerde buzlanma varsada sanırım arka hortumundan atar fiş çekilip beklersek
Totalde 4 5 saat fişini çekerim kompresör etrafı fan vs temizliği ve fiş takarım diye aklımdan geçiyor bakalım
@Adem Helvacı abim sanırım senin dolapta mı aynıydı acaba sen hiç arka bölümün bakım temizlik yaptınmı?
Hayırlı sabahlar abiDolap içinden bahsetmiştim. Arka planda oluşan buzlanma varsa dört beş saatte erimez. En az 24 saat dolap beklemeli.
Hayırlı sabahlar kardeşimHayırlı sabahlar abi
Bi el atarsam onuda tecrübe etmiş olurum
Doğru diyorsun bu havada epey sürer varsa buz vs
Abi günaydın, benim yeni buzdolabı Samsung. Eskisi festeldi. No Frost buzdolaplarında iç fanda zaten tozlanma olmaz. Defrost sistemi sağlıklı çalışıyorsa içeride yapacağın bir şey yok ve aslına bakarsan eritme yapmana da gerek yok çünkü buzdolabı onu her gün 3-4 kere yapıyor zatenValla abi varsada gözükmüyor kar vs arka pervane nin ora karlanmaz herhalde
Eğer içinde görünmeyen yerlerde buzlanma varsada sanırım arka hortumundan atar fiş çekilip beklersek
Totalde 4 5 saat fişini çekerim kompresör etrafı fan vs temizliği ve fiş takarım diye aklımdan geçiyor bakalım
@Adem Helvacı abim sanırım senin dolapta mı aynıydı acaba sen hiç arka bölümün bakım temizlik yaptınmı?
Midea marka klima aldığınızda size ait bilgiler adres vs vs olduğu aynı zamanda montajın nereye yapıldığına ve vakumdayken ki fotoğraflarının olduğu bi pdf dosyası yollanıyorCihaz Faturası ve montaj formu kopyası bayiden mi talep edilecek acaba ?
Bununla ilgili de bir içerik yapıp hazırlayalım o halde.Midea marka klima aldığınızda size ait bilgiler adres vs vs olduğu aynı zamanda montajın nereye yapıldığına ve vakumdayken ki fotoğraflarının olduğu bi pdf dosyası yollanıyor
Bu çizik çihaz içinde sizin içinde sorun teşkil etmez fabrikada finalfinis noktasında kontrol ediliyordur tolerans içinde ise kutulanır bunun ezik boyutu çok önemli değil atıyorum sorun teşkil etmesi için 15 e 15 ölçüsünde bi kaç alanda ezilme varsa servis gelir fin taragınyla düzeltir hiç bi sorun kalmaz sorun gidermesi basitAyrıca dikkatimi çeken bir şey var dış ünitenin arka kısmında 15 cm 'lik bir hatta çizgi şeklinde bir eziklik var.
Ünitenin çıktığı mukavva kutusunda o hizada bir eziklik yok oysa.
Fabrikada ezilmiş olabilirmi imalatta falan
Bu eziklik cihazın çalışması için sorun teşkil edermi acaba,
yetkililere bildirmemiz gereken bir durummu ?
Haaa hah şimdi kafama oturdu çok sağol abiAbi günaydın, benim yeni buzdolabı Samsung. Eskisi festeldi. No Frost buzdolaplarında iç fanda zaten tozlanma olmaz. Defrost sistemi sağlıklı çalışıyorsa içeride yapacağın bir şey yok ve aslına bakarsan eritme yapmana da gerek yok çünkü buzdolabı onu her gün 3-4 kere yapıyor zaten
Yine de fişini çekmen gerekir tabi arka tarafta temizlik yaparken.
Eğer paket kondenser ve fan takımı kullanılmışsa arka tarafta temizlik çok çok önemli.
Fansız arka panel kondenseri veya gövdeyi kondenser olarak kullanan sistemlerde de yine (Benim yeni dolap kondenser diye gövdeyi kullanıyor mesela) temizlik ihtiyacı olmaz sadece kompresörün etrafındaki tozları ve drenaj tavasını temizleyebilirsin istersen.![]()
Gövdeyi kullanacaklarına o tost gibi olmasına razıyım ben kondanserin. Tabii en iyisi gövdenin arkasına fansız boylu boyunca olması ama hiç yoktan iyidir. Bunun sistem de farklı fan bilgisayar fanı gibi kondanser de bi değişik tipteymiş.Haaa hah şimdi kafama oturdu çok sağol abi
No frost sistemi içi gözükmediği için ayrıca çalışma prensibi ni bilmiyordum madem düzenli df sistemi varmış içerde dediğin gibi işimiz yok abi
Önceden eski dolabın buzluk eriyene kadar epeyce uğraştırıdı nalet su gider yeride yoktu tam bela idi
ama benim dolap maalesef ki kondenser ve fanlı ama
Onada razıyım toz çabuk halledilir
Eski buzluklardan iyidir
Tamamdır abi sorun kalmadı tıpkı klima iç ünite gibi bununda sağlıklı çalışması için senede bir temizlik şart
Ayrıca yardımcı olan herkese de teşekkür ederim![]()
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.