Sanırım tv tavsiyesi isteyen bir dostumuza daha 3-5 mesaj önce yazdım bu forumda, VA panel ne kadar gelişmiş olursa olsun yan açılardan bir sapma mutlaka yapar, elbette ki panel ile birlikte difüzör katmanlar, bunların yerleştirilmesi mühendisliği vs vs birçok etken var ancak bir IPS panel gibi sonuç vermez. Aynı durum IPS için de kontrast konusunda geçerlidir. Ne yaparsa yapsın bir VA gibi olamaz.
UV2A FSA AMVA3 belli başarımları kesinlikle var bu asla inkâr edilmez ancak sorunu %100 ortadan kaldırdığı kesinlikle söylenemez.
Kendi evimdeki testlerde aldığım görsellerde genlde örnek olarak hep aynı görüntüyü kullanıyorum ki kafalarda karışıklık olmasın. Bakın Standart eski nesil VA panel bir tv ile daha yeni üretim HVA MVA tarzı üretim arasında iyileşme anlamınd afark kesinlikle var, ancak ten rengine bakarsanız yine de sapma var. Yine düşünün ki bu iki ürün arasında da ciddi bir segment farkı var, yani sözde iyi olan Philips markası inanılmaz bir sapma yapmış ancak ekonomik üretim dediğimiz üstteki onvo renk tonlamasında ona kıyasşa çok daha başarılı. Yine de ten rengine odaklandığınızda sonuç değişmemiş. Gelişme var, ama sorun yok diyemeyiz.
Ekli dosyayı görüntüle 176