Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Kontrol ettim sizin panel de FSA, Ustanın yazısını düzelttim başkalarında da kafa karışıklığı olmaması adına.

HKC nin 65'' grubunda FSA dışında üretimi yok. Sanırım 80 dolayında ayrı kod üretiyor, bu kodların sadece 4 ü IPS tabanlı, gerisi tamamı VA tabanlı yani FSA.

Bahsi geçen IPS olanlar ise 3 ü UHD 1 i FHD 55 50 ve 43''
Ustam teşekkür ederim. FSA falan ama renkleri doğru göstermiyor. Aynı filmi eski 16 yıllık televizyonum ile seyrediyorum. Birinde eski televizyonda yeşil gözüken renk yenisinde maviye çalıyor. Ekranda netlik yok sanki önünde ince bir tül varmış gibi. En ufak kenardan bakınca renkler beyaza çalmaya başlıyor. Bunlar normal mi. Yoksa aldık mecbur katlanacak mıyız?

Ustam teşekkür ederim. FSA falan ama renkleri doğru göstermiyor. Aynı filmi eski 16 yıllık televizyonum ile seyrediyorum. Birinde eski televizyonda yeşil gözüken renk yenisinde maviye çalıyor. Ekranda netlik yok sanki önünde ince bir tül varmış gibi. En ufak kenardan bakınca renkler beyaza çalmaya başlıyor. Bunlar normal mi. Yoksa aldık mecbur katlanacak mıyız?
Sanırım tv tavsiyesi isteyen bir dostumuza daha 3-5 mesaj önce yazdım bu forumda, VA panel ne kadar gelişmiş olursa olsun yan açılardan bir sapma mutlaka yapar, elbette ki panel ile birlikte difüzör katmanlar, bunların yerleştirilmesi mühendisliği vs vs birçok etken var ancak bir IPS panel gibi sonuç vermez. Aynı durum IPS için de kontrast konusunda geçerlidir. Ne yaparsa yapsın bir VA gibi olamaz.

UV2A FSA AMVA3 belli başarımları kesinlikle var bu asla inkâr edilmez ancak sorunu %100 ortadan kaldırdığı kesinlikle söylenemez.

Kendi evimdeki testlerde aldığım görsellerde genlde örnek olarak hep aynı görüntüyü kullanıyorum ki kafalarda karışıklık olmasın. Bakın Standart eski nesil VA panel bir tv ile daha yeni üretim HVA MVA tarzı üretim arasında iyileşme anlamınd afark kesinlikle var, ancak ten rengine bakarsanız yine de sapma var. Yine düşünün ki bu iki ürün arasında da ciddi bir segment farkı var, yani sözde iyi olan Philips markası inanılmaz bir sapma yapmış ancak ekonomik üretim dediğimiz üstteki onvo renk tonlamasında ona kıyasşa çok daha başarılı. Yine de ten rengine odaklandığınızda sonuç değişmemiş. Gelişme var, ama sorun yok diyemeyiz.

va mva PANEL FARKI.png

Sanırım tv tavsiyesi isteyen bir dostumuza daha 3-5 mesaj önce yazdım bu forumda, VA panel ne kadar gelişmiş olursa olsun yan açılardan bir sapma mutlaka yapar, elbette ki panel ile birlikte difüzör katmanlar, bunların yerleştirilmesi mühendisliği vs vs birçok etken var ancak bir IPS panel gibi sonuç vermez. Aynı durum IPS için de kontrast konusunda geçerlidir. Ne yaparsa yapsın bir VA gibi olamaz.

UV2A FSA AMVA3 belli başarımları kesinlikle var bu asla inkâr edilmez ancak sorunu %100 ortadan kaldırdığı kesinlikle söylenemez.

Kendi evimdeki testlerde aldığım görsellerde genlde örnek olarak hep aynı görüntüyü kullanıyorum ki kafalarda karışıklık olmasın. Bakın Standart eski nesil VA panel bir tv ile daha yeni üretim HVA MVA tarzı üretim arasında iyileşme anlamınd afark kesinlikle var, ancak ten rengine bakarsanız yine de sapma var. Yine düşünün ki bu iki ürün arasında da ciddi bir segment farkı var, yani sözde iyi olan Philips markası inanılmaz bir sapma yapmış ancak ekonomik üretim dediğimiz üstteki onvo renk tonlamasında ona kıyasşa çok daha başarılı. Yine de ten rengine odaklandığınızda sonuç değişmemiş. Gelişme var, ama sorun yok diyemeyiz.

Ekli dosyayı görüntüle 176
Ustam yan açıları geçtim, karşıdan bakınca da renkleri doğru göstermiyor. İpad, telefon, eski televizyon hepsi aynı rengi gösterirken benim yeni aldığım televizyon farklı bir renk gösteriyor. Peki bu normal mi?

Ustam yan açıları geçtim, karşıdan bakınca da renkleri doğru göstermiyor. İpad, telefon, eski televizyon hepsi aynı rengi gösterirken benim yeni aldığım televizyon farklı bir renk gösteriyor. Peki bu normal mi?
Sizin anlattıklarınıza bakarsak normal değil ancak biz görmediğimiz bir ürünü yorumlayamayız elbette.

Öncelikle üründe beyaz ayarınız ne durumda. Ayrıca eğer imkan var ise üründe beyaz dahil 4 renk ama telefonun ışık ayarı kilitli olacak şekilde kırmızı yeil mavi ve beyaz renkleri buraya ekleyebilir misiniz?

Işık ayarı kilitli olsun diyoruz çünkü her bir renk değiştiğinde objektik kendi ışık ayarını değiştireceği için ton sapmalarını anlayamayız.

Önce beyaz rengi açın, tv beyaz ekranda iken telefonun ışık ayarını tv deki beyazı en homojen şekilde göreceğimiz düzeyde ayarlayıp kilitleyin. Sonra kırmızı yeşil ve maviyi ve yapabiliyorsanız aynı ayar ile diğer renkleri de ekleyin lütfen merak ettim durumu.

Tüm bunların sonrasına dilerseniz aynı ayar ile bir de normal 1-2 yayın ekip ekleyebilirisniz karar sizin elbette.

Toshiba 55QA7D63DT 55'' 139 Ekran Uydu Alıcılı 4K Ultra HD Android Smart QLED TV bu ürün vestel tarafından panel bilgisi vermedi anladıgımdan değil adem hocamızın videolarına göre öğrenmek istedim bunu tavsiye edermisiniz adem hocam ben sinema spor oyun çok kullanışlıyım yani karar veremiyroum lg hastalıgı var bende lgninde android sistem tv si yok dencesine bizim mevla en fazla 16 bine kadar lg nanocell mi yukarıda belirttiğim toshi için bir yorum alabilirmiyim bu arada hayırlı ugurlu olsun hocam formunuz​

Size zahmet panel ve anakart bilgisi ogrenebilirmiyiz. Simdiden tesekkur ederim

Ekli dosyalar

• SAVE_20230130_153433.jpg
    SAVE_20230130_153433.jpg
    64 KB · Görüntüleme: 64
28B50BDB-C387-4AD7-877E-E6379043607A.jpeg

Ekli dosyalar

• 28FE9D9F-F106-45BC-9731-BE3CEC429F83.jpeg
    28FE9D9F-F106-45BC-9731-BE3CEC429F83.jpeg
    62 KB · Görüntüleme: 49
  • 959F440E-E5C9-42FE-B0DC-4FDA9E349818.jpeg
    959F440E-E5C9-42FE-B0DC-4FDA9E349818.jpeg
    54.9 KB · Görüntüleme: 50

Toshiba 55QA7D63DT 55'' 139 Ekran Uydu Alıcılı 4K Ultra HD Android Smart QLED TV bu ürün vestel tarafından panel bilgisi vermedi anladıgımdan değil adem hocamızın videolarına göre öğrenmek istedim bunu tavsiye edermisiniz adem hocam ben sinema spor oyun çok kullanışlıyım yani karar veremiyroum lg hastalıgı var bende lgninde android sistem tv si yok dencesine bizim mevla en fazla 16 bine kadar lg nanocell mi yukarıda belirttiğim toshi için bir yorum alabilirmiyim bu arada hayırlı ugurlu olsun hocam formunuz​

panel bilgileri burda mevcut

Doğukan kardeşim hoşgeldin. LG ile ilgili zaten normalde SSH ile ilgili çekincelerimiz varken şu an ise bazı modellerde ağırlıklı olacak şekilde bazı olumsuz geri dönüşleri almaya başladık, şu koşullarda gereksiz bir risk ve macera olur LG almak.

Adem Bey merhaba benim kast ettiğim ustamız benim panele HKC demiş bir sonraki arkadaşın paneli için de HKC FSA destekli demiş. Acaba benim panelde de fsa teknolojisi var mı diye merak ettim.
Aslında bahsettiğin durum bendede mevcut yani FSA mevcutmus ama dediğin gibi bende renk vs gibi durumlarda istediğim ve beklediğim verimi alamadım. Hatta üzerine 3 gün önce aldığım TV'nin beyaz ekranda 3.4 adet minik siyah noktalar söz konusu oldu. Ne yazik ki bu fiyat bandında en iyi panel ve anakart almak istesek de başka yerden sorun yaşamaya devam ediyoruz.

Biz teşekkür ederiz hayırlı olsun
Çok teşekkürler onvo iadesinin ardından ne yazık ki 3 gün olmadan bu modelde de sorun yaşadık ve iade sürecine gireceğiz. Yinede destekleriniz icin çok teşekkürler bilgi sahibi olduk. Şimdi nasil bir tercih yapacağız onu düşüneceğiz mevcut bütçe ile. Çok zor işler olmuş bu devirde TV almak ve en önemlisi alınan TV den de verim almak..

Çok teşekkürler onvo iadesinin ardından ne yazık ki 3 gün olmadan bu modelde de sorun yaşadık ve iade sürecine gireceğiz. Yinede destekleriniz icin çok teşekkürler bilgi sahibi olduk. Şimdi nasil bir tercih yapacağız onu düşüneceğiz mevcut bütçe ile. Çok zor işler olmuş bu devirde TV almak ve en önemlisi alınan TV den de verim almak..
Çok geçmiş olsun. Biz de bu süreci elimizden geldiğince kolaylaştırmak için varız. :)

Gerçekten sıkıntılı süreç çünkü teknolojinin kendisi zaten faul, dezavantajları çok, keşke CRT Flat ZETA gibi tv ler olsa da devam etsek diyesim geliyor ancak eldekiler bunlar ne yazık ki.

Gerçekten sıkıntılı süreç çünkü teknolojinin kendisi zaten faul, dezavantajları çok, keşke CRT Flat ZETA gibi tv ler olsa da devam etsek diyesim geliyor ancak eldekiler bunlar ne yazık ki.
@İlteriş Yılmaz çok teşekkürler

@Adem Helvacı Peki Adem bey o zaman demek ki kısıtlı bütçede istek beklentileri düşürecegiz. Dediğiniz gibi ilerledikçe Ülke olarak teknolojiden faydalanmak bizim için zorlaşıyor. Bizde yaşanan kötü deneyimlerle kanullenmek durumunda kalıyoruz. Mesela Onvo ov43250 modelle uygun fiyat kavramı giriş yaptık sizede ilettim birçok sorun yaşandı iadesi bir şekilde günlerce ugrasilip yapildi. Hadi dedik verilen ekonomik bütçeden bunu biraz daha zorlayalim birde üstüne marka yapalım TOSHİBA50ua2263dt modeli hem uygun hem anakart ram 4k artilari var üzerine bide fiyat yakalıyoruz 10larca mağaza gez bul al 3 günde pixel hataları ve TV kullanim süreleri alınsın şimdi bunun iadesiyle uğraş. Burda şuna geliyorum sanirim alınan yerle de alakali sorunlar var 2 deneyimde ne yazik ki A101.. Beklentimi tamamen düşürüp şimdi de diyorum ki yok kardeşim bu paraya bu. İade onaylanırsa vatan bilgisayar dan Vestel 43FA9500 Modelini toshibaya verdiğim paranın üzerine dahada koyarak alicam ama bir tık daha artık beklenti düşürüp satıcı güveni ve marka güveni yaşamaktan yana oldum. Ne dersiniz fikirleriniz hep benim için yararli oldu 1 ayda 3. Kez mağdur olmak istemiyorum. Biraz uzun oldu ama arkadaşlarda bu seçeneklerde bir tık daha düşünsün alırken derim. Teşekkürler ?

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri